Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kasig mi też dr nie mówiła. Ale w poniedziałek idziemy do kontroli to zapytam.
Mała zasnęła z cycem w buzi i cmokac go jak smoczka. Jestem uziemiona.
Dziewczyny my szczepienie mamy za 2 tygodnie i aż się zaczynam bać po tym co piszecie bo my też tez szczepimy tymi na NFZ. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
skabarka, gdyby nie to, że dostałam leżaczek za darmo, to kupiłabym właśnie ten, uważam, że jest świetny właśnie przez to rozkładanie na płasko.
Moja córka też ma dziś dzień "do mamusi", śpi tylko w chuście albo przytulona do mnie na łóżku albo na rękach. I jak tylko próbuję się ruszyć to jeszcze się nie obudzi, a buzia natychmiast w podkówkę. No nic, trudno.
Ja właśnie wyjęłam pranie - prałam różowe i czerwone rzeczy. I coś musiało farbować, bo niektóre bodziaki i śpioszki co były mocno sprane i takie ledwo, ledwo różowe - nagle zrobiły się intensywnie różowiutkie.Nawet ładnie, byle tylko zacieków nie było po wyschnięciu.
-
skabarka wrote:a leżaczek mamy z Tiny Love - bardzo bardzo polecam
rozkłada się całkowicie na płasko, ma miejsce na zawieszki, do tego światełka i melodyjki i wibratorek pod dupcią który też pomaga zasnąć
a przy okazji szczepienia dowiedziałam się że młoda waży 4900g i jest długaśna jak na ten wiek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30573c99b5a6.jpgskabarka lubi tę wiadomość
-
Sweet trzymam kciuki za Kosme żeby wszystko się poukladalo i maluszek był zdrowy.
Mój malybod wczoraj walczył z zatwardzeniem dzisiaj pół nocy przestekal strasznie mi go żal było. Dzisiaj pił herbatkę rumiankowa i kupka przed chwilą poszła już normalnawidać ze małemu lepiej.
My leżaczki bujaczka jeszcze nie mamy żadnego ale powoliz zamierzamy kupić -
Swietny tez lezaczek!
Ja dzis dzien stracony, mala marudna, duzo placze, duzo na rekach, zaraz kapanie . na noc nie licxze ze pospie
Skarbka ja jakmala bedzie marudna dam albo paracetamol albo czopki uspokajajace viburcol
Dziewczxyny te czopki sa wyjatkowo bez recepty teraz, wiec warto kupic i miec.
I tez jest zel do posmarowania przed szczepieniem godzine o dzualaniu znieczxulajacym. Ja kupie. Cos na e -
Dziewczyny, czy waszym noworodkom też zdarzają się bardzo długie przerwy w spaniu? Mój synek nie spał od 15:30 i zasnął dopiero teraz - po kąpieli i dopojony butlą. W sumie codziennie od 15-16 mamy kryzys do 20 i boję się, czy to nie jest dla niego zbyt męczące... Łącznie przesypia mi na dobę średnio 12 godzin i to chyba za mało, widzę, że się meczy, ale przysypia na 10 minut i szuka cyca, płacze i od nowa ;/
-
snoopy_etka wrote:Dziewczyny, czy waszym noworodkom też zdarzają się bardzo długie przerwy w spaniu? Mój synek nie spał od 15:30 i zasnął dopiero teraz - po kąpieli i dopojony butlą. W sumie codziennie od 15-16 mamy kryzys do 20 i boję się, czy to nie jest dla niego zbyt męczące... Łącznie przesypia mi na dobę średnio 12 godzin i to chyba za mało, widzę, że się meczy, ale przysypia na 10 minut i szuka cyca, płacze i od nowa ;/
też moja raz, nie spała od 10 do 20
-
nick nieaktualnyskabarka 4me tez mamy ten sam leżaczek z tiny love i tez czerwony, Lilka lubi te światełka bo zabawki jeszcze ja nie interesują
battinka przemywaj przegotowana wodą u nas skonczylo się antybiotykiem w kropelkach i one pomogly teraz się modle by nie powrocila ta ropa...
kobietki dostalyscie pierwsza wyplate z macierzyńskiego? ja dziś dostałam ale o praktycznie polowie mniej niż powinnam;/ nie wiem czemu ... -
nick nieaktualnydiatomka wrote:Wiaraczynicuda moze za polowe miesiaca dostalas tylko?