X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

A my od dziś już sami ;). Nawet dałam radę się ogarnąć, młodego ogarnąć, piję sobie właśnie kawę, a młoda zasnęła w nowym leżaczku :) - SKABARKA dziękuję Ci za ten link. Leżaczek jest super! Młoda nawet zainteresowana :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny doszedł do mnie bujaczek-leżaczek z Tiny Love- potiwerdzam rewelacja!!! Syna nie ma- usypia w 5 min :D aż się boje, ze juz nie będzie chcial spac w swoim łóżku ;)

Do nas też przyszedł :D
    Ale mloda zauważylam, że się nauczyła, że nocki TYLKO w swoim łóżku spędza. Przychodzi TA odpowiednia pora, włączam karuzelkę (też z Tiny Love, spokojne melodie ;) ), owinięta w kokon, bo tak lubi :P i zasypia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 10:34

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki prosze o rade. Jaka chustę polecacie dla całkowitego laika- nic nie wiem, nie umiem wiązać, na kursy czasu nie ma :/ musi byc cos prostego, tylko po domu, bym mogla chociaż obiad zrobić gdy maly ma dzien, ze chce byc z mama i koniec ;)
    Musze w końcu jakas kupic bo bede tak zwlekać ze w końcu chusta nie bedzie potrzebna ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - dużo zdrowia!

Staraczka - dla mnie to jest jakby sklejony pępek od środka, na pewno nie przepuklina. Ale może się nie znam ;). Przepuklina jednak wystaje, sama miałam pachwinową, a tu nie widzę, żeby cokolwiek wystawało. Skonsultuj to z położną, czy z lekarzem dla świętego spokoju.

Dżuls - powodzenia na obronie :D!

A my kombinowaliśmy z mlekiem, żeby brzuchowi małej bylo dobrze... No i podaliśmy mieszankę HIPP na kolki, wzdęcia itp. i po kilku posiłkach była tak paskudna zielona kupa, że czym prędzej wróciliśmy do starego sprawdzonego HIPPa. Zdecydowanie młodej tamto mleko nie służyło, nawet niechętnie piła.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczynki prosze o rade. Jaka chustę polecacie dla całkowitego laika- nic nie wiem, nie umiem wiązać, na kursy czasu nie ma :/ musi byc cos prostego, tylko po domu, bym mogla chociaż obiad zrobić gdy maly ma dzien, ze chce byc z mama i koniec ;)
    Musze w końcu jakas kupic bo bede tak zwlekać ze w końcu chusta nie bedzie potrzebna ;)

Ja bym kupiła kółkową.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    A ja sobie wlasnie czekam pod gabinetem gina bo zakladam dzisiaj spiralę :-D koniec strasu :-D

O! Szybko. Mnie ostatnio gin powiedział, że po cc to spirala nie wczesniej jak po 5 miesiacach...

Edit: a teraz czytam sobie w necie, że spiralę można założyć już po 8 tygodniach. Hm.

Jak się z nią czujesz? Nie miałaś żadnych efektów ubocznych?
    Pytam z ciekawości, bo sama się nad tą metodą zastanawiam, a nigdy nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 11:00

• .ona. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny a kiedy z maluchem idzie sie na te wszystkie szczepienia? W 6 tygodniu życia?

Idzie się po 6 tygodniu, nie wcześniej. Można iść też później - tydzień/dwa nie stanowią różnicy. My idziemy 8-9 i też będzie ok.

4me lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Hej dziewczyny, które rodziły sn.
    Apropos dolegliwości poporodowych, to czy któraś z was ma wysiłkowe nietrzymanie moczu?
    U mnie masakra,byłam teraz przeziębiona i każde kichnięcie czy kaszlnięcie, kończyło się wyciekiem paru kropli. Poza tym jak mam przepełniony pęcherz to też czasem się zdarza. Wydaje mi się też, że czuję, że chce mi się siku dopiero jak pęcherz jest już przepełniony i mam mało czasu na pójcie do wc...

Po pierwszej ciąży też miałam tą dolegliwość i w końcu przeszło, ale teraz się boję, że po drugim porodzie będzie mnie dłużej męczyło, albo się utrwali:( i będę musiała sobie kupować te pieluchy dla dorosłych co reklamują... nie no masakra.
    Na to jest tylko jedno lekarstwo: ćwiczenia mięśni Kegla.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra troche poczytalam i chyba wezmę chustę tkana o splocie krzyżo skośnym. Wydaje mi się, ze jest najbardziej uniwersalna i na dluzej wystarczy, choc wymaga nauczenia sie wiązania ale chyba dam rade skoro inne kobiety dają ;)

Ona myślałam o,kółkowej ale doczytalam, ze podobno manewrowanie ta chusta moze sprawiać problemy dla początkujących o dziecko nosi sie tylko w pozycji na boku ???

Mam tylko problem co do rozmiaru- 3,6 czy 4,1. Ja jestem wysoka 1,76 m ale rozmiar nosze 36,38 wiec wychodzi mi z tych wszystkich tabel, ze najlepsza byłaby czy 3,6 lub 4,1? Dziewczyny, które noszą chusty- co myślicie? :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Ona jak to same? ktos byl do tej pory dodatkowo?
    ja od rana juz ogarnelam mieszkanko, mala zasypia.

w nocy tzn nad 4 chlusnela w lozeczku mlekiem, zrobila kupsko . takze nie spalam do 6.ale potem spalam do 9:) i dzieciaczki tez spaly, kazde w swoim łozku:) nasza mala nie zna spania z nami do tego stopnia ze jak ja biore do siebie to szybko odkladam:)

pola irene z tego powodu chcialam drugie cc, balam sie w wieku 30;at chodzic w pieluchach

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Ona. Jutro będziemy w przychodni zapytam się.

Ja chusty nie biorę, będę miała nosidełko tylko niewiem od kiedy można bo wiadomo ze główka teraz lata na boki

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Hej dziewczyny, które rodziły sn.
    Apropos dolegliwości poporodowych, to czy któraś z was ma wysiłkowe nietrzymanie moczu?
    U mnie masakra,byłam teraz przeziębiona i każde kichnięcie czy kaszlnięcie, kończyło się wyciekiem paru kropli. Poza tym jak mam przepełniony pęcherz to też czasem się zdarza. Wydaje mi się też, że czuję, że chce mi się siku dopiero jak pęcherz jest już przepełniony i mam mało czasu na pójcie do wc...

Po pierwszej ciąży też miałam tą dolegliwość i w końcu przeszło, ale teraz się boję, że po drugim porodzie będzie mnie dłużej męczyło, albo się utrwali:( i będę musiała sobie kupować te pieluchy dla dorosłych co reklamują... nie no masakra.
    Oglądałam kiedyś program o zabiegach laserowych i pamiętam, że pomogli kobiecie, która miała podobny problem, też po porodach. Podobno po jednym zabiegu jest wyczuwalna różnica.

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak - opracowaliśmy dwa sposoby na przystawienie Miśka do piersi jak się tak szarpie, może przejdzie coś u Ciebie:
    1 - włączam okap w kuchni i stoimy sobie obok aż mały się uspokoi. Jak się ogarnie, to wciskam mu brodawkę do buzi, wtedy łapie i powolutku przechodzimy do pokoju i siadamy na kanapie. Potem już jakoś idzie :)
    2 - wkładam mu smoczek do buzi i opuszczam tak, żeby smoczek był na wysokości brodawki. W odpowiednim momencie wyciągam smoczek i zastępuję piersią.

Póki co działa :)

julita, Pola Irene lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    hej

Ona jak to same? ktos byl do tej pory dodatkowo?
    ja od rana juz ogarnelam mieszkanko, mala zasypia.

tak, mąż ;), miał 7 tygodni wolnego :P

diatomka lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Gusiak - opracowaliśmy dwa sposoby na przystawienie Miśka do piersi jak się tak szarpie, może przejdzie coś u Ciebie:
    1 - włączam okap w kuchni i stoimy sobie obok aż mały się uspokoi. Jak się ogarnie, to wciskam mu brodawkę do buzi, wtedy łapie i powolutku przechodzimy do pokoju i siadamy na kanapie. Potem już jakoś idzie :)
    2 - wkładam mu smoczek do buzi i opuszczam tak, żeby smoczek był na wysokości brodawki. W odpowiednim momencie wyciągam smoczek i zastępuję piersią.

Póki co działa :)

Dziękuję za rady, spróbuję może i u mnie podziała =)
    Dziś i tak zaliczylysmy mały sukces, bo leżąc w łóżku troszkę na spiocha udało się dać małej lewego cyca i nawet spokojnie jadła ... co prawda później juz po rozbudzeniu wszystko wróciło do normy i znów krzyk, ale przynajmniej ominęło mnie jedno ściąganie laktatorem ;D

Lilla My, Lilla My lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jak to zrobiłam, ale lubię dwa razy :D

Pola Irene lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

Mam tylko problem co do rozmiaru- 3,6 czy 4,1. Ja jestem wysoka 1,76 m ale rozmiar nosze 36,38 wiec wychodzi mi z tych wszystkich tabel, ze najlepsza byłaby czy 3,6 lub 4,1? Dziewczyny, które noszą chusty- co myślicie? :)
    A na które wiązanie się nastawiasz? Do kangurka (trudniejszy, ale lepszy dla malucha) starczy coś naprawdę krótkiego - ja mam z metrowe ogony z każdej strony.
    Ale już kieszonkę wiąże na samych końcówkach (łatwiejsze samo zawiązanie, ale dużo trudniej osiągnąć prawidłową pozycję maluszka, lepsze dla starszych dzieci). Mam 4,6m tyle, że ja gruba jestem.

Staraczka - nosidło dopiero dla dzieci samodzielnie siedzących. I trzeba uważać, bo te popularne marki to paskudne wisiadła, które są bardzo szkodliwe dla małego kręgosłupa.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila u nas tez okap to pomocnik awaryjny jak mleko przygotowuje
    Lanka to jeszcze trochę czasu przed nami heh kiedyś na opinie spojrzę

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy nie ma co idź do pediatry z małym. U mnie też był katar, potem kaszel, potem nic i nagle z tego zrobiło się chorobsko.

4me ja mam chustę kółkowa jest świetna ale faktycznie z wiązaniem jest różnie i nie czuje jej tak by była jakaś mocno stabilna. Po domu ok ale jakbym miała więcej czasu na naukę wiązania zwykłej to odrazu bym wzięła i kupiła.

Pola irene ja mam tak że nie czuje czasem że chce mi się siku a idę do wc i leci jakbym cały dzień nie sikała.

Dziś pediatra badała mała i mówi że osluchowo juz lepiej ale dalej dożylnie antybiotyk plus kroplowki. Wyniki wyszły dobre tylko crp podwyższone co oznacza stan zapalny.
    Noc względna bo spałam na dmuchanym materacu, który rano kazno mi uprzatnac, spuścić powietrze bo przełożona pielęgniarek zapłaci mandat! Powiedziałam że jak dla mnie może zapłacić nawet i dwa jak trzeba a materaca nie sprzątane, i nie spuszcze powietrza. I nagle znalazło się miejsce bym mogła go schować i w razie W wyciągnąć.
    Teraz czekam do 18 na R i jadę do domu pod prysznic bo czuję się jak brudas.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukradłam z fb
    Tylko dla osób z poczuciem humoru
    Przychodzi Trynkiewicz do sklepu. Dzień dobry jest Pawełek. Ekspedientka odpowiada, tak jest ale tylko z adwokatem :-D

‹‹ 2578 2579 2580 2581 2582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ