X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela22 wrote:
    Witajcie dziewczyny dawno mnie nie było ale mały jest nie do ujarzmienia :) Mam pytanie czy waszym maluchom też tak czesto się ulewa?
    Taaa.. mojemu to kilka razy dziennie. Karmiony tylko persią. Pytałam lekarki i położnej to powiedziały że ten typ tak ma..:/

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ulewa. Myślałam o zageszczaczu gdy daje mu ta jedna dawkę MM na noc ale troche sie boje, ze jeszcze bardziej bedzie sie pręży by się wyproznic wiec odpuściłam:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle moje drogie ciocie kończę dziś 2 miesiące
    2h7kow7.jpg

Staraczka23, easymum, la_lenka, Czarna_88, trix, adzia, Pola Irene, agatka196, Gusiak, diatomka, bento, snoopy_etka, Kucykowa, karolcia87, kasig lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem lekarz się kłania sle wczoraj bylo o przepuklinie , mozecie zerknąć na ten , mi sie nie podoba ale nie znam sie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcf134c05f30.jpg

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staracza jest ok moim zdaniem ja nie lubie pepka mojej malej tak wystaje

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze kazdy niemowlak ma taki sam pępek , dlatego ten mnie martwi bo widzialam inne .
    Moze schizuje .
    Lady ooo wlasnie ze odstawac powinien tak jak nam w ciąży kikutki .

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - to chyba Ty pisałaś, ale dzisiaj mój chłopak nie chce się w ogóle przyssać do lewej piersi. Walczymy, ale póki co Misiek - mama 1:0

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - a odchylasz go troszkę i psikasz jeszcze Octeniseptem? Bo mi to wygląda na lekko sklejony pępuszek.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Staraczka - a odchylasz go troszkę i psikasz jeszcze Octeniseptem? Bo mi to wygląda na lekko sklejony pępuszek.
    Nie nic juz nie robie , sklejony to chyba nie , na następną zmiane spojrze czy sie skleil . Przemywalam bez odchylania jeszcze tydzień po tym jak kikut odpadł , nie wiedziałam ze sie odchyla jak wyleci :/

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My psikamy w tą dziurkę i jeszcze czyścimy patyczkiem. Tak nam radziła mama pielęgniarka, żeby w środku nic się nie zbierało.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też cały czas psikamy i czyścimy pepuszek w środku bo lekarka nam mówiła żeby to robić :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo :/
    To w takim razie widzę efekt jednej wizyty położnej , szlag by to
    Raz tylko była wtedy co szwy zdjąć i już nie przylazi

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mi sie wydaje ze kazdy niemowlak ma taki sam pępek , dlatego ten mnie martwi bo widzialam inne .
    Moze schizuje .
    Lady ooo wlasnie ze odstawac powinien tak jak nam w ciąży kikutki .

My mamy taki odstający, szczególnie wychodzi na wierzch jak płacze i tak zastanawialiśmy się z mężem czy tak powinno być ale jakoś zawsze zapominaliśmy zapytać lekarza. No i wczoraj na wizycie lekarz się nas pyta czy robimy coś z tą przepukliną, a my w szoku, bo nikt nam nie mówił, że coś jest nie tak.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też ciągle psikamy octeniseptem i czyścimy:)
    Zwariuje z tym przeziębieniem małego. Już prawie półtora tygodnia i nic się nie poprawia.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nasz mały śpi pod kołderką od początku. Budzę się dzisiaj w nocy, a dziecka nie ma. Okazało się, że przekręcił się w poprzek łóżeczka, schował pod kołdrę cały i tylko mu stopy przez szczebelki wystawały :P

4me lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - mój starszak miał przepuklinę pępkową. To jest częste. Miał naklejany plasterek - ale chyba tylko z 2 razy. Najbardziej pomogło częste kładzenie na brzuszku

Anitka - robiłam ostatnio szarlotke sypaną (3 razy w ciągu 2 tyg). Pychota. Masz jeszcze jakieś przepisy na szybkie ciacho

Anitka201 lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trix a ten pępek ci podpada pod przepukline ?
    Kurka nie zwrocilam uwagi jak placze czy cos sie dzieje .

Wasze maluchy lubią się kąpać ? U nas jest anielsko :)
    Mąż się śmieje że pewnie cesarka tak na nią działa bo wyjeli ją w baloniku z wodami hehe

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Promotorowi - jakiś dobry alkohol. Komisji, nic. Nie lubiłam ich, niech spadają ;)
    Problem mam w tym, że promotorka z racji mojej sytuacji na szybko ogarniała tę obronę, trochę poza normalnym trybem i nawet nie wiem, kto jest moim recenzentem, i w związku z tym, czy go lubię, czy nie :D Czyli jest taka opcja żeby reszta komisji nic nie dostała? Czy raczej kupuje się wszystkim...?

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już stara dupa jestem, więc ta obrona była dawno i już nie pamiętam szczegółów. Ale ogólnie u mnie było tak, ze jednego dnia był termin obrony dla kilkunastu osób, jedno po drugim. Wtedy nic nikomu nie dawałam, nawet nie byłoby jak . Po kilku dniach było oficjalne zakończenie, wreczenie wszelkich papiorkow itp. Po jego zakończeniu poszłam indywidualnie do promotora z osobistym podziękowaniem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja już stara dupa jestem, więc ta obrona była dawno i już nie pamiętam szczegółów. Ale ogólnie u mnie było tak, ze jednego dnia był termin obrony dla kilkunastu osób, jedno po drugim. Wtedy nic nikomu nie dawałam, nawet nie byłoby jak . Po kilku dniach było oficjalne zakończenie, wreczenie wszelkich papiorkow itp. Po jego zakończeniu poszłam indywidualnie do promotora z osobistym podziękowaniem.
    U mnie bylo identycznie ale ja jeszcze starsza jestem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2574 2575 2576 2577 2578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ