Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:a my bylismy dzis u pobrania krwi wzwiazu zzołtaczka. sa juz wyniki ;/
ma 6,54 przy normie 0,3-1,2. jutro idziemy do pediatry.
maz chce kupic lampe do naswietlania, ale chce by poczekał do jutra. Zobaczymy co lekarz powie...ech
mój tez sie usmiecha...i smieje sie w głos,ale tez nie wiem czy to swiadome
No wlasnie u nas tez sie zoltaczka trzyma. Tydzien temu bylo 7 z hakiem. Ale nie kazali sie denerwowac. A w sumie to juz nie powinno byc. Podobno przez kp sie.moze przedluzyc i jesli jest konflikt grupy krwi. U nas jest to i to.
-
nick nieaktualnylila1983 wrote:No wlasnie u nas tez sie zoltaczka trzyma. Tydzien temu bylo 7 z hakiem. Ale nie kazali sie denerwowac. A w sumie to juz nie powinno byc. Podobno przez kp sie.moze przedluzyc i jesli jest konflikt grupy krwi. U nas jest to i to.
czyli zamawiamy lampe
i juz wiem co to rdw-cd ma niedobór b12 tak jak ja...nie byłam juz dawno po zastrzyk, a moze karmiac go tez mu przekazuje b12, a jak ja nie mam to on pewnie tez...matko juz nie wiem sama nie chce sobie teoori dorabiac. jutro pójde po zastrzyk by mu nie zaszkodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:11
-
My po wizycie położnej i lipa...Dwa razy dziennie mam karmić tylko mm, bo Antoś stoi na wadze
Problemy są z tego,że mały za słabo ssie i nie dojada z piersi, w sumie tylko pije to pierwsze rozwodnione mleko,bo dalej nie chce mu się ciągnąć... wszystko dlatego, że w szpitalu dostawał butelkę prawie na samym początku i to zaburzyło technikę ssania...jestem zła jak nie wiem co...
Teraz jak będę dawać mm, to już w ogóle kp szlag trafiNajlepsze jest to, że identyczną historię miała teściowa z moim mężem i po m-cu już tylko na mm była
-
snoopy_etka wrote:My po wizycie położnej i lipa...Dwa razy dziennie mam karmić tylko mm, bo Antoś stoi na wadze
Problemy są z tego,że mały za słabo ssie i nie dojada z piersi, w sumie tylko pije to pierwsze rozwodnione mleko,bo dalej nie chce mu się ciągnąć... wszystko dlatego, że w szpitalu dostawał butelkę prawie na samym początku i to zaburzyło technikę ssania...jestem zła jak nie wiem co...
Teraz jak będę dawać mm, to już w ogóle kp szlag trafiNajlepsze jest to, że identyczną historię miała teściowa z moim mężem i po m-cu już tylko na mm była
) nie poddawaj się!
snoopy_etka lubi tę wiadomość
-
Ściągam cały czas i aż mi ręce odpadają, więc chyba elektryczny kupię. Gorzej,że niedługo mąż wraca do pracy i niestety nie wiem kiedy będę to robić, bo małego trzeba lulać, żeby usnął
Poddawać się nie chcę, ale powoli opadam z sił, bo on z głodu bardzo mało śpi, a trzymanie go na każdej piersi po godzinie nie ma sensu
-
Hej hej
I ja dolanczam sie do wszytskich ktore maja problemy z laktacja, niby cos tam w piersiach mam ale niestety niewystarcza i musze dokarmiac, dotego moja cora nie CH CE ssiac i zasypia szybciutko -przez kilka dni stresowalam sie tym wszytskim ale wkoncu wytlumaczylam sama sobie ze skoro ja jako butelkowe dziecko super funkcjionuje to i moja cora po mieszance nie bedzie miala tak zle-pewnych rzeczy nie jestem wstanie zmienic, mleka do piersi sobie nie naleje:-) -
nick nieaktualny
-
Mój syn miał problemy z ssaniem piersi. Panikował przy cycku, histeria. Rodzina się śmiała, że nie lubi piersi, może ma "inne preferencje" heh
Ja oczywiście byłam krytykowana, że dziecka nie KP. Wystarczyła wizyta u neonatologa, żeby rozwiązać problem. Okazało się, że Kosma ma za krótkie wędzidełko w języku. Podcięto je na miejscu i jak się przyssał to ho ho. Został "odgejowany" w ciągu minuty
A nie ssał piersi praktycznie od urodzenia.
Misi@, trix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
adzia wrote:Może kochana spróbuj i zrób mu kąpiel w krochmalu. Na pewno nie zaszkodzi A może pomoże. Pamiętam jak mój syn też miał problemy skórne. I to zastosowalam. I naprawdę pomogło.
Łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuść w zimnej wodzie dodaj to do garnka z ciepłą wodą ma mieć substancje Kislu i to wlej do wanienki. Spróbuj.
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:u nas tez przez grupe krwi ...dzieki to mnie uspokoiłas
czyli zamawiamy lampe
i juz wiem co to rdw-cd ma niedobór b12 tak jak ja...nie byłam juz dawno po zastrzyk, a moze karmiac go tez mu przekazuje b12, a jak ja nie mam to on pewnie tez...matko juz nie wiem sama nie chce sobie teoori dorabiac. jutro pójde po zastrzyk by mu nie zaszkodzic.
gdzie lampe zamawiacie? Wrzuc linka
-
nick nieaktualnylila1983 wrote:gdzie lampe zamawiacie? Wrzuc linka