X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też powinnyśmy iść dziś na szczepienie, a mała jest tak wyjaca od wczoraj, że aż się boje :( Ja chyba wezme 6w1, niech ma mniej klucia.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka u nas tez maruda od 2 dni ale idę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja wybrałam normalne, na NFZ,darmowe, plus rotawirusy

A czym się sugerowalas wybierając ?

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny, a ten bobotic/delicol to na zaparcia, na nadmiar gazów, czy na co?
    Kurde, tyle tego na rynku, człowiek się nie orientuje :/

BOBOTIC jest w celu lagodzenia objawów takich jak kolka, wzdecia, uczucie pelnosci, odbijanie, niestrawność i na zgromadzone gazy...

DELICOL to raczej bard przy nietolerancji laktozy

.ona. lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas nocka srednia. Mala w nocy glosna bardzo a to swiszczy a to charcze a to cos jej sie cofnie i sie dlawi po czym powietrza nie moze zlapac. O 5 po jedzeniu zrobila kupsko a potem wcale nie spala do 7.30 wiec ja sobie teraz odespalam z nia poltoej godz ! ATymo bajke ogladal i bawilmsie autami... Nie sadzi!am ze na tyle zasne!!

Snoopy u nas spacxer to lekarstwo na ryk w domu. Jak juz sobie nie radze to ja ubieram i szybko na dwor. Oczywiscie jest spokoj a jak wrocimy to od nowa sie drze.

Czarna rozmawialam wczoraj z pediatra, moja kolezanja i powiedziala ze po 6w1 jest odnotowane wiecec niepozadanych odczynow niz po 5w1... A ja planowalam 6w1 i mam zagfwozdkr . do tego napewno pneumokoki i rota szczepimy.

Ona delicol jest na nietolerancje laktozy, czyli cukru wystepujacego w mleku. W delikoclu jest laktaza czyli enzym pomagajacy strawic ten cukier. I wazne zeby do buzi podawac te kropelki a nje do mleka. Tu jest wazna kolejnosc, bi najpierw enzym musi byc w brzuszku zeby zadzialal. I espumisan tez do buzki trzeba nie do butli z mlekiem. Wlasciwie niczego nie powinno sie wlewac do butli tzn zadnych lekow

A ja gazik na palec i malej po mleku powycieralam plesniawki aftinem

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ws szczepień. My dalej nie wiemy jakie wybrać :-/ zastanawiamy się nad tymi na NFZ nie ze względów finansowych bo na maleństwo to z pod ziemi się nawet weźmie pieniazki ale sugeruję się trochę tym ze my byliśmy tak szczepieni i nam nic nie jest a te skojarzone to jednak jakąś nowość na rynku.... Na rota i pneumo też chcemy szczepic.

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A czym się sugerowalas wybierając ?
    doświadczeniem :P byłam nianią 13 dzieci, i żadne nie miało problemów z pneumokaki natomiast przygody z rotawirusami nie miło wspominam
    a na nfz było większość dzieci szczepione i wsio ok, ja i moje rodzeństwo też, ja mam fobię do igieł ale to się zwiąże raczej z moimi licznymi pobytami w szpitalach jak dziecko, bo non stop zapalenie oskrzeli albo płuc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:08

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dziewczyny, a ten bobotic/delicol to na zaparcia, na nadmiar gazów, czy na co?
    Kurde, tyle tego na rynku, człowiek się nie orientuje :/
    Bobotic ma taki sam składnik jak espumisan ale stężenie znacznie większe i pewnie dlatego lepiej działa ( to samo jest z oslawionym sab simplex- dokladnie taki sam składnik glowny tylko dawkowanie inne)

Delicol tak jak dziewczyny pisały na nietolerancję laktozy, ktora tez moze wywoływać kolki.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem załamana te krostki, które maly na na udzie wyglądają dzis znacznie gorzej- jakby popekaly. Dodatkowo widzę tez jakas nowa na penisku u małego :( jestem załamana, nie wiem od czego to- pieluchy zmieniłam, kremy zmieniłam, przemywam woda przygotowana i sie nie zmniejsza :( jutro idę z tym do pediatry ale nie wiem jak wytrzymam do jutra :( miala dzis byc polozna i dupa nie przylazla.... :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może spróbuj rumiankiem przemywac. Mój maly miał na twarzy korosteczki przemywalam rumiankiem rano i wieczorem ii mu przeszły po 2dniach .

4me lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kolke dawalam infacol, działa super.

Młody wczoraj po szczepieniu pentaximem (5w1) plus wzw. Na rota i pneumo nie szczepie. Młody na cycku wiec dostaje moje przeciwciała i wierze, że będzie ok.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    A może spróbuj rumiankiem przemywac. Mój maly miał na twarzy korosteczki przemywalam rumiankiem rano i wieczorem ii mu przeszły po 2dniach .
    Moze spróbuje ale troche sie boje cos tam dawać innego niz woda bo te krostki sie tak jakby otworzyly... Nie wiem może to jakaś pokrzywka... Ale to tez nic nie mowi bo to tez moze byc od wszystkiego :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się wyć chce. Męczarnia z karmieniem zaczyna się już teraz, a nie dopiero pod wieczór. Mąż pojechał po espumisan 100, zobaczymy. Jak to nie pomoże, to kupimy inne, od czegoś trzeba zacząć :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz pytanie jeśli 5w1, to które? Infarnix czy pentaxim? Zastanawiam się jeszcze nad rotawirusami, a pneumokoki i meningokoki ewentualnie pózniej, bo to akurat można w późniejszym czasie zapodać :)

Moje dziecię normalnie robilo po 5 kupek, a od wczoraj od 17 nie było nic oprócz bączków :/ ogrzewam brzuszek termoforem z pestek i gimnastykuje nóżki, słychać przelewanie w jelitach ale kupiła ani widu ani słychu ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    No to teraz pytanie jeśli 5w1, to które? Infarnix czy pentaxim? Zastanawiam się jeszcze nad rotawirusami, a pneumokoki i meningokoki ewentualnie pózniej, bo to akurat można w późniejszym czasie zapodać :)

U nas Infanrix.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isonasin podajecie do nosa całą ampułkę?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:23

adzia, SweetCherryPie, Staraczka23, Misi@, snoopy_etka, Gusiak, Lilla My, monaaa85, agatka196, .ona., Anitka201, Lady Savage, easymum lubią tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja jestem załamana te krostki, które maly na na udzie wyglądają dzis znacznie gorzej- jakby popekaly. Dodatkowo widzę tez jakas nowa na penisku u małego :( jestem załamana, nie wiem od czego to- pieluchy zmieniłam, kremy zmieniłam, przemywam woda przygotowana i sie nie zmniejsza :( jutro idę z tym do pediatry ale nie wiem jak wytrzymam do jutra :( miala dzis byc polozna i dupa nie przylazla.... :(

Może kochana spróbuj i zrób mu kąpiel w krochmalu. Na pewno nie zaszkodzi A może pomoże. Pamiętam jak mój syn też miał problemy skórne. I to zastosowalam. I naprawdę pomogło.
    Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuść w zimnej wodzie dodaj to do garnka z ciepłą wodą ma mieć substancje Kislu i to wlej do wanienki. Spróbuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:54

3i49df9hy5b5npd4.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki, u nas chyba też powoli się zaczyna efekt świadomego(?) (u)śmiechu, a myślałam, że synek jakiś nieśmiały :)
    Wstawię filmik, może same oceńcie.

https://youtu.be/WisCprPlUDE

świadome czy nie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 14:34

Misi@, skabarka, agatka196, Lady Savage lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my bylismy dzis u pobrania krwi wzwiazu zzołtaczka. sa juz wyniki ;/

ma 6,54 przy normie 0,3-1,2. jutro idziemy do pediatry.
    maz chce kupic lampe do naswietlania, ale chce by poczekał do jutra. Zobaczymy co lekarz powie...ech

mój tez sie usmiecha...i smieje sie w głos,:) ale tez nie wiem czy to swiadome

‹‹ 2553 2554 2555 2556 2557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ