X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:39

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:13

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa, naprawdę mam Ci przytaczać statystyki?
    Wystarczy trochę ogarniać prawa fizyki, wyobraź sobie rozpędzonego psa, który zostaje "wyhamowany" przez gwałtowne skręcenie głowy. Albo wyobraź sobie siebie w takim urządzeniu na twarzy, biegnącą przed siebie i wyobraź sobie moment, w którym kończy się smycz i Twoja głowa zostaje odwrócona na siłę z prędkością taką, z jaką biegłaś. Fajne? Pozytywne?

Swoją drogą jaka to jest dla psa nauka? Pies chwilowo idzie grzecznie, bo uczy się, że jak tylko się rozpędzi, właściciel zada mu nieprzyjemność/ból wykręcając mu kark. To trochę jak uczenie dziecka właściwego zachowania przez klapsy.

Poczytaj:
    http://www.positivedogs.com/articles/head_halters.html
    http://suzanneclothier.com/the-articles/problem-head-halters

A ja chętnie poczytam badania, które mówią o tym, że halter używany przez zwykłego zjadacza chleba jest w 100% bezpieczny <3 Jest dokładnie tak samo niebezpieczny jak kolczatka, przy czym kolczatka najpierw przebija skórę, a potem dusi, a halter najpierw powoduje pęknięcia kręgów, kości nosowej, a dopiero potem dusi.

Jak już ktoś musi używać haltera, to na litość Boską, niech przynajmniej używa podwójnej smyczy, żeby w razie czego mieć możliwość reakcji - złapania za ten koniec smyczy, który jest przypięty do zwykłej obroży.

Swoją drogą ciekawa jestem, ilu spośród znawców psiego behawioru dałoby sobie radę z moją 40-kilową suką z syndromem nadaktywności-nadwrażliwości :-) z kantarkiem... hihihi :) na bank!

chabasse, Carolline lubią tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedźcie mi czy aby dostac becikowe trzeba chodzic na nfz? Czy wystarczy prywatnie?

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:13

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, z mojej strony to jest koniec tematu, nie da się nawrócić całego świata.

• Sylwiaa Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.. byłam wczoraj na drugiej wizycie u ginki i jestem załamana.. pusty pęcherzyk ciążowy :(.. Zrobiłam wczoraj bete mam powtórzyć w piątek zobaczymy co dalej, ale ginka nie była myśli pozytywnej..

10.02.2015 Aniołek [*]

13.07.2016 Julia
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa wrote:
    Cześć Dziewczyny.. byłam wczoraj na drugiej wizycie u ginki i jestem załamana.. pusty pęcherzyk ciążowy :(.. Zrobiłam wczoraj bete mam powtórzyć w piątek zobaczymy co dalej, ale ginka nie była myśli pozytywnej..
    :((( tulę.

8pdp47e.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls masz rację :) To nie temat na takie wynurzenia.

A Tobie, Sigma radzę po prostu porozmawiać o tym wszystkim z behawiorystami. Nie fanatykami, którzy mają jednego pieska tylko z behawiorystami, którzy swój zawód traktują z pasją, jeżdżą na szkolenia, uczestniczą w wykładach zagranicznych. A ty piszesz po prostu bzdury. Twoje zasady fizyki, są pozbawione wiedzy bilogicznej. Poza tym, mimo, że nie popieram kolczatki to nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że kolczatka przebija skórę. Jeżeli pies ciągnie tak, że przebija sobie skórę to w szkolenie powinno się wprowadzić farmakologię. Tyle mam CI do powiedzenia w tej kwestii, i nie mam zamiaru więcej odpowiadać na Twoje zaczepki bo nerwy mi nie służą.

A jeśli ktoś z obecnych właśnie pali swoje halti, to niech się jeszcze raz zastanowi. Oryginalne kantary wytwarzane są przez firmę amerykańską i gwarantuję, że gdyby grono psów złamała sobie przez to kark to firma dawno zbankrutowałaby przez odszkodowania. W PL wszystko przejdzie, tam nie.

Przepraszam wszystkie dziewczyny, które muszą być świadkiem, tej wymiany zdań.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa wrote:

Sylwia, może jeszcze wszystko będzie dobrze. Widzę po Twoim suwaczku, że to dopiero 7 tydzień. Może Ciąża młodsza o tydzień?
    Trzymaj się i myśl pozytywnie.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam goldena 10 miesięcy tez go uczyłam najpierw drzewo , potem cukierkami przy nodze , potem kupiłam kantarek , a jak wybił mi bark podczas spaceru , bez oporów poszłam i kupiłam kolczatke , i jestem bardzo zadowolona , kilka razy pociagnał aż zapiszczał więc musiało boleć , dosłownie 2 -3 pociągnał a teraz chodzi jak anioł na kolczatce , nawet nie napreża smyczy , więc kolczatka nie sprawia mu bólu , i bardzo się ciesze ze kupiłam bo nie dałabym rady

km5se6ydozmkg5fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa wrote:
    Nie chcę byc tą złą wróżką ale masz już 7tydzień powinno być widać, lekarz określił tydzień? Możliwe zee dzidzia młodsza stąd ten brak 3mam kciukasy

Co do tych prenatalnych dziewczyny to mi z taką ceną 300zl lekarz na NFZ wyskoczył jak pytałam o zapis usg na pendrive lub płytkę wtedy tez mowi. Ze to miedzy 10-13 tyg albo cos kolo tego.
    Mi bedzie wypadac 9+3 na wizycie 18lutego zapytam czy na nfz tez robi bo on tak przyjmuje dziwnie troszke bo czasami sa pacjentki na nfz razem z tymi prywatnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że nie zgadzasz się z tym, że kolczatka przebija skórę - podobnie jak z tym, że kantar jest niebezpieczny. Szkoda, że praktyka mówi co innego:
    http://www.pupileo.pl/attachment.php?attachmentid=46114 (wrażliwych proszę o nieotwieranie zdjęcia). Słońce, nie wystarczy prowadzenie przydomowej hodowli, żeby być znawcą tematu, naprawdę.

• Sylwiaa Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Sylwia, może jeszcze wszystko będzie dobrze. Widzę po Twoim suwaczku, że to dopiero 7 tydzień. Może Ciąża młodsza o tydzień?
    Trzymaj się i myśl pozytywnie.

Mam taką nadzieje chociaż ginka mówiła, że to jest tylko 1% szansy.. pęcherzyk ma wymiary takie jak na ten tydzień powinien mieć.. a dodatkowo zauważyła, że się zaczął odklejać.. poczekam na bete.. :(

Staraczka23 określiła tak jak na suwaczku i stwierdzała, że musiałoby coś już być :(

10.02.2015 Aniołek [*]

13.07.2016 Julia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    A powiedźcie mi czy aby dostac becikowe trzeba chodzic na nfz? Czy wystarczy prywatnie?
    przyłaczam sie do pytania wiecie kobitki?

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Dzieki Lady :* Jeszcze jedno pytanie: kiedy (chodzi mi o tydzień ciazy) lekarze kazali Wam zrobić przeziernosć karkową? gin odsyła mnie do jakiegoś wypasionego lekarza, tyle ze do niego trzeba zapisywć się z odpowiednim wyprzedzeniem i chciałabym się dobrze wpasować z wiekiem ciąży.

Ja idę w 13 tygodniu

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja mam samoyedy :D W tym sukę pracująca w zaprzęgu, na półmetku do zdobycia certyfikatu użytkowości. My sobie ne mogliśmy pozwolic na metody awersyjne. Na początku używałam halti ale Achaja tarła pyszczkiem o ziemię i zaczynały jej łzawic oczy więc uczyliśmy ją tak, że ma ciągnąc na szelkach a na obroży ma iśc przy nodze. I to zdało świetnie egzamin.

Sylwia a może masz tylozgięcie? Wtedy też później może być widac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 12:56

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa wrote:

tulę mocno,

Nancy87 lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    przyłaczam sie do pytania wiecie kobitki?

Becikowe masz jak wpisza pierwsz. Wizyte przed 10tyg, obojętnie czy Prywatnie czy na NFZ bo tej info w karcie nie bedzie

Sylwia oby gin sie myliła a jeśli juz to koniecznie zmień, nie mozesz do innego gin isc bez rejestracji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylyscie w lidlu po ubranka dla dzieciaczkow?? Ja kupila i sa sliczne :-)

‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ