Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć ciocie , nie śpię od rana a jak juz to drzemie po 15min
Mama pomyslala weźmie mnie na dwór chociaż na godzinę co by po powrocie mogła ugotować obiad i trochę ogarnąć w domu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff474208ed4c.jpgLady Savage, la_lenka, agatka196, adzia, Pola Irene, snoopy_etka, kasig, bento lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniaM wrote:moja tez niestety ma naczyniaka płaskiego od ruodzenia nad noskiem miedzy oczami taki rózowy okrągły na 1 cm ;/ i tez jestem smutna z tego powodu ;/ mam nadzieje ze jej zniknie bo nie jest on czerwony jak inne tylko lekko rózowy no ale widac go
spokojnie zniknie. O tym.naczyniaku wlasnir pisalam wczoraj. U nas zadnemu dziecku nie zostal. Po roku byl widoczny tylko przy placzu ( jak dziecko.zrobilo sie czerwone) a potem sami nie wiemy kiedy sie ulotnil. A zerknij na kark bo one lubia parami wystepowac.
-
nick nieaktualnyLuna1 wrote:U Kuby z tydzień temu pojawił się naczyniak z boku tułowia i od tego czasu powoli rośnie wraz z dzieckiem. Pytalam pediatry co z tym robić, a ona kazała czekać bo jest szansa, że się wchłonie. Można też skonsultować się z chirurgiem, ale uważam, ze póki co nie ma sensu ingerować. No i mam większy problem
Karmię głównie piersią i od ok 2 tygodni zauważyłam u synka wysypkę na główce, twarzy i szyi. Pediatra podejrzewa uczulenie na krowie mleko, wiec muszę nabiał wyeliminować z mojej diety... Poważnie zastanawiał się nad dokarmianiem mm bebilon opti DHA, bo to ewentualnie poleciła lekarka. Czy któraś z Was stosuje dietę eliminacyjną karmiąc piersią i jednocześnie dokarmiania odpowiednim dla alergików mm?
-
lila1983 wrote:spokojnie zniknie. O tym.naczyniaku wlasnir pisalam wczoraj. U nas zadnemu dziecku nie zostal. Po roku byl widoczny tylko przy placzu ( jak dziecko.zrobilo sie czerwone) a potem sami nie wiemy kiedy sie ulotnil. A zerknij na kark bo one lubia parami wystepowac.
no własnie na karku nie ma połozna tez sprawdzała on w sumie zanika gdy mała płacze no ale jak by nie patrzec to twarz ;/ od pukac jakby zoastał zawsze zostaje medycyna estetyczna za pare lat napewno cos bda na to mieli -
nick nieaktualnyAniaM wrote:no własnie na karku nie ma połozna tez sprawdzała on w sumie zanika gdy mała płacze no ale jak by nie patrzec to twarz ;/ od pukac jakby zoastał zawsze zostaje medycyna estetyczna za pare lat napewno cos bda na to mieli
Teraz zanika a potem bedzie na odrot. U nas to rodzinne i zadnemu nie zostalo. U was tez napewno tak bedzie -
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:W pierwszym roku tych skoków jest strasznie dużo
http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html
no dużo tego, faktycznie moja od wczoraj mniej je, jejku płakać mi się chce, tak się moja dzidzia stresuje -
Ja nie jadłam nabiału kilka dni. Wydawało mi się, że to nic nie zmienia. W weekend napilam się mleka - i mała wyła, prężyła sie, nie chciała spać. No i kupki o kwaśnym zapachu, ze śluzem i zielonkawe. Od wczoraj znowu przestałam i mam zamiar co najmniej z miesiąc twardo wytrwać, żeby się upewnić, że to właśnie w nabiale problem - mam nadzieję, że to pomoże.
Początkowo bylam załamana, a teraz już sie uspokoiłam. Dam radę. Ludzie mają dużo gorsze ograniczenia żywieniowe. Nie zamierzam rezygnować z piersi, zwłaszcza jeśli mała ma alergie - uważam, że właśnie wtedy mleko mamy będzie jej najbardziej potrzebne.Misi@, Wonderland, Luna1, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
Lady, niestety, ale te skoki sa jakims wytlumaczeniem w zachowaniu niewytlumaczalnym naszych dzieci;) my bysmy zwariowali zmezem gdyby nie skoki... A jeszvze Tymkowi pierwsze zeby zaczely wychodzic jak mial 2,5 miesiaca.takze skoki z zebami sie przeplataly.
-
diatomka wrote:Lady, niestety, ale te skoki sa jakims wytlumaczeniem w zachowaniu niewytlumaczalnym naszych dzieci;) my bysmy zwariowali zmezem gdyby nie skoki... A jeszvze Tymkowi pierwsze zeby zaczely wychodzic jak mial 2,5 miesiaca.takze skoki z zebami sie przeplataly.
szybko, a jak się poznaje że dziecko ząbkuje? -
nick nieaktualnyanulka ja tez po wizycie mój paczus wazy 4630
czy aby nie za szybko przybiera?
dostalismy wapno, jakies kropelki, i skierowanie na morfologie, zeby przekonac sie co z ta zółtaczka. mam karmic nadal piersia i ograniczyc nabiałLuna1 lubi tę wiadomość
-
Aaaaaa... moje dziecko nie dość, że od wczoraj wieczorem takie marudne to jeszcze dziś w ogóle nie chce spać...
jak wstała o 11 tak do tej pory mamy tylko jakieś krótkie drzemki i zaraz marudzenie i krzyki... normalnie cały dzień chciałaby być ja rękach... -
Diatomka wcześniej braliśmy syropki Stodal i calcium i do noska kropelki. Jednak mała dalej kaszle. I dr mówi ze jest osluchowo czysta ale za długo trwa ten kaszel i boi się by nie przerodziła się w zapalenie oskrzeli. Dlatego antybiotyk.
Gusiak nie pociesze cie bo moja praktycznie wcale nie śpi w dzień no chyba że na rekach:-)
A przyszła moja chusta tylko nawet nie mam jak jej zobaczyć.
A nasz klocuszek według wagi naszej 4300,a według wagi w przychodni 4600.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 16:05
-
nick nieaktualny