X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś! No widzisz! Wszystkie Ci mówiłyśmy, że wszystko ok. Teraz się już wyluzuj, wypoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo :) A który to tydzień według USG?

Generalnie ja sie do koleżanek śmieję, że ja mam faceta bez wad tylko rodziców mamy za blisko.

Wiaraczynicuda, tatusiowie pewnie zawsze tak reagują... przecież chodzi o jego córeczkę :)
    Mój tata był bardzo o mnie zazdrosny. Nie miałby mój mąż z nim łatwego życia.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:40

wiaraczynicuda, Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:40

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Do mnie dzwonił tata przed chwila złożyć życzenia i pogratulować. Bo wczoraj nie miał jak gadać przez telefon i powiedział mi że bardzo się cieszy i jest mile zaskoczony ta informacja. Kazał dbać o siebie i tak chwile pogadał. Powiedział że mame naprostuje bo nieładnie się zachowała. Aż się popłakałam. Zawsze miałam z mama lepszy kontakt niż z tata a tu taka niespodzianka.

Skąd ja to znam, moja mama bardzo sie zmienila odkąd zamieszkałam z mężem i teraz relacje sie troche popsuly, nie przepada za nim ale nie okazuje też i gadają normalnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa mojemu tacie strasznie zalezy zebym zrobila ta magisterke i on sie wystraszyl ze jak jestem w ciazy to oleje studia.. ale ja je skoncze normalnie.. urodze we wrzesniu a II rok zaczyna sie w pazdzierniku to troche dojde do siebie i dam rade :) zreszta moja mama tez studiowala z moja siostra w ciazy i jak ja urodzila i ja z tata jezdzilismy z mamcia na uczelnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Skąd ja to znam, moja mama bardzo sie zmienila odkąd zamieszkałam z mężem i teraz relacje sie troche popsuly, nie przepada za nim ale nie okazuje też i gadają normalnie ;)

moja mama byla najpierw zazdrosna jak zamieszkalam z moim R obrazala sie na mnie jak nie dzwonilam co pare dni i mowilam ze "juz jej nie kocham i nie potrzebuje" hehe mieszkam z moim juz 2,5roku i sie przyzwyczaila. A teraz jak jestem w ciazy to dzwoni do mnie codziennie albo kilka razy dziennie :)

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję zaraz mi lepiej... u mnie mama powiedziała że się pomyślała a tata właściwie wiele nie mówił. W weekend trzeba poinformować tesciow

Ursa lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    moja mama byla najpierw zazdrosna jak zamieszkalam z moim R obrazala sie na mnie jak nie dzwonilam co pare dni i mowilam ze "juz jej nie kocham i nie potrzebuje" hehe mieszkam z moim juz 2,5roku i sie przyzwyczaila. A teraz jak jestem w ciazy to dzwoni do mnie codziennie albo kilka razy dziennie :)
    Chodzi o to ze od początku nie darzyla go sympatia, malo mowny jest i kilka razy zdarzylo sie ze nie mowil dzieb dobry jak do mnie przychodzil teraz z reszta tez czasani tak jest albo pod nosem powie ze nie slychac, jest zdania ze odkąd z nim mieszkam to dostal skrzydeł ze i mi sie postawi ;)
    ale on mial takie slabe dzieciństwo ze wiele razy widzialam jak po wypiciu piwa ma tzw chorobe sieroca

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :)

Pani Doktor zrobiła normalne badanie, wszystko ok, później USG jest pęcherzyk płodowy z zarodkiem i najważniejsze była akcja serca <3 , ale Pani Doktor powiedziała że posłuchamy na następnej wizycie, w sumie i dobrze bo chyba mąż by mi nie darował że nie słyszał. Przewidziany termin porodu według miesiączki 29.09 a według USG 1.10, więc podobno idealnie, rzadko się zdarza żeby w tak wczesnej ciąży te terminy były zbliżone Emotikon smile więc będziemy mieć piękny prezent na 2 rocznicę ślubu <3 następna wizyta za 3 tygodnie, mam chyba z 7 badań zrobić

chabasse, kasig lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Chodzi o to ze od początku nie darzyla go sympatia, malo mowny jest i kilka razy zdarzylo sie ze nie mowil dzieb dobry jak do mnie przychodzil teraz z reszta tez czasani tak jest albo pod nosem powie ze nie slychac, jest zdania ze odkąd z nim mieszkam to dostal skrzydeł ze i mi sie postawi ;)
    ale on mial takie slabe dzieciństwo ze wiele razy widzialam jak po wypiciu piwa ma tzw chorobe sieroca

moja na poczatku nie traktowala naszego zwiazku powaznie uwazala ze to przelotne i zebym sobie znalazla kogos innego bardziej przystojnego tzn w jej typie i nie wiem najlepiej lekarza hehe ale potem go polubila i nawet jak mielismy kryzys i myslalam o rozstaniu to sama mi mowila zebym dala mu szanse ze ona sie do niego przyzwyczaila wiec teraz jest okej :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek super wieści!

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg usg 5tyd i 3dz A wg okresu 6tyd. I 5dzien

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5tyd 4dzień* a wg okresu 6tyd 5dzien

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam wg okresu na 26 września A wg usg na 4 pazdziernika

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja myślę, że u mnie będzie tak samo. Według OM mam na ten sam dzień co Ty :) A według USG się zobaczy :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam długie cykle i nieregularne miesiączki i to pewnie dlategpo

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:14

skabarka, Anastazjaaa, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam !
    Dołączam i ja do wrześniówek :) termin na 23.09.2015
    dziś pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka mojego 11 milimitrowego maleństwa :) :)

Dżuls, skabarka, Luna1, eM, chabasse, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam problemów z rodzicami, teściami. Mój mąż jest dla moich rodziców kochanym zięciulkiem, traktują go jak syna i też tak czasami do niego się zwracają. Ja mam też super teścia, o wszystkim mogę z nim porozmawiać. Teściowa niestety zmarła, jak mój mąż miał 10 lat.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:47

chabasse lubi tę wiadomość

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ