X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    a my bylismy dzis u pobrania krwi wzwiazu zzołtaczka. sa juz wyniki ;/

ma 6,54 przy normie 0,3-1,2. jutro idziemy do pediatry.
    maz chce kupic lampe do naswietlania, ale chce by poczekał do jutra. Zobaczymy co lekarz powie...ech

mój tez sie usmiecha...i smieje sie w głos,:) ale tez nie wiem czy to swiadome

No wlasnie u nas tez sie zoltaczka trzyma. Tydzien temu bylo 7 z hakiem. Ale nie kazali sie denerwowac. A w sumie to juz nie powinno byc. Podobno przez kp sie.moze przedluzyc i jesli jest konflikt grupy krwi. U nas jest to i to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    No wlasnie u nas tez sie zoltaczka trzyma. Tydzien temu bylo 7 z hakiem. Ale nie kazali sie denerwowac. A w sumie to juz nie powinno byc. Podobno przez kp sie.moze przedluzyc i jesli jest konflikt grupy krwi. U nas jest to i to.
    u nas tez przez grupe krwi ...dzieki to mnie uspokoiłas :) czyli zamawiamy lampe :)
    i juz wiem co to rdw-cd ma niedobór b12 tak jak ja...nie byłam juz dawno po zastrzyk, a moze karmiac go tez mu przekazuje b12, a jak ja nie mam to on pewnie tez...matko juz nie wiem sama nie chce sobie teoori dorabiac. jutro pójde po zastrzyk by mu nie zaszkodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:11

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie położnej i lipa...Dwa razy dziennie mam karmić tylko mm, bo Antoś stoi na wadze :( Problemy są z tego,że mały za słabo ssie i nie dojada z piersi, w sumie tylko pije to pierwsze rozwodnione mleko,bo dalej nie chce mu się ciągnąć... wszystko dlatego, że w szpitalu dostawał butelkę prawie na samym początku i to zaburzyło technikę ssania...jestem zła jak nie wiem co...
    Teraz jak będę dawać mm, to już w ogóle kp szlag trafi :/ Najlepsze jest to, że identyczną historię miała teściowa z moim mężem i po m-cu już tylko na mm była :(

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    My po wizycie położnej i lipa...Dwa razy dziennie mam karmić tylko mm, bo Antoś stoi na wadze :( Problemy są z tego,że mały za słabo ssie i nie dojada z piersi, w sumie tylko pije to pierwsze rozwodnione mleko,bo dalej nie chce mu się ciągnąć... wszystko dlatego, że w szpitalu dostawał butelkę prawie na samym początku i to zaburzyło technikę ssania...jestem zła jak nie wiem co...
    Teraz jak będę dawać mm, to już w ogóle kp szlag trafi :/ Najlepsze jest to, że identyczną historię miała teściowa z moim mężem i po m-cu już tylko na mm była :(
    spróbuj ściągać mleko, to powinno nasilić laktacje +możesz karmić z butli swoim mlekiem nie tylko tym wodnistym początkowym :)) nie poddawaj się!

snoopy_etka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągam cały czas i aż mi ręce odpadają, więc chyba elektryczny kupię. Gorzej,że niedługo mąż wraca do pracy i niestety nie wiem kiedy będę to robić, bo małego trzeba lulać, żeby usnął :/ Poddawać się nie chcę, ale powoli opadam z sił, bo on z głodu bardzo mało śpi, a trzymanie go na każdej piersi po godzinie nie ma sensu :(

• Alicja83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

I ja dolanczam sie do wszytskich ktore maja problemy z laktacja, niby cos tam w piersiach mam ale niestety niewystarcza i musze dokarmiac, dotego moja cora nie CH CE ssiac i zasypia szybciutko -przez kilka dni stresowalam sie tym wszytskim ale wkoncu wytlumaczylam sama sobie ze skoro ja jako butelkowe dziecko super funkcjionuje to i moja cora po mieszance nie bedzie miala tak zle-pewnych rzeczy nie jestem wstanie zmienic, mleka do piersi sobie nie naleje:-)

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale szczesciee nie mam rozterek z kp;)

adzia, .ona., Czarna_88, skabarka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Cale szczesciee nie mam rozterek z kp;)
    I ja też :D :D

A dziewczyny ktorym maluchy nie potrafią zlapac polecam kapturki

diatomka, Czarna_88 lubią tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn miał problemy z ssaniem piersi. Panikował przy cycku, histeria. Rodzina się śmiała, że nie lubi piersi, może ma "inne preferencje" heh :P Ja oczywiście byłam krytykowana, że dziecka nie KP. Wystarczyła wizyta u neonatologa, żeby rozwiązać problem. Okazało się, że Kosma ma za krótkie wędzidełko w języku. Podcięto je na miejscu i jak się przyssał to ho ho. Został "odgejowany" w ciągu minuty :D A nie ssał piersi praktycznie od urodzenia.

Misi@, trix lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w szpitalu nie sprawdzili ?
    U nas sprawdzali bo pamiętam ze Roksana miny strzelala a buźki otworzyc nie chciala

• 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Może kochana spróbuj i zrób mu kąpiel w krochmalu. Na pewno nie zaszkodzi A może pomoże. Pamiętam jak mój syn też miał problemy skórne. I to zastosowalam. I naprawdę pomogło.
    Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuść w zimnej wodzie dodaj to do garnka z ciepłą wodą ma mieć substancje Kislu i to wlej do wanienki. Spróbuj.
    Dzieki za przepis. Na pewno zastosuje bo sie juz niezle zestresowalam :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me ja sie przerzucam na bialego jelenia do kapieli malej

4me lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    u nas tez przez grupe krwi ...dzieki to mnie uspokoiłas :) czyli zamawiamy lampe :)
    i juz wiem co to rdw-cd ma niedobór b12 tak jak ja...nie byłam juz dawno po zastrzyk, a moze karmiac go tez mu przekazuje b12, a jak ja nie mam to on pewnie tez...matko juz nie wiem sama nie chce sobie teoori dorabiac. jutro pójde po zastrzyk by mu nie zaszkodzic.

gdzie lampe zamawiacie? Wrzuc linka

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój ma krosteczki na twarzy jakby pryszcze czym to mogę myć ?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnął nie dawno i jak znów mi kąpiel przespi wczoraj nie kapalam a dziś muszę jak do 21sie nie obudzi to będę zmuszona obudzić

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu normalnie płacze z nia :( właśnie ją nóżka boli :( i ryczymy obie, nie moge patrzec na nia, gdy tak ja boli :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dziewczyny mój ma krosteczki na twarzy jakby pryszcze czym to mogę myć ?
    Ja bym przemywala tylko przegotowana ciepla wodą - na początek i obserwowala czy cos sie zmienia. Moze to hormony a moze uczulenie na jakies jedzenie ?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojej dziś nie zaszczepili, tylko zoltaczke. Więc dalej weźmiemy 5w1.
    Mamy skierowanie do chirurga z pepuszkiem i zatoką skórną. Mam nadzieje, że nic poważnego nie wyjdzie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    gdzie lampe zamawiacie? Wrzuc linka
    Rozmawiałam z położną i mi odradziła. Mówiła, że naświetlanie musi być kontrolowane i dwa razy dziennie powinna być pobierana krew by sprawdzić poziom. Mozna przedobrzyć. Wieć rezygnujemy z pomysłu.

‹‹ 2554 2555 2556 2557 2558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ