Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka - mój ma identyczne policzki. Okropnie wyglądają. Jak dla mnie to ewidentnie uczulenie. Te plamki po katem jakby się świecą - u Was też tak jest? Pamiętam, że przy pierwszym wszyscy mówili, że to skaza białkowa
U nas też problemy brzuszkowe. Mały nie płacze i nie krzyczy, ale on ogólnie bardzo mało płacze, a jak zapłacze to po przytuleniu od razu się uspokaja. Ogólnie ciągle stęka i robi się czerwony. Często wybudza się ze snu. Jedyna pozycja w której spi to na brzuszku. I tak na brzuchu przesypia pół nocy i często spacery.
bento, diatomka - pamiętam ten czas, jak syn miał 2 lata. Masakra się działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:58
-
No i sie dorobilam. Byłam u lekarza bo z gardłem coraz gorzej... I mam antybiotyk bo mam ropę na migdalkach :'( mam nie zbliżać się do małego. Boże zebym go Tak nie zarazila :'(
My o drugim myślimy ale nie planujemy bo teraz się długo staraliśmy z przejsciami. Jak będziemy czuli się gotowi to zaczniemy próby. -
Staraczka23 wrote:A wez jeszcze przypomniala mi sie kolezanka o ktorej wspominalam ostatnio , syn rok w maju skonczyl a we wrześniu drugiego urodziła , dodała zdjęcie na fb i wszystko na styk , łóżeczko obok drugiego i dwójkę mm karmi i to różnymi , pisalam z nia to wszystko ma inne bo jeden toleruje chusteczki i pampersy a drugi już nie i wez to ogarnij nawet finansowo .
Dziecko mi zrobilo pierwszą rozrobe
Zerwala mi łańcuszek
ja juz sciagnałam łancuszki zaraz po porodzie
-
nick nieaktualny
-
diatomka wrote:Ona a moge spytac czy duzy macie metraz? Ja z Tymkiem przesadzilam z zabakami wszelkiej masci i teraz juznrozsadniej podchodze a w szczegolnosci ze nie znosze sie zabublac!
Lady nie bylabym taka pewna ze z dwulatkiem sie dogadasz i go zajmiesz dwie godziny zabawka;) jak moj mial dwa latkaa to mialam ochote przez okno wyskoczyc.fatalnie wspominam ten czas. Co innego 3-4 latek.
Dziewczyny wyslali mi kase za maj i czerwiec
a ja miałam pod swoją opieką jako niana 3 razy 2latka -> 2 razy była to dziewczynka i raz chłopak i cudownie wspominam ten okres -
diatomka wrote:
Lady nie bylabym taka pewna ze z dwulatkiem sie dogadasz i go zajmiesz dwie godziny zabawka;) jak moj mial dwa latkaa to mialam ochote przez okno wyskoczyc.fatalnie wspominam ten czas. Co innego 3-4 latek.
Diatomka, święta prawda. Ja mam dwulatka i zaświadczam, że 2 lata różnicy to najgorsza różnica wieku. Dwulatki to małe wampiry:) My czasami mamy ochotę schować się przed nim gdzieś do szafy. Opieka nad Wandą to dla mnie sama przyjemność, przeraża mnie, że i ona będzie za jakiś czas dwulatką i da nam w kość... -
bento wrote:Witam,
My chyba też mamy brzuszkowy problem... Co bąk, czy kichnięcie to kupa(właściwie palma), bardzo rzadka, dodatkowo jak jest większa to wylatuje dosłownie jak z procy. Kolor ładny żółciutki, nic się nie pieni i bez śluzu.
Dodatkowo męczą małą bąki, przy których krzyczy...w ciągu dnia prawie nie śpi, chyba że jest na rękachlub na spacerze.
Czy jest to możliwe, aby kupki były takie rzadkie gdy dziecko jest tylko na piersi?? Ma któraś z Was taki problem?kropelki jakos raz działają, raz nie... To chyba przez to, ze te jelita jeszcze nie do konca pracują tak jak powinny.
Czy na tego typu dolegliwosci wlasnie komuś te kropelki pomogly dziewczyny?
Co do kupek- moj robi zolte, bez piany, takie o konsystencji musztardy czasem ciut bardziej wodniste. Mysle jednak, ze one są jeszcze normalne, ze to nie rozwolnienie. Zdarza mu się tez często puścić baka z takim małym kleksem...
Takze jak widzisz objawy podobne wiec moze nie powinniśmy sie martwictylko przykro jak maly się meczy z ta kupka i steka i slabo, gdy sie przy tym wybudza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mamusie oddam 5 flakoników po 3 ml insuliny Insulatard, po porodzie moje cukry się unormowały i nie potrzebuję. Oddam tylko mamom mieszkającym w Poznaniu jeśli macie kogoś, popytajcie, ważna do kwietnia 2017
-
julita wrote:dziewczyny karmiące tylko KP, czy zauważyłyście że im bliżej wieczoru tym mniej pokarmu macie i jest mniej treściwy? u mnie tak się właśnie dzieje, ciężko mi pod koniec dnia wykarmić młodą
Misi@, julita lubią tę wiadomość
-
julita wrote:dziewczyny karmiące tylko KP, czy zauważyłyście że im bliżej wieczoru tym mniej pokarmu macie i jest mniej treściwy? u mnie tak się właśnie dzieje, ciężko mi pod koniec dnia wykarmić młodą
Ale jak młody miał właśnie 4 -5 tygodi to tak miałam na wieczór. Nie mogłam go nakarmić dlatego kilka razy dokarmilismy modyfikowanym.julita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny