Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
.ona. wrote:hej,
u nas też młoda jest już bardziej aktywna, już nie jest tak, że naje się i zaraz zapada w sen- czasem między jednym jedzeniem, a drugim nie spi w ogóle, a czasem po jedzeniu pół godziny i oczy wielkie jak złotówki.
Powiem Wam, że po kropelkach jest duuuuża poprawaDzisiaj (rekord!) po raz pierwszy spała od 1 do 6:30. Dawno się tak nie wyspałam, może dlatego, że w końcu mój sen nie był na raty.
Kurcze my nie zauważyliśmy znacznej poprawy przez tydzień stosowania wuec stwierdziliśmy, ze nie będziemy go faszerować... Ale właśnie po każdym jedzeniu jest prezenie i płacz
-
U nas sen ciągiem od 21.30 do 4.30małż wstal do pracy zupełnie wyspany
a najlepsze ze ostatnio te nocne karmienia trwają max pół godz razem z przewijaniem
(tfu tfu) oby tak zostało
Ja po tym karmieniu o 4.30 odciagnelam jeszcze 150 ml pokarmu z obu piersi.skabarka lubi tę wiadomość
-
Staraczka Możesz delikatnie doslodzic herbatkę glukoza
Kacper dzisiaj spał od 9.30 do 4 zjadł butelkę i od razu znowu zasnął i wysłaliśmy o 8
skabarka lubi tę wiadomość
-
4me wrote:A które stosujesz sab simplex? I jak dawkujesz- pewnie prosto do mleka?
Kurcze my nie zauważyliśmy znacznej poprawy przez tydzień stosowania wuec stwierdziliśmy, ze nie będziemy go faszerować... Ale właśnie po każdym jedzeniu jest prezenie i płacz
Sab simplex na zmianę z espumisan 100 - dawkuję jak napisane na opakowaniu/15 i 10 kropelek. A co do faszerowania, wszędzie napisane, że brak efektów ubocznych, że przelatuje przez dziecko, że dobrze tolerowane, więc...
Wolę kilka kropelek dorzucić niż te cyrki, które mieliśmy. U nas cyrki zaczynały się już w trakcie jedzenia. Oby nie zapeszyć.
Które krople stosowaliście?
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A tak w ogóle to mnie bierze jakieś przeziębienie :'( gardło boli. Dzisiaj przychodzi jeszcze położna to zapytam się co nogę brać bo jeszcze cały czas ściągam mleko małemu ale już chyba końcówka bo mleka coraz mniej
-
Dzień dobry
Dzis i jam czuje się wyspana... fantastyczne uczucie
Wstalismy ok. 4 na cycanie, a później o 7 zrobiliśmy przeniesienie z wozeczka do naszego lozka i śpimy do tej pory...
Nie wiem czy to zasługa nowego mleczka, czy po prostu dziecko było tak zmęczone po całym dniu marudzenia -
Właśnie nic
tylko buźke wczoraj posmarowalam balsamem Oliatum bo taka straszne sucha skórkę miała. Ale tym balsamem smaruje całe ciałko i tam nawet kropki nie ma.
Edit. Do obiadu wczoraj zjadłam buraczki czerwone z papryka doomowej roboty i były delikatnie pikantne. Może to to bo buraki juz jadłam nie raz bo lubię ale nie pikantne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 09:33
-
agatka196 wrote:Właśnie nic
tylko buźke wczoraj posmarowalam balsamem Oliatum bo taka straszne sucha skórkę miała. Ale tym balsamem smaruje całe ciałko i tam nawet kropki nie ma.
Edit. Do obiadu wczoraj zjadłam buraczki czerwone z papryka doomowej roboty i były delikatnie pikantne. Może to to bo buraki juz jadłam nie raz bo lubię ale nie pikantne.
ja bym obstawiała paprykę, -
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:rozebrałam małą z kaftanika, leży tylko w body z krótkim rękawkiem i półśpiochu, okład na głowie, za ile sprawdzić czy gorączka spadła? Jak długo może leżeć z takim okładem?
A podajesz coś p.gorączkowego?
Zrób też zimny okład na nadgarstki.
My się tak ratowaliśmy, gdy syn mi gorączkował 40 stopni.
Sprawdzaj co jakiś czas, trudno powiedzieć co ile - ja tam bym pewnie sprawdzała i co 15 minut.
Szczerze, boję się tych powikłań po szczepionkach, nas to czeka za tydzień. Z jednym maluchem mam już spokój (zaszczepiony na wszystko i wszystkie dawki), teraz od nowa 'zabawę' czas zacząć
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualnyZaryzykowalam !!!
Zaparzylam rumianek i koperkowa z hippa , wymieszalam i dałam jej bo czuje ze hardcorowy dzien przed nami , i co ? Nawet nie wiedzialam kiedy zrobila w pampersa , myslalam ze spokojna bo przytulona do mnie , mój mały wielki sukces
Zostało 20ml to dolalam wody i zrobilam w tym mleko bo czytalam ze robia na herbatkach mm , mała teraz leży i sobie mruczy a ja w końcu mogę isc się ubrać i umyć ufff .
Espumisan jest na wyproznianie tez ? Chyba dzisiaj kupie bo mi jej tak szkoda -
.ona. wrote:Sab simplex na zmianę z espumisan 100 - dawkuję jak napisane na opakowaniu/15 i 10 kropelek. A co do faszerowania, wszędzie napisane, że brak efektów ubocznych, że przelatuje przez dziecko, że dobrze tolerowane, więc...
Wolę kilka kropelek dorzucić niż te cyrki, które mieliśmy. U nas cyrki zaczynały się już w trakcie jedzenia. Oby nie zapeszyć.
Które krople stosowaliście?
A w ogóle skąd masz Sab? Bo my dostaliśmy od znajomych ale juz się kończą i nie wiem czy w Polsce mozna kupic?