X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento milion razy wolalam isc wtedy do pracy niz z nim byc w domu...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - mój ma identyczne policzki. Okropnie wyglądają. Jak dla mnie to ewidentnie uczulenie. Te plamki po katem jakby się świecą - u Was też tak jest? Pamiętam, że przy pierwszym wszyscy mówili, że to skaza białkowa

U nas też problemy brzuszkowe. Mały nie płacze i nie krzyczy, ale on ogólnie bardzo mało płacze, a jak zapłacze to po przytuleniu od razu się uspokaja. Ogólnie ciągle stęka i robi się czerwony. Często wybudza się ze snu. Jedyna pozycja w której spi to na brzuszku. I tak na brzuchu przesypia pół nocy i często spacery.

bento, diatomka - pamiętam ten czas, jak syn miał 2 lata. Masakra się działa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 16:58

atdcwn154po83a78.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie dorobilam. Byłam u lekarza bo z gardłem coraz gorzej... I mam antybiotyk bo mam ropę na migdalkach :'( mam nie zbliżać się do małego. Boże zebym go Tak nie zarazila :'(

My o drugim myślimy ale nie planujemy bo teraz się długo staraliśmy z przejsciami. Jak będziemy czuli się gotowi to zaczniemy próby.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A wez jeszcze przypomniala mi sie kolezanka o ktorej wspominalam ostatnio , syn rok w maju skonczyl a we wrześniu drugiego urodziła , dodała zdjęcie na fb i wszystko na styk , łóżeczko obok drugiego i dwójkę mm karmi i to różnymi , pisalam z nia to wszystko ma inne bo jeden toleruje chusteczki i pampersy a drugi już nie i wez to ogarnij nawet finansowo .

Dziecko mi zrobilo pierwszą rozrobe :D
    Zerwala mi łańcuszek :/

:) ja juz sciagnałam łancuszki zaraz po porodzie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) ja juz sciagnałam łancuszki zaraz po porodzie
    Haha ja ściągnęłam przed cc bo kazali a nacieszylam sie nim 2dni :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ona a moge spytac czy duzy macie metraz? Ja z Tymkiem przesadzilam z zabakami wszelkiej masci i teraz juznrozsadniej podchodze a w szczegolnosci ze nie znosze sie zabublac!

Lady nie bylabym taka pewna ze z dwulatkiem sie dogadasz i go zajmiesz dwie godziny zabawka;) jak moj mial dwa latkaa to mialam ochote przez okno wyskoczyc.fatalnie wspominam ten czas. Co innego 3-4 latek.

Dziewczyny wyslali mi kase za maj i czerwiec

a ja miałam pod swoją opieką jako niana 3 razy 2latka -> 2 razy była to dziewczynka i raz chłopak i cudownie wspominam ten okres :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Lady nie bylabym taka pewna ze z dwulatkiem sie dogadasz i go zajmiesz dwie godziny zabawka;) jak moj mial dwa latkaa to mialam ochote przez okno wyskoczyc.fatalnie wspominam ten czas. Co innego 3-4 latek.

Diatomka, święta prawda. Ja mam dwulatka i zaświadczam, że 2 lata różnicy to najgorsza różnica wieku. Dwulatki to małe wampiry:) My czasami mamy ochotę schować się przed nim gdzieś do szafy. Opieka nad Wandą to dla mnie sama przyjemność, przeraża mnie, że i ona będzie za jakiś czas dwulatką i da nam w kość...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

My chyba też mamy brzuszkowy problem... Co bąk, czy kichnięcie to kupa(właściwie palma), bardzo rzadka, dodatkowo jak jest większa to wylatuje dosłownie jak z procy. Kolor ładny żółciutki, nic się nie pieni i bez śluzu.
    Dodatkowo męczą małą bąki, przy których krzyczy...w ciągu dnia prawie nie śpi, chyba że jest na rękach ;-) lub na spacerze.
    Czy jest to możliwe, aby kupki były takie rzadkie gdy dziecko jest tylko na piersi?? Ma któraś z Was taki problem?
    Tak widzę, ze dużo dzieci na ten sam problem. To nie są chyba jeszcze kolki- bo lubimy nazywać tak kazdy problem z brzuszkiem;) ale właśnie takie prezenie, stękanie, robienie sie czerwonym, czasem poplakiwanie przy próbie robienia kupki. Ja tak mam jakies pol godziny do 45 min po jedzeniu. Wybudza go to zawsze ze snu :/ kropelki jakos raz działają, raz nie... To chyba przez to, ze te jelita jeszcze nie do konca pracują tak jak powinny.
    Czy na tego typu dolegliwosci wlasnie komuś te kropelki pomogly dziewczyny?
    Co do kupek- moj robi zolte, bez piany, takie o konsystencji musztardy czasem ciut bardziej wodniste. Mysle jednak, ze one są jeszcze normalne, ze to nie rozwolnienie. Zdarza mu się tez często puścić baka z takim małym kleksem...
    Takze jak widzisz objawy podobne wiec moze nie powinniśmy sie martwic ;) tylko przykro jak maly się meczy z ta kupka i steka i slabo, gdy sie przy tym wybudza :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento moja jest tylko na piersi i są właśnie takie kupki. Robi ich chyba z 15 dziennie tak w ogóle.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj malutki od godziny poplakuje prZez sen???? Nie budzi sie. Nie wiem co robic...czowam mprzy nim. Wzielam go na rece ale to samo, wiec odlozylam...;/
    Czy to przez skok rozwojowy, czy za duzo bodzcow, a moze za malo spal???

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas brak wody młody śpi od ok 16.30 więc zaraz go obudze na jedzenie bo w nocy nie będzie mi spał

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A u nas brak wody młody śpi od ok 16.30 więc zaraz go obudze na jedzenie bo w nocy nie będzie mi spał
    U mnie to samo tylko, ze spi tak niespokojnie i nie wiem o co chodz :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie oddam 5 flakoników po 3 ml insuliny Insulatard, po porodzie moje cukry się unormowały i nie potrzebuję. Oddam tylko mamom mieszkającym w Poznaniu jeśli macie kogoś, popytajcie, ważna do kwietnia 2017

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie Zuzia się uczy klaskać językiem XD no nie wierze :)
    https://www.youtube.com/watch?v=BetTjxfZ8N4&feature=youtu.be

Staraczka23, Misi@, bento, trix lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny karmiące tylko KP, czy zauważyłyście że im bliżej wieczoru tym mniej pokarmu macie i jest mniej treściwy? u mnie tak się właśnie dzieje, ciężko mi pod koniec dnia wykarmić młodą
    'u mnie odwrotnie pod koniec dnia dopiero cyce mam jak donice xD

Misi@, julita lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    dziewczyny karmiące tylko KP, czy zauważyłyście że im bliżej wieczoru tym mniej pokarmu macie i jest mniej treściwy? u mnie tak się właśnie dzieje, ciężko mi pod koniec dnia wykarmić młodą
    Ja tak mam około godziny 11-14.
    Ale jak młody miał właśnie 4 -5 tygodi to tak miałam na wieczór. Nie mogłam go nakarmić dlatego kilka razy dokarmilismy modyfikowanym.

julita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady słodka ta Twoja mała ;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a swojemu maluchowi podajesz wapno oczyszczone w syropie? Jeśli tak to ile ml?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Misia a swojemu maluchowi podajesz wapno oczyszczone w syropie? Jeśli tak to ile ml?
    Wapno w syropie o smaku bananowym 2 ml x 2 rano i wiecxorem

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Ja mam wapno oczyszczone i mam podawać po 1 ml 2 razy dziennie. :)

Misi@ lubi tę wiadomość

‹‹ 2563 2564 2565 2566 2567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ