X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A mojej dziś nie zaszczepili, tylko zoltaczke. Więc dalej weźmiemy 5w1.
    Mamy skierowanie do chirurga z pepuszkiem i zatoką skórną. Mam nadzieje, że nic poważnego nie wyjdzie.
    A dlaczego była chora?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    A dlaczego była chora?
    Nie jest chora, po prostu lekarka uznała, że zarówno pępuszek (w wersji bardzo negatywnej to może być przetrwały moczownik) oraz zatoka skórna w okolicy lędźwiowej (co może dawać problemy z kręgosłupem - np. rozszczep albo przetokę do rdzenia itp.), więc zanim będziemy szczepić należy wykluczyć czy coś jest z małą nie tak. Według pediatry, mała jest ok - bo nie ma żadnych dodatkowych objawów, które są związane z tymi problemami, ale warto to sprawdzić.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalenka jak ta przetoka wyglada? moja ma wglebienie nad dupcia...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja bym przemywala tylko przegotowana ciepla wodą - na początek i obserwowala czy cos sie zmienia. Moze to hormony a moze uczulenie na jakies jedzenie ?

tradzik niemowlecy pomozna mi mowiła moja tez to ma choc juz znacznie mnie przemywałam to woda z maka ziemniaczaną

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Moja tez ma coś takiego...

Julita ja kładę na pleckach i główka na bok =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, sorki za szczerosc:) ale jak podotykalam u siebie tez takie wglebienie znalazlam...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma wiecznie chrostki na buzi i pediatra mówi ze jest to trądzik niemowlęcy z którym nic się nie robi jeżeli nie rozprzestrzenia się na całe ciałko. A jeżeli jest jej za ciepło to wtedy robi się bardziej widoczny i czerwony plus potowki.

U mnie dziś tragiczny dzień. Brat mi zafundował tyle nerwów i stresu że szkoda słów. A najgorsze jest to że ja mała do cyca a tam nic. Mała wyje, płacze aż się zanosi bo w cyckach pusto. Butelki nie chce i chyba z 3 godziny walczyłam z Rafałem by co kolwiek zjadła. Łzy leciały, piastki pchała do buzi no horror. Nie przypuszczałam że nerwy i stres tak mogą odbić się na KP. Mam nadzieje że jak mała się obudzi to coś w cycach juz będzie bo nie zniose kolejnej dawki płaczu. :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Zatoka. Przetoka to już ta gorsza wersja.
    Taka jakby dziurka w skórze, ala jak po kolczyku. Próbowałam znaleźć w google np. http://imaging.ubmmedica.com/shared/zone5/0810CFPCHRF.jpg albo
    https://atlantemedicina.files.wordpress.com/2013/12/fossetta-pilonidale-2.jpg
    Szukaj w obrazkach google np. "sacral dimple"
    U mojej córeczki jest to maleńkie, ale i tak wszystkie takie dziurki koniecznie wymagają konsultacji.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    zawsze jak kładnę małą to zauważyłam że przekręca główkę w prawą stronę, w lewo sama muszę jej układać. Czy wasze pociechy też mają preferencje do skrętu główki w jedną stronę? Trochę mnie to niepokoi

Moja od urodzenia układa główkę na lewą stronę. Codziennie z nią ćwiczymy ale i tak dalej główkę układa na lewo. Rozmawiałam z pediatra i mówiła ze widocznie tak w brzuszku była ułożona ale reaguje na np zabawki i główkę sama przemieszcza. Ale jeżeli dalej będzie układać główkę tylko na lewo trzeba będzie pomyśleć o rehabilitacji.
    Teraz musiałam łóżeczko przestawić w przeciwna stronę by patrzyła na nas i wszystko robić od strony prawej by ta główkę sama układała.

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helol!my po wizycie u pediatry,z Olcia wszystko w jak najlepszym porzadku :) znow przybrala,w 2 dni 100g :)
    Dzien super i nawet we wozku jechala grzecznie :)
    Mam pyt do dziewczyn po sn:kiedy zaczalyscie lub macie zamiar uprawiac seks ?

skabarka lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jedyne co z lepszych wieści to kaszel ustępuje :-)

Lalenka jak nie urok to sraczka.
    Nasz kurde dość ze problem z pepuszkiem to jeszcze teraz z zatoka. Normalnie współczuję. Człowiek w ciąży martwił się o wszystko i czekał do porodu bo myślał że będzie lżej a tu co rusz jakieś zmartwienia. Oby wszystko było dobrze.

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Jak kładziecie spać swoje maluchy?
    na pleckach i główka na bok czy na boczku lewym lub prawym?
    A my sie jakos nauczyliśmy, ze na lewym lub prawym boku- co noc zmieniamy bo zauwazylam, ze maly częściej odwraca glowke tylko w jedna stronę.
    Na pleckach w dzien sobie czasem leży

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na noc kładziemy tylko na boku, raz na lewym, raz na prawym. W dzień jak mam młodą na oku to na pleckach i na boku - choć ostatnio więcej na rączkach jest i w różnych pozycjach.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym kolka pełną parą u nas - espumisan 100 chyba za mała dawka, daje któraś z Was? jutro przyjedzie sab simplex (wiem, wiem to niby to samo ;) ), ale mam ochotę spróbować. Powiem Wam, trzy dni spinania się - mam dosyć :/

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

To jest taka dziureczka nad odbytem z tyłu u nas lekarz wpisując nas do domu patrzył chirurg na to i powiedzieli że nic poważnego. Swoją droga dziwnie że nie zauważyli tego w szpitalu za nim wypisali do domu.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    I jedyne co z lepszych wieści to kaszel ustępuje :-)

Lalenka jak nie urok to sraczka.
    Nasz kurde dość ze problem z pepuszkiem to jeszcze teraz z zatoka. Normalnie współczuję. Człowiek w ciąży martwił się o wszystko i czekał do porodu bo myślał że będzie lżej a tu co rusz jakieś zmartwienia. Oby wszystko było dobrze.
    Oj tak. Do tego córcia ma jeszcze nerke dwudzielną i powiększony układ kielichowo-miedniczkowy w nerce. Wszystko to to niby nic groźnego ale wymaga stałej kontroli. Hehe, ja już w ciąży miałam świadomość, że to martwienie to sie dopiero zacznie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    My po szczepieniu normalnie płacze z nia :( właśnie ją nóżka boli :( i ryczymy obie, nie moge patrzec na nia, gdy tak ja boli :(

Wiem, że łatwo powiedzieć, ale nie płacz kobieto - przed wami jeszcze masa szczepień, dlatego trzeba być twardym, heh, do ok.6 roku życia...

• diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po kazdym karmieniu klade na zmiane na innym boku, na plecach rzaaadko bo sie zle to konczy.

lalenka oj to my mamy tylko doleczek nad pupa, nie ma dziurki

ona dopiero teraz sie ta kolka pojawila//.?

my walczymy z plesniawka w buziolu

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady bo wy trzy uklucia tak?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Jak kładziecie spać swoje maluchy?
    na pleckach i główka na bok czy na boczku lewym lub prawym?

U nas mały na prawo głowę odwraca i zmieniamy mu na lewo

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 2555 2556 2557 2558 2559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ