X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy tez kilka razy odswiezalyscie strone :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:25

• diatomka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wysoko goraczkuje. Tez czopki podawalam. Pediatra pozweolila tez nurofen mimo ze zaleca sdie od trzeciego miesiaca, bo jak nie dziala jedern specyfik tzn paracetamol to podaje sie na zmiane zx inna substancjas czyli nurofenem czy ibum zalezy coi masz. Ponoc ciemiaczko jest zapadniete przy odwodnieniu tez.

Ona wlasnie tego samego sie boje i przez to tez dlugo niue chcialam drugiego dziecka zeby psychicznie odpoczac bo to jesdt najgorsze jak dziecku cos jest. Z chorob najgorzej wspominam jelitowke, raz tylko mial i krtan zanim nauczxyliusmy sie ja opanowywac w domu.

Skarbka piekny ten lezaczek! Jakbym mialas dom a niue blok to bym kupila

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spadła jej goraczka po okładach :) super teraz bawi sie moim cyckiem :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo drugiej ciąży , ciekawe która z nas pierwsza bedzie w ciąży hehe .

Widzialam ze styczniowka 2015 jest na majowkach :)

diatomka lubi tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Skarbka piekny ten lezaczek! Jakbym mialas dom a niue blok to bym kupila

Ja właśnie zamówilam ;) i też mieszkamy w bloku ;)

skabarka, 4me lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    My wlasnie sab simplex ale kurczę nie widzę poprawy wiec odstawilam. Nie wiem juz jak mu pomoc- teraz jeszcze lekarz kazał dawać priobotyk biogaia- zobaczymy czy to pomoże.
    A w ogóle skąd masz Sab? Bo my dostaliśmy od znajomych ale juz się kończą i nie wiem czy w Polsce mozna kupic?

zamówiłam przez internet ;)
    http://sposoby-na-kolke.pl/zamowienie?gclid=CJOT_6PzxsgCFcTNcgod_6oH3w
    Dostawa następnego dnia.
    Jest jeszcze apteka http://www.docsimon.pl/ -> sprawdzona przeze mnie, tutaj też są, ale przesyłka 5-10 dni.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj sra na potęgę. Przez dwa ostatnie dni był jeden kupal chyba przez glukozę, która miałam jej podawać z wodą, żeby wypłukać żółtaczkę.. Wczoraj dostawała samą wodę i tak od 4 nad ranem było już 5! Oczywiście nie sra źle, bo sie martwię że ma problem ze zrobieniem, robi też źle, bo myśle czy to normalne i czy aby nie biegunka :/ ehhhh

Nasza lekarka jest przeciwniczką podawania takim maluchom kropelek, a ona mimo kupczenia ma problemy z brzuszkiem, ewidentne męczą ją gazy, bo wieczorem brzuszek twardy i wielkie darcie. Wczoraj ryczałysmy obie :/ Cały dzień przyklejona do mnie, nic nie mogłam zrobić, mąż od rana poza domem a ja nie potrafiłam jej uspokoić :/ Nie wiem co zrobić, czy wybrać się po niedzieli do tej lekarki, że masaże brzuszka nie orzynoszą efektów czy podawać coś na własną rękę

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Apropo drugiej ciąży , ciekawe która z nas pierwsza bedzie w ciąży hehe .

Widzialam ze styczniowka 2015 jest na majowkach :)

ja zacznę starania od stycznia 2017 :P

Staraczka23 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja zacznę starania od stycznia 2017 :P
    Mój chce w wakacje :D
    Ale nie nie , nie tak szybko jak sie uda to też Roksana skonczy 2latka gora 3 i wtedy mogę myśleć .
    Jestem zdania że jak jest do roku różnica miedzy dziećmi to te pierwsze ma gorzej i może czuć sie odrzucone bo mimo wszystko przy niemowlaku dużo roboty a gdzie taki roczniak obok

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Moja dzisiaj sra na potęgę. Przez dwa ostatnie dni był jeden kupal chyba przez glukozę, która miałam jej podawać z wodą, żeby wypłukać żółtaczkę.. Wczoraj dostawała samą wodę i tak od 4 nad ranem było już 5! Oczywiście nie sra źle, bo sie martwię że ma problem ze zrobieniem, robi też źle, bo myśle czy to normalne i czy aby nie biegunka :/ ehhhh

Nasza lekarka jest przeciwniczką podawania takim maluchom kropelek, a ona mimo kupczenia ma problemy z brzuszkiem, ewidentne męczą ją gazy, bo wieczorem brzuszek twardy i wielkie darcie. Wczoraj ryczałysmy obie :/ Cały dzień przyklejona do mnie, nic nie mogłam zrobić, mąż od rana poza domem a ja nie potrafiłam jej uspokoić :/ Nie wiem co zrobić, czy wybrać się po niedzieli do tej lekarki, że masaże brzuszka nie orzynoszą efektów czy podawać coś na własną rękę

Ja bym probowala kropelek typu Sab simplex lub espumisan- one podobną przelatują przez dzieciaka. Nie są szkodliwe, bez recepty i tylu dzieciom pomogly... Nam nie ;) ale innym tak. Tylko po 1 dniu sie nie poddawaj, trochę dluzej trzeba stosować.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    zamówiłam przez internet ;)
    http://sposoby-na-kolke.pl/zamowienie?gclid=CJOT_6PzxsgCFcTNcgod_6oH3w
    Dostawa następnego dnia.
    Jest jeszcze apteka http://www.docsimon.pl/ -> sprawdzona przeze mnie, tutaj też są, ale przesyłka 5-10 dni.
    Dzieki juz sobie zapisalam :) niby nie pomagają ale ja juz sama nie wiem - jednego dnia jakby lepiej a innego znowu placz :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce za 3 lata kolejne dzieciatko. ...juz nie moge sie doczekac

AGATKO u nas to samo i polozna mowila, ze to tradzik niemowlecz i niczym nie smarowac, kapac tyzlko w oliatum.. Pediatra,ze to uczulenie izapisala wapno i kazala co drugi dzien kapac w nadmanganianie potasu, ale w takim rozowzm.
    troche juz lepiej wzglada, ale nadal nie wiem co to..
    za chwilke ma byc u nas rehabilitantka obejrzec malego. ciekawe co nam powie, nadal nie mielismy usg bioderek, bo nam przekladaja wizte. w przzszlzm tzg. mamy jechac oby juz nie przekladali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 14:11

• moka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja bym probowala kropelek typu Sab simplex lub espumisan- one podobną przelatują przez dzieciaka. Nie są szkodliwe, bez recepty i tylu dzieciom pomogly... Nam nie ;) ale innym tak. Tylko po 1 dniu sie nie poddawaj, trochę dluzej trzeba stosować.
    Mam espumisan 40 ile I jak często to podawać?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mój chce w wakacje :D
    Ale nie nie , nie tak szybko jak sie uda to też Roksana skonczy 2latka gora 3 i wtedy mogę myśleć .
    Jestem zdania że jak jest do roku różnica miedzy dziećmi to te pierwsze ma gorzej i może czuć sie odrzucone bo mimo wszystko przy niemowlaku dużo roboty a gdzie taki roczniak obok

nie no roczniak za mały, a z 2 latkiem da się już, tu go zachęcisz to zabawy to i z 2 godziny się sam po bawi, w najgorszych kryzysach baja, a roczniak to za maleńkie, moja mama tak miała ja 4 lata moja siostra rok i 3 w drodze, jak się urodził Kamil, to mówiła że bardzo ciężko! Co innego jak ja miałam 3 lata a paulina się urodziła, a co innego roczne dziecko i noworodek.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wez jeszcze przypomniala mi sie kolezanka o ktorej wspominalam ostatnio , syn rok w maju skonczyl a we wrześniu drugiego urodziła , dodała zdjęcie na fb i wszystko na styk , łóżeczko obok drugiego i dwójkę mm karmi i to różnymi , pisalam z nia to wszystko ma inne bo jeden toleruje chusteczki i pampersy a drugi już nie i wez to ogarnij nawet finansowo .

Dziecko mi zrobilo pierwszą rozrobe :D
    Zerwala mi łańcuszek :/

• 4me Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mam espumisan 40 ile I jak często to podawać?
    Nie wiem bo ja używałam Sab simplex. Wiem, ze piszą często ze espumisan nie działa tak dobrze jak Sab simplex bo stężenie te głównej substancji jest mniejsze w espumisanie masz 40mg na 1 ml a w Sab simplex 69 na 1 ml i podobno caly cud tych kropelek Sab simplex jest wlasnie w większym stężeniu i dawkowaniu.
    Moze to Ci cos wyjaśni i podejmiesz decyzje czy chcesz espimisan dawkować jak na ulotce czy wiecej. Tu jest opisane wszystko i krótko ;)

http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html?m=1

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

My chyba też mamy brzuszkowy problem... Co bąk, czy kichnięcie to kupa(właściwie palma), bardzo rzadka, dodatkowo jak jest większa to wylatuje dosłownie jak z procy. Kolor ładny żółciutki, nic się nie pieni i bez śluzu.
    Dodatkowo męczą małą bąki, przy których krzyczy...w ciągu dnia prawie nie śpi, chyba że jest na rękach ;-) lub na spacerze.
    Czy jest to możliwe, aby kupki były takie rzadkie gdy dziecko jest tylko na piersi?? Ma któraś z Was taki problem?

sRUqp2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a moge spytac czy duzy macie metraz? Ja z Tymkiem przesadzilam z zabakami wszelkiej masci i teraz juznrozsadniej podchodze a w szczegolnosci ze nie znosze sie zabublac!

Lady nie bylabym taka pewna ze z dwulatkiem sie dogadasz i go zajmiesz dwie godziny zabawka;) jak moj mial dwa latkaa to mialam ochote przez okno wyskoczyc.fatalnie wspominam ten czas. Co innego 3-4 latek.

Dziewczyny wyslali mi kase za maj i czerwiec

bento, Lilla My, Gusiak, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Myślę, że diatomka ma rację. Mój syn jak miał dwa latka to potrafił zająć się sam zabawą na jakieś 15-30 min. Taki dwulatek to bomba energetyczna, ja padałam na twarz po całym dniu z nim :-)

diatomka, kapturnica, .ona. lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
‹‹ 2562 2563 2564 2565 2566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ