X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś! No widzisz! Wszystkie Ci mówiłyśmy, że wszystko ok. Teraz się już wyluzuj, wypoczywaj i dbaj o siebie i maleństwo :) A który to tydzień według USG?

Generalnie ja sie do koleżanek śmieję, że ja mam faceta bez wad tylko rodziców mamy za blisko.

Wiaraczynicuda, tatusiowie pewnie zawsze tak reagują... przecież chodzi o jego córeczkę :)
    Mój tata był bardzo o mnie zazdrosny. Nie miałby mój mąż z nim łatwego życia.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:40

wiaraczynicuda, Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:40

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Do mnie dzwonił tata przed chwila złożyć życzenia i pogratulować. Bo wczoraj nie miał jak gadać przez telefon i powiedział mi że bardzo się cieszy i jest mile zaskoczony ta informacja. Kazał dbać o siebie i tak chwile pogadał. Powiedział że mame naprostuje bo nieładnie się zachowała. Aż się popłakałam. Zawsze miałam z mama lepszy kontakt niż z tata a tu taka niespodzianka.

Skąd ja to znam, moja mama bardzo sie zmienila odkąd zamieszkałam z mężem i teraz relacje sie troche popsuly, nie przepada za nim ale nie okazuje też i gadają normalnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa mojemu tacie strasznie zalezy zebym zrobila ta magisterke i on sie wystraszyl ze jak jestem w ciazy to oleje studia.. ale ja je skoncze normalnie.. urodze we wrzesniu a II rok zaczyna sie w pazdzierniku to troche dojde do siebie i dam rade :) zreszta moja mama tez studiowala z moja siostra w ciazy i jak ja urodzila i ja z tata jezdzilismy z mamcia na uczelnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Skąd ja to znam, moja mama bardzo sie zmienila odkąd zamieszkałam z mężem i teraz relacje sie troche popsuly, nie przepada za nim ale nie okazuje też i gadają normalnie ;)

moja mama byla najpierw zazdrosna jak zamieszkalam z moim R obrazala sie na mnie jak nie dzwonilam co pare dni i mowilam ze "juz jej nie kocham i nie potrzebuje" hehe mieszkam z moim juz 2,5roku i sie przyzwyczaila. A teraz jak jestem w ciazy to dzwoni do mnie codziennie albo kilka razy dziennie :)

• Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję zaraz mi lepiej... u mnie mama powiedziała że się pomyślała a tata właściwie wiele nie mówił. W weekend trzeba poinformować tesciow

Ursa lubi tę wiadomość

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    moja mama byla najpierw zazdrosna jak zamieszkalam z moim R obrazala sie na mnie jak nie dzwonilam co pare dni i mowilam ze "juz jej nie kocham i nie potrzebuje" hehe mieszkam z moim juz 2,5roku i sie przyzwyczaila. A teraz jak jestem w ciazy to dzwoni do mnie codziennie albo kilka razy dziennie :)
    Chodzi o to ze od początku nie darzyla go sympatia, malo mowny jest i kilka razy zdarzylo sie ze nie mowil dzieb dobry jak do mnie przychodzil teraz z reszta tez czasani tak jest albo pod nosem powie ze nie slychac, jest zdania ze odkąd z nim mieszkam to dostal skrzydeł ze i mi sie postawi ;)
    ale on mial takie slabe dzieciństwo ze wiele razy widzialam jak po wypiciu piwa ma tzw chorobe sieroca

• asiek191 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :)

Pani Doktor zrobiła normalne badanie, wszystko ok, później USG jest pęcherzyk płodowy z zarodkiem i najważniejsze była akcja serca <3 , ale Pani Doktor powiedziała że posłuchamy na następnej wizycie, w sumie i dobrze bo chyba mąż by mi nie darował że nie słyszał. Przewidziany termin porodu według miesiączki 29.09 a według USG 1.10, więc podobno idealnie, rzadko się zdarza żeby w tak wczesnej ciąży te terminy były zbliżone Emotikon smile więc będziemy mieć piękny prezent na 2 rocznicę ślubu <3 następna wizyta za 3 tygodnie, mam chyba z 7 badań zrobić

chabasse, kasig lubią tę wiadomość

to nasz <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 szczęśliwy cykl!:) nasz mały CUD <3
    CÓRECZKA <3

3i49hdgee1o4pbfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Chodzi o to ze od początku nie darzyla go sympatia, malo mowny jest i kilka razy zdarzylo sie ze nie mowil dzieb dobry jak do mnie przychodzil teraz z reszta tez czasani tak jest albo pod nosem powie ze nie slychac, jest zdania ze odkąd z nim mieszkam to dostal skrzydeł ze i mi sie postawi ;)
    ale on mial takie slabe dzieciństwo ze wiele razy widzialam jak po wypiciu piwa ma tzw chorobe sieroca

moja na poczatku nie traktowala naszego zwiazku powaznie uwazala ze to przelotne i zebym sobie znalazla kogos innego bardziej przystojnego tzn w jej typie i nie wiem najlepiej lekarza hehe ale potem go polubila i nawet jak mielismy kryzys i myslalam o rozstaniu to sama mi mowila zebym dala mu szanse ze ona sie do niego przyzwyczaila wiec teraz jest okej :)

• Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek super wieści!

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg usg 5tyd i 3dz A wg okresu 6tyd. I 5dzien

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5tyd 4dzień* a wg okresu 6tyd 5dzien

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam wg okresu na 26 września A wg usg na 4 pazdziernika

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja myślę, że u mnie będzie tak samo. Według OM mam na ten sam dzień co Ty :) A według USG się zobaczy :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam długie cykle i nieregularne miesiączki i to pewnie dlategpo

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:14

skabarka, Anastazjaaa, wiaraczynicuda lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam !
    Dołączam i ja do wrześniówek :) termin na 23.09.2015
    dziś pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka mojego 11 milimitrowego maleństwa :) :)

Dżuls, skabarka, Luna1, eM, chabasse, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam problemów z rodzicami, teściami. Mój mąż jest dla moich rodziców kochanym zięciulkiem, traktują go jak syna i też tak czasami do niego się zwracają. Ja mam też super teścia, o wszystkim mogę z nim porozmawiać. Teściowa niestety zmarła, jak mój mąż miał 10 lat.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:47

chabasse lubi tę wiadomość

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ