X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pępek Mikusia

30jpjl4.jpg

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Mikołaj:) Chyba nie wrzucałam tu jego zdjęcia od porodu.

eahzjd.jpg

snoopy_etka, wiaraczynicuda, la_lenka, Lady Savage, agatka196, Staraczka23, chabasse, adzia, Anitka201, Czarna_88, karolcia87, trix, agniesja, skabarka, Luna1, Misi@, Pola Irene, kasig lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    agatka biedna malutka.. trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia a to spanie na podłodze to jest chore.. jak tak można ja się pytam?

staraczka no dziwny ten pępek nie wygląda za dobrze, ja na Twoim miejscu pokazalabym albo poloznej albo pediatrze, u ans pepek wygląda jak u Mikusia ;)

U nas na razie oczka ładne bez ropek i pryszcze tez poschodzily smaruje buzie kremem z dermediki baby i jest ladna buzia :)
    Jutro idziemy na szczepienie 5w1 i boje się jak mala to zniesie.. a tak poza tym to Lilka jest kochana i grzeczna :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    agatka biedna malutka.. trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia a to spanie na podłodze to jest chore.. jak tak można ja się pytam?

staraczka no dziwny ten pępek nie wygląda za dobrze, ja na Twoim miejscu pokazalabym albo poloznej albo pediatrze, u ans pepek wygląda jak u Mikusia ;)

U nas na razie oczka ładne bez ropek i pryszcze tez poschodzily smaruje buzie kremem z dermediki baby i jest ladna buzia :)
    Jutro idziemy na szczepienie 5w1 i boje się jak mala to zniesie.. a tak poza tym to Lilka jest kochana i grzeczna :)

To nie dobrze jak tak wygląda, bo my mamy przepuklinę pępkową:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    a co to jest ta przepuklina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az zaraz zobaczę jak ten pepek wygląda u Lilki bo Mikołaja wydawal mi się normalny

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u Lilki bardzo podobnie wygląda ale pierwsze slysze o czymś takim jak przepuklina pępkowa. Jutro idziemy na szczepienie to spytam lekarki

Mój R twierdzi ze Lilka ma normalny pepek hehe tzn ma taka gorke ale w srodku z dolu skorka przyslania ja ;)
    Ja tam się nie znam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 17:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy śliczny chłopak .

Wiecie co , nie będę położnej szukac i wydzwaniac po nią , w czwartek mąż wolne ma ro pojedziemy do przychodni one są w zabiegowym więc nie powinny robic problemu aby spojrzeć tym bardziej ze była jedna wizyta a nie 6 i w każdej chwili mogę skargę złożyć.

A mamie pokazałam bo była , mówiła że właśnie w kąpieli mogę spróbować odkleic lekko i że jak by płakała dużo to było by widać po pępku i to się od płaczu moze robić .

Nancy śliczny Mikołaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 17:34

Nancy87 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka trzymam mocno kciuki za szybki powrót maleństwa do zdrówka =)

Nancy fajny ten Twój 'mężczyzna' =)

Kurde karmie mała często, ściągam pokarm i mama wrażenie, że jest to jakoś mniej... nie wiem czy to jakiś kryzys czy coś... na ratunek dziś kupilam sobie karmi, ponoć ma trochę pomoc na laktacje... zobaczymy =)

Nancy87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doszedł do mnie bujaczek-leżaczek z Tiny Love- potiwerdzam rewelacja!!! Syna nie ma- usypia w 5 min :D aż się boje, ze juz nie będzie chcial spac w swoim łóżku ;)

skabarka, .ona. lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ktory ten bujaczek?

staraczka niestety nie od placzu jest przepuklina, ludzie tak powtarzaja:) musialby wszystkie noworodki miec przepukline;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka to skąd sie to bierze ?

• diatomka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wg mnie mięsnie sa po prostu słabe. nie na tyle silne zeby utrzymac jelita w ryzach:) i jelitko znajduje sobie ujscie i jak slabe miesnie to wychodzi przepuklina wlasnie.

moj synek mial pachwinowa przepukline, prawdopoodbnie jak zstępowaly jąderka to nie zaroslo jeszcze miejsce a jak on sie miesiac za wczesnie urodzil to tym bardziej slabe wszystko bylo. oczy w caly swiat mu te uciekaly . glowe zaczal trzymac jak mial z 4 miesiace.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    4me ktory ten bujaczek?

staraczka niestety nie od placzu jest przepuklina, ludzie tak powtarzaja:) musialby wszystkie noworodki miec przepukline;)
    Tski :) ma funkcje lozeczka wiec juz nawet nasze maluszki mogą w nim lezec- dlatego taki fajny :)

http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1052156769,swiat-niemowlaka-p?gclid=CKPmtJHP0cgCFanVcgodqXEPmA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 19:54

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moj synek ma dzisiaj spiacy dzien. Wstalismy ok 11 i mlody ponkazdym jedzonku dalej szedl spac. Eh ciekawe jak teraz w nocy bedzie :-)
    Niedlugo szczepienie a ja dalej nie wiem co wybrac. Ogolnie.jestem.za tymi standardowymi ale boje sie tych kluc.

Agatka trzymam kciuki za Olivke. Dasz rade, wiem ze jest mega ciezko w szpitalach, tomcomtammsie.dzieje to.masakra. a moze zmiesci sie lozko polowe, albo materac? Zawsze.to.lepsze niz karimata

A o to moj śmieszek.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab0361f9589e.jpg

la_lenka, Anitka201, 4me, agatka196, adzia, Gusiak, trix, skabarka, Staraczka23, snoopy_etka, Misi@, karolcia87, chabasse lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny doszedł do mnie bujaczek-leżaczek z Tiny Love- potiwerdzam rewelacja!!! Syna nie ma- usypia w 5 min :D aż się boje, ze juz nie będzie chcial spac w swoim łóżku ;)

a moja Lilka ani razu nie usnela w tym bujaczku leżaczku, tej wibracji to chyba w ogole nie lubi. Podoba jej się tylko ta karuzelka ze światełkami i muzyczka ale długo i tak tam nie chce leżeć :(

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące, bierzecie jakieś witaminy? Skończyłam zapasy ciążowych i chcę coś kupić - waham się czy same DHA czy też jakieś multi.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam materac wiec nie jest źle ale do rana musi on zniknąć! Czujecie? A i rodzice nie mogą brać kąpieli na oddziale bo to nie jest hotel. Wiec będę smierdziec. Chyba?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę falvit mama ale szczerze to wzielam co Pani w aptece polecila. Po prostu chciałam sobie zaaplikować troche witamin bo przez te problemy małego z brzuchem nie jem dużej ilości warzyw bo na liście wzdymających jest ich pelno i nie jem tez nabialu wiec moja dieta jest dość uboga :( narazie robię próbę czy nie jedzenie tego wszystkiego pomoże małemu... Pozniej bede dodawać stopniowo i sprawdzać reakcje.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2576 2577 2578 2579 2580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ