X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny polecacie cos na ropiejące oczka?
    Mala ma 9 dni i od 3 dni ropieją jej oczka:(

U nas za namowa poloznej pomoglo przemywanie moim mleczkiem. Sceptycznoe do tego podchodzilam ale naprawde pomoglo. Jak czasem.sciagam troszke.i noe.podaje malemu to.wlewam.do wanienki.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny polecacie cos na ropiejące oczka?
    Mala ma 9 dni i od 3 dni ropieją jej oczka:(

sama woda

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze zasiłku nie dostałam :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Wiaraczynicuda Ja dostałam pierwszy macierzyński i o 600-700zl mniej :-/
    czyli to nie tylko ja a dowiadywałaś się dlaczego?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:24

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    czyli to nie tylko ja a dowiadywałaś się dlaczego?

Nie bo mi zakład pracy płaci. A pamiętam ze moje koleżanki tez miały spora różnice między normalna pensja a macierzyńskim. Wkoncu to 80%

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie mialyscie zwolnienia poza termin realnego porodu? U mnie zwolnienie dostałam do 16 września, urodziłam 29 sierpnia. Dostałam zasiłek tak jak było wystawione zwolnienie i teraz pierwszy macierzyński ma to skorygować.

Angelaa lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja jak urodziłam to dzwoniłam do kadrowej bo zwolnienie miałam do dnia porodu a ur 27 sierpnia.
    Bałam się jakiś dziwnych sytuacji właśnie z naliczaniem, oddawaniem, korygowaniem. Także mam płacone od 1 do 30.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do macierzyńskiego to ja też dostałam ok 700-800 zł mniej, ale spodziewałam się tego bo to jednak nie jest cała pensja a 80%.
    Co do czopków viburcol to mały miał je przepisane na te ostatnie zaparcie, w ogóle nie zadziałały.
    Dziś moje dziecko ma jakiś kryzys, zawsze zasypiał sam w łóżeczku, a dziś w płacz za każdym razem jak tylko plecki dotkną materacyka i tak do tej pory, a zwykle już dawno spał, tak więc aż się boję tej nocy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak na 80% to i tak dostałam o wiele za mało no ale faktycznie jak pisze lalenka L4 obejmowalo pare dni do przodu plus jakos niepelny miesiąc liczyli nie wiem... zobaczę za miesiąc ile dadzą..

• 4me Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jesteście pewne, ze Np czesc Waszej wyplaty nie jest nazywana nagrodą? Jest jakis myk w prawie niekorzystny dla nas, ze jesli czesc wyplaty jest w umowie jako nagroda lub premia- jedna z tych dwóch nazw jest tylko problematyczna- nie pamiętam ktora:(- to tego nie wlicza sie w srednia i macierzyński jest o to pomniejszony :(
    Dokladnie nie pamiętam tego przepisu ale jakos tak on brzmi bo ostatnio moja koleżanka miała ten sam problem i sie mocno zdziwilysmy bo kasa co miesiac mniejsza :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis byliśmy z naszymi krostkami na udzie u pediatry bo przeszly tez na siusiaka i zaczelam sie nie pokoic :(
    No i na jutro musimy pobrać dwie próbki moczu- jedna na ogólne do takiego,specjalnego worka a druga na posiew - super sterylna do pojemniczka. Jutro od rana zatem łapiemy siki w locie- oby nam sie udalo ;)
    A tak na poważnie to oby mial dobre wyniki :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo tez dziś chyba nie zamierza spać... prawie północ, a tutaj tylko jakieś krótkie drzemki, otwiera oczka i zaraz płacz =(

Juz sama nie wiem co się dzieje i jak temu zaradzić...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały sukces... pobudka na cyca dopiero kolo 4 =)
    Mała pojadła i aż musialam ściągnąć troszkę mleczka, bo piersi po tylu godzinach jak głazy...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moge herbatę rumiankowa dosladzac glukoza czy nie bardzo ? Chociaz tak lekko bo dziecko zaczelo sie buntować i efektem nie spie od 4,30 nie mogla sie zalatwic az zaczela strasznie plakac i tylko pozycja brzuch w brzuch jej pasowala , jak odkladalam to sie budzila i znowu koncert dawala i tak dopiero ją odlozylam plecy to juz wysiadly

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,

u nas też młoda jest już bardziej aktywna, już nie jest tak, że naje się i zaraz zapada w sen :D - czasem między jednym jedzeniem, a drugim nie spi w ogóle, a czasem po jedzeniu pół godziny i oczy wielkie jak złotówki.

Powiem Wam, że po kropelkach jest duuuuża poprawa :D Dzisiaj (rekord!) po raz pierwszy spała od 1 do 6:30. Dawno się tak nie wyspałam, może dlatego, że w końcu mój sen nie był na raty.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już mowa o viburcolu - jak ktoś podaje, to nie wiem jak działa na wasze dzieci - gdy synkowi zapodawałam to był jak naćpany, dosłownie jak roślina - to mnie zniechęca. Przy młodej jeszcze nie stosowałam i raczej nie zamierzam.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka - cudny ten leżaczek :D muszę się zastanowić, czy by w niego nie zainwestować ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spojrzalam po ile używki są to 250

‹‹ 2560 2561 2562 2563 2564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ