X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka odkladam w rozku i zbyt wiele to nie zmienia... mimo wszystko wyczuwa, ze mamy nie ma obok i trzeba otwierać oczy =)

Julita jaka zamówiłas chuste?
    Nasza Nadia strasznie lubi być przy mnie i leżeć na moim brzuszku, dlatego też się troszkę zaczęłam zastanawiac na chusta... zawsze byłoby mi łatwiej coś zrobić w domu =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    zamówiłam dzisiaj chustę do noszenia tylko czy będę potrafiła z niej korzystać i czy przypadnie Anstazji go gustu? B-)
    i pytanie do mam chustowych - jak wasze dzieciaczki zareagowały i jak się czują w chuście?

Mój synek dobrze się czuł. Zaczęłam go wiązać po sprawdzeniu bioderek w 6 tygodniu. Jedyne co mu przeszkadzało to to, że było nam gorąco, bo wtedy było lato, teraz to nie problem. Fajnie jest nosić dziecko w chuście, ale nie cierpię samego wiązania, proste to nie jest, poza tym ja mam ciut za długą chustę. Szkoda, że w zimę nie można tak z dzieckiem na zewnątrz wychodzić, jedyna opcja to zainwestowanie w specjalną kurtkę.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u lekarza :-) zoltaczki nie ma już pepuszek tzn kikut z pepowinki odcięty został i waży całe 3750 :-D czyli waga idzie do góry dzięki Bogu :-) ♡♡♡
    Szczepienia zaczynamy 3 listopada.

Wiem ze temat szczepień był wiele razy ale mam pytanie do mam które szczepily. Czemu wybraliście np 6w1 czy 5w1 czy te darmowe ? Bede bardzo wdzięczna za parę odpowiedzi w tym temacie

Misi@ lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my na wysypke dostaliśmy oczyszczone wapno w syropie. Po jednym dniu młodemu zeszło większość tych wyprysków. Zostało kilka na buzce.

lila1983, Luna1 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dużo tych chmurek z piorunami!! zachowam sobie to zdjęcie :) trzeba uzbroić się w cierpliwość i przetrwać

la_lenka i tak trzymaj! ja już miałam kilka momentów gdy chciałam zrezygnować z KP ale szybko wylewałam sobie wiadro z zimną woda na łeb i karmię nadal :P
    Julita ja to samo. Caly weekend walczyłam o zwiększenie ilości pokarmu i chyba idzie ku dobremu :-) ody się najada i ja potrafię odciągnąć trochę pokarmu po karmieniu.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój jest w skoku rozwojowym marudny płacze spać tylko u mnie na rękach

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Wiem ze temat szczepień był wiele razy ale mam pytanie do mam które szczepily. Czemu wybraliście np 6w1 czy 5w1 czy te darmowe ? Bede bardzo wdzięczna za parę odpowiedzi w tym temacie

My wybieramy 5 w 1, syna też tak szczepiliśmy i było wszystko ok. Z tych zalecanych zastanawiam się jeszcze nad pneumokokami i rotawirusem, ale już sama nie wiem czy szczepić czynie.

Moja mała dziś wcale nie chce spać... usypia tylko na rękach i to też nie na długo. Wczoraj przespała prawie cały dzień i pięknie spała też w nocy, wiec pewnie musi rozładować ten nadmiar energii.

Anitka201 A jak ta wysypka wyglądała? U nas takie jakby pryszcze, na twarzy i na główce... raz jest ich mniej, raz więcej.

sRUqp2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento u nas też na główce i twarzy takie jakby pryszcze i położona powiedziała że to nic groźnego

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które juz są pi pierwszej @....czy Was też tak zalewalo? Ja nie mogę sobie poradzić juz drugi dzień tampon+podpaska i co 2h max zmiana .....czy to normalne po porodzie?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha chusta kółkowa genialny wynalazek i juz ja kochamy :-)

Może za nie długo skuszę się na normalną chustę.

Misi@, .ona. lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

My mamy zwykla i tez bardzo lubimy.;)
    Ledwo zawiaze a juz chrapie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:36

agatka196 lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Agatka właśnie u mnie to samo... zasypia jak jest na rękach, ale kiedy próbuje Ją odłożyć to wracamy do punktu wyjścia i oczy znów otwarte =)
    to u nas to samo :D mała właśnie drzemie na brzuchu u taty - strach odłożyć do łóżka/wózka - fajnie mieć trochę spokoju :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

To fajnie wiedzieć, ja się przymierzam do zakupu kółkowej ;). Normalna tkana natibaby parę lat temu nam się jednak nie sprawdziła...

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które juz są pi pierwszej @....czy Was też tak zalewalo? Ja nie mogę sobie poradzić juz drugi dzień tampon+podpaska i co 2h max zmiana .....czy to normalne po porodzie?

Mój 1. okres po porodzie trwał 10 dni (gdzie normalnie było 5), przez 2-3 dni lało się ze mnie jak z kranu - tamponów jednak nie używałam, podpaski szły na potęgę. Masakra. Czytałam, że to jednak normalne, także spokojnie.
    Chyba ten okres taki za całe 9 miesięcy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:10

paula2013 lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

My syna szczepiliśmy 6w1 - a dlaczego? Żeby oszczędzić ilość nakłuć. Po prostu. I wydaje mi się, że te skojarzone sa po prostu lepsze ;).
    Teraz młodą będziemy szczepić 5w1 + rotawirus na początek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:18

• Carmen Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba dzis ta jesienna aura tak działa na dzieciaczki, bo nasz synuś też właśnie padł ze zmęczenia po 5 godzinach wojowania.
    A co do szczepionek- my raczej zdecydujemy się na te obowiązkowe refundowane. Decyzję podjęliśmy po rozmowie z pediatrą, my też byliśmy nimi szczepieni i wszystko jest ok, tylko najbardziej boli mnie to, że maluszek będzie kłuty aż 3 razy- chyba mi serce pęknie:(

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiąże i dopiero dziecko wkładam. Potem odciagam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczepimy 6w1, żeby oszczędzić maluchowi dodatkowych wkłuć. I do tego jeszcze rotawirus. Natomiast póki co mamy szczepienia odroczone, ponieważ mamy obowiązkową konsultację u neurologa i dopiero on da nam zielone światło na szczepienia.

Co do nastroju dzieci, to mój dziś w zasadzie cały dzień przespał. Aż się boję, co będzie w takim razie w nocy...

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    to u nas to samo :D mała właśnie drzemie na brzuchu u taty - strach odłożyć do łóżka/wózka - fajnie mieć trochę spokoju :D
    To widzę że zbiorowe U mnie to samo

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    My po wizycie u lekarza :-) zoltaczki nie ma już pepuszek tzn kikut z pepowinki odcięty został i waży całe 3750 :-D czyli waga idzie do góry dzięki Bogu :-) ♡♡♡
    Szczepienia zaczynamy 3 listopada.

my szczepimy darmowymi plus rotawirusy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2549 2550 2551 2552 2553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ