X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela22 wrote:
    Witajcie dziewczyny dawno mnie nie było ale mały jest nie do ujarzmienia :) Mam pytanie czy waszym maluchom też tak czesto się ulewa?
    Taaa.. mojemu to kilka razy dziennie. Karmiony tylko persią. Pytałam lekarki i położnej to powiedziały że ten typ tak ma..:/

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ulewa. Myślałam o zageszczaczu gdy daje mu ta jedna dawkę MM na noc ale troche sie boje, ze jeszcze bardziej bedzie sie pręży by się wyproznic wiec odpuściłam:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle moje drogie ciocie kończę dziś 2 miesiące
    2h7kow7.jpg

Staraczka23, easymum, la_lenka, Czarna_88, trix, adzia, Pola Irene, agatka196, Gusiak, diatomka, bento, snoopy_etka, Kucykowa, karolcia87, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem lekarz się kłania sle wczoraj bylo o przepuklinie , mozecie zerknąć na ten , mi sie nie podoba ale nie znam sie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcf134c05f30.jpg

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staracza jest ok moim zdaniem ja nie lubie pepka mojej malej tak wystaje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze kazdy niemowlak ma taki sam pępek , dlatego ten mnie martwi bo widzialam inne .
    Moze schizuje .
    Lady ooo wlasnie ze odstawac powinien tak jak nam w ciąży kikutki .

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - to chyba Ty pisałaś, ale dzisiaj mój chłopak nie chce się w ogóle przyssać do lewej piersi. Walczymy, ale póki co Misiek - mama 1:0

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - a odchylasz go troszkę i psikasz jeszcze Octeniseptem? Bo mi to wygląda na lekko sklejony pępuszek.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Staraczka - a odchylasz go troszkę i psikasz jeszcze Octeniseptem? Bo mi to wygląda na lekko sklejony pępuszek.
    Nie nic juz nie robie , sklejony to chyba nie , na następną zmiane spojrze czy sie skleil . Przemywalam bez odchylania jeszcze tydzień po tym jak kikut odpadł , nie wiedziałam ze sie odchyla jak wyleci :/

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My psikamy w tą dziurkę i jeszcze czyścimy patyczkiem. Tak nam radziła mama pielęgniarka, żeby w środku nic się nie zbierało.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też cały czas psikamy i czyścimy pepuszek w środku bo lekarka nam mówiła żeby to robić :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo :/
    To w takim razie widzę efekt jednej wizyty położnej , szlag by to
    Raz tylko była wtedy co szwy zdjąć i już nie przylazi

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mi sie wydaje ze kazdy niemowlak ma taki sam pępek , dlatego ten mnie martwi bo widzialam inne .
    Moze schizuje .
    Lady ooo wlasnie ze odstawac powinien tak jak nam w ciąży kikutki .

My mamy taki odstający, szczególnie wychodzi na wierzch jak płacze i tak zastanawialiśmy się z mężem czy tak powinno być ale jakoś zawsze zapominaliśmy zapytać lekarza. No i wczoraj na wizycie lekarz się nas pyta czy robimy coś z tą przepukliną, a my w szoku, bo nikt nam nie mówił, że coś jest nie tak.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też ciągle psikamy octeniseptem i czyścimy:)
    Zwariuje z tym przeziębieniem małego. Już prawie półtora tygodnia i nic się nie poprawia.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nasz mały śpi pod kołderką od początku. Budzę się dzisiaj w nocy, a dziecka nie ma. Okazało się, że przekręcił się w poprzek łóżeczka, schował pod kołdrę cały i tylko mu stopy przez szczebelki wystawały :P

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - mój starszak miał przepuklinę pępkową. To jest częste. Miał naklejany plasterek - ale chyba tylko z 2 razy. Najbardziej pomogło częste kładzenie na brzuszku

Anitka - robiłam ostatnio szarlotke sypaną (3 razy w ciągu 2 tyg). Pychota. Masz jeszcze jakieś przepisy na szybkie ciacho

Anitka201 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix a ten pępek ci podpada pod przepukline ?
    Kurka nie zwrocilam uwagi jak placze czy cos sie dzieje .

Wasze maluchy lubią się kąpać ? U nas jest anielsko :)
    Mąż się śmieje że pewnie cesarka tak na nią działa bo wyjeli ją w baloniku z wodami hehe

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Promotorowi - jakiś dobry alkohol. Komisji, nic. Nie lubiłam ich, niech spadają ;)
    Problem mam w tym, że promotorka z racji mojej sytuacji na szybko ogarniała tę obronę, trochę poza normalnym trybem i nawet nie wiem, kto jest moim recenzentem, i w związku z tym, czy go lubię, czy nie :D Czyli jest taka opcja żeby reszta komisji nic nie dostała? Czy raczej kupuje się wszystkim...?

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już stara dupa jestem, więc ta obrona była dawno i już nie pamiętam szczegółów. Ale ogólnie u mnie było tak, ze jednego dnia był termin obrony dla kilkunastu osób, jedno po drugim. Wtedy nic nikomu nie dawałam, nawet nie byłoby jak . Po kilku dniach było oficjalne zakończenie, wreczenie wszelkich papiorkow itp. Po jego zakończeniu poszłam indywidualnie do promotora z osobistym podziękowaniem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja już stara dupa jestem, więc ta obrona była dawno i już nie pamiętam szczegółów. Ale ogólnie u mnie było tak, ze jednego dnia był termin obrony dla kilkunastu osób, jedno po drugim. Wtedy nic nikomu nie dawałam, nawet nie byłoby jak . Po kilku dniach było oficjalne zakończenie, wreczenie wszelkich papiorkow itp. Po jego zakończeniu poszłam indywidualnie do promotora z osobistym podziękowaniem.
    U mnie bylo identycznie ale ja jeszcze starsza jestem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2574 2575 2576 2577 2578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ