X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    hej,

u nas też młoda jest już bardziej aktywna, już nie jest tak, że naje się i zaraz zapada w sen :D - czasem między jednym jedzeniem, a drugim nie spi w ogóle, a czasem po jedzeniu pół godziny i oczy wielkie jak złotówki.

Powiem Wam, że po kropelkach jest duuuuża poprawa :D Dzisiaj (rekord!) po raz pierwszy spała od 1 do 6:30. Dawno się tak nie wyspałam, może dlatego, że w końcu mój sen nie był na raty.
    A które stosujesz sab simplex? I jak dawkujesz- pewnie prosto do mleka?
    Kurcze my nie zauważyliśmy znacznej poprawy przez tydzień stosowania wuec stwierdziliśmy, ze nie będziemy go faszerować... Ale właśnie po każdym jedzeniu jest prezenie i płacz :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas sen ciągiem od 21.30 do 4.30 :-) małż wstal do pracy zupełnie wyspany :-) a najlepsze ze ostatnio te nocne karmienia trwają max pół godz razem z przewijaniem :-) (tfu tfu) oby tak zostało :-)
    Ja po tym karmieniu o 4.30 odciagnelam jeszcze 150 ml pokarmu z obu piersi.

skabarka lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka Możesz delikatnie doslodzic herbatkę glukoza

Kacper dzisiaj spał od 9.30 do 4 zjadł butelkę i od razu znowu zasnął i wysłaliśmy o 8 :-)

skabarka lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ta firma tiny love robi fajne zabawki :-) my mamy karuzele i książeczkę edukacyjna i nie żałuję żadnej wydanej złotówki.
    Leżaczek świetny :-) żałuję że wcześniej go nie widzialam bo na pewno bym go kupiła.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A które stosujesz sab simplex? I jak dawkujesz- pewnie prosto do mleka?
    Kurcze my nie zauważyliśmy znacznej poprawy przez tydzień stosowania wuec stwierdziliśmy, ze nie będziemy go faszerować... Ale właśnie po każdym jedzeniu jest prezenie i płacz :(

Sab simplex na zmianę z espumisan 100 - dawkuję jak napisane na opakowaniu/15 i 10 kropelek. A co do faszerowania, wszędzie napisane, że brak efektów ubocznych, że przelatuje przez dziecko, że dobrze tolerowane, więc... ;)
    Wolę kilka kropelek dorzucić niż te cyrki, które mieliśmy. U nas cyrki zaczynały się już w trakcie jedzenia. Oby nie zapeszyć.

Które krople stosowaliście?

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to mnie bierze jakieś przeziębienie :'( gardło boli. Dzisiaj przychodzi jeszcze położna to zapytam się co nogę brać bo jeszcze cały czas ściągam mleko małemu ale już chyba końcówka bo mleka coraz mniej :-(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy gorączkę po szczepionce ;( 39.4

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co to jest i czym to atakować nie mam rumianku w domu [
    Drugi policzek jest jeszcze gorszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:11

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Dzis i jam czuje się wyspana... fantastyczne uczucie :D
    Wstalismy ok. 4 na cycanie, a później o 7 zrobiliśmy przeniesienie z wozeczka do naszego lozka i śpimy do tej pory... =)

Nie wiem czy to zasługa nowego mleczka, czy po prostu dziecko było tak zmęczone po całym dniu marudzenia =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a coś zmienialas w jedzeniu?
    Wyglada ewidentnie na jakieś uczulenie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nic :-( tylko buźke wczoraj posmarowalam balsamem Oliatum bo taka straszne sucha skórkę miała. Ale tym balsamem smaruje całe ciałko i tam nawet kropki nie ma.

Edit. Do obiadu wczoraj zjadłam buraczki czerwone z papryka doomowej roboty i były delikatnie pikantne. Może to to bo buraki juz jadłam nie raz bo lubię ale nie pikantne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:33

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozebrałam małą z kaftanika, leży tylko w body z krótkim rękawkiem i półśpiochu, okład na głowie, za ile sprawdzić czy gorączka spadła? Jak długo może leżeć z takim okładem?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Właśnie nic :-( tylko buźke wczoraj posmarowalam balsamem Oliatum bo taka straszne sucha skórkę miała. Ale tym balsamem smaruje całe ciałko i tam nawet kropki nie ma.

Edit. Do obiadu wczoraj zjadłam buraczki czerwone z papryka doomowej roboty i były delikatnie pikantne. Może to to bo buraki juz jadłam nie raz bo lubię ale nie pikantne.

ja bym obstawiała paprykę,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ale buzia jest bardziej delikatna i mogl to.tez byc ten krem. Ewidetnie uczulenie. Tylko kurcze nie wiem czy po papryce by tak wyszlo. A jak.drugi polik? Bo moze na tej stronie.na czyms lezala.co ja uczulilo.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    rozebrałam małą z kaftanika, leży tylko w body z krótkim rękawkiem i półśpiochu, okład na głowie, za ile sprawdzić czy gorączka spadła? Jak długo może leżeć z takim okładem?

A podajesz coś p.gorączkowego?
    Zrób też zimny okład na nadgarstki.
    My się tak ratowaliśmy, gdy syn mi gorączkował 40 stopni.
    Sprawdzaj co jakiś czas, trudno powiedzieć co ile - ja tam bym pewnie sprawdzała i co 15 minut.

Szczerze, boję się tych powikłań po szczepionkach, nas to czeka za tydzień. Z jednym maluchem mam już spokój (zaszczepiony na wszystko i wszystkie dawki), teraz od nowa 'zabawę' czas zacząć :/

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila drugi jest jeszcze gorszy. :-( do tego jeszcze go podrapala. :-(

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dzięki

a powiedzcie mi jakie symptomy świadczą o odwodnieniu dziecka, bo wiem że muszę ją nawadniać teraz, ale jakby co pytam po czym poznać że dziecko jest odwodnione

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaryzykowalam !!!
    Zaparzylam rumianek i koperkowa z hippa , wymieszalam i dałam jej bo czuje ze hardcorowy dzien przed nami , i co ? Nawet nie wiedzialam kiedy zrobila w pampersa , myslalam ze spokojna bo przytulona do mnie , mój mały wielki sukces :)
    Zostało 20ml to dolalam wody i zrobilam w tym mleko bo czytalam ze robia na herbatkach mm , mała teraz leży i sobie mruczy a ja w końcu mogę isc się ubrać i umyć ufff .

Espumisan jest na wyproznianie tez ? Chyba dzisiaj kupie bo mi jej tak szkoda :/

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Sab simplex na zmianę z espumisan 100 - dawkuję jak napisane na opakowaniu/15 i 10 kropelek. A co do faszerowania, wszędzie napisane, że brak efektów ubocznych, że przelatuje przez dziecko, że dobrze tolerowane, więc... ;)
    Wolę kilka kropelek dorzucić niż te cyrki, które mieliśmy. U nas cyrki zaczynały się już w trakcie jedzenia. Oby nie zapeszyć.

Które krople stosowaliście?
    My wlasnie sab simplex ale kurczę nie widzę poprawy wiec odstawilam. Nie wiem juz jak mu pomoc- teraz jeszcze lekarz kazał dawać priobotyk biogaia- zobaczymy czy to pomoże.
    A w ogóle skąd masz Sab? Bo my dostaliśmy od znajomych ale juz się kończą i nie wiem czy w Polsce mozna kupic?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka chyba dziś nie planuje jeść. Najpierw zamiast jeść gadała do lampki-księżyca, teraz dyskutuje z oknem. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2561 2562 2563 2564 2565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ