X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ooo.. błona..?? No widzisz.. ja nawet nie wiedziałam o czyms takim. Dziei zaraz poczytam.
    Gusiak.. to możliwe, że się dziecko denerwuje jak wolniej leci. U mnie tak czasem bywa kiedy zbyt długo ssie jednego cycka. Produkcja jest wtedy na bieżąco i na jednego łyka dzidzia musi zassać kilka razy.
    agniesja.. tak, są..takie mamusie :)
    Nie załamuj mnie :D
    Jak dziecko sie rodzi ma blone na oczkach i z czasem jak ona schodzi to zaczyna widzieć .
    Tez bym nie wiedziała , mama mi gadała :D

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja spokojnie nie jestes sama... =)

Kurde ale jak to rozwiązać.... przecież jak będzie chciala tak dalej jeść tylko z jednego to raz, ze nie wyrobie z produkcją, a dwa ze bede musiala z drugim cycem wisiec na laktatorze....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, próbuj ją przystawiać pomimo tego, że się denerwuje, nauczy się korzystać i z tego cyca ;) Ja mam dość problematycznego jednego sutka i czasem się Młody denerwuje jak nie może go chwycić, ale nie dajemy za wygraną i walczymy :)

Dzięki za pocieszenie dziewczyny, cieszę się że nie jestem sama :D

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja - nie jesteś sama, my też jeszcze nic i szczerze mówiąc to nie wiem, kiedy i jak nam się uda :P

Gusiak - u nas jakoś na zmianę mamy problem z chwytaniem piersi. Przez kilka dni łatwiej mu z lewej, potem z prawej. Wydaje mi się, że chodzi o ilość pokarmu i tempo, w jakim płynie :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesja u nas tez jeszcze noc w tej kwesti ;-)

A U mnie dziewczyny zdrowie dzisiaj jeszcze gorzej tragedia jakas :-/ normalnie jestem załamana. Siedzę pod kocem w osobnym pokoju żeby nie kaszelec u małego ... Boże żeby tylko nie załapał tego ode mnie :'(

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Hej! Są tu jakieś mamusie, które jeszcze nie współżyły z mężami od czasu porodu i kompletnie nie mają na to ochoty? Czy ze mną jest coś nie tak? :(

Ja też jeszcze nie współżyłam celibat od stycznia, moje libido poniżej zera.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko ja taka wyposzczona ? :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    To tylko ja taka wyposzczona ? :D :D :D

pewnie nie tylko. Kurcze a ja tam sobie nie zaluje. Nasz seks po porodzie byl super. Normalne pozycje i juz bez brzuchola ☺Nie zawsze mam sile ale powoli sie rozkrecamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen wrote:
    Hej mamusie mam problem. Zauważyłam u mojego małego śluz w kupce, wygląda to jakby (przepraszam za dosłowność) w pieluszce znajdowały się kawałki kataru, nie jest tego jakoś bardzo duzo ale jednak da się zauważyć gołym okiem Martwi mnie to bardzo, słyszałam , że sluz objawia się najczęściej przy nietolerancji białka, ale my jesteśmy na mleku nutramigen właśnie przez te brzuszkowe rewolucje i zaparcia, więc to raczej nie to, jutro pędzę do pediatry ale chciałam zapytać czy spotkała się któraś z was z takim czymś?
    Dodam ,że malutki nie ma żadnych dodatkowych niepokojących objawów, jest pogodny ma apetyt i ładnie przybiera na wadze.

A ten sluz to w ilu kupkach?, dlugo juz? Bo jeslu jednorazowy wybryk to mysle ze nie ma sie czym martwic. A wczesniej byly inne kupki??

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dziewczyny mam pytanie, wiem że większość z nas ma roczne macierzyńskie, potem co dajecie dziecię do źłobka? Ja sie właśnie zastanawiam nad au pair. Ale nie mam bladego pojęcia ile taka au pair zarabia w Pl, wiecie może?

Malenq lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    pewnie nie tylko. Kurcze a ja tam sobie nie zaluje. Nasz seks po porodzie byl super. Normalne pozycje i juz bez brzuchola ☺Nie zawsze mam sile ale powoli sie rozkrecamy.

My odrazu sie rozkrecilismy :D
    Zamiast ten pierwszy po porodzie z kulturą przed snem to my nad ranem zanim mąż do pracy poszedł :D :D

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was podaje dziecku Bioaron K? Ewentualnie K+D? I jeszcze jedno - po jakim czasie zauważyłyście poprawę po Delicolu?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Czy któraś z Was podaje dziecku Bioaron K? Ewentualnie K+D? I jeszcze jedno - po jakim czasie zauważyłyście poprawę po Delicolu?
    Ja mam Bioaron K, wlasnie nam się kończy ale na pewno juz go nie kupię. Mała po podaniu była niespokojna i się prężyła szczególnie na początku, teraz jest lepiej, ale mimo to zmieniamy na inną firmę.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    mamy które karmią KP ale zdarzającym się podać MM czy wówczas ściągacie mleko? Chyba tu pnbmopełniam błąd bo jak daje butelke na wieczór to nie odciągam i może dlatego gorzej z moją laktacją? nie ściągam bo boje się że się nie zdąży naprodukować
    Oj stanowczo - jak pomijasz jakieś karmienie to piersi dostają sygnał, że ono jest niepotrzebne. Koniecznie odciągaj, nawet jeśli miałabyś za chwilę i tak całe ściągnięte podać. Najlepiej ściągaj jeszcze bonusowo pomiędzy normalnymi karmieniami. Im więcej będzie procesu ssania (najlepiej przez dziecko, ale laktator też da radę) tym produkcja lepiej ruszy. I nie patrz ile dasz rade odciągnąć - nawet jeśli to będzie łyżeczka od herbaty to samo odciąganie pokaże piersiom, że potrzeba więcej - i za 2-3 dni ilość mleka się zwiększy.

Mi starczyło ściągać mleko kilka razy, jak potrzebowałam awaryjną porcję na moje wyjście, a następnego dnia piersi kamienie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita dokladnie jak la lenka pisze - jesli zalezy ci na KP to jak dajesz MM odciagaj- żeby byl popyt musi byc podaż ;) pewnie ściągniesz mniej niż mala by zjadła ale to nie ma znaczenia- ważne ze piersi czuja ssanie ;)
    Jesli masz wrażenie, ze mleko sie konczy i ogólnie chcesz rozkręcić laktacje to po każdym karmieniu pracuj z laktatorem. Jest taka metoda 7-5-3 minuty na zmianę z kazdej piersi tzn 7 z prawej, 7 z lewej, 5 z prawej, 5 z lewej itd. I tak po każdym karmieniu z wyjątkiem nocy- i ty i piersi musicie kiedys odpocząć ;) do tego femaltiker dwa razy dziennie i gwarantuje Ci, ze lakatcja sie rozbuja na całego ;)

Ale caly ten proceder jest mega czadochlonny i upierdliwy. Trzeba miec dużo determinacji, chęci i czasu- ja poleglam :( odciągam tylko jak nie mogę dać w ciagu dnia. W nocy dostaje jedna dawkę MM ale właśnie po to abym ja mogla spac a nie pracować w tym samym czasie laktatorem.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja mam Bioaron K, wlasnie nam się kończy ale na pewno juz go nie kupię. Mała po podaniu była niespokojna i się prężyła szczególnie na początku, teraz jest lepiej, ale mimo to zmieniamy na inną firmę.

A ja właśnie chciałam zmienić na to, bo lekarka mówiła, że mały może źle trawić witaminki na tym oleju MTC czy jak to tam jest. I to może być jedna z przyczyn prężenia się i bólu brzucha. Witaminę D już mamy w innej formie, ale nie widziałam na rynku innych form witaminy K niż na oleju - Bioaron K jest po prostu na słonecznikowym i dlatego chciałam spróbować.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    A ja właśnie chciałam zmienić na to, bo lekarka mówiła, że mały może źle trawić witaminki na tym oleju MTC czy jak to tam jest. I to może być jedna z przyczyn prężenia się i bólu brzucha. Witaminę D już mamy w innej formie, ale nie widziałam na rynku innych form witaminy K niż na oleju - Bioaron K jest po prostu na słonecznikowym i dlatego chciałam spróbować.
    Nie są drogie, wiec warto spróbować, moze wam akurat podpasuje, my będziemy szukać czegoś innego :)

Lilla My lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaliście o tych bliźniakach w Ameryce, jedno się urodziło w 23 tygodniu a drugie nadal w brzuchu, skurcze jej ustały po pierwszym dziecku, i termin ma na styczeń, kurcze w takim przypadku są to bliźniaki?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak bo chodzi o poczęcie ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, nie jesteś sama... jakbym czytała o sobie..ja mam dodatkowo wrażenie, że moje piersi między 15 a 20 nic nie produkują, mały ciągle wisi, chce spać i nie może, a i tak kończy się aż 90 ml mm, żeby się uspokoił (choć od 3 godzin prawie cały czas na cycu)... i tak jest codzinnie...
    Wczoraj byliśmy na roczku siostrzenicy męża, mały znów miał popołudniową fazę i siostra patrzyla jak je, niestety tak jak podejrzewałam za słabo ssie i nie ściąga ze mnie pokarmu (prawie wcale nie słychać jak stęka, przełyka i sie męczy,tak jak np, przy butelce)...
    Także masakra, też się popłakałam wieczorem, bo walczę o kp, mały ciągle na piersi, ja siedzę na laktatorze dniami i nocami, a mąż póki w domu (jeszcze tydzień), to lula... ale co będzie jak wróci do pracy, to nie wiem :(

‹‹ 2568 2569 2570 2571 2572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ