X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    4me ja zamawialam z tej strony.

Oj ja zaliczyłam gorąca kąpiel w wannie bo nie mogę się dziś jakoś rozgrzać a przy okazji troszkę się zrelaksowalam i czuje się o niebo lepiej.
    Agatka, z której strony bo nie widzę linka?
    Musze jeszcze trochę poczytać, które są najlepsze dla poczatkujacych- wlasnie kolkowe czy moze jakies inne? Macie jakies opinie na bazie własnych doświadczeń?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A ile tygodni od porodu dostalyscie okres pierwszy?

4

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry nie wkleiło się :-P

http://www.zielonamama.pl/signin.php

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze nie padła. :( Wieczór koszmar, już nie wiem co robić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas właśnie była pierwsza kupa po - uwaga! - samą szyję! Dżizas, czegoś takiego jeszcze nie widziałam :D
    Ubrania właśnie się moczą, ciekawe czy coś z nich jeszcze będzie dobrego ;)

4me, skabarka lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do malych lobuzow to większość wazych dzieciaczkow ma juz ponad miesiac wiec lapis sie juz na jakies skoki rozwojowe a mój maly bandyta ma niespełna 3 tygodnie ;) lo jeny co to będzie pozniej ;) moze właśnie chusta go troche obezwladnie:)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    A u nas właśnie była pierwsza kupa po - uwaga! - samą szyję! Dżizas, czegoś takiego jeszcze nie widziałam :D
    Ubrania właśnie się moczą, ciekawe czy coś z nich jeszcze będzie dobrego ;)
    Hehehe chyba przeszlo by mi przez mysl by sie ich pozbyć permanentnie ;) ;D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my w kółkowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:11

.ona., Misi@, 4me, julita, snoopy_etka, adzia, Anitka201, karolcia87, Lady Savage, chabasse lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że terrorystka nie tylko u nas - w kupie raźniej ;) Jak się nie drze to jest to kochane dziecko, heh, nawet zaczyna coś 'gadać' ;)

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Hehehe chyba przeszlo by mi przez mysl by sie ich pozbyć permanentnie ;) ;D

Pewnie tak będzie :P

4me lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona u nas kupa taka to taki standard. Jak nie może zrobić to nie a hak juz walnie to po szyję. I my ciuszki odrazu pod kran z ciepłą woda- nie gorąca by to spłukać a potem w pralkę normalnie i wszystko schodzi nawet z białych body.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ona u nas kupa taka to taki standard. Jak nie może zrobić to nie a hak juz walnie to po szyję. I my ciuszki odrazu pod kran z ciepłą woda- nie gorąca by to spłukać a potem w pralkę normalnie i wszystko schodzi nawet z białych body.

To fajnie macie ;)
    Czyli jest nadzieja.
    Przy okazji, fajnie prezentujecie się w chuście :) - brałaś tę krótszą, czy dłuższą? (bo widziałam na stronie, że są dwa rozmiary)

Ja się zastanawiam jak jest zimą, da się zapakować dziecko w chustę w kombinezonie, kiedy mama też ubrana jest w grubą kurtkę?

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy. :-)
    No właśnie wzięłam ta długa bo sama nie wiedziałam jak to będzie wyglądać, jak to motanie będzie wychodzić i R mówił ze dłuższa będzie lepsza, a mogłam wziąść krótsza i następnym razem tak zrobię.

A zima chyba nie da rady :-/

Moja córeczka właśnie wszamala cyca. Nigdy wcześniej o tej porze od momentu uspania po kąpieli się nie budziła. I to jeszcze tak głodna.
    Coś czuje że jednak noc będzie długa :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 23:07

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jak jest z wiazaniem tych chust? ... wcześniej nawet o nich nie myslalam, a teraz widzę ze jednak by się przydała... tylko zastanawiam się czy ogarnę to zawiązanie? (W życiu nie miałam styczności z takimi chustami ani nikim kto by ich używał)

U nas aktualnie trwa 'chwila' spokoju... Nadia zostala ululana przez tatę, ale to taki bardzo niespokojny sen. Śpi, ale co jakiś czas zaczyna się wiercic, troszkę postekiwac przez sen i trzeba Ją pobujac... także tego... tez nastawiam się ja dluuuuga noc...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się cycamy już od godziny... chwilę przysnie i znów szuka :/ zaraz wyśle męża,żeby dorobił 60 ml mm i może będzie dłuższe spanie... Rano ma być położona i mam nadzieję, że Antek coś przyrosl przez te dwa dni, bo inaczej nie wiem już co robić :(
    Dziś też stwierdziłam, że przydałaby się chusta, ale boję się wiązań, bo nigdy nie miałam z nią styczności i wśród znajomych też nikt nie używał. Myślę, że może lepiej jakieś nosidelko kupić?
    Aha, dziś syniowi odpadł pępuszek i to nawet nie wiem kiedy...gdzieś w pajacu musiałam go szukać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 02:03

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy właśnie z tego samego powód tez mam wątpliwości co do chusty, ale widzę po swoim dziecku ze takie rozwiązanie idealnie by się sprawdzalo... mialabym mała cały czas przytulną do siebie, a ze ręce wolne to tez spokojnie dałabym rade ogarnąć w domu przynajmniej część rzeczy =)

ps. I my juz zaliczyliśmy pierwsze śniadanko tej nocy... wysusane dwa cyce, wiec mam nadzieje ze uda się Nadii spokojnie zasnąć =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie teraz żałuję, że na żadne warsztaty z wiązania poszłam jeszcze jak byłam w ciąży :( Teraz to nie mam na to czasu i dlatego myślę o nosidełku... U mnie mały też lubi się tulić i zasypiać przewieszony przez moją lub męża klatkę :)
    A właśnie, jak myślicie, kiedy wyjść z moim na pierwszy spacer? Jeszcze nawet go nie werandowałam, bo pogoda straszna, a w sobotę mamy iść na roczek do siostrzenicy męża i przydałoby się go trochę wcześniej zahartować

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba już 3 śniadanie. Mała strasznie się domaga dziś cyca.

Snopy do nosidełka to tylko dziecko siedzące.

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my dolaczamy do grona marud calodniowych :( Ola non stop przy cycku...Noc poki co wzgledna,wlasnie cycamy :)
    Oby nadchodzacy dzien byl lepszy dla nas wszystkich :)
    My dzis mamy wizyte u pediatry. Czy Wasze dzieciaczki lubia jazde we wozku? My musimy sie przed kazdym spacerem usypiac co czesto trwa godzine...

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy ja juz z moim dawno wychodzę... Na pierwszy spacer bylo 20 min a pozniej juz mi się nie chciało bawić i godzinke zawsze zaliczamy. Werandowanie tez sobie odpuscilam- to chyba ma sens jak jest środek zimy i minusowe temperatury....pierwszy raz wyszliśmy jak mial jakies 9 dni i to tylko dlatego, ze 6 pierwszych spędziliśmy w szpitalu ;)

Za to roczek siostrzenicy dla 15 dniowego dziecka? Ja bym nie poszła. Dla takiego malucha sa najgorsze wirusy. Na takich urodzinach dużo osób i pewnie dużo dzieci z przedszkolnymi wirusami...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2551 2552 2553 2554 2555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ