X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie , nie śpię od rana a jak juz to drzemie po 15min :D
    Mama pomyslala weźmie mnie na dwór chociaż na godzinę co by po powrocie mogła ugotować obiad i trochę ogarnąć w domu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff474208ed4c.jpg

Lady Savage, la_lenka, agatka196, adzia, Pola Irene, snoopy_etka, kasig, bento lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Lady a moze macie skok rozwojoiwy co?? To takie charakterystyczne jakby dziecko ze skory obdzierali tak sie drze...

kolejny?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    moja tez niestety ma naczyniaka płaskiego od ruodzenia nad noskiem miedzy oczami taki rózowy okrągły na 1 cm ;/ i tez jestem smutna z tego powodu ;/ mam nadzieje ze jej zniknie bo nie jest on czerwony jak inne tylko lekko rózowy no ale widac go

spokojnie zniknie. O tym.naczyniaku wlasnir pisalam wczoraj. U nas zadnemu dziecku nie zostal. Po roku byl widoczny tylko przy placzu ( jak dziecko.zrobilo sie czerwone) a potem sami nie wiemy kiedy sie ulotnil. A zerknij na kark bo one lubia parami wystepowac.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    kolejny?
    W pierwszym roku tych skoków jest strasznie dużo :(
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    U Kuby z tydzień temu pojawił się naczyniak z boku tułowia i od tego czasu powoli rośnie wraz z dzieckiem. Pytalam pediatry co z tym robić, a ona kazała czekać bo jest szansa, że się wchłonie. Można też skonsultować się z chirurgiem, ale uważam, ze póki co nie ma sensu ingerować. No i mam większy problem :-( Karmię głównie piersią i od ok 2 tygodni zauważyłam u synka wysypkę na główce, twarzy i szyi. Pediatra podejrzewa uczulenie na krowie mleko, wiec muszę nabiał wyeliminować z mojej diety... Poważnie zastanawiał się nad dokarmianiem mm bebilon opti DHA, bo to ewentualnie poleciła lekarka. Czy któraś z Was stosuje dietę eliminacyjną karmiąc piersią i jednocześnie dokarmiania odpowiednim dla alergików mm?
    U mnie to samo krostki na calej glowce, nie tylko na twarzy.plus żółtaczka nie zeszła plus nieprzespana drugą noc, odparzona pupa. Wisi na mnie cały czas. Czekam na wizytę u pediatry. Moja siostra powiedziała, że pewnie to przez moje mleczko i że mam przejść na mm ;( za tydzień ma mieć szczepienia ciekawe czy mi niecprzeloza ;/

• AniaM Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    spokojnie zniknie. O tym.naczyniaku wlasnir pisalam wczoraj. U nas zadnemu dziecku nie zostal. Po roku byl widoczny tylko przy placzu ( jak dziecko.zrobilo sie czerwone) a potem sami nie wiemy kiedy sie ulotnil. A zerknij na kark bo one lubia parami wystepowac.

no własnie na karku nie ma połozna tez sprawdzała on w sumie zanika gdy mała płacze no ale jak by nie patrzec to twarz ;/ od pukac jakby zoastał zawsze zostaje medycyna estetyczna za pare lat napewno cos bda na to mieli

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    no własnie na karku nie ma połozna tez sprawdzała on w sumie zanika gdy mała płacze no ale jak by nie patrzec to twarz ;/ od pukac jakby zoastał zawsze zostaje medycyna estetyczna za pare lat napewno cos bda na to mieli

Teraz zanika a potem bedzie na odrot. U nas to rodzinne i zadnemu nie zostalo. U was tez napewno tak bedzie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoki rozwojowe

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dc7cf4a0de7.jpg

.ona., julita, Lady Savage, Anitka201, bento lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie kolejnej u pediatry. Dostaliśmy antybiotyk. :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W pierwszym roku tych skoków jest strasznie dużo :(
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

no dużo tego, faktycznie moja od wczoraj mniej je, jejku płakać mi się chce, tak się moja dzidzia stresuje :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadłam nabiału kilka dni. Wydawało mi się, że to nic nie zmienia. W weekend napilam się mleka - i mała wyła, prężyła sie, nie chciała spać. No i kupki o kwaśnym zapachu, ze śluzem i zielonkawe. Od wczoraj znowu przestałam i mam zamiar co najmniej z miesiąc twardo wytrwać, żeby się upewnić, że to właśnie w nabiale problem - mam nadzieję, że to pomoże.
    Początkowo bylam załamana, a teraz już sie uspokoiłam. Dam radę. Ludzie mają dużo gorsze ograniczenia żywieniowe. Nie zamierzam rezygnować z piersi, zwłaszcza jeśli mała ma alergie - uważam, że właśnie wtedy mleko mamy będzie jej najbardziej potrzebne.

Misi@, Wonderland, Luna1, Kucykowa lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kolejnej wizycie położnej niunius waży już 4240 ☺ja po wizycie u ginekologa wszystko dobrze się zagoilo☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:24

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, niestety, ale te skoki sa jakims wytlumaczeniem w zachowaniu niewytlumaczalnym naszych dzieci;) my bysmy zwariowali zmezem gdyby nie skoki... A jeszvze Tymkowi pierwsze zeby zaczely wychodzic jak mial 2,5 miesiaca.takze skoki z zebami sie przeplataly.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ale to pierwszy anybiotyk? Do tej pory probowwliscie sobue radzic bez???

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady, niestety, ale te skoki sa jakims wytlumaczeniem w zachowaniu niewytlumaczalnym naszych dzieci;) my bysmy zwariowali zmezem gdyby nie skoki... A jeszvze Tymkowi pierwsze zeby zaczely wychodzic jak mial 2,5 miesiaca.takze skoki z zebami sie przeplataly.

szybko, a jak się poznaje że dziecko ząbkuje?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka ja tez po wizycie mój paczus wazy 4630 o.O czy aby nie za szybko przybiera?
    dostalismy wapno, jakies kropelki, i skierowanie na morfologie, zeby przekonac sie co z ta zółtaczka. mam karmic nadal piersia i ograniczyc nabiał :)

Luna1 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa... moje dziecko nie dość, że od wczoraj wieczorem takie marudne to jeszcze dziś w ogóle nie chce spać...
    jak wstała o 11 tak do tej pory mamy tylko jakieś krótkie drzemki i zaraz marudzenie i krzyki... normalnie cały dzień chciałaby być ja rękach...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka wcześniej braliśmy syropki Stodal i calcium i do noska kropelki. Jednak mała dalej kaszle. I dr mówi ze jest osluchowo czysta ale za długo trwa ten kaszel i boi się by nie przerodziła się w zapalenie oskrzeli. Dlatego antybiotyk.

Gusiak nie pociesze cie bo moja praktycznie wcale nie śpi w dzień no chyba że na rekach:-)
    A przyszła moja chusta tylko nawet nie mam jak jej zobaczyć.

A nasz klocuszek według wagi naszej 4300,a według wagi w przychodni 4600.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:05

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka właśnie u mnie to samo... zasypia jak jest na rękach, ale kiedy próbuje Ją odłożyć to wracamy do punktu wyjścia i oczy znów otwarte =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa dziewczyny a maluszki są opatulone sztywno jak je przekladacie do łóżeczka ?

Ja Roksane beczaca biore na rece do spania w rozku albo kocu , w ten sposób jest oszukana przyy odklaadaniu :)

‹‹ 2548 2549 2550 2551 2552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ