X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita tez o tym czytalam ze pierwsze 15 ml ma najwiecej laktozy

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak tak apropo tarczycy badali nadi tsh i czy ty juz badalas ?

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a wiesz że poruszę jutro ten temat z pediatrą, bo jednak to każdorazowe odciąganie z obu piersi jest bardzo męczące i zajmuje trochę czasu :/
    U nas było tak ok. Tylko no, jak nie jadłam nabiału. W piątek znowu zaczęłam normalnie pić mleko i dziś kupki śluzowate, rzadkie, o kwaśnym zapachu. A córka płacze, marudzi, nie chce spać, ma znowu wysypkę na brzuszku... czyli chyba skazy białkowej nie unikniemy. :( Jestem załamana, przeraża mnie długodystansowa dieta bez mleka, nie wiem jak to ogarnę. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie delicol nie pomógł jest widoczna roznica po lafex- niemieckie kropelki stosuje od niedzieli Jagódka dzisiaj spi cały dzien i ładnie noc przespała wykończona biedna była tymi kolkami wzdeciami i bóg wie czym najwazniejsze ze jej ulzyło :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam,

Dziewczyny, czy u waszych maluszków przy przemywaniu pępuszka też pojawiała się taka brązowa krew pod tym kikutem pępowiny?
    U nas ten pępek to chyba ktoś przykleił bo ani myśli odpaść... już sama nie wiem co robić, zadzwonię do położnej żeby wpadła i rzuciła okiem na to.

Lady Savage Nosek po Rafale, ale usteczka takie jak u Ciebie.

ja tak miałam az nawet zaczął brzydko pachniec- jakby gnił przeraziłam sie zadzwoniłam do poloznej i akurat przy niej odpadl a potem 3 dni jeszcze octanisept i pępunio zagojony od 2 tyg :D

bento lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    dzień dobry mamusie :) witam się w ten piękny zimowy dzień, troszkę się zdziwiłam jak za oknem zobaczyłam śnieg :) u nas od kilku dni nie za ciekawie, Olek już 3 dzień kupy nie zrobił, a ja nie mogę patrzeć jak on cierpi przez to, pręży się, stęka płacze, je niespokojnie, co chwile się wybudza, zastanawiam się czy nie iść z nim do pediatry, nawet termometr już nie pomógł :(
    próbowałaś czopka glicerynowego u mnie pomaga kupa w ciagu od 20 mi n do 3h i to gigant kupa :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój uniwerek jest zajebisty, XD tak się chwalą tu i tam że drugi najlepszy uniwerek w Polsce, a co dziekan odwołał zajęcia do końca następnego tyg. bo co? ..... Bo nie zdążyli zmontować krzeseł do sal dydaktycznych XD śmiech na sali.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zdarzył się cud :-) odpadł kikut pępowiny :-) Chciałam zmienić pieluchę i w pępuszku pusto :-) jedno zmartwienie mniej.

Moja córcia dziś tylko je i śpi, chyba pogoda tak na nią działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:41

la_lenka, .ona., Czarna_88, trix lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

moja tak samo,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dzieki dziewczyny. Kupilam juz dzis w aptece jakis drogi, specjalistyczny na odparzenia ale następnym razem próbuje ziajke. Jest jakaa specjalna na odparzenia- jak sie nazywa albo wygląda?
    Maly miał lekkie rozwolnienie i oprócz tych,krostek ma Male odparzenie przy samym ujściu z dupki :(
    Jest na odparzenia z jeżykiem.

4me lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    moja tak samo,
    Tymek też dzisiaj cyc i spanie... Ale takie krótkie drzemki raczej niż spanie...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A u nas zdarzył się cud :-) odpadł kikut pępowiny :-) Chciałam zmienić Lilce pieluchę i w pępuszku pusto :-) jedno zmartwienie mniej.
    Ja już straciłam nadzieję :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    WOOOO widziałyście :P w Krakowie spadł śnieg :3 super!

Lady w Bytomiu też jest, pisalam rano :( ja tam się nie cieszę, ale to taki mokry snieg pewnie do wieczora calkiem stopnieje

• bento Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka U was też odpadnie :-) Zgodnie z radami pediatry zaczęłam go mocniej odchylać przy przemywaniu i może dzięki temu odpadł.

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

no u nas śniegu nie ma, ale pada jakiś deszcz ze śniegiem, mokro, szaro, buro i depresyjnie. A że nockę miałam kiepską, to czuję się dodatkowo dupowato. Pogoda nie nastraja :/

Dziewczyny, których dzieciaczki mają naczyniaka: są tu takie?
    Pojawił nam się w 2 tygodniu życia na główce - czytam o tym w necie i czytam, niby to tylko defekt kosmetyczny (póki co i tak jest niewielki), ale jest... Jak to mama, wszystkim się martwię ;).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Pozazdrościć :D

bento lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me ja mam taka ziajke https://www.google.pl/search?q=ziajka&biw=1525&bih=734&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIgI-Z3Jm9yAIVSN0sCh2FFgBL#tbm=isch&q=ziajka+z+baza+cynku&imgrc=qT5KHC8mfTywOM%3A

4me lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Lady w Bytomiu też jest, pisalam rano :( ja tam się nie cieszę, ale to taki mokry snieg pewnie do wieczora calkiem stopnieje

Ale fajnie, ja to mam pecha pewnie w tym roku znowu do Poznania nie zawita, a moja mama mieszkająca w Bytomiu już bałwanka może lepić

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas naczyniaka nie ma ale są nabrzmiale sutki u małej tak jak by guzki , lewa bardziej i jakos nie znika a polozna jak byla raz po tygodniu to mowila ze to normalne jednak mnie niepokoić zaczęło

• bento Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. Moja mała ma naczyniaka na łydce i taki malutki przy oczku. Mamy zalecone USG jamy brzusznej i główki. Neonatolog w szpitalu mówiła, że to nic takiego, ale zawsze trzeba sprawdzić czy nie jest to spowodowane jakimś wew. krwawieniem.
    Podpytaj może swojego pediatrę, mój syn też miał naczyniaka(z tyłu głowy) ani w szpitalu, ani w przychodni nic nie kazali z tym robić tylko obserwować czy się nie powiększa. Tak więc wszystko zależy od podejścia lekarza.

.ona. lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
‹‹ 2544 2545 2546 2547 2548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ