Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh wlasnie wrocilam z babskiego wieczoru - fajnie bylo się wyrwać choc na chwile- choc rozmowy dotyczyły i tak głównie dzieci
Teraz cycki jak glazy- trzeba ssaka przystawićskabarka, Misi@, Anitka201, Gusiak, Czarna_88, trix, bento lubią tę wiadomość
-
La_lenka doskonale Cię rozumiem... mam dokładnie to samo!
Ciągle czegoś brakuje... za to niektórych rzeczy mam wręcz na zbyciu, albo w ogóle nie używane... człowiek uczy się na bledach
Przy kolejnych malucha będziemy mądrzejsze -
Co do rzeczy maluszka braki nad wyzki macie rację dziewczyny wszystko wychodzi w "praniu" czego brakuje A co nie potrzebne jest w ogóle.
Usypialam teraz mojego małego slodziaka nucac mu kołysanki i mój mąż zasnął szybciej niż mały hehe i tak za każdym razem hehe
trix, Natka88, bento lubią tę wiadomość
-
Echhhh.... znów moja mała ma katar
Nie wiem, chyba jutro będę dzwonić i zapisywać się do przychodni, tym bardziej ze ze dwa tygodnie temu było to samo... wydawało mi się, że już tak ladnie Jej przeszło i w ogóle, a tu proszę... -
nick nieaktualny
-
U nas w koncu swieci słoneczko
oby tak było przez cały dzień. Spacerek ze slodziakiem to będzie dzisiaj mega przyjemność w taką pogodę
Miłej Niedzieli MamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:41
-
No to dołączam do kolkowych mam
. Już cały tydzień mały dość dużo płakał i się prężył, ale teraz to już mamy pewność, że to problem brzuszkowy. Po całej nocy prawie nieprzespanej, a nawet jak spał, to piszczał przez sen i się prężył, rano mieliśmy lekarza na wizycie domowej. Nie wspomnę, że nie dawał się dostawić do piersi, bo krzyczał i machał głową. Dostaliśmy Delicol, Lacidobaby i inne krople z witaminą D3 (na bazie wody, a nie oleju). Poza tym mamy masować brzuszek, kłaść go na brzuszku przed jedzeniem i karmić w absolutnej ciszy i spokoju (lekarka wręcz kazała wszystkim wychodzić jak się karmimy, żeby młody się nie rozpraszał). I lekarka pokazała mi jak go prawidłowo trzymać przy karmieniu - może to też miało wpływ. A i mamy karmić się co dwie godziny w ciągu dnia.
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualnyHohoho wkroczyłam na wojenną ścieżkę z tesciem
Przyjechal do nas , akurat butle jej robilam i do mnie z pretensjami czemu ja jej nie karmie , kurwa moje dziecko moja sprawa , powiedziałam że nie mam nic w cyckach to do męża zeby sie przyssal i odbokowal ...
Potem udawal ze go plecy bolą , rękę mi wyciąga zebym pomogła mu , stałam z zaplecionymi i sie zasmialam ze starość nie radość i ręki mu nie podałam
Chamstwo za chamstwo !! -
Staraczka nie chce Cię urazić, ale wydaje mi się ze Ty to jesteś bardzo nerwowa i awanturna
Jakies takie wrażenie odnoszę juz kolejny raz jak czytam Twoje wpisy, ze do Ciebie to czasem bez kija nie podchodz...Staraczka23, agniesja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej mamusie..
u nas od kilku dni dużo lepiej jeśli chodzi o problemy brzuszkowe. Nie wiem czy to możliwe, ale piję 3 razy dziennie herbatkę koperkową (taką zwykłą z a pteki) i może to dzięki temu się uspokoiło.. a może po prostu wraz ze skokiem rozwojowym w dużej mierze to się unormowało.
A w ogóle to w piątek mielismy szczepienia.. wybraliśmy 5 w1 plus rotawirusy. Nad pneumo się zastanawiamy ale na razie finansowo nie byliśmy przygotowani. Po szczepieniach nie było żadnych problemów jak do tej pory, zero gorączki czy płaczu.. wręcz przeciwnie, Antolek przespał cały piątek, pół soboty, dzisiejszą noc i teraz też śpi. Nie wiem czy powinnam się niepokoić, ale w sumie jest pogodny kiedy się budzi.
Aa i zauważyłam, że białka w oczkach miejscowo mają zmieniony kolor.. są szare przy zewnętrznych kącikach.. Czy Wy się może spotkałyście z czymś takim,..? We wtorek ma być u nas położna to może coś poradzi a tym czasem staram się tym za bardzo nie przejmować ale ciekawa jestem czy inne dzieciaczki też miewają coś podobnego..?? -
nick nieaktualnyChabasse z oczkami to może jeszcze błona jest ?
Agniesja u mnie przeciwnie , jak w ciąży libido spadło tak teraz bym mogła codziennie
Apropo wczoraj jak pisalam o plodnych , chyba teraz mam alle czy nie za szybko ? Wczoraj mnie kulo z prawej , śluzu sporo i cycki większe nabrzmiale -
Dziewczyny mam problem... moje córka od kilku dni chce jeść tylko z jednego cyca
Przy drugim jest zaraz awantura i krzyk... nie mam pojęcia czym to jest spowodowane i jak sobie z tym poradzić... może macie jakieś rady?
W piersi jest normalnie mleczko, wiec to nie może być płacz z powodu braku pokarmu... tak się tylko zastanawiam czy może z tej piersi jakoś wolniej czy mniej leci i dlatego dziecko się denerwuje... możliwe to? -
Ja za to w ciąży mogłam codziennie, szczególnie z II trymestrze a teraz seks mógłby dla mnie nie istnieć
Raz próbowaliśmy, ale tak mnie bolało, że nie chciałam tego kontynuować
Mąż jest na skraju wytrzymania, bo od dwóch m-cy nic nie było, więc chyba będę musiała zacisnąć zęby i jakoś to przetrwać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:53
-
Hej mamusie mam problem. Zauważyłam u mojego małego śluz w kupce, wygląda to jakby (przepraszam za dosłowność) w pieluszce znajdowały się kawałki kataru, nie jest tego jakoś bardzo duzo ale jednak da się zauważyć gołym okiem Martwi mnie to bardzo, słyszałam , że sluz objawia się najczęściej przy nietolerancji białka, ale my jesteśmy na mleku nutramigen właśnie przez te brzuszkowe rewolucje i zaparcia, więc to raczej nie to, jutro pędzę do pediatry ale chciałam zapytać czy spotkała się któraś z was z takim czymś?
Dodam ,że malutki nie ma żadnych dodatkowych niepokojących objawów, jest pogodny ma apetyt i ładnie przybiera na wadze. -
Staraczka23 wrote:Chabasse z oczkami to może jeszcze błona jest ?
Gusiak.. to możliwe, że się dziecko denerwuje jak wolniej leci. U mnie tak czasem bywa kiedy zbyt długo ssie jednego cycka. Produkcja jest wtedy na bieżąco i na jednego łyka dzidzia musi zassać kilka razy.
agniesja.. tak, są..takie mamusie