X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita tez o tym czytalam ze pierwsze 15 ml ma najwiecej laktozy

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak tak apropo tarczycy badali nadi tsh i czy ty juz badalas ?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a wiesz że poruszę jutro ten temat z pediatrą, bo jednak to każdorazowe odciąganie z obu piersi jest bardzo męczące i zajmuje trochę czasu :/
    U nas było tak ok. Tylko no, jak nie jadłam nabiału. W piątek znowu zaczęłam normalnie pić mleko i dziś kupki śluzowate, rzadkie, o kwaśnym zapachu. A córka płacze, marudzi, nie chce spać, ma znowu wysypkę na brzuszku... czyli chyba skazy białkowej nie unikniemy. :( Jestem załamana, przeraża mnie długodystansowa dieta bez mleka, nie wiem jak to ogarnę. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie delicol nie pomógł jest widoczna roznica po lafex- niemieckie kropelki stosuje od niedzieli Jagódka dzisiaj spi cały dzien i ładnie noc przespała wykończona biedna była tymi kolkami wzdeciami i bóg wie czym najwazniejsze ze jej ulzyło :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Dziewczyny, czy u waszych maluszków przy przemywaniu pępuszka też pojawiała się taka brązowa krew pod tym kikutem pępowiny?
    U nas ten pępek to chyba ktoś przykleił bo ani myśli odpaść... już sama nie wiem co robić, zadzwonię do położnej żeby wpadła i rzuciła okiem na to.

Lady Savage Nosek po Rafale, ale usteczka takie jak u Ciebie.

ja tak miałam az nawet zaczął brzydko pachniec- jakby gnił przeraziłam sie zadzwoniłam do poloznej i akurat przy niej odpadl a potem 3 dni jeszcze octanisept i pępunio zagojony od 2 tyg :D

bento lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dzień dobry mamusie :) witam się w ten piękny zimowy dzień, troszkę się zdziwiłam jak za oknem zobaczyłam śnieg :) u nas od kilku dni nie za ciekawie, Olek już 3 dzień kupy nie zrobił, a ja nie mogę patrzeć jak on cierpi przez to, pręży się, stęka płacze, je niespokojnie, co chwile się wybudza, zastanawiam się czy nie iść z nim do pediatry, nawet termometr już nie pomógł :(
    próbowałaś czopka glicerynowego u mnie pomaga kupa w ciagu od 20 mi n do 3h i to gigant kupa :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój uniwerek jest zajebisty, XD tak się chwalą tu i tam że drugi najlepszy uniwerek w Polsce, a co dziekan odwołał zajęcia do końca następnego tyg. bo co? ..... Bo nie zdążyli zmontować krzeseł do sal dydaktycznych XD śmiech na sali.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zdarzył się cud :-) odpadł kikut pępowiny :-) Chciałam zmienić pieluchę i w pępuszku pusto :-) jedno zmartwienie mniej.

Moja córcia dziś tylko je i śpi, chyba pogoda tak na nią działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:41

la_lenka, .ona., Czarna_88, trix lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

moja tak samo,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki dziewczyny. Kupilam juz dzis w aptece jakis drogi, specjalistyczny na odparzenia ale następnym razem próbuje ziajke. Jest jakaa specjalna na odparzenia- jak sie nazywa albo wygląda?
    Maly miał lekkie rozwolnienie i oprócz tych,krostek ma Male odparzenie przy samym ujściu z dupki :(
    Jest na odparzenia z jeżykiem.

4me lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    moja tak samo,
    Tymek też dzisiaj cyc i spanie... Ale takie krótkie drzemki raczej niż spanie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A u nas zdarzył się cud :-) odpadł kikut pępowiny :-) Chciałam zmienić Lilce pieluchę i w pępuszku pusto :-) jedno zmartwienie mniej.
    Ja już straciłam nadzieję :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    WOOOO widziałyście :P w Krakowie spadł śnieg :3 super!

Lady w Bytomiu też jest, pisalam rano :( ja tam się nie cieszę, ale to taki mokry snieg pewnie do wieczora calkiem stopnieje

• bento Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka U was też odpadnie :-) Zgodnie z radami pediatry zaczęłam go mocniej odchylać przy przemywaniu i może dzięki temu odpadł.

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

no u nas śniegu nie ma, ale pada jakiś deszcz ze śniegiem, mokro, szaro, buro i depresyjnie. A że nockę miałam kiepską, to czuję się dodatkowo dupowato. Pogoda nie nastraja :/

Dziewczyny, których dzieciaczki mają naczyniaka: są tu takie?
    Pojawił nam się w 2 tygodniu życia na główce - czytam o tym w necie i czytam, niby to tylko defekt kosmetyczny (póki co i tak jest niewielki), ale jest... Jak to mama, wszystkim się martwię ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Pozazdrościć :D

bento lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me ja mam taka ziajke https://www.google.pl/search?q=ziajka&biw=1525&bih=734&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIgI-Z3Jm9yAIVSN0sCh2FFgBL#tbm=isch&q=ziajka+z+baza+cynku&imgrc=qT5KHC8mfTywOM%3A

4me lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Lady w Bytomiu też jest, pisalam rano :( ja tam się nie cieszę, ale to taki mokry snieg pewnie do wieczora calkiem stopnieje

Ale fajnie, ja to mam pecha pewnie w tym roku znowu do Poznania nie zawita, a moja mama mieszkająca w Bytomiu już bałwanka może lepić

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas naczyniaka nie ma ale są nabrzmiale sutki u małej tak jak by guzki , lewa bardziej i jakos nie znika a polozna jak byla raz po tygodniu to mowila ze to normalne jednak mnie niepokoić zaczęło

• bento Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. Moja mała ma naczyniaka na łydce i taki malutki przy oczku. Mamy zalecone USG jamy brzusznej i główki. Neonatolog w szpitalu mówiła, że to nic takiego, ale zawsze trzeba sprawdzić czy nie jest to spowodowane jakimś wew. krwawieniem.
    Podpytaj może swojego pediatrę, mój syn też miał naczyniaka(z tyłu głowy) ani w szpitalu, ani w przychodni nic nie kazali z tym robić tylko obserwować czy się nie powiększa. Tak więc wszystko zależy od podejścia lekarza.

.ona. lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ