X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja83 wrote:
    dzien dobry

niewiem czemu tak reagujecie na moje pytania, ja poprostu sie martwie i myslalam ze na tym forum mozna sie wzajemnie wyzalic i powspierac

sa dziewczyny ktore nazekaja ze im zle i jakos sa mile widziane ja mam inny problem i byloby mi milej gdyby ktos kto podobnie ciaze przechodzi podzielil sie swoim doswiadczenie

szkoda ze tak reagujecie

to moja pierwsza ciaza po wieluletnich staraniach dlatego taka zemnie teraz panikara zaluje ze nie mozna tego zrozumiec

Alicja ale za każdym razem tłumaczymy Ci to samo, ileż można! W przeciwieństwie do Ciebie inne dziewczyny mają faktycznie problemy, a Ty póki nie plamisz nie krwawisz nie martw się, nie panikuj bo dziecku szkodzisz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika245 wrote:
    witam,
    mam termin na 4 września 2015, to moja druga ciąża.
    Czy mogę dołączyć do wątku?

Witamy Moni :)dopisz się w tablece na pierwszej stronie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie myślę aby nic nie odpowiadać na powtarzające sie pytania od jednej osoby to przestanie pytac.

Jaką macie pogodę? U mnie zimno a z rana jak do wc smigalam to mój kaloryfer włączył bo sąsiedzi nie chcą nas dogrzewac hehe

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dzień dobry:)

Ja jeszcze w łóżku ale już wstaję, szykuję się i jadę z tą moją kocurką. Lady ale mnie wystraszyłaś z tym krwawieniem:p Krew u nas to złe słowo hehe. Ja mam w buzi aftę:/
    A co do gier, to ja gram tylko w candy crush.

Nie strachaj się XD to tylko zęby XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2015 wrote:
    Kochane dla mnie właśnie jest 3 najgorsze godziny czekania. Myślę, że decydujące. Mam nadzieję, że coś jeszcze tu napiszę. Byłam dzisiaj o 7:00 u gina z wynikami badań( badania wszystko ok) ale skierował mnie na pilne badanie usg z rozpoznaniem ::nieprawidłowe jajo płodowe" stwierdził, źe nie podoba mu się tu macica, że za mało urosła, i ogólnie "nie podoba" O 13 mam usg. Czekam i się zastanawiam co to będzie. W zeszłym tygodniu w środę robiłam hcg to miałam ponad 47 tys. więc prawidłowo rosła. Lekarz mnie strasznie przestraszył. Dodaj, że usg nie miałam. Proszę trzymajcie za mnie kciuki.

df23f93541691698a458bfda23a255ba.png

Oczywiście że trzymam, mocno!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja sobie myślę aby nic nie odpowiadać na powtarzające sie pytania od jednej osoby to przestanie pytac.

Jaką macie pogodę? U mnie zimno a z rana jak do wc smigalam to mój kaloryfer włączył bo sąsiedzi nie chcą nas dogrzewac hehe

Mówisz olać, może i to dobry pomysł.

U nas od 2 dni sypie śnieg i jest biało, czyżby w końcu zawitała zima do Poznania :3 ja jestem bardzo zadowolona, kocham zimę moja ulubiona pora roku :), chociaż teraz to się trochę boję wyjść i potarzać :P czy pojeździć na sankach albo oooo ulepić bałwana. Zawsze co roku kilka upadek zaliczyłam XD śmieje się wtedy jak nienormalna XD i ten wzrok innych ludzi XD no teraz jak jestem w ciąży, to troszkę z przerażeniem patrzę jak mam wyjść na dwór, boję się tego upadku. Takie małe a przekręciło cały mój świat, ależ ja je kocham :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zimy nie lubie bo zmarzluch jestem i jak sie ubiore na mroz to balwana lepic nie musze bo sama tak sie czuje hahaha upadku tez sie boje tym bardziej ze moj pies to szatan mimo 5m smyczy i tak ciągnie na 10m kolezanka nawet kiedys sie smiala ze to pies mnie wyprowadza.

Wiecie ze u mnie na osiedlu sa 2 małżeństwa ktore po roku od wzięcia psa zaszly w ciaze. Rozmawialam z małżem o tym w sierpniu i jak u nas na koniec wrzesnia minął rok od posiadania psa tak zaszlam w ciaze ale z odwrotnym skutkiem, mojego M kuzynka tez ma problem z zajsciem w ciaze i kupila psa. Patrząc po rodzinie czy znajomych majacych psa sądzę ze maja problem i dla wypełnienia pustki przygarniaja psa, u was może też tak bylo?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Ja zimy nie lubie bo zmarzluch jestem i jak sie ubiore na mroz to balwana lepic nie musze bo sama tak sie czuje hahaha upadku tez sie boje tym bardziej ze moj pies to szatan mimo 5m smyczy i tak ciągnie na 10m kolezanka nawet kiedys sie smiala ze to pies mnie wyprowadza.

Wiecie ze u mnie na osiedlu sa 2 małżeństwa ktore po roku od wzięcia psa zaszly w ciaze. Rozmawialam z małżem o tym w sierpniu i jak u nas na koniec wrzesnia minął rok od posiadania psa tak zaszlam w ciaze ale z odwrotnym skutkiem, mojego M kuzynka tez ma problem z zajsciem w ciaze i kupila psa. Patrząc po rodzinie czy znajomych majacych psa sądzę ze maja problem i dla wypełnienia pustki przygarniaja psa, u was może też tak bylo?

Hmm nie :P ja od 10 lat mam dwie świnki w domu, nie wiem czy to za sprawą świnek XD czy nie ale zaszłam w trakcie 3 próby.

Carolline lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Hmm nie :P ja od 10 lat mam dwie świnki w domu, nie wiem czy to za sprawą świnek XD czy nie ale zaszłam w trakcie 3 próby.
    Chodzi o dłuższe staranka ;)
    ja 3 lata po 2 niepowodzeniach pomyslalam NIE JESTEM STWORZONA DO BYCIA MATKĄ uparlam sie na psa żeby sie zająć kimś, psa tez trzeba wychowac w jakis sposób mój rozpieszczony hehe

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) próbowałam Was dziś nadrobić, ale miałam lekturę :) Bardzo podobają mi się wasze maleństwa i wasze brzuszki :) Ja muszę się pochwalić, że byłam wczoraj na wizycie i widziałam mojego kochanego dzidziusia :) Obudził się w trakcie badania i tak się wiercił - niesamowity widok. Serduszko pięknie bije :) Pani doktor stwierdziła, że to 10 tydzień i 3 dni czyli termin porodu mi się zmienił na 30.08 choć ostatnio był na 2.09 ;) Dziewczyny! brak objawów tj. ból piersi, podbrzusza nie świadczy o niczym złym. Ja nie mam tych objawów od około 7 tygodnia a moje maleństwo się pięknie rozwija :) Ma 3,6 cm ! :) W 7 tygodniu miałam krwawienie taką żywą krwią, ale bez żadnych bóli itp. Pani doktor powiedziała, że mogą być różne tego przyczyny, ale nie zaszkodziły naszej fasolce :) Po wczorajszej wizycie nauczyłam się, że nie ma się co stresować na zapas, bo nerwami możemy tylko zaszkodzić:) kochać swoje maleństwo i myśleć pozytywnie - taka moja dewiza i rada dla wszystkich przyszłych mam :)

chabasse, Dżuls, agatka196, Lady Savage, eM lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozliwe zeby mnie wzielo na wymioty dopiero w 10 tyg?? Kurcze do rana jakas masakra jest.

Nie sadzilambze tyle z nas ma w domu swiniaki :) Ja niestety po przejsciach z poprzednim psem stracilam sympatie do psow. Mamy kolejnego w domu i jest mi oj zupelnie obojetny.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przepadam za zimą bo wiecznie mi zimno. Teraz mam strasznie wychłodzony organizm bo ciągle jem te twarożki i cytrusy. Marzy mi się zjedzenie obiadu :-) Jeszcze trochę i pewnie będziemy miały inny problem pt: Jem za dużo co z tym zrobić. :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie nie było mnie wczoraj a tu musiałam tyle nadrobić co do imienia mam na imię Anna po babci miała wtedy pierwszy wylew jak ja się rodziłam i leżała w szpitalu, a poza tym miałam być chłopcem i mieć na imię Andrzej moja mama chciała mieć 3 chłopców a ma 3 córki co do gier teraz w nic nie gram a kiedyś uwielbiałam grać w simsy

Carolline lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Dziewczyny mozliwe zeby mnie wzielo na wymioty dopiero w 10 tyg?? Kurcze do rana jakas masakra jest.

Nie sadzilambze tyle z nas ma w domu swiniaki :) Ja niestety po przejsciach z poprzednim psem stracilam sympatie do psow. Mamy kolejnego w domu i jest mi oj zupelnie obojetny.
    Możliwe :-) moja znajoma tak miała i trzymało ją to do 16 tyg ale na to nie ma reguły. Jedne mają tylko tydzień, mnie już trzyma 3 tydzień

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama: fakt, że krwawienie nie jest oznaką poronienia. Moja szwagierka w ciąży krwawiła dosłownie leciały z niej skrzepy. Była pewna, że poroniła ale okazało się że nie. Dzisiaj Weronika ma 10 lat :-)

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi wymiotami to tak jest :) Ja też w połowie 9 tygodnia zaczęłam wymiotować

relgi09kd0jrtcj6.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Przyszła mama: fakt, że krwawienie nie jest oznaką poronienia. Moja szwagierka w ciąży krwawiła dosłownie leciały z niej skrzepy. Była pewna, że poroniła ale okazało się że nie. Dzisiaj Weronika ma 10 lat :-)

Dokładnie ! Dlatego dziewczyny kochane wiadomo, że jeśli coś nas niepokoi to trzeba to sprawdzić, ale nie wolno od razu myśleć o najgorszym :)

relgi09kd0jrtcj6.png

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem Kamila Helena Weronika - Kamila, bo miałam być chłopcem i miał być Kamil :) Helena - po babci, mamie mojego taty, która zmarła, gdy miał 17 lat.
    Dla naszego maleństwa nie mamy pomysłu na imię ....

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, przyszla mama to mnie nie pocieszylyscie ;)

Juz myslalam ze i tym razem mnie ominie ta przyjemnosc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymioty mogą być do 4miesiąca a nawet dalej ;)

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ