Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady wysoko goraczkuje. Tez czopki podawalam. Pediatra pozweolila tez nurofen mimo ze zaleca sdie od trzeciego miesiaca, bo jak nie dziala jedern specyfik tzn paracetamol to podaje sie na zmiane zx inna substancjas czyli nurofenem czy ibum zalezy coi masz. Ponoc ciemiaczko jest zapadniete przy odwodnieniu tez.
Ona wlasnie tego samego sie boje i przez to tez dlugo niue chcialam drugiego dziecka zeby psychicznie odpoczac bo to jesdt najgorsze jak dziecku cos jest. Z chorob najgorzej wspominam jelitowke, raz tylko mial i krtan zanim nauczxyliusmy sie ja opanowywac w domu.
Skarbka piekny ten lezaczek! Jakbym mialas dom a niue blok to bym kupila -
nick nieaktualny
-
4me wrote:My wlasnie sab simplex ale kurczę nie widzę poprawy wiec odstawilam. Nie wiem juz jak mu pomoc- teraz jeszcze lekarz kazał dawać priobotyk biogaia- zobaczymy czy to pomoże.
A w ogóle skąd masz Sab? Bo my dostaliśmy od znajomych ale juz się kończą i nie wiem czy w Polsce mozna kupic?
zamówiłam przez internet
http://sposoby-na-kolke.pl/zamowienie?gclid=CJOT_6PzxsgCFcTNcgod_6oH3w
Dostawa następnego dnia.
Jest jeszcze apteka http://www.docsimon.pl/ -> sprawdzona przeze mnie, tutaj też są, ale przesyłka 5-10 dni.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Moja dzisiaj sra na potęgę. Przez dwa ostatnie dni był jeden kupal chyba przez glukozę, która miałam jej podawać z wodą, żeby wypłukać żółtaczkę.. Wczoraj dostawała samą wodę i tak od 4 nad ranem było już 5! Oczywiście nie sra źle, bo sie martwię że ma problem ze zrobieniem, robi też źle, bo myśle czy to normalne i czy aby nie biegunka
ehhhh
Nasza lekarka jest przeciwniczką podawania takim maluchom kropelek, a ona mimo kupczenia ma problemy z brzuszkiem, ewidentne męczą ją gazy, bo wieczorem brzuszek twardy i wielkie darcie. Wczoraj ryczałysmy obieCały dzień przyklejona do mnie, nic nie mogłam zrobić, mąż od rana poza domem a ja nie potrafiłam jej uspokoić
Nie wiem co zrobić, czy wybrać się po niedzieli do tej lekarki, że masaże brzuszka nie orzynoszą efektów czy podawać coś na własną rękę
-
Staraczka23 wrote:Apropo drugiej ciąży , ciekawe która z nas pierwsza bedzie w ciąży hehe .
Widzialam ze styczniowka 2015 jest na majowkach
ja zacznę starania od stycznia 2017Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:ja zacznę starania od stycznia 2017
Ale nie nie , nie tak szybko jak sie uda to też Roksana skonczy 2latka gora 3 i wtedy mogę myśleć .
Jestem zdania że jak jest do roku różnica miedzy dziećmi to te pierwsze ma gorzej i może czuć sie odrzucone bo mimo wszystko przy niemowlaku dużo roboty a gdzie taki roczniak obok -
moka89 wrote:Moja dzisiaj sra na potęgę. Przez dwa ostatnie dni był jeden kupal chyba przez glukozę, która miałam jej podawać z wodą, żeby wypłukać żółtaczkę.. Wczoraj dostawała samą wodę i tak od 4 nad ranem było już 5! Oczywiście nie sra źle, bo sie martwię że ma problem ze zrobieniem, robi też źle, bo myśle czy to normalne i czy aby nie biegunka
ehhhh
Nasza lekarka jest przeciwniczką podawania takim maluchom kropelek, a ona mimo kupczenia ma problemy z brzuszkiem, ewidentne męczą ją gazy, bo wieczorem brzuszek twardy i wielkie darcie. Wczoraj ryczałysmy obieCały dzień przyklejona do mnie, nic nie mogłam zrobić, mąż od rana poza domem a ja nie potrafiłam jej uspokoić
Nie wiem co zrobić, czy wybrać się po niedzieli do tej lekarki, że masaże brzuszka nie orzynoszą efektów czy podawać coś na własną rękę
Ja bym probowala kropelek typu Sab simplex lub espumisan- one podobną przelatują przez dzieciaka. Nie są szkodliwe, bez recepty i tylu dzieciom pomogly... Nam nieale innym tak. Tylko po 1 dniu sie nie poddawaj, trochę dluzej trzeba stosować.
-
.ona. wrote:zamówiłam przez internet
http://sposoby-na-kolke.pl/zamowienie?gclid=CJOT_6PzxsgCFcTNcgod_6oH3w
Dostawa następnego dnia.
Jest jeszcze apteka http://www.docsimon.pl/ -> sprawdzona przeze mnie, tutaj też są, ale przesyłka 5-10 dni.niby nie pomagają ale ja juz sama nie wiem - jednego dnia jakby lepiej a innego znowu placz
-
nick nieaktualnyJa chce za 3 lata kolejne dzieciatko. ...juz nie moge sie doczekac
AGATKO u nas to samo i polozna mowila, ze to tradzik niemowlecz i niczym nie smarowac, kapac tyzlko w oliatum.. Pediatra,ze to uczulenie izapisala wapno i kazala co drugi dzien kapac w nadmanganianie potasu, ale w takim rozowzm.
troche juz lepiej wzglada, ale nadal nie wiem co to..
za chwilke ma byc u nas rehabilitantka obejrzec malego. ciekawe co nam powie, nadal nie mielismy usg bioderek, bo nam przekladaja wizte. w przzszlzm tzg. mamy jechac oby juz nie przekladali.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 14:11
-
4me wrote:Ja bym probowala kropelek typu Sab simplex lub espumisan- one podobną przelatują przez dzieciaka. Nie są szkodliwe, bez recepty i tylu dzieciom pomogly... Nam nie
ale innym tak. Tylko po 1 dniu sie nie poddawaj, trochę dluzej trzeba stosować.
-
Staraczka23 wrote:Mój chce w wakacje
Ale nie nie , nie tak szybko jak sie uda to też Roksana skonczy 2latka gora 3 i wtedy mogę myśleć .
Jestem zdania że jak jest do roku różnica miedzy dziećmi to te pierwsze ma gorzej i może czuć sie odrzucone bo mimo wszystko przy niemowlaku dużo roboty a gdzie taki roczniak obok
nie no roczniak za mały, a z 2 latkiem da się już, tu go zachęcisz to zabawy to i z 2 godziny się sam po bawi, w najgorszych kryzysach baja, a roczniak to za maleńkie, moja mama tak miała ja 4 lata moja siostra rok i 3 w drodze, jak się urodził Kamil, to mówiła że bardzo ciężko! Co innego jak ja miałam 3 lata a paulina się urodziła, a co innego roczne dziecko i noworodek. -
nick nieaktualnyA wez jeszcze przypomniala mi sie kolezanka o ktorej wspominalam ostatnio , syn rok w maju skonczyl a we wrześniu drugiego urodziła , dodała zdjęcie na fb i wszystko na styk , łóżeczko obok drugiego i dwójkę mm karmi i to różnymi , pisalam z nia to wszystko ma inne bo jeden toleruje chusteczki i pampersy a drugi już nie i wez to ogarnij nawet finansowo .
Dziecko mi zrobilo pierwszą rozrobe
Zerwala mi łańcuszek -
moka89 wrote:Mam espumisan 40 ile I jak często to podawać?
Moze to Ci cos wyjaśni i podejmiesz decyzje czy chcesz espimisan dawkować jak na ulotce czy wiecej. Tu jest opisane wszystko i krótko
http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html?m=1
-
Witam,
My chyba też mamy brzuszkowy problem... Co bąk, czy kichnięcie to kupa(właściwie palma), bardzo rzadka, dodatkowo jak jest większa to wylatuje dosłownie jak z procy. Kolor ładny żółciutki, nic się nie pieni i bez śluzu.
Dodatkowo męczą małą bąki, przy których krzyczy...w ciągu dnia prawie nie śpi, chyba że jest na rękachlub na spacerze.
Czy jest to możliwe, aby kupki były takie rzadkie gdy dziecko jest tylko na piersi?? Ma któraś z Was taki problem? -
Ona a moge spytac czy duzy macie metraz? Ja z Tymkiem przesadzilam z zabakami wszelkiej masci i teraz juznrozsadniej podchodze a w szczegolnosci ze nie znosze sie zabublac!
Lady nie bylabym taka pewna ze z dwulatkiem sie dogadasz i go zajmiesz dwie godziny zabawka;) jak moj mial dwa latkaa to mialam ochote przez okno wyskoczyc.fatalnie wspominam ten czas. Co innego 3-4 latek.
Dziewczyny wyslali mi kase za maj i czerwiecbento, Lilla My, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość