X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ooo.. błona..?? No widzisz.. ja nawet nie wiedziałam o czyms takim. Dziei zaraz poczytam.
    Gusiak.. to możliwe, że się dziecko denerwuje jak wolniej leci. U mnie tak czasem bywa kiedy zbyt długo ssie jednego cycka. Produkcja jest wtedy na bieżąco i na jednego łyka dzidzia musi zassać kilka razy.
    agniesja.. tak, są..takie mamusie :)
    Nie załamuj mnie :D
    Jak dziecko sie rodzi ma blone na oczkach i z czasem jak ona schodzi to zaczyna widzieć .
    Tez bym nie wiedziała , mama mi gadała :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja spokojnie nie jestes sama... =)

Kurde ale jak to rozwiązać.... przecież jak będzie chciala tak dalej jeść tylko z jednego to raz, ze nie wyrobie z produkcją, a dwa ze bede musiala z drugim cycem wisiec na laktatorze....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, próbuj ją przystawiać pomimo tego, że się denerwuje, nauczy się korzystać i z tego cyca ;) Ja mam dość problematycznego jednego sutka i czasem się Młody denerwuje jak nie może go chwycić, ale nie dajemy za wygraną i walczymy :)

Dzięki za pocieszenie dziewczyny, cieszę się że nie jestem sama :D

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja - nie jesteś sama, my też jeszcze nic i szczerze mówiąc to nie wiem, kiedy i jak nam się uda :P

Gusiak - u nas jakoś na zmianę mamy problem z chwytaniem piersi. Przez kilka dni łatwiej mu z lewej, potem z prawej. Wydaje mi się, że chodzi o ilość pokarmu i tempo, w jakim płynie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja u nas tez jeszcze noc w tej kwesti ;-)

A U mnie dziewczyny zdrowie dzisiaj jeszcze gorzej tragedia jakas :-/ normalnie jestem załamana. Siedzę pod kocem w osobnym pokoju żeby nie kaszelec u małego ... Boże żeby tylko nie załapał tego ode mnie :'(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Hej! Są tu jakieś mamusie, które jeszcze nie współżyły z mężami od czasu porodu i kompletnie nie mają na to ochoty? Czy ze mną jest coś nie tak? :(

Ja też jeszcze nie współżyłam celibat od stycznia, moje libido poniżej zera.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja taka wyposzczona ? :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To tylko ja taka wyposzczona ? :D :D :D

pewnie nie tylko. Kurcze a ja tam sobie nie zaluje. Nasz seks po porodzie byl super. Normalne pozycje i juz bez brzuchola ☺Nie zawsze mam sile ale powoli sie rozkrecamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    Hej mamusie mam problem. Zauważyłam u mojego małego śluz w kupce, wygląda to jakby (przepraszam za dosłowność) w pieluszce znajdowały się kawałki kataru, nie jest tego jakoś bardzo duzo ale jednak da się zauważyć gołym okiem Martwi mnie to bardzo, słyszałam , że sluz objawia się najczęściej przy nietolerancji białka, ale my jesteśmy na mleku nutramigen właśnie przez te brzuszkowe rewolucje i zaparcia, więc to raczej nie to, jutro pędzę do pediatry ale chciałam zapytać czy spotkała się któraś z was z takim czymś?
    Dodam ,że malutki nie ma żadnych dodatkowych niepokojących objawów, jest pogodny ma apetyt i ładnie przybiera na wadze.

A ten sluz to w ilu kupkach?, dlugo juz? Bo jeslu jednorazowy wybryk to mysle ze nie ma sie czym martwic. A wczesniej byly inne kupki??

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dziewczyny mam pytanie, wiem że większość z nas ma roczne macierzyńskie, potem co dajecie dziecię do źłobka? Ja sie właśnie zastanawiam nad au pair. Ale nie mam bladego pojęcia ile taka au pair zarabia w Pl, wiecie może?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    pewnie nie tylko. Kurcze a ja tam sobie nie zaluje. Nasz seks po porodzie byl super. Normalne pozycje i juz bez brzuchola ☺Nie zawsze mam sile ale powoli sie rozkrecamy.

My odrazu sie rozkrecilismy :D
    Zamiast ten pierwszy po porodzie z kulturą przed snem to my nad ranem zanim mąż do pracy poszedł :D :D

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was podaje dziecku Bioaron K? Ewentualnie K+D? I jeszcze jedno - po jakim czasie zauważyłyście poprawę po Delicolu?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Czy któraś z Was podaje dziecku Bioaron K? Ewentualnie K+D? I jeszcze jedno - po jakim czasie zauważyłyście poprawę po Delicolu?
    Ja mam Bioaron K, wlasnie nam się kończy ale na pewno juz go nie kupię. Mała po podaniu była niespokojna i się prężyła szczególnie na początku, teraz jest lepiej, ale mimo to zmieniamy na inną firmę.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mamy które karmią KP ale zdarzającym się podać MM czy wówczas ściągacie mleko? Chyba tu pnbmopełniam błąd bo jak daje butelke na wieczór to nie odciągam i może dlatego gorzej z moją laktacją? nie ściągam bo boje się że się nie zdąży naprodukować
    Oj stanowczo - jak pomijasz jakieś karmienie to piersi dostają sygnał, że ono jest niepotrzebne. Koniecznie odciągaj, nawet jeśli miałabyś za chwilę i tak całe ściągnięte podać. Najlepiej ściągaj jeszcze bonusowo pomiędzy normalnymi karmieniami. Im więcej będzie procesu ssania (najlepiej przez dziecko, ale laktator też da radę) tym produkcja lepiej ruszy. I nie patrz ile dasz rade odciągnąć - nawet jeśli to będzie łyżeczka od herbaty to samo odciąganie pokaże piersiom, że potrzeba więcej - i za 2-3 dni ilość mleka się zwiększy.

Mi starczyło ściągać mleko kilka razy, jak potrzebowałam awaryjną porcję na moje wyjście, a następnego dnia piersi kamienie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita dokladnie jak la lenka pisze - jesli zalezy ci na KP to jak dajesz MM odciagaj- żeby byl popyt musi byc podaż ;) pewnie ściągniesz mniej niż mala by zjadła ale to nie ma znaczenia- ważne ze piersi czuja ssanie ;)
    Jesli masz wrażenie, ze mleko sie konczy i ogólnie chcesz rozkręcić laktacje to po każdym karmieniu pracuj z laktatorem. Jest taka metoda 7-5-3 minuty na zmianę z kazdej piersi tzn 7 z prawej, 7 z lewej, 5 z prawej, 5 z lewej itd. I tak po każdym karmieniu z wyjątkiem nocy- i ty i piersi musicie kiedys odpocząć ;) do tego femaltiker dwa razy dziennie i gwarantuje Ci, ze lakatcja sie rozbuja na całego ;)

Ale caly ten proceder jest mega czadochlonny i upierdliwy. Trzeba miec dużo determinacji, chęci i czasu- ja poleglam :( odciągam tylko jak nie mogę dać w ciagu dnia. W nocy dostaje jedna dawkę MM ale właśnie po to abym ja mogla spac a nie pracować w tym samym czasie laktatorem.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja mam Bioaron K, wlasnie nam się kończy ale na pewno juz go nie kupię. Mała po podaniu była niespokojna i się prężyła szczególnie na początku, teraz jest lepiej, ale mimo to zmieniamy na inną firmę.

A ja właśnie chciałam zmienić na to, bo lekarka mówiła, że mały może źle trawić witaminki na tym oleju MTC czy jak to tam jest. I to może być jedna z przyczyn prężenia się i bólu brzucha. Witaminę D już mamy w innej formie, ale nie widziałam na rynku innych form witaminy K niż na oleju - Bioaron K jest po prostu na słonecznikowym i dlatego chciałam spróbować.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A ja właśnie chciałam zmienić na to, bo lekarka mówiła, że mały może źle trawić witaminki na tym oleju MTC czy jak to tam jest. I to może być jedna z przyczyn prężenia się i bólu brzucha. Witaminę D już mamy w innej formie, ale nie widziałam na rynku innych form witaminy K niż na oleju - Bioaron K jest po prostu na słonecznikowym i dlatego chciałam spróbować.
    Nie są drogie, wiec warto spróbować, moze wam akurat podpasuje, my będziemy szukać czegoś innego :)

Lilla My lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaliście o tych bliźniakach w Ameryce, jedno się urodziło w 23 tygodniu a drugie nadal w brzuchu, skurcze jej ustały po pierwszym dziecku, i termin ma na styczeń, kurcze w takim przypadku są to bliźniaki?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak bo chodzi o poczęcie ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, nie jesteś sama... jakbym czytała o sobie..ja mam dodatkowo wrażenie, że moje piersi między 15 a 20 nic nie produkują, mały ciągle wisi, chce spać i nie może, a i tak kończy się aż 90 ml mm, żeby się uspokoił (choć od 3 godzin prawie cały czas na cycu)... i tak jest codzinnie...
    Wczoraj byliśmy na roczku siostrzenicy męża, mały znów miał popołudniową fazę i siostra patrzyla jak je, niestety tak jak podejrzewałam za słabo ssie i nie ściąga ze mnie pokarmu (prawie wcale nie słychać jak stęka, przełyka i sie męczy,tak jak np, przy butelce)...
    Także masakra, też się popłakałam wieczorem, bo walczę o kp, mały ciągle na piersi, ja siedzę na laktatorze dniami i nocami, a mąż póki w domu (jeszcze tydzień), to lula... ale co będzie jak wróci do pracy, to nie wiem :(

‹‹ 2568 2569 2570 2571 2572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ