Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bento ja jeszcze maty nie mam ale też chyba wkrótce kupię, narazie jak Olek sobie leży to mu układam pluszaki wokół, wykazuje zainteresowanie więc myślę że mata też go zainteresuje. Póki maty nie mamy pozostaje nam leżaczek huśtawka, mały bardzo lubi w niej leżeć, wgapia się w pałąk z zabawkami i "gada" do nich
bento lubi tę wiadomość
-
Ja młodego kładę na kocyku gdzieś w różnych miejscach w pokoju. Raz gada z praniem, raz z magnesami na lodówce ;P
Maty jako takiej nie mam, chcę kupić w ikea
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70108177/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00266245/bento lubi tę wiadomość
-
My mamy taki leżaczek hustawkę
http://siglo.pl/dla_dzieci/pokoj_dzieciecy/lezaczki_i_bujaczki/hustawka_lezaczek_bujaczek_bright_starts_savanna_do_11_kg_6963.html
ale kupiliśmy używany na olx i to było jedno z lepiej wydanych w moim życiu 100zł, ustawiam czas melodie i mam czas dla siebie a Oluś się buja i najczęściej po jakims czasie zasypiabento lubi tę wiadomość
-
bento wrote:Jeszcze mam pytanie
kładziecie dzieciaczki już na matę edukacyjną? Moja Lilka ma takie okresy czuwania gdy nie płacze i sobie leży, a ja ma takie wrażenie że się nudzi... Nie mogę ciągle trzymać jej na rękach, więc jakoś ten czas bym jej urozmaiciła, na leżaczku lub na macie właśnie.
Kładę, ale moja nie interesuję się nią w ogólewoli karuzelę i bujaczka
bento lubi tę wiadomość
-
julita wrote:.ona. no właśnie trochę się boję kłaść na plecach
za tydzień mamy kontrole bioderek więc się dowiem jak to jest naprawde
-
bento - my rozlożyliśmy ostatnio matę (starszak nie mógł się doczekać
), ale mloda jeszcze nie jest nią zainteresowana. Póki co najbardziej lubi sobie leżeć na przewijaku i tam najlepiej wychodzi jej 'gadanie' i piski
. Zabawkami zaczyna się powoli interesować, więc myślę, że pewnie lada dzień/tydzień polubi też matę.
Edit: http://bebito.pl/product-pol-14320-Fisher-Price-Kolyska-bujaczek-3-w-1-.html
My mamy taki - posłużył nam do 3 roku życia. Swoją drogą, cena tu szalona, kosztują sporo mniejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:41
bento lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Ja mam zwykły lezak z palakiem na zabawki ale nie wsadzam jeszcze
Moje dziecko oszalalo , potrące jej z becikowego za prąd
Jak mocno placze i robie jej mleko to uspokaja sie przy włączonym okapie haha po co jej wlaczalam -
nick nieaktualnyKathleenPL wrote:No bo szumi. Tymek zasypia przy suszarce. Aplikacje na telefon w ogóle nie działają, a suszara czyni cuda.
Na moją działa ale jak w porę włączę bo jak się rozkreci to już nic nie działa jak noszenie na rękachw tej aplikacji to ona najlepiej toleruje nr2 .
A zauważyłam ze wgl lubi mocno halasliwe zabawki , jak grają delikatnie to nie słucha nawet i marudzi , pozytywka już też zrobiła się bee , miała taką delikatną grzechotke to od początku na niej nie robi wrażenia , wczoraj mąż kupił inną glosniejsza i jak płakała to grzechotalam o dziwo spokój był , wzięłam ją do wózka i robiąc mleko grzechotalam -
Julita na moją działa szum moich ust, robię jej szyyyyyyyszyyyyyszyyyy i działa rewelacyjnie nawet podczas szczepienia były moment że ją to wyciszyło, ale już jak ją 2a potem 3 raz ukuli to płacz i darcie do 21
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 13:46
-
julita wrote:Na moją nie działa ani suszarka ani żaden "biały szum" z you tube
zazdroszczę tym na których dzieci jest to skuteczne...
Na pocieszenie ... na moją też
Dziś to już w ogóle od samego rana bardzo aktywna, w ogóle nie chce spać a co za tym idzie ja kompletnie nic nie mogę zrobić...bo jak tylko zostawiam Ją sama to krzyk... -
Lady Savage wrote:Julita na moją działa szum moich ust, robię jej szyyyyyyyszyyyyyszyyyy i działa rewelacyjnie nawet podczas szczepienia były moment że ją to wyciszyło, ale już jak ją 2a potem 3 raz ukuli to płacz i darcie do 21
Podobno to wzw jest bardzo bolesne. Igła spora i płyn dość gęsty
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9fb7ace8fc9.jpg
bujaczek mamy taki... póki co zainteresowanie wzbudza jedynie czerwona malpka
Wydaje mi się, ze jeszcze jest troszkę za malutka na taki leżaczek bo po 10 min juz Jej się nudzi i znów krzyk... ogolnie nie znalazlam jeszcze sposobu, który zainteresuje moje dziecko na dłużej niż 10-15 min...agatka196, Staraczka23, bento, trix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW szpitalu jak robili w piętkę to pigułka kazała przystawic do piersi bo wtedy dziecko sie uspokaja.
Lady no ja to bym chciala zeby moja reagowala na moje szumy ustne , a nie raguje nawet jak robię ciii , w płaczu to tylko pion na moich cyckach jej pasuje , z kolei mąż jak robi cii to ona usypia
Uwaga wklejam z wczoraj fotke tylko nie podswietlajcie bo później usune
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:25
agatka196, Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja tez ma kiepski dzień, tylko cyc uspokaja, podsypka na krótko, ulewa i tak w kółko... Znowu kupki nie moze zrobić, biedna. wczoraj jak się tu pozalilam, to poszła taka kupa, że nie wiedziałam jak ją rozebrać, także czekam xD
Pospałabym..,