Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBATTINKA wrote:Dziewczyny polecacie cos na ropiejące oczka?
Mala ma 9 dni i od 3 dni ropieją jej oczka:(
U nas za namowa poloznej pomoglo przemywanie moim mleczkiem. Sceptycznoe do tego podchodzilam ale naprawde pomoglo. Jak czasem.sciagam troszke.i noe.podaje malemu to.wlewam.do wanienki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wiaraczynicuda wrote:czyli to nie tylko ja a dowiadywałaś się dlaczego?
Nie bo mi zakład pracy płaci. A pamiętam ze moje koleżanki tez miały spora różnice między normalna pensja a macierzyńskim. Wkoncu to 80% -
A nie mialyscie zwolnienia poza termin realnego porodu? U mnie zwolnienie dostałam do 16 września, urodziłam 29 sierpnia. Dostałam zasiłek tak jak było wystawione zwolnienie i teraz pierwszy macierzyński ma to skorygować.
Angelaa lubi tę wiadomość
-
Lalenka ja jak urodziłam to dzwoniłam do kadrowej bo zwolnienie miałam do dnia porodu a ur 27 sierpnia.
Bałam się jakiś dziwnych sytuacji właśnie z naliczaniem, oddawaniem, korygowaniem. Także mam płacone od 1 do 30. -
co do macierzyńskiego to ja też dostałam ok 700-800 zł mniej, ale spodziewałam się tego bo to jednak nie jest cała pensja a 80%.
Co do czopków viburcol to mały miał je przepisane na te ostatnie zaparcie, w ogóle nie zadziałały.
Dziś moje dziecko ma jakiś kryzys, zawsze zasypiał sam w łóżeczku, a dziś w płacz za każdym razem jak tylko plecki dotkną materacyka i tak do tej pory, a zwykle już dawno spał, tak więc aż się boję tej nocy -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jesteście pewne, ze Np czesc Waszej wyplaty nie jest nazywana nagrodą? Jest jakis myk w prawie niekorzystny dla nas, ze jesli czesc wyplaty jest w umowie jako nagroda lub premia- jedna z tych dwóch nazw jest tylko problematyczna- nie pamiętam ktora:(- to tego nie wlicza sie w srednia i macierzyński jest o to pomniejszony
Dokladnie nie pamiętam tego przepisu ale jakos tak on brzmi bo ostatnio moja koleżanka miała ten sam problem i sie mocno zdziwilysmy bo kasa co miesiac mniejsza
-
A my dzis byliśmy z naszymi krostkami na udzie u pediatry bo przeszly tez na siusiaka i zaczelam sie nie pokoic
No i na jutro musimy pobrać dwie próbki moczu- jedna na ogólne do takiego,specjalnego worka a druga na posiew - super sterylna do pojemniczka. Jutro od rana zatem łapiemy siki w locie- oby nam sie udalo
A tak na poważnie to oby mial dobre wyniki
-
nick nieaktualnyDziewczyny moge herbatę rumiankowa dosladzac glukoza czy nie bardzo ? Chociaz tak lekko bo dziecko zaczelo sie buntować i efektem nie spie od 4,30 nie mogla sie zalatwic az zaczela strasznie plakac i tylko pozycja brzuch w brzuch jej pasowala , jak odkladalam to sie budzila i znowu koncert dawala i tak dopiero ją odlozylam plecy to juz wysiadly
-
hej,
u nas też młoda jest już bardziej aktywna, już nie jest tak, że naje się i zaraz zapada w sen- czasem między jednym jedzeniem, a drugim nie spi w ogóle, a czasem po jedzeniu pół godziny i oczy wielkie jak złotówki.
Powiem Wam, że po kropelkach jest duuuuża poprawaDzisiaj (rekord!) po raz pierwszy spała od 1 do 6:30. Dawno się tak nie wyspałam, może dlatego, że w końcu mój sen nie był na raty.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A jak już mowa o viburcolu - jak ktoś podaje, to nie wiem jak działa na wasze dzieci - gdy synkowi zapodawałam to był jak naćpany, dosłownie jak roślina - to mnie zniechęca. Przy młodej jeszcze nie stosowałam i raczej nie zamierzam.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny