X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    podjęłam jeszcze jedną próbę uśpienia małej dźwiękiem suszarki z Yoytube i od 5 minut działa, aż nie wierzę!
    U mnie dzisiaj muzyka, nie chciała spać to miałam ją na rękach i pilotem przelaczalam, jakieś disco polo leciało a ze znałam to refren sobie śpiewałam a Roksana mi odplynela w sekundę i tak od 10 mamy muzę dzisiaj tylko jak reklama leci to się budzi

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie wiem no czy kolkowa czy tkana :/ ja w sumie chce ja używać głównie w domu- żeby moc ogarnąć troche mieszkanie i obiad zrobić.
    Kolkowa wydaje sie latwiejsza bo splot jakby gotowy. Ale czy rzeczywiście jest wygodnie przez to, ze maly tak na jednym ramieniu wisi?
    Taki kangurek lub kieszonka wydają sie super wygodne ale wiązanie wydaje sie trudne i pytanie czy bedzie mi sie chciało to robic i czy w ogóle to ogarne, bo jak mam iść na kurs to juz wiem, ze nie dotrę na niego ;) Kolkowa wygląda na szybsza do założenia ... Jestem w kropce :( ktos jeszcze ma opinie? Zbiore ilość głosów za jedna i druga :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    hej ja mam 177cm i rozm. 38 kupiłam chustę rozmiar 5m i jest na styk, mogłaby być ciut większa.
    wybieram się na kurs wiązania bo słabo mi to wychodzi :/ kurs kosztuje 35 zł za 2 godz. :)/
    Oooo to teraz jestem w kropce bo mi ze wszystkich tabel wychodzi, ze rozmiar 38 to 4,2 :( i ze wystarczy nawet na kieszonke :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy jest ten skok rozwojowy? W rozpoczętym 5 tyg czy skończonym? Normalnie wysiadam. Ucina sobie krótkie drzemki, do jednej wykorzystałam odkurzacz bo już nie wytrzymałam, co godzinę/półtorej cyc i ryk bez powodu.

Jaki sposób na zasypianie wieczorne po kąpieli i cycku? Mała rozbudza się jak tylko wypadnie jej smoczek, usypianie zajmuje dobrą godzinę. Nieraz zasypia na poł godziny i nagle oczy jak 5 zł. Dodam ze zawijam ją w kocyk, bo ma odruch moro. Wrzucam jej nawet termofor do łóżeczka, żeby imitował moje ciepełko :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy jest ten skok rozwojowy? W rozpoczętym 5 tyg czy skończonym? Normalnie wysiadam. Ucina sobie krótkie drzemki, do jednej wykorzystałam odkurzacz bo już nie wytrzymałam, co godzinę/półtorej cyc i ryk bez powodu.

Jaki sposób na zasypianie wieczorne po kąpieli i cycku? Mała rozbudza się jak tylko wypadnie jej smoczek, usypianie zajmuje dobrą godzinę. Nieraz zasypia na poł godziny i nagle oczy jak 5 zł. Dodam ze zawijam ją w kocyk, bo ma odruch moro. Wrzucam jej nawet termofor do łóżeczka, żeby imitował moje ciepełko :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja ze smoczkiem tak w dzień mam,,wypada to już pobudke ma, niewiem jakim cudem z łóżeczka wypadł dzisiaj jak by go mocno wyplula, na noc całe szczęście nie potrzebuje smoka mieć

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89, to nie jest tak sztywno - czas skoku może być różny choćby ze względu czy dzieciak urodzony przed terminem czy po.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    hej ja mam 177cm i rozm. 38 kupiłam chustę rozmiar 5m i jest na styk, mogłaby być ciut większa.
    wybieram się na kurs wiązania bo słabo mi to wychodzi :/ kurs kosztuje 35 zł za 2 godz. :)/
    Ale Ty masz chyba elastyczną, prawda? W takiej wiązanie jest mocniej materiałożerne.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja usypia przy muzyce -> ma dwie ulubione ->
    pierwsza
    https://www.youtube.com/watch?v=qycqF1CWcXg
    druga
    https://www.youtube.com/watch?v=pnpmMf-SZI4

jak tego po południu jej nie włączę to spania nie ma. I koniecznie musi być to albo to innych nie chce.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny we wtorek czekaja nas szczepienia (idziemy droga normalna na NFZ) pisalyscie, że te szczepienia są dla dzieciaczkow bolesne j później niektóre długo płaczą i są marudzenie... a co sądzicie o tyk żelu i plastrach znieczulajacych emla (czy jakoś tak) używała któraś?

Na ulotce jest niby napisane, ze plastry stosuje się od 3 mz... no i nie wiem też czy w ogóle zabrać sobie czymś takim głowę, czy iść normalnie...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy nie ma co idź do pediatry z małym. U mnie też był katar, potem kaszel, potem nic i nagle z tego zrobiło się chorobsko.

4me ja mam chustę kółkowa jest świetna ale faktycznie z wiązaniem jest różnie i nie czuje jej tak by była jakaś mocno stabilna. Po domu ok ale jakbym miała więcej czasu na naukę wiązania zwykłej to odrazu bym wzięła i kupiła.

Pola irene ja mam tak że nie czuje czasem że chce mi się siku a idę do wc i leci jakbym cały dzień nie sikała.

Dziś pediatra badała mała i mówi że osluchowo juz lepiej ale dalej dożylnie antybiotyk plus kroplowki. Wyniki wyszły dobre tylko crp podwyższone co oznacza stan zapalny.
    Noc względna bo spałam na dmuchanym materacu, który rano kazno mi uprzatnac, spuścić powietrze bo przełożona pielęgniarek zapłaci mandat! Powiedziałam że jak dla mnie może zapłacić nawet i dwa jak trzeba a materaca nie sprzątane, i nie spuszcze powietrza. I nagle znalazło się miejsce bym mogła go schować i w razie W wyciągnąć.
    Teraz czekam do 18 na R i jadę do domu pod prysznic bo czuję się jak brudas.

Agatka my jutro już mamy trzecią wizytę z tym przeziębieniem. Zobaczymy co bam jutro powie. U nas gorączki brak, osłuchowo czysty, tylko gra mu w nosku. Kataru też nie ma, chyba zatoki ma zawalone.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy inhalator kupcie

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Jeżeli dziecko ma katar to też jest szczepione? Chodzi mi o takie suche gluty, nic bardzo uciążliwego.

Do nas wczoraj dotarł leżaczek, jak już wyschnie to obicie to testujemy :-) mam nadzieję, że spodoba się Lilce.

Problem kupkowy dalej się nas trzyma :-( ciągle pojawiają się zielone grudki, już od soboty. Dziś niestety poszalałam z jedzeniem i teraz mam wyrzuty, że mała będzie przez to cierpiała... Jakoś nie mogłam się opanować, ehhh.
    Muszę zacząć się bardziej pilnować.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Dziewczyny we wtorek czekaja nas szczepienia (idziemy droga normalna na NFZ) pisalyscie, że te szczepienia są dla dzieciaczkow bolesne j później niektóre długo płaczą i są marudzenie... a co sądzicie o tyk żelu i plastrach znieczulajacych emla (czy jakoś tak) używała któraś?

Na ulotce jest niby napisane, ze plastry stosuje się od 3 mz... no i nie wiem też czy w ogóle zabrać sobie czymś takim głowę, czy iść normalnie...

Podobno to strata kasy bo najbardziej bolace jest wstrzykniecie tego szczepienia a nie samo uklucie a plaster pomoze.tylko przy ukluciu. Takie sa.opinie mam ktore.stosowaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0079c1b22bf4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 16:46

adzia, Alicja83, Lady Savage, Anitka201, diatomka lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy dokładnie w takim wypadku przydałby ci się inhalator. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jest to inwestycja na bardzo długo :-)
    A u kogo byłaś?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była dziś położna z chustą i dla małego to rewelacja, a robienie kieszonki nie jest takie trudne...zaraz po jej wyjściu znalazłam na olx chustę lennylamb tkaną 5,2 i pojechałam kupić. Co prawda trochę wisi z tyłu, ale mąż też będzie chciał nosić Tosia, więc ze względu na niego wzięliśmy dłuższą.
    Co do kółkowej, to położna mówiła, że lepiej potem, jak dziecko będzie bardziej stabilne.

Misi@ lubi tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy dokładnie w takim wypadku przydałby ci się inhalator. Przynajmniej tak mi się wydaje. Jest to inwestycja na bardzo długo :-)
    A u kogo byłaś?

Inhalujemy dwa razy dziennie. Tydzień temu w sobotę poleciałam prywatnie do dr Perlik, później byliśmy u dr Żelaśkiewicz i jutro też idziemy do niej.

agatka196 lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Inhalujemy dwa razy dziennie. Tydzień temu w sobotę poleciałam prywatnie do dr Perlik, później byliśmy u dr Żelaśkiewicz i jutro też idziemy do niej.
    To super ja tez do niej chodzę a wczoraj byłam u dr Wolskiej bo dr Żelaśkiewicz miała szczepienia a i tak się razem konsultowały co do Olivi. I też fajna lekarka :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją wracam z USG bioderek. Wszystko ok ;) przyznała się lekarzowi, że chustuje, a on ok. Właściwie to powinnam zabronić do 3 mz bo nóżki mogą być za bardzo odwiedzone, ale jak pani go na chwilę chustuje to jest dobrze ;) no ją dziennie ok. Godzinny mam małego bo później się budzi i chce jeść ;)
    Chusty są super.
    W przyszłym tyg ide do kawiarni dla chustujacych mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:23

bento, .ona., snoopy_etka lubią tę wiadomość

‹‹ 2579 2580 2581 2582 2583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ