X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem żona nie cały rok i teściów i rodziców mam wspaniałych nie narzekam :-) dzień dobry wszystkim z rana Śniadanie jem i egzamin mnie czeka trzymajcie kciuki bym Zdała ostatni egzamin i jak zalicze to wolne do 23

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Ja dzisiaj mam wizytę na 13 i prawie 50km do lekarza więc powolutku się szykuję.
    skabarka wrote:
    także dziewczyny jakby gówniano nie było ludzie się zmieniają... :) jeśli chcą...

Ano prawda, jeśli tylko Ci ludzie widzą swoje błędy. U mnie jest taka sytuacja, że teściowie nawzajem się nakręcają. Nawet jeśli jedno zwątpi w swoją rację drugie go szybciutko go w niej upewni :P Teśc jest pozbawiony empatii a Teściowa to albo patologiczna kłamczucha albo schizofreniczka, sama już nie wiem ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak czytam te wasze historie to normalnie jakąś książkę można by napisać :-) u mnie wszyscy są bardzo zadowoleni z ciąży. Zarówno moi rodzice jak i teściowie poplakali się ze szczęścia. My braliśmy ślub w 2010 po skończonych studiach poxniej budowa domu, czas na zabawę i dopiero rok temu dojzelismy do dziecka. No io roku starań zaskoczyło :-) dlatego tak wszyscy się cieszą :-)

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:14

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:14

8pdp47e.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls ja nie wiem co jest z twoim suwakiem ale ja ciągle widzę 4 tydzień 4 dzien :-)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja widzę u Dżuls 7 tydzień 3 dzień :D

Anitka201 lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może coś jest nie tak z moim tel? Bo dzisiaj z niego pisze. Na laptopie chyba normalnie mi się pokazuje.

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co Wasi lekarze mówią o suplementach diety? Ja jestem w szoku, bo mi (nie znając nawet wyników badań) przepisał: Omegamed Optima Forte, Pregnaplus, Pregna250DHA :/ Nawet kobieta w aptece była w szoku...
    Dotąd biorę kwas foliowy i kwasy omega.

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o waszych rodzicach i teściach to przerażona jestem :O ja mam super rodziców i teściów. Pomagają, wspierają :) nie wpieprzają się :D zresztą mój mąż by nie dał swoim rodzicom się rządzić :P ciąże przyjęli z radością ale i strachem ... no ale co się im dziwić po 2 poronieniach. Teściowa się modli, moi rodzice mi obiadki gotują :D Rodzina męża liczy bardzo na dziewczynkę, bo u nich mocno męska rodzina i sami faceci się rodzą. Moi rodzice nic na ten temat nie mówią, chyba im wszystko jedno :) za to mój mąż, który skończył dziś 30 lat marzy o synu :D a ja marzę o parce :) więc co będzie teraz ma dla mnie dość niewielkie znaczenie :)

Co do suwaczków to ja wasze widzę dobrze ;) czasem to jest kwestia odświeżenia strony.

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko pregna plus później wprowadzamy dodatkowo pregna dha ale to od 4 miesiąca

• eM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Dziewczyny, co Wasi lekarze mówią o suplementach diety? Ja jestem w szoku, bo mi (nie znając nawet wyników badań) przepisał: Omegamed Optima Forte, Pregnaplus, Pregna250DHA :/ Nawet kobieta w aptece była w szoku...
    Dotąd biorę kwas foliowy i kwasy omega.
    :O sporo tego :O i omega i dha? moi lekarze raczej są dość sceptyczni co do suplementów, ale że ja chciałam coś brać to powiedziała gin że ok. Sama po analizowałam ceny i składy i biorę vita miner prenatal + dha.

Maks - ur 08.09.2015
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna mi kazała brac tylko folik (no i acard z luteiną).

eM wszystkiego najlepszego dla mężusia. U mnie wszyscy bardzo chcieliby dziewczynkę. Czyli jak się bobasek wrodzi w swoją mamusię to sie na pewno urodzi chłopcem! A co niech sobie nie myślą!

Ja oglądając w internecie ubranka dla dzieci częściej spoglądam na sukieneczki, zwłaszcza te ze spódniczkami z tiulu ale nie wiem czy to faktyczne przeczucie czy po prostu, jak mojej mamie chłopca, tak mnie dziewczynkę w brzuch wmówili ;) A przeszczęśliwa będę jak się urodzą nawet bliźniaki byleby zdrowe :)

eM lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry.. moja ginka co do suplementów to raczej odradza oprócz kwasu foliowego.. przynajmniej na razie. Ale ja i tak biorę vitaminer bo akurat miałam jeszcze opakowanie więc szkoda mi było.. Myślę, że chyba nie zaszkodzi zwłaszcza, że ja jakoś super zdrowo się wcześniej nie odżywiałam, więc pewnie spory niedobór miałam różnych dobroczynnych substancji. A co do płci to nie mam żadnych preferencji, najważniejsze aby zdrowiutki bobas był..:) Ale dziwnym trafem tak samo jak Ursa częściej spoglądam na dziewczęce ubrzanka i wymyślam żeńskie imiona.. hmmm.. ciekawe..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś czułam, że za dużo mi tego przepisał...jestem przeciwniczką nadmiaru chemii, nie jem mięsa (jestem wegetarianką), antybiotyków nie widziałam na oczy ładnych x lat, dlatego boję się, że to wszystko było by szokiem dla mojego organizmu :/ chyba skupię się póki co na dokończeniu mojego foliku i omega, a potem skonsultuję się z ginekologiem prowadzącym ciąże wegetarianek.

Nancy87 lubi tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Kurczę trochę się przeliczylam bo w poponiedziałek mam wizytę. Dziś na pewnie na idę robić badania A ona na dzień dobry mówi mi że nie wszystkie będą na poniedziałek, tylko część.No trudno pokażę mu to co będę miała A resztę pokażę mu na marcowej wizycie. Tymbardziej babeczka w laboratorium powiedziała że te badania mogłam mieć rozłożone w czasie A nie od razu bulic 200złotych. Dobrze że chociaż to badanie prenatalne załatwiłaM sobie na NFZ bo nie wiem czy w lutym zmiescilabym się w 700 złotych z wizytami i badaniami ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    No właśnie coś czułam, że za dużo mi tego przepisał...jestem przeciwniczką nadmiaru chemii, nie jem mięsa (jestem wegetarianką), antybiotyków nie widziałam na oczy ładnych x lat, dlatego boję się, że to wszystko było by szokiem dla mojego organizmu :/ chyba skupię się póki co na dokończeniu mojego foliku i omega, a potem skonsultuję się z ginekologiem prowadzącym ciąże wegetarianek.
    To może właśnie dlatego że jesteś wegetarianką, bo może Ci brakować jakiś witamin...

Maks - ur 08.09.2015
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    To może właśnie dlatego że jesteś wegetarianką, bo może Ci brakować jakiś witamin...
    Ale nic mu nie mówiłam, że jestem. Znam podejście lekarzy do tego- a wyniki przed ciążą miałam wzorowe- dbam o swoją dietę.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dopiero co wstałam, po wczorajszym złym samopoczuciu dziś mam ochotę przenieść jakąś górę :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Do mnie dzwonił tata przed chwila złożyć życzenia i pogratulować. Bo wczoraj nie miał jak gadać przez telefon i powiedział mi że bardzo się cieszy i jest mile zaskoczony ta informacja. Kazał dbać o siebie i tak chwile pogadał. Powiedział że mame naprostuje bo nieładnie się zachowała. Aż się popłakałam. Zawsze miałam z mama lepszy kontakt niż z tata a tu taka niespodzianka.

Moja mama się bardzo cieszyła jej powiedziała i też zawsze z nią miałam bardzo dobry kontakt. Aż sie popłakałam jak przeczytałam ten wyżej cytowany Twój post, :( chciałabym do swojego taty zadzwonić, ale go kur.. nic nie interesuje oprócz alkoholu :( i smuta załapałam

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ