Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka odkladam w rozku i zbyt wiele to nie zmienia... mimo wszystko wyczuwa, ze mamy nie ma obok i trzeba otwierać oczy
Julita jaka zamówiłas chuste?
Nasza Nadia strasznie lubi być przy mnie i leżeć na moim brzuszku, dlatego też się troszkę zaczęłam zastanawiac na chusta... zawsze byłoby mi łatwiej coś zrobić w domu -
julita wrote:zamówiłam dzisiaj chustę do noszenia tylko czy będę potrafiła z niej korzystać i czy przypadnie Anstazji go gustu?
i pytanie do mam chustowych - jak wasze dzieciaczki zareagowały i jak się czują w chuście?
Mój synek dobrze się czuł. Zaczęłam go wiązać po sprawdzeniu bioderek w 6 tygodniu. Jedyne co mu przeszkadzało to to, że było nam gorąco, bo wtedy było lato, teraz to nie problem. Fajnie jest nosić dziecko w chuście, ale nie cierpię samego wiązania, proste to nie jest, poza tym ja mam ciut za długą chustę. Szkoda, że w zimę nie można tak z dzieckiem na zewnątrz wychodzić, jedyna opcja to zainwestowanie w specjalną kurtkę. -
My po wizycie u lekarza
zoltaczki nie ma już pepuszek tzn kikut z pepowinki odcięty został i waży całe 3750
czyli waga idzie do góry dzięki Bogu
♡♡♡
Szczepienia zaczynamy 3 listopada.
Wiem ze temat szczepień był wiele razy ale mam pytanie do mam które szczepily. Czemu wybraliście np 6w1 czy 5w1 czy te darmowe ? Bede bardzo wdzięczna za parę odpowiedzi w tym temacieMisi@ lubi tę wiadomość
-
julita wrote:dużo tych chmurek z piorunami!! zachowam sobie to zdjęcie
trzeba uzbroić się w cierpliwość i przetrwać
la_lenka i tak trzymaj! ja już miałam kilka momentów gdy chciałam zrezygnować z KP ale szybko wylewałam sobie wiadro z zimną woda na łeb i karmię nadalody się najada i ja potrafię odciągnąć trochę pokarmu po karmieniu.
-
Czarna_88 wrote:Wiem ze temat szczepień był wiele razy ale mam pytanie do mam które szczepily. Czemu wybraliście np 6w1 czy 5w1 czy te darmowe ? Bede bardzo wdzięczna za parę odpowiedzi w tym temacie
My wybieramy 5 w 1, syna też tak szczepiliśmy i było wszystko ok. Z tych zalecanych zastanawiam się jeszcze nad pneumokokami i rotawirusem, ale już sama nie wiem czy szczepić czynie.
Moja mała dziś wcale nie chce spać... usypia tylko na rękach i to też nie na długo. Wczoraj przespała prawie cały dzień i pięknie spała też w nocy, wiec pewnie musi rozładować ten nadmiar energii.
Anitka201 A jak ta wysypka wyglądała? U nas takie jakby pryszcze, na twarzy i na główce... raz jest ich mniej, raz więcej.
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Ha chusta kółkowa genialny wynalazek i juz ja kochamy
Może za nie długo skuszę się na normalną chustę.
Ledwo zawiaze a juz chrapieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 18:36
agatka196 lubi tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Agatka właśnie u mnie to samo... zasypia jak jest na rękach, ale kiedy próbuje Ją odłożyć to wracamy do punktu wyjścia i oczy znów otwarte
mała właśnie drzemie na brzuchu u taty - strach odłożyć do łóżka/wózka - fajnie mieć trochę spokoju
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
agatka196 wrote:Ha chusta kółkowa genialny wynalazek i juz ja kochamy
Może za nie długo skuszę się na normalną chustę.
To fajnie wiedzieć, ja się przymierzam do zakupu kółkowej. Normalna tkana natibaby parę lat temu nam się jednak nie sprawdziła...
-
paula2013 wrote:Mam pytanie do dziewczyn które juz są pi pierwszej @....czy Was też tak zalewalo? Ja nie mogę sobie poradzić juz drugi dzień tampon+podpaska i co 2h max zmiana .....czy to normalne po porodzie?
Mój 1. okres po porodzie trwał 10 dni (gdzie normalnie było 5), przez 2-3 dni lało się ze mnie jak z kranu - tamponów jednak nie używałam, podpaski szły na potęgę. Masakra. Czytałam, że to jednak normalne, także spokojnie.
Chyba ten okres taki za całe 9 miesięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:10
paula2013 lubi tę wiadomość
-
Czarna_88 wrote:
Wiem ze temat szczepień był wiele razy ale mam pytanie do mam które szczepily. Czemu wybraliście np 6w1 czy 5w1 czy te darmowe ? Bede bardzo wdzięczna za parę odpowiedzi w tym temacie
My syna szczepiliśmy 6w1 - a dlaczego? Żeby oszczędzić ilość nakłuć. Po prostu. I wydaje mi się, że te skojarzone sa po prostu lepsze.
Teraz młodą będziemy szczepić 5w1 + rotawirus na początek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 19:18
-
To chyba dzis ta jesienna aura tak działa na dzieciaczki, bo nasz synuś też właśnie padł ze zmęczenia po 5 godzinach wojowania.
A co do szczepionek- my raczej zdecydujemy się na te obowiązkowe refundowane. Decyzję podjęliśmy po rozmowie z pediatrą, my też byliśmy nimi szczepieni i wszystko jest ok, tylko najbardziej boli mnie to, że maluszek będzie kłuty aż 3 razy- chyba mi serce pęknie:( -
My szczepimy 6w1, żeby oszczędzić maluchowi dodatkowych wkłuć. I do tego jeszcze rotawirus. Natomiast póki co mamy szczepienia odroczone, ponieważ mamy obowiązkową konsultację u neurologa i dopiero on da nam zielone światło na szczepienia.
Co do nastroju dzieci, to mój dziś w zasadzie cały dzień przespał. Aż się boję, co będzie w takim razie w nocy...Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Czarna_88 wrote:My po wizycie u lekarza
zoltaczki nie ma już pepuszek tzn kikut z pepowinki odcięty został i waży całe 3750
czyli waga idzie do góry dzięki Bogu
♡♡♡
Szczepienia zaczynamy 3 listopada.
Wiem ze temat szczepień był wiele razy ale mam pytanie do mam które szczepily. Czemu wybraliście np 6w1 czy 5w1 czy te darmowe ? Bede bardzo wdzięczna za parę odpowiedzi w tym temacie
my szczepimy darmowymi plus rotawirusy