Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny. Ja wlasnie mecze sie na tescie obciazenia glukoza. Katorga dla mnie. Wypilam to bez problemu, wiekszy problem mam z niezwymiotowaniem tego, a juz mialam kilka kryzysow przez ostatnia godzine. Trzymajcie kciuki za ostatnie 30 min, bo jak zroce to badanie trzeba bedzie powtorzyc
Moja fasolinka chyba nie lubi takoej ilosci cukru
-
Ojej to jest jakiś test? Ja tez mam zapisany do zrobienia wynik z glukozy. Myślałam, ze to z krwi tylko.
A mi dzisiaj mama zrobiła wywar z imbiru na mdłości. Aż mi się cofnęło takie paskudne. -
nick nieaktualnyHej ale mam katorge z psem
W lipcu 2 lata bedzie mial a chyba cieczka panuje wywalilam go na balkon wrocil i zaczal biegac po calym domu smiesznie to wygladalo.
Wrócę do relacji rodzinnych ja mogę wam współczuć bo sie widzicie rozmawiacie i musicie robic glupia mine do zlej gry, ja odrazu sie odcielam i mam spokoj
Aplikujecie lutka pepitka dolaczona do tabletek? Ja sie nameczylam z tym wczoraj i chyba zostane przy palcu.
Dostalam cyne od mamy CÓRA ZIMNO I ŚLIZGO JEST zebym uważała z psem .
zauważyłam ze tak od rana do 17 jest mi strasznie zimno a wieczorem goraco
-
nick nieaktualnyUrsa wrote:Ojej to jest jakiś test? Ja tez mam zapisany do zrobienia wynik z glukozy. Myślałam, ze to z krwi tylko.
A mi dzisiaj mama zrobiła wywar z imbiru na mdłości. Aż mi się cofnęło takie paskudne.
Ursa mi glukoza wyszla za wysoka przy pierwszym badaniu z krwi. Lekarz zlecil mi badanie obciazenia glukoza. Najpierw pobieraja krew na czczo, potem wypija ochydna wode z glukoza rozpuszczona i pobiera sie krew po 1i 2 h. Dzuls ma racje to jedno z gorszych badan, a juz w okresie kiedy mecza nas mdlosci to juz w ogole masakra.
Marze o tym by za 15 minut poleciec do wc i to zwrocic hehe
-
Dzuls ja to samo pomyslalm dzis ze narzeklaysmy na 5 a tu juz 9:)
ja juz nie moge doczekac sie wizyty 16.02.
u mnie jak narazie wszelkie objawy minely poza spaniem:)
moja mama wczora pol lidl awykupila:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:04
-
nick nieaktualny
-
Ursa wrote:Ojej to jest jakiś test? Ja tez mam zapisany do zrobienia wynik z glukozy. Myślałam, ze to z krwi tylko.
A mi dzisiaj mama zrobiła wywar z imbiru na mdłości. Aż mi się cofnęło takie paskudne.
A jaki to wywar napisz jak zrobiła. -
eM wrote:Po wymianie kilku maili dało mi się przekonać babyboom że popsuli zdjęcia do suwaczków
i naprawili
ja po kolejnym zniknięciu suwaczka przeniosłam się z babyboom.pl na neufmois.fr (w tł. 9miesięcy.fr) i jestem zadowolona
do tej pory mi nie zniknął
-
Lady Savage wrote:
ja po kolejnym zniknięciu suwaczka przeniosłam się z babyboom.pl na neufmois.fr (w tł. 9miesięcy.fr) i jestem zadowolona
Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Staraczka23 wrote:Aplikujecie lutka pepitka dolaczona do tabletek? Ja sie nameczylam z tym wczoraj i chyba zostane przy palcu.
Lady Savage wrote:ja po kolejnym zniknięciu suwaczka przeniosłam się z babyboom.pl na neufmois.fr (w tł. 9miesięcy.fr) i jestem zadowolona
Po francusku nie znam słowa i zupełnie nic nie umiem na nim odczytać. Niby ma jakieś cyferki, ale nic mi nie pasuje do określenia wieku ciąży. Ale ważne, że Tobie pasuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:59
-
Witam dziewczyny, chyba już pora się do Was dopisać. Od jakiegoś czasu podczytuję..ale wolałam poczekać do wizyty u ginka i serduszka na monitorze USG. A to właśnie mój malutki Kropuś 6tydz. 1 dzień i serduszko pika 165 razy/minutę, termin porodu 29/09/2015r.
la_lenka, eM, adzia, Lady Savage, Shabeel, chabasse, Sigma, skabarka, kasig lubią tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Na Twój suwaczek to już nawet nie spoglądam.
Po francusku nie znam słowa i zupełnie nic nie umiem na nim odczytać. Niby ma jakieś cyferki, ale nic mi nie pasuje do określenia wieku ciąży. Ale ważne, że Tobie pasuje.
10 eme semaine de grossesse (12 eme SA) już tłumaczę10 tydzień ma dzidzia a w nawiasie pisze 12 tydzień OM (SA = OM -> ostatnia miesiączka
la_lenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTest obciążenia glukoza mam na szczęście póki co za sobą. Przeżyłam dzięki temu, że mogłam wyjść się przejść na delikatny spacer. Ale moja gin mnie pocieszyła, że w po 20 tygodniu (chyba 24 - jak dobrze pamiętam) trzeba będzie powtórzyć niestety.
Ja na kolejną wizytę musze czekać do 23 lutego.
Sliczne te zdjęcia z usg
Można się w nie wpatrywać i wpatrywać.