X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny polecacie cos na ropiejące oczka?
    Mala ma 9 dni i od 3 dni ropieją jej oczka:(

U nas za namowa poloznej pomoglo przemywanie moim mleczkiem. Sceptycznoe do tego podchodzilam ale naprawde pomoglo. Jak czasem.sciagam troszke.i noe.podaje malemu to.wlewam.do wanienki.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny polecacie cos na ropiejące oczka?
    Mala ma 9 dni i od 3 dni ropieją jej oczka:(

sama woda

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze zasiłku nie dostałam :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Wiaraczynicuda Ja dostałam pierwszy macierzyński i o 600-700zl mniej :-/
    czyli to nie tylko ja a dowiadywałaś się dlaczego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:24

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    czyli to nie tylko ja a dowiadywałaś się dlaczego?

Nie bo mi zakład pracy płaci. A pamiętam ze moje koleżanki tez miały spora różnice między normalna pensja a macierzyńskim. Wkoncu to 80%

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mialyscie zwolnienia poza termin realnego porodu? U mnie zwolnienie dostałam do 16 września, urodziłam 29 sierpnia. Dostałam zasiłek tak jak było wystawione zwolnienie i teraz pierwszy macierzyński ma to skorygować.

Angelaa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja jak urodziłam to dzwoniłam do kadrowej bo zwolnienie miałam do dnia porodu a ur 27 sierpnia.
    Bałam się jakiś dziwnych sytuacji właśnie z naliczaniem, oddawaniem, korygowaniem. Także mam płacone od 1 do 30.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do macierzyńskiego to ja też dostałam ok 700-800 zł mniej, ale spodziewałam się tego bo to jednak nie jest cała pensja a 80%.
    Co do czopków viburcol to mały miał je przepisane na te ostatnie zaparcie, w ogóle nie zadziałały.
    Dziś moje dziecko ma jakiś kryzys, zawsze zasypiał sam w łóżeczku, a dziś w płacz za każdym razem jak tylko plecki dotkną materacyka i tak do tej pory, a zwykle już dawno spał, tak więc aż się boję tej nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na 80% to i tak dostałam o wiele za mało no ale faktycznie jak pisze lalenka L4 obejmowalo pare dni do przodu plus jakos niepelny miesiąc liczyli nie wiem... zobaczę za miesiąc ile dadzą..

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jesteście pewne, ze Np czesc Waszej wyplaty nie jest nazywana nagrodą? Jest jakis myk w prawie niekorzystny dla nas, ze jesli czesc wyplaty jest w umowie jako nagroda lub premia- jedna z tych dwóch nazw jest tylko problematyczna- nie pamiętam ktora:(- to tego nie wlicza sie w srednia i macierzyński jest o to pomniejszony :(
    Dokladnie nie pamiętam tego przepisu ale jakos tak on brzmi bo ostatnio moja koleżanka miała ten sam problem i sie mocno zdziwilysmy bo kasa co miesiac mniejsza :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis byliśmy z naszymi krostkami na udzie u pediatry bo przeszly tez na siusiaka i zaczelam sie nie pokoic :(
    No i na jutro musimy pobrać dwie próbki moczu- jedna na ogólne do takiego,specjalnego worka a druga na posiew - super sterylna do pojemniczka. Jutro od rana zatem łapiemy siki w locie- oby nam sie udalo ;)
    A tak na poważnie to oby mial dobre wyniki :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo tez dziś chyba nie zamierza spać... prawie północ, a tutaj tylko jakieś krótkie drzemki, otwiera oczka i zaraz płacz =(

Juz sama nie wiem co się dzieje i jak temu zaradzić...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały sukces... pobudka na cyca dopiero kolo 4 =)
    Mała pojadła i aż musialam ściągnąć troszkę mleczka, bo piersi po tylu godzinach jak głazy...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moge herbatę rumiankowa dosladzac glukoza czy nie bardzo ? Chociaz tak lekko bo dziecko zaczelo sie buntować i efektem nie spie od 4,30 nie mogla sie zalatwic az zaczela strasznie plakac i tylko pozycja brzuch w brzuch jej pasowala , jak odkladalam to sie budzila i znowu koncert dawala i tak dopiero ją odlozylam plecy to juz wysiadly

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

u nas też młoda jest już bardziej aktywna, już nie jest tak, że naje się i zaraz zapada w sen :D - czasem między jednym jedzeniem, a drugim nie spi w ogóle, a czasem po jedzeniu pół godziny i oczy wielkie jak złotówki.

Powiem Wam, że po kropelkach jest duuuuża poprawa :D Dzisiaj (rekord!) po raz pierwszy spała od 1 do 6:30. Dawno się tak nie wyspałam, może dlatego, że w końcu mój sen nie był na raty.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już mowa o viburcolu - jak ktoś podaje, to nie wiem jak działa na wasze dzieci - gdy synkowi zapodawałam to był jak naćpany, dosłownie jak roślina - to mnie zniechęca. Przy młodej jeszcze nie stosowałam i raczej nie zamierzam.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - cudny ten leżaczek :D muszę się zastanowić, czy by w niego nie zainwestować ;)

skabarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzalam po ile używki są to 250

‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ