X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    To jest taka dziureczka nad odbytem z tyłu u nas lekarz wpisując nas do domu patrzył chirurg na to i powiedzieli że nic poważnego. Swoją droga dziwnie że nie zauważyli tego w szpitalu za nim wypisali do domu.
    W sumie robili jej w szpitalu usg brzuszka i przez ciemiączko, a jak się okazuje usg to nie jest standard. W sumie nie wiem czy to np. nie przez dziurawa dupkę nas na nie zakwalifikowali. ;) A ja byłam jakaś zakręcona po porodzie i nie dopytalam.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    W sumie robili jej w szpitalu usg brzuszka i przez ciemiączko, a jak się okazuje usg to nie jest standard. W sumie nie wiem czy to np. nie przez dziurawa dupkę nas na nie zakwalifikowali. ;) A ja byłam jakaś zakręcona po porodzie i nie dopytalam.

U nas nie robili jedynie chirurg oglądał to i powiedziała żeby się nie martwić nic poważnego to nie jest to jest zatoka bo przetoka to już gorsza. No i jak młody będzie miał 6 miesięcy to do kontroli a wpisane ma w książeczce że ma ta zatokę bo jak nie to widocznie nie zauważyli mój ma wpisane przez szpital. No i patrzył czy nic nie leci z dziurki tej bo jak coś by się saczylo wtedy byłoby kiepsko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 23:10

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka oby wszystko było dobrze i córcia zdrowo rosła.

I jest nadzieja ze moja córcia jak się obudzi zje ładnie cycusia :-). Piersi robią się już delikatnie nabzmiałe i nawet wycisnełam kropkę mleka z sutka :-D
    Boszsz jeszcze niedawno czułam się jak dojna krowa a dziś ciesze się nawet z jednej kropli mleka dla małej :-)

U nas mała śpi na plecach. Jak położę ja na boku to koniec spania.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka - tak, 3 dni temu, z czego mam wrażenie, że z każdym dniem jest gorzej. Od dziś zaczęliśmy zabawę z kropelkami. I już sama nie wiem, może mleko jednak nagle jej nie służy i trzeba zmienić?
    Szczerze, z synem nie przerabiałam kolek, jest to dla mnie nowy temat.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi książeczkę wypełniał taki głupi lekarz, wygląda jakby po pijanemu, w wielu miejscach nie trafił w linijki :P
    Kto go wie co tam zapomniał wpisać ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów był wieczorny kryzys... mała jakoś nie miała apetytu, dopiero po przebraniu w pidzamke zjadła moze z 70 ml i to chyba na trzy raty... a później zamiast spać to oczy jak pięć złotych...
    Niedawno dopiero co malzowi udało się Ją ululac bujajac wózkiem... ciekawa jestem czy znów tradycyjnie będzie pobudka o 2, czy może uda się pospać troszkę dluzej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 00:03

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię wstało o 22:40 i dopiero zasnęło...zjadł dwa cyce, 35 ml odciągniętego i jeszcze przed 1:00 domagał sie 50 ml... strasznie duże u nas te odstępy między spaniem - aż 3 godziny (!) i nie wiem, czy to dla niego takie zdrowe, bo teraz wstanie o 5:00 i będzie głodny...wszystko przez to jedzenie nad raty :/ ale samo ciągniecie cyca x2 trwa ok. godziny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 05:21

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy wydaje mi się, ze 3 godziny to całkiem normalne odstępy między jedzeniem.... nie masz się chyba co stresować =)

U nas natomiast jakiś bunt czy coś :/
    Mała wstała z krzykiem głodu, wiec tradycyjne daje cyca.... ale nieee... bierze do buzi, wypluwa, wygina się i krzyczy... próbowałam inaczej przystawiac, zmienić najpierw pieluche i znow pokombinować, ale wszystko na nic bo zaraz krzyki i wrzaski.... poddalam się i poszłam zrobić butelkę - zjadła moze z 10 ml i ma w nosie :/

Zachowuje sie jakby była głodna.... chwilę zaśnie j zaraz pobudka, ale jeść nie chce....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 02:22

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    trądzik niemowlęcy?
    Tymek też ma, powołi mu schodzi.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Moje dziecię wstało o 22:40 i dopiero zasnęło...zjadł dwa cyce, 35 ml odciągniętego i jeszcze przed 1:00 domagał sie 50 ml... strasznie duże u nas te odstępy między spaniem - aż 3 godziny (!) i nie wiem, czy to dla niego takie zdrowe, bo teraz wstanie o 5:00 i będzie głodny...wszystko przez to jedzenie nad raty :/ ale samo ciągniecie cyca x2 trwa ok. godziny...
    U nas w nocy to samo. Czasem 3h, czasem 5h! W dzień anioleczek że spanie, a noce masakra. A przy dwójce nie da się pospac w dzien :(

Bruma lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    do tej pory kładliśmy mała do spania właśnie albo na lewym albo na prawym boczku ale miałam wizytę położnej i powiedziała aby układać młodą na pleckach bo na boczkach coś się dzieje z bioderkami...
    i teraz nie wiem, bo pewniej się czuje jak leży na boczku.

u nas dzisiaj wieczór też był tragiczny, od godz. 18 wielki płacz i krzyk ale brzuszek mięciutki więc jest ok, przewinięcia, nakarmiona, przytulona ale i tak wielki lament aż uszy odpadają i tak padła dopiero po 22, źe też te dzieci mają siły aby tyle płakać ;)
    Rób jak uwazasz. Mi młody tak ulewa, że na plecach mógłby się udusić. Więc śpi na boku....

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:24

Kucykowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita u mnie tez na prawo główkę bierze , mama wczoraj do niej gadala zeby przekrecila ale nic z tego i mowila ze jej sie to nie podoba bo to ktorys raz z rzędu , nawet jak na plecach lezy to ma prawo skręt , kładę ją na plecach do spania ale tylko wtedy gdy sie jej odbije po jedzeniu bo jak nie to wiem ze uleje w ciągu godziny i juz nie raz sie krztusila .
    Zauwazylam tez ze jedząc musi byc na płasko , delikatne uniesiona główka a ona sie dlawi .

Skabarka hahaha my pampersy wczoraj zmienilismy są ciut cienkie niz pampers i tak nam dziecko w nocy zaczelo plakac a byko ledwo 1,5h od jedzenia , mąż ją na ręce do bujania a ona się wierci płacze , dałam herbatkę mówię moze pić a nagke przypomnialam sobie o pampersie :D
    Był taki wypchany że body wypychal :D :D
    Zmienilam i dziecka nie było , zasnela :D
    Wiem ze teraz sie śmieje ale muszę pilnować zeby odparzen nie bylo

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn wczoraj sam z siebie zasnął o 20..szok :-) zazwyczaj lubi sobie poszaleć do 22 a tu taka odmiana :-)
    Dzisiaj popołudniu znowu mam wychodne :-) małż zajmuje się młodym a ja wyskakuje na zakupy i kawkę z koleżanką :-) musze sobie coś kupić na chrzciny. Od wczoraj odciagnelam 3 buteleczki mleka wiec młody będzie miał co jeść :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mowila zebym tez jej przekladala główkę albo jak lezy to zeby czyms ją zainteresować niech sama obkreca , tu chyba chodzi o to zeby nie miała jednej strony płaskiej , 3 ide na szczepienia to zwrócę na to uwage

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałyśmy :0) przespała od 21.50 do 9, ale wczoraj był koszmar, takiego wrzasku to ja nawet po porodzie nie słyszałam, i ta ja bolało ze o 21.00 postanowiłam jej ulżyc, zrobiłam herbatki dla niemowlat z melisa i do dziuba, pewnie dlatego spala cała noc :) ale ja nie bolało i dzis powiala mnie usmiechem

Kucykowa lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - to nasza położna zalecała spanie na boku, ja bym się bała dziecko kłaść też na plecach.

U nas noc ok, jak zasnęła po 1, tak o 4:30 pobudka i potem o 8:30. Najgorzej jest tylko podczas jedzenia, płacz, prężenie się itp.
    No nic, kolejny cudowny dzień się zapowiada :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocka niezła, zasnął o 22 obudził się o 4, za to nad ranem były przygody. W końcu po tygodniu moje maleństwo zrobiło samodzielnie kupke, pierwszą o 5, kolejną o 6 i to tak że był ufajdany po szyję, nie było rady musiałam go okąpać. Tak więc od 4 to już sobie nie pospałam, ale i tak się cieszę że po długich bojach mu się w końcu wszystko tam odblokowało i wreszcie się oczyścił. Z desperacji że nic na niego nie działa, nawet czopki kupiłam sobie wczoraj śliwki,a że karmię kp to może po nich go tak przeczyściło. Oby teraz mu się wszystko ustabilizowało, może w końcu debridat i floractin wyregulują mu te jelitka, bo jeszcze jedno takie tygodniowe zaparcie i matka osiwieje

• bento Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Dziewczyny jakie macie leżaczki dla maluszków?

U nas nocka całkiem niezła, od 20 do 8 i 4 karmienia, ale takie na leżąco i na śpiocha :-)

Co do układania maluszka do snu, ja zazwyczaj kładę na boczku, ale mała sama się przekręca na plecy. Jak coś za nią położę np. zwinięty kocyk to też przekręci się i śpi taka przekrzywiona na tym kocyku.
    Raczej nie zdarza się jej ulewać, więc odkładam na boczek, a za jakieś 30 min przekręcam na plecki(chyba, że sama już się obróciła).

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie :-) kładziecie dzieciaczki już na matę edukacyjną? Moja ma takie okresy czuwania gdy nie płacze i sobie leży, a ja ma takie wrażenie że się nudzi... Nie mogę ciągle trzymać jej na rękach, więc jakoś ten czas bym jej urozmaiciła, na leżaczku lub na macie właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:43

sRUqp2.png
‹‹ 2556 2557 2558 2559 2560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ