X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    a my bylismy dzis u pobrania krwi wzwiazu zzołtaczka. sa juz wyniki ;/

ma 6,54 przy normie 0,3-1,2. jutro idziemy do pediatry.
    maz chce kupic lampe do naswietlania, ale chce by poczekał do jutra. Zobaczymy co lekarz powie...ech

mój tez sie usmiecha...i smieje sie w głos,:) ale tez nie wiem czy to swiadome

No wlasnie u nas tez sie zoltaczka trzyma. Tydzien temu bylo 7 z hakiem. Ale nie kazali sie denerwowac. A w sumie to juz nie powinno byc. Podobno przez kp sie.moze przedluzyc i jesli jest konflikt grupy krwi. U nas jest to i to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    No wlasnie u nas tez sie zoltaczka trzyma. Tydzien temu bylo 7 z hakiem. Ale nie kazali sie denerwowac. A w sumie to juz nie powinno byc. Podobno przez kp sie.moze przedluzyc i jesli jest konflikt grupy krwi. U nas jest to i to.
    u nas tez przez grupe krwi ...dzieki to mnie uspokoiłas :) czyli zamawiamy lampe :)
    i juz wiem co to rdw-cd ma niedobór b12 tak jak ja...nie byłam juz dawno po zastrzyk, a moze karmiac go tez mu przekazuje b12, a jak ja nie mam to on pewnie tez...matko juz nie wiem sama nie chce sobie teoori dorabiac. jutro pójde po zastrzyk by mu nie zaszkodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:11

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie położnej i lipa...Dwa razy dziennie mam karmić tylko mm, bo Antoś stoi na wadze :( Problemy są z tego,że mały za słabo ssie i nie dojada z piersi, w sumie tylko pije to pierwsze rozwodnione mleko,bo dalej nie chce mu się ciągnąć... wszystko dlatego, że w szpitalu dostawał butelkę prawie na samym początku i to zaburzyło technikę ssania...jestem zła jak nie wiem co...
    Teraz jak będę dawać mm, to już w ogóle kp szlag trafi :/ Najlepsze jest to, że identyczną historię miała teściowa z moim mężem i po m-cu już tylko na mm była :(

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    My po wizycie położnej i lipa...Dwa razy dziennie mam karmić tylko mm, bo Antoś stoi na wadze :( Problemy są z tego,że mały za słabo ssie i nie dojada z piersi, w sumie tylko pije to pierwsze rozwodnione mleko,bo dalej nie chce mu się ciągnąć... wszystko dlatego, że w szpitalu dostawał butelkę prawie na samym początku i to zaburzyło technikę ssania...jestem zła jak nie wiem co...
    Teraz jak będę dawać mm, to już w ogóle kp szlag trafi :/ Najlepsze jest to, że identyczną historię miała teściowa z moim mężem i po m-cu już tylko na mm była :(
    spróbuj ściągać mleko, to powinno nasilić laktacje +możesz karmić z butli swoim mlekiem nie tylko tym wodnistym początkowym :)) nie poddawaj się!

snoopy_etka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągam cały czas i aż mi ręce odpadają, więc chyba elektryczny kupię. Gorzej,że niedługo mąż wraca do pracy i niestety nie wiem kiedy będę to robić, bo małego trzeba lulać, żeby usnął :/ Poddawać się nie chcę, ale powoli opadam z sił, bo on z głodu bardzo mało śpi, a trzymanie go na każdej piersi po godzinie nie ma sensu :(

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

I ja dolanczam sie do wszytskich ktore maja problemy z laktacja, niby cos tam w piersiach mam ale niestety niewystarcza i musze dokarmiac, dotego moja cora nie CH CE ssiac i zasypia szybciutko -przez kilka dni stresowalam sie tym wszytskim ale wkoncu wytlumaczylam sama sobie ze skoro ja jako butelkowe dziecko super funkcjionuje to i moja cora po mieszance nie bedzie miala tak zle-pewnych rzeczy nie jestem wstanie zmienic, mleka do piersi sobie nie naleje:-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale szczesciee nie mam rozterek z kp;)

adzia, .ona., Czarna_88, skabarka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Cale szczesciee nie mam rozterek z kp;)
    I ja też :D :D

A dziewczyny ktorym maluchy nie potrafią zlapac polecam kapturki

diatomka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn miał problemy z ssaniem piersi. Panikował przy cycku, histeria. Rodzina się śmiała, że nie lubi piersi, może ma "inne preferencje" heh :P Ja oczywiście byłam krytykowana, że dziecka nie KP. Wystarczyła wizyta u neonatologa, żeby rozwiązać problem. Okazało się, że Kosma ma za krótkie wędzidełko w języku. Podcięto je na miejscu i jak się przyssał to ho ho. Został "odgejowany" w ciągu minuty :D A nie ssał piersi praktycznie od urodzenia.

Misi@, trix lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w szpitalu nie sprawdzili ?
    U nas sprawdzali bo pamiętam ze Roksana miny strzelala a buźki otworzyc nie chciala

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Może kochana spróbuj i zrób mu kąpiel w krochmalu. Na pewno nie zaszkodzi A może pomoże. Pamiętam jak mój syn też miał problemy skórne. I to zastosowalam. I naprawdę pomogło.
    Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuść w zimnej wodzie dodaj to do garnka z ciepłą wodą ma mieć substancje Kislu i to wlej do wanienki. Spróbuj.
    Dzieki za przepis. Na pewno zastosuje bo sie juz niezle zestresowalam :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me ja sie przerzucam na bialego jelenia do kapieli malej

4me lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    u nas tez przez grupe krwi ...dzieki to mnie uspokoiłas :) czyli zamawiamy lampe :)
    i juz wiem co to rdw-cd ma niedobór b12 tak jak ja...nie byłam juz dawno po zastrzyk, a moze karmiac go tez mu przekazuje b12, a jak ja nie mam to on pewnie tez...matko juz nie wiem sama nie chce sobie teoori dorabiac. jutro pójde po zastrzyk by mu nie zaszkodzic.

gdzie lampe zamawiacie? Wrzuc linka

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój ma krosteczki na twarzy jakby pryszcze czym to mogę myć ?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnął nie dawno i jak znów mi kąpiel przespi wczoraj nie kapalam a dziś muszę jak do 21sie nie obudzi to będę zmuszona obudzić

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu normalnie płacze z nia :( właśnie ją nóżka boli :( i ryczymy obie, nie moge patrzec na nia, gdy tak ja boli :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dziewczyny mój ma krosteczki na twarzy jakby pryszcze czym to mogę myć ?
    Ja bym przemywala tylko przegotowana ciepla wodą - na początek i obserwowala czy cos sie zmienia. Moze to hormony a moze uczulenie na jakies jedzenie ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojej dziś nie zaszczepili, tylko zoltaczke. Więc dalej weźmiemy 5w1.
    Mamy skierowanie do chirurga z pepuszkiem i zatoką skórną. Mam nadzieje, że nic poważnego nie wyjdzie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    gdzie lampe zamawiacie? Wrzuc linka
    Rozmawiałam z położną i mi odradziła. Mówiła, że naświetlanie musi być kontrolowane i dwa razy dziennie powinna być pobierana krew by sprawdzić poziom. Mozna przedobrzyć. Wieć rezygnujemy z pomysłu.

‹‹ 2554 2555 2556 2557 2558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ