X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raz w biedronce byliśmy i na dłuższym spacerze. W dużym sklepie czy galerii nie byliśmy , bo mały jest niespokojny i nie wiadomo kiedy zacznie go brzuszek bolec...

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh wlasnie wrocilam z babskiego wieczoru - fajnie bylo się wyrwać choc na chwile- choc rozmowy dotyczyły i tak głównie dzieci ;) :)
    Teraz cycki jak glazy- trzeba ssaka przystawić ;)

skabarka, Misi@, Anitka201, Gusiak, Czarna_88, trix, bento lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po czasie stwierdzam, że zrobiłam kiepskie zakupy wyprawkowe. Ciągle mi trzeba coś dokupić :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka doskonale Cię rozumiem... mam dokładnie to samo! =)

Ciągle czegoś brakuje... za to niektórych rzeczy mam wręcz na zbyciu, albo w ogóle nie używane... człowiek uczy się na bledach =)

Przy kolejnych malucha będziemy mądrzejsze :D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rzeczy maluszka braki nad wyzki macie rację dziewczyny wszystko wychodzi w "praniu" czego brakuje A co nie potrzebne jest w ogóle.

Usypialam teraz mojego małego slodziaka nucac mu kołysanki i mój mąż zasnął szybciej niż mały hehe i tak za każdym razem hehe :-)

trix, Natka88, bento lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhhh.... znów moja mała ma katar :/
    Nie wiem, chyba jutro będę dzwonić i zapisywać się do przychodni, tym bardziej ze ze dwa tygodnie temu było to samo... wydawało mi się, że już tak ladnie Jej przeszło i w ogóle, a tu proszę... :/

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziecinka dzisiaj ma miesiąc <3

Czarna_88, snoopy_etka, Gusiak, Anitka201, agatka196, bento, adzia, anula1990, trix lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w koncu swieci słoneczko :-) oby tak było przez cały dzień. Spacerek ze slodziakiem to będzie dzisiaj mega przyjemność w taką pogodę :-)

Miłej Niedzieli Mamuśki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 10:41

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dołączam do kolkowych mam :( . Już cały tydzień mały dość dużo płakał i się prężył, ale teraz to już mamy pewność, że to problem brzuszkowy. Po całej nocy prawie nieprzespanej, a nawet jak spał, to piszczał przez sen i się prężył, rano mieliśmy lekarza na wizycie domowej. Nie wspomnę, że nie dawał się dostawić do piersi, bo krzyczał i machał głową. Dostaliśmy Delicol, Lacidobaby i inne krople z witaminą D3 (na bazie wody, a nie oleju). Poza tym mamy masować brzuszek, kłaść go na brzuszku przed jedzeniem i karmić w absolutnej ciszy i spokoju (lekarka wręcz kazała wszystkim wychodzić jak się karmimy, żeby młody się nie rozpraszał). I lekarka pokazała mi jak go prawidłowo trzymać przy karmieniu - może to też miało wpływ. A i mamy karmić się co dwie godziny w ciągu dnia.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) moja niunia całe 2 imprezy przespała :) wszyscy ją podziwiali i dziwili się że taka mała a taka grzeczna :P haha nie wiedzą co ona potrafi XD

bento, agniesja lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hohoho wkroczyłam na wojenną ścieżkę z tesciem :D :D

Przyjechal do nas , akurat butle jej robilam i do mnie z pretensjami czemu ja jej nie karmie , kurwa moje dziecko moja sprawa , powiedziałam że nie mam nic w cyckach to do męża zeby sie przyssal i odbokowal ...
    Potem udawal ze go plecy bolą , rękę mi wyciąga zebym pomogła mu , stałam z zaplecionymi i sie zasmialam ze starość nie radość i ręki mu nie podałam :D :D
    Chamstwo za chamstwo !!

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie chce Cię urazić, ale wydaje mi się ze Ty to jesteś bardzo nerwowa i awanturna =)

Jakies takie wrażenie odnoszę juz kolejny raz jak czytam Twoje wpisy, ze do Ciebie to czasem bez kija nie podchodz... =)

Staraczka23, agniesja lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wredna :)
    Nie lubię siedzieć cicho

• chabasse Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie..
    u nas od kilku dni dużo lepiej jeśli chodzi o problemy brzuszkowe. Nie wiem czy to możliwe, ale piję 3 razy dziennie herbatkę koperkową (taką zwykłą z a pteki) i może to dzięki temu się uspokoiło.. a może po prostu wraz ze skokiem rozwojowym w dużej mierze to się unormowało.
    A w ogóle to w piątek mielismy szczepienia.. wybraliśmy 5 w1 plus rotawirusy. Nad pneumo się zastanawiamy ale na razie finansowo nie byliśmy przygotowani. Po szczepieniach nie było żadnych problemów jak do tej pory, zero gorączki czy płaczu.. wręcz przeciwnie, Antolek przespał cały piątek, pół soboty, dzisiejszą noc i teraz też śpi. Nie wiem czy powinnam się niepokoić, ale w sumie jest pogodny kiedy się budzi.
    Aa i zauważyłam, że białka w oczkach miejscowo mają zmieniony kolor.. są szare przy zewnętrznych kącikach.. Czy Wy się może spotkałyście z czymś takim,..? We wtorek ma być u nas położna to może coś poradzi a tym czasem staram się tym za bardzo nie przejmować ale ciekawa jestem czy inne dzieciaczki też miewają coś podobnego..??

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Są tu jakieś mamusie, które jeszcze nie współżyły z mężami od czasu porodu i kompletnie nie mają na to ochoty? Czy ze mną jest coś nie tak? :(

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse z oczkami to może jeszcze błona jest ?

Agniesja u mnie przeciwnie , jak w ciąży libido spadło tak teraz bym mogła codziennie :D

Apropo wczoraj jak pisalam o plodnych , chyba teraz mam alle czy nie za szybko ? Wczoraj mnie kulo z prawej , śluzu sporo i cycki większe nabrzmiale

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem... moje córka od kilku dni chce jeść tylko z jednego cyca :/
    Przy drugim jest zaraz awantura i krzyk... nie mam pojęcia czym to jest spowodowane i jak sobie z tym poradzić... może macie jakieś rady?

W piersi jest normalnie mleczko, wiec to nie może być płacz z powodu braku pokarmu... tak się tylko zastanawiam czy może z tej piersi jakoś wolniej czy mniej leci i dlatego dziecko się denerwuje... możliwe to?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to w ciąży mogłam codziennie, szczególnie z II trymestrze a teraz seks mógłby dla mnie nie istnieć :( Raz próbowaliśmy, ale tak mnie bolało, że nie chciałam tego kontynuować :( Mąż jest na skraju wytrzymania, bo od dwóch m-cy nic nie było, więc chyba będę musiała zacisnąć zęby i jakoś to przetrwać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 15:53

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie mam problem. Zauważyłam u mojego małego śluz w kupce, wygląda to jakby (przepraszam za dosłowność) w pieluszce znajdowały się kawałki kataru, nie jest tego jakoś bardzo duzo ale jednak da się zauważyć gołym okiem Martwi mnie to bardzo, słyszałam , że sluz objawia się najczęściej przy nietolerancji białka, ale my jesteśmy na mleku nutramigen właśnie przez te brzuszkowe rewolucje i zaparcia, więc to raczej nie to, jutro pędzę do pediatry ale chciałam zapytać czy spotkała się któraś z was z takim czymś?
    Dodam ,że malutki nie ma żadnych dodatkowych niepokojących objawów, jest pogodny ma apetyt i ładnie przybiera na wadze.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Chabasse z oczkami to może jeszcze błona jest ?
    Ooo.. błona..?? No widzisz.. ja nawet nie wiedziałam o czyms takim. Dziei zaraz poczytam.
    Gusiak.. to możliwe, że się dziecko denerwuje jak wolniej leci. U mnie tak czasem bywa kiedy zbyt długo ssie jednego cycka. Produkcja jest wtedy na bieżąco i na jednego łyka dzidzia musi zassać kilka razy.
    agniesja.. tak, są..takie mamusie :)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 2567 2568 2569 2570 2571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ