X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Mam materac wiec nie jest źle ale do rana musi on zniknąć! Czujecie? A i rodzice nie mogą brać kąpieli na oddziale bo to nie jest hotel. Wiec będę smierdziec. Chyba?
    Tragedia. naprawde mi sie to w glowie nie miesci... Dlaczego nie moze byc sal z lozkami jak dla dorosłych i rodzic spi z maluszkiem w takim jedno osobowym lozku- chociaż tyle powinno byc!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras zamawiala te krople niemieckie z jakiej strony można link?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd nie jem nabiału to mała ma dużo lepszy humor. Ale też nie ma teraz żadnego skoku, kryzysu, szczepienia itp. więc może to przypadek.
    A najgorsze kolki miała kiedy ja jadłam dietę super lekkostrawną (bo mnie żołądek okropnie bolał po porodzie). Teraz nadal nie jadam wielu dziwnych rzeczy, ale jednak coraz więcej różności się zdarza i paradoksalnie małej jest dużo lepiej. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Dziewczyny karmiące, bierzecie jakieś witaminy? Skończyłam zapasy ciążowych i chcę coś kupić - waham się czy same DHA czy też jakieś multi.

Ja lykam DHA, magnez i wit. D.

• 4me Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja odkąd nie jem nabiału to mała ma dużo lepszy humor. Ale też nie ma teraz żadnego skoku, kryzysu, szczepienia itp. więc może to przypadek.
    A najgorsze kolki miała kiedy ja jadłam dietę super lekkostrawną (bo mnie żołądek okropnie bolał po porodzie). Teraz nadal nie jadam wielu dziwnych rzeczy, ale jednak coraz więcej różności się zdarza i paradoksalnie małej jest dużo lepiej. :P
    To moze tez powinnam zacząć normalniej jesc. Ja mam za to mega problem z zaparciami- nie wiem czy nie gorszy niż w ciąży... Od jutra bede chyba jesc len garściami...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

La lenka - u nas identycznie ;) Myślałam, że sobie wmówiłam..ale faktycznie, jak zaczęłam jeść więcej rzeczy, niż kurczak, ryz i marchewka mały ma mniej problemów z brzuszkiem. Co do witamin to nie biorę, bo też nie wiem jakie i nie ogarnęłam jeszcze tematu

Staraczka - u Twojej małej to nie wygląda na przepuklinę pępkową. Bardziej tak jak piszą dziewczyny na sklejony pępuszek. Może jeszcze się dobrze nie osuszył i skleił się od ropki?? U nas dość długo się sączyło i sklejało. 2 razy dziennie odchylałam i psikałam octaniseptem

Przepuklina pępkowa jest wtedy jak pępek wychodzi - tak jak u kobiet w ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2015, 22:37

atdcwn154po83a78.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - zdrówka dla małej. Trzymajcie się

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    La lenka - u nas identycznie ;) Myślałam, że sobie wmówiłam..ale faktycznie, jak zaczęłam jeść więcej rzeczy, niż kurczak, ryz i marchewka mały ma mniej problemów z brzuszkiem.
    Ja myślę, że czas ma tu decydujące znaczenie - im brzuszki starsze tym lepiej działają :)

justynka.s83, trix lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uważanie na ryż, on może powodować zaparcia. W piątek zjadłam na obiad, zostało mi trochę to zjadłam na kolację i następnego dnia znów na obiad i zafundowałam małej twardą kupę i ból brzuszna. Wyczytałam w mecie, że najprawdopodobniej to wina ryżu, lepsze są kasze.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 20 października 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela22 wrote:
    Witajcie dziewczyny dawno mnie nie było ale mały jest nie do ujarzmienia :) Mam pytanie czy waszym maluchom też tak czesto się ulewa?
    Mój strasznie ulewa :( Notorycznie chlusta moim pokarmem i mam wrażenie, że wyrzyguje wszystko co chwilę wcześniej zje, szczególnie że zaraz znowu szuka cyca :/ Podejrzewam u niego refluks :( Byłam z tym u pediatry, ale lekarka powiedziała, że dopóki przybiera na wadze nic nie będziemy robić. Kupiłam w aptece preparat zagęszczający Bebilon Nutrition i kilka razy dziennie dodaję łyżeczkę do ok. 25 ml odciągniętego pokarmu i podaję mu butelką tuż przed cycem. Efekt jest super, ale dużo z tym pierdzielenia :/ Najłatwiej byłoby karmić mm, bo są specjalne np. Enfamil A.R. dla niemowląt z tendencją do ulewań. Te mleka mają już w składzie taki zagęstnik.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesja ja właśnie ten zageszczacz podaje małej.Wszelkie ulewania minęły. Tylko tak jak wspomnialaś jest to wygodne dla karmienia mm. Bo ja na 120 ml które wypije dodam jedną miarke zageszczacza i jest po problemie. Gorzej jeśli karmi się kp.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia, a nie próbowałaś Lence zmienić mm na takie dla dzieci z tendencją do ulewań? Nie musiałabyś dodatkowo zagęszczać. Przy kp faktycznie trzeba się pobawić, ale warto chociażby o to, żeby mógł chociaż kilka razy w ciągu doby zjeść normalny posiłek bez zwracania.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam ale Lence nie przypadły do gustu te mleka. Albo po nich miała zaparcia, bolał ją brzuch, kupka raz na 5 dni.
    A odkąd pije mleko Gerber Plus ten zageszczacz to inne dziecko. Ja nawet odstawiłam kropelki na kolki bo nie są potrzebne. Ostatni raz kropli użyłam 3 tyg temu.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Trzymam kciuki za Wszystkie chore mamusie i Dzieciaczki..zdrowka!
    Dzulis ją mam podobny dylemat. Wczoraj dostała SMS, że obronę mam w sobót e. OMG jak ją to ogarnęła:p i też sama jestem. Zrobili mi osobno że względu na maluszki.
    Ją dziś nie spieszy od 2 mały marudny.
    Dziś muszę dokończyć torcik do teściowej do tego mamy wizytę u ortopedy no i idziemy na urodziny. Kurcze kiedy się poucze;/
    Jutro mamy szczepienia.
    Miłego dnia!

• ela Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ją dziś się wyspałam, mała przespała całą noc, obudziła się o 5.30 zjadła i dalej śpu, piersi znów robią się pełne.
    Coś mi strzykło w krzyżu i teraz boli, chodzę jak kaczka z tyłkiem wypientym, a też mamy dziś ortopedę.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po ciężkim dniu i nocy, padam na twarz :( ale dam rade, to nie pierwszy taki dzień, jutro będzie dużo lepiej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, które rodziły sn.
    Apropos dolegliwości poporodowych, to czy któraś z was ma wysiłkowe nietrzymanie moczu?
    U mnie masakra,byłam teraz przeziębiona i każde kichnięcie czy kaszlnięcie, kończyło się wyciekiem paru kropli. Poza tym jak mam przepełniony pęcherz to też czasem się zdarza. Wydaje mi się też, że czuję, że chce mi się siku dopiero jak pęcherz jest już przepełniony i mam mało czasu na pójcie do wc...

Po pierwszej ciąży też miałam tą dolegliwość i w końcu przeszło, ale teraz się boję, że po drugim porodzie będzie mnie dłużej męczyło, albo się utrwali:( i będę musiała sobie kupować te pieluchy dla dorosłych co reklamują... nie no masakra.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola. Ja mam w drugą stronę. Mi pękła cewka mocowane i mi ją chyba zabrdzo zszyli i nie mogę do końca się wyróżnić. Chodze też znacznie rzadziej do WC .
    Tort już zrobiony. Pranie wyprane muszę tylko zdjąć wczorajsze i powiesić nowe. Mały teraz zajada się. Jak skończy to zamotam w chustę dokończenie i do nauki ;)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Hej dziewczyny, które rodziły sn.
    Apropos dolegliwości poporodowych, to czy któraś z was ma wysiłkowe nietrzymanie moczu?
    U mnie masakra,byłam teraz przeziębiona i każde kichnięcie czy kaszlnięcie, kończyło się wyciekiem paru kropli. Poza tym jak mam przepełniony pęcherz to też czasem się zdarza. Wydaje mi się też, że czuję, że chce mi się siku dopiero jak pęcherz jest już przepełniony i mam mało czasu na pójcie do wc...

Po pierwszej ciąży też miałam tą dolegliwość i w końcu przeszło, ale teraz się boję, że po drugim porodzie będzie mnie dłużej męczyło, albo się utrwali:( i będę musiała sobie kupować te pieluchy dla dorosłych co reklamują... nie no masakra.

Pola nic takiego nie mam, ale od kilku dni mam ostre kłucie w brzuchu przy chodzeniu, dobrze ze jest wózek :) robi mi za balkonik xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 09:17

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mojemu maluszkowi dzisiaj jeszcze bardziej gra w tym nosku. Nie wiem czy mu się pogorszyło, czy też może rozrzedziło się i zaczęło mu to schodzić.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 2577 2578 2579 2580 2581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ