Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie , nie śpię od rana a jak juz to drzemie po 15min :D
    Mama pomyslala weźmie mnie na dwór chociaż na godzinę co by po powrocie mogła ugotować obiad i trochę ogarnąć w domu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff474208ed4c.jpg

Lady Savage, la_lenka, agatka196, adzia, Pola Irene, snoopy_etka, kasig, bento lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Lady a moze macie skok rozwojoiwy co?? To takie charakterystyczne jakby dziecko ze skory obdzierali tak sie drze...

kolejny?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    moja tez niestety ma naczyniaka płaskiego od ruodzenia nad noskiem miedzy oczami taki rózowy okrągły na 1 cm ;/ i tez jestem smutna z tego powodu ;/ mam nadzieje ze jej zniknie bo nie jest on czerwony jak inne tylko lekko rózowy no ale widac go

spokojnie zniknie. O tym.naczyniaku wlasnir pisalam wczoraj. U nas zadnemu dziecku nie zostal. Po roku byl widoczny tylko przy placzu ( jak dziecko.zrobilo sie czerwone) a potem sami nie wiemy kiedy sie ulotnil. A zerknij na kark bo one lubia parami wystepowac.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    kolejny?
    W pierwszym roku tych skoków jest strasznie dużo :(
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    U Kuby z tydzień temu pojawił się naczyniak z boku tułowia i od tego czasu powoli rośnie wraz z dzieckiem. Pytalam pediatry co z tym robić, a ona kazała czekać bo jest szansa, że się wchłonie. Można też skonsultować się z chirurgiem, ale uważam, ze póki co nie ma sensu ingerować. No i mam większy problem :-( Karmię głównie piersią i od ok 2 tygodni zauważyłam u synka wysypkę na główce, twarzy i szyi. Pediatra podejrzewa uczulenie na krowie mleko, wiec muszę nabiał wyeliminować z mojej diety... Poważnie zastanawiał się nad dokarmianiem mm bebilon opti DHA, bo to ewentualnie poleciła lekarka. Czy któraś z Was stosuje dietę eliminacyjną karmiąc piersią i jednocześnie dokarmiania odpowiednim dla alergików mm?
    U mnie to samo krostki na calej glowce, nie tylko na twarzy.plus żółtaczka nie zeszła plus nieprzespana drugą noc, odparzona pupa. Wisi na mnie cały czas. Czekam na wizytę u pediatry. Moja siostra powiedziała, że pewnie to przez moje mleczko i że mam przejść na mm ;( za tydzień ma mieć szczepienia ciekawe czy mi niecprzeloza ;/

• AniaM Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    spokojnie zniknie. O tym.naczyniaku wlasnir pisalam wczoraj. U nas zadnemu dziecku nie zostal. Po roku byl widoczny tylko przy placzu ( jak dziecko.zrobilo sie czerwone) a potem sami nie wiemy kiedy sie ulotnil. A zerknij na kark bo one lubia parami wystepowac.

no własnie na karku nie ma połozna tez sprawdzała on w sumie zanika gdy mała płacze no ale jak by nie patrzec to twarz ;/ od pukac jakby zoastał zawsze zostaje medycyna estetyczna za pare lat napewno cos bda na to mieli

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    no własnie na karku nie ma połozna tez sprawdzała on w sumie zanika gdy mała płacze no ale jak by nie patrzec to twarz ;/ od pukac jakby zoastał zawsze zostaje medycyna estetyczna za pare lat napewno cos bda na to mieli

Teraz zanika a potem bedzie na odrot. U nas to rodzinne i zadnemu nie zostalo. U was tez napewno tak bedzie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoki rozwojowe

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2dc7cf4a0de7.jpg

.ona., julita, Lady Savage, Anitka201, bento lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie kolejnej u pediatry. Dostaliśmy antybiotyk. :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W pierwszym roku tych skoków jest strasznie dużo :(
    http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

no dużo tego, faktycznie moja od wczoraj mniej je, jejku płakać mi się chce, tak się moja dzidzia stresuje :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadłam nabiału kilka dni. Wydawało mi się, że to nic nie zmienia. W weekend napilam się mleka - i mała wyła, prężyła sie, nie chciała spać. No i kupki o kwaśnym zapachu, ze śluzem i zielonkawe. Od wczoraj znowu przestałam i mam zamiar co najmniej z miesiąc twardo wytrwać, żeby się upewnić, że to właśnie w nabiale problem - mam nadzieję, że to pomoże.
    Początkowo bylam załamana, a teraz już sie uspokoiłam. Dam radę. Ludzie mają dużo gorsze ograniczenia żywieniowe. Nie zamierzam rezygnować z piersi, zwłaszcza jeśli mała ma alergie - uważam, że właśnie wtedy mleko mamy będzie jej najbardziej potrzebne.

nick nieaktualny, Wonderland, Luna1, Kucykowa lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kolejnej wizycie położnej niunius waży już 4240 ☺ja po wizycie u ginekologa wszystko dobrze się zagoilo☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:24

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady, niestety, ale te skoki sa jakims wytlumaczeniem w zachowaniu niewytlumaczalnym naszych dzieci;) my bysmy zwariowali zmezem gdyby nie skoki... A jeszvze Tymkowi pierwsze zeby zaczely wychodzic jak mial 2,5 miesiaca.takze skoki z zebami sie przeplataly.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ale to pierwszy anybiotyk? Do tej pory probowwliscie sobue radzic bez???

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady, niestety, ale te skoki sa jakims wytlumaczeniem w zachowaniu niewytlumaczalnym naszych dzieci;) my bysmy zwariowali zmezem gdyby nie skoki... A jeszvze Tymkowi pierwsze zeby zaczely wychodzic jak mial 2,5 miesiaca.takze skoki z zebami sie przeplataly.

szybko, a jak się poznaje że dziecko ząbkuje?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka ja tez po wizycie mój paczus wazy 4630 o.O czy aby nie za szybko przybiera?
    dostalismy wapno, jakies kropelki, i skierowanie na morfologie, zeby przekonac sie co z ta zółtaczka. mam karmic nadal piersia i ograniczyc nabiał :)

Luna1 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa... moje dziecko nie dość, że od wczoraj wieczorem takie marudne to jeszcze dziś w ogóle nie chce spać...
    jak wstała o 11 tak do tej pory mamy tylko jakieś krótkie drzemki i zaraz marudzenie i krzyki... normalnie cały dzień chciałaby być ja rękach...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka wcześniej braliśmy syropki Stodal i calcium i do noska kropelki. Jednak mała dalej kaszle. I dr mówi ze jest osluchowo czysta ale za długo trwa ten kaszel i boi się by nie przerodziła się w zapalenie oskrzeli. Dlatego antybiotyk.

Gusiak nie pociesze cie bo moja praktycznie wcale nie śpi w dzień no chyba że na rekach:-)
    A przyszła moja chusta tylko nawet nie mam jak jej zobaczyć.

A nasz klocuszek według wagi naszej 4300,a według wagi w przychodni 4600.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:05

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka właśnie u mnie to samo... zasypia jak jest na rękach, ale kiedy próbuje Ją odłożyć to wracamy do punktu wyjścia i oczy znów otwarte =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa dziewczyny a maluszki są opatulone sztywno jak je przekladacie do łóżeczka ?

Ja Roksane beczaca biore na rece do spania w rozku albo kocu , w ten sposób jest oszukana przyy odklaadaniu :)

‹‹ 2548 2549 2550 2551 2552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ