X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o to że jeść z piersi dzieci nie chcą to u mnie też jest tak co jakiś czas.
    I wtedy ja to nazywam awantura bo mała mnie kopie, bije, szczypie, drapie, odpycha jakbym conajmniej trendowata była i drze się niemiłosiernie. Ten czas jest dla mnie okropnie trudny bo serce mi pęka.
    A ja wyjścia nie mam bo ona butli nie chce i siedzę i płacze ja i na chama jej wciskam cyca- oczywiście zje ale musi się stoczyć bitwa.
    Czasem w takiej sytuacji mam ochotę wyjść jebnac drzwiami i wrócić następnego dnia. Ale szklanka melisy i odrazu robi się lepiej. No i ten uśmiech :-)

Także dziewczyny to porostu trzeba przetrwać. Nie poddawajcie się i walczcie.

I jeszcze jedno pamiętajcie że podawanie mleczka z zapasu to dopiero może zakłócić proces laktacji bo dzidzia nie ssa cyca i nie ma informacji o tym ile dzidziuś potrzebuje. I piersi na tym etapie nie magazynuja juz a produkuje.
    To tak ode mnie.

Wierze w Was wszystkie że dacie rade <3 <3 <3

Dziś jeszcze była pielęgniarka środowiskowa u mnie sprawdzić warunki mieszkalne i przeprowadzić ze mną wywiad. I mówi że do 4 miesiąca są takie napady u dzieci a zwłaszcza przy skokach rozwojowych. A potem jak ręką objął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:36

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dzuls kawę z mlekiem pijesz ? Ja znalazlam winowajce , mleko .

Nawet dwie, dwa wielkie kubasy dziennie :) Bardziej mleko z kawą, powiedziałabym. Myślisz, że od tego można przybrać 6kg w 3 miesiące?

8pdp47e.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia układa od początku na obie strony, ale widać że preferuje też lewą jak Wasza Olivia. Pediatra, a własciwie dwóch nic nie zauważyło. Mój syn układał się w literkę C i też mieliśmy przepisaną rehabilitacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:41

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Nawet dwie, dwa wielkie kubasy dziennie :) Bardziej mleko z kawą, powiedziałabym. Myślisz, że od tego można przybrać 6kg w 3 miesiące?
    A czytalas caly post ? :P
    Zaczęłam czystą pić i obwód brzucha 3cm mniej w półtora tygodnia.
    Wgl taka jazda w sierpniu brzuch 116cm po ciąży 97 i jak widzialam ze znowu rośnie haha mierzylam i było 104cm teraz 101 na czystej . Albo wina mleka , u nas bylo zawsze 1,5 a mąż zaczął kupować 3,2 nawet nie wiem kiedy

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Jezu, jak tak czytam o wagach Waszych maluchów, to ja mam chyba jakiegoś mutanta... Wasze ważą "dopiero" ok 5,5 kg, a moja ważyła tyle ponad miesiąc temu.... O_o

Edit: Zważyłam.... równe 7 kg.
    Nie martw się moj tez mutant - młodszy od Twojego a tydzień temu wazyl 6250 wiec teraz pewnie juz wiecej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was podziwiam z tym kp!!!

Staraczka ja ma sterylizator na 6 butli, wiec odpalam raz na dobe i wparzam. Po kazdym jedzeniu myje plynem do. Mycia butli frosch.
    Zamierza do pol roku za kazdym uzyciem wyparzac.

Dzuls Anitka brawo za wage!!!

Madzia ech bo te polozne to takie znawczynie;) badanie krwi i wiadomo skaza jest albo nie . a tak gadaja i czlowiek sie meczy niepotrzebnie.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staracza a slodzisz kawe? Ja probuje ograniczyc do 1 lezeczki. 1 lyzeczka cukru plaska to bagatela 50 kcal!!!
    Jeden paluszek slony to 7 kcal!!

Nasze zycie i waga sklada sie z takich niuansow;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Moja Lilka układa od początku na obie strony, ale widać że preferuje też lewą jak Wasza Olivia. Pediatra, a własciwie dwóch nic nie zauważyło. Mój syn układał się w literkę C i też mieliśmy przepisaną rehabilitacje.

O właśnie i układała się w literkę C.
    Teraz ona fajnie obraca główka, brak literki C i nawet byłam pewna że nie będzie trzeba iść do specjalisty a tu jednak. Ale nie ma tego złego. Niech zobaczy.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole znajoma mnie wczoraj nastraszyla, ja sie chwale ze mala mna przerwy nocne dlugie, a ta mowi ze to grozne bo sa duze spadki cukru.., ale bez przesady, jak nie wola to glodna nie jest.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A czytalas caly post ? :P
    Zaczęłam czystą pić i obwód brzucha 3cm mniej w półtora tygodnia.
    Wgl taka jazda w sierpniu brzuch 116cm po ciąży 97 i jak widzialam ze znowu rośnie haha mierzylam i było 104cm teraz 101 na czystej . Albo wina mleka , u nas bylo zawsze 1,5 a mąż zaczął kupować 3,2 nawet nie wiem kiedy
    Ehhh staraczka no nie wierze, ze przez mleko do dwóch kaw w ciągu dnia mozna przytc 8 kg. Prosze Cie :) to bardziej przez ciasteczka i czekoladki do tych kaw ;) a chyba nie powiesz, ze nie jesz? :)
    Ja przytylam prawie dwa kilo od porodu - moze i nie dużo ale i tak jestem na siebbie zla. U mnie to ewidentnie wina wcinania ciast. Codziennie do kawki cos wynajdę, żeby bylo milej podczas tych powtarzalnych dni. No i jak nie mam czasu to kanapki lub bulki a dupa rośnie...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ehhh staraczka no nie wierze, ze przez mleko do dwóch kaw w ciągu dnia mozna przytc 8 kg. Prosze Cie :) to bardziej przez ciasteczka i czekoladki do tych kaw ;) a chyba nie powiesz, ze nie jesz? :)
    Ja przytylam prawie dwa kilo od porodu - moze i nie dużo ale i tak jestem na siebbie zla. U mnie to ewidentnie wina wcinania ciast. Codziennie do kawki cos wynajdę, żeby bylo milej podczas tych powtarzalnych dni. No i jak nie mam czasu to kanapki lub bulki a dupa rośnie...
    Skąd ja to znam..codziennie zajadam się ciastkami, ciastami..aż się boję co będzie jak odstawie młodego od piersi. Na razie waga stoi. Po porodzie spadło mi 20 kg i tak zostało. .

• bento Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 20 kg mnie od porodu, a do wagi z przed ciąży muszę zrzucić jeszcze 7...

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet dzisiaj zrobiłam zdjęcie brzucha :-)
    16fefa7b2b34d6e5med.jpg
    Ogólnie musze się na wiosnę ujędrnic bo tylek zrobił się jakiś taki płaski. Na razie udało mi się kilka razy pobiegać i czasami ćwiczę z mel b. Na razie jestem za mało systematyczna w tych ćwiczeniach. ..w jedzeniu ciastek jestem za to bardzo systematyczna :-)

agatka196, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka slodze 2łyżeczki ale płaskie to one nie są :D :D
    Ja tak nie pilnuje zeby sterylnie było w domu a butelki smoczka to nikt nie dotyka prócz mnie i męża , za kazdym razem przed myciem używam mydła do rąk zeby łapy umyć zanim wymyje jej butlę :D

4me można można jak ktoś ma nietolerancje a ja chyba mam , nie mówiąc o skazie białkowej , po nabiale mnie wzdyma dlatego ten brzuch , widzisz jak przestalam te mleko dolewać to brzuch znowu miękki i falisty jest , a na słodkości do kawy popołudniu nie mam czasu nawet hehe , nie mowie ze nie jem bo bym kłamała ale tak 3x w tygodniu zjem

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka, a idź w cholerę z tymi swoimi zdjęciami (joke) :D Ja taki brzuch miałabym chyba po przejściu na dietę 100 kcal dziennie, pięciu boot campach w miesiącu przez cały rok, ostrej harówie na siłowni, przy czym moja płaska dupa przy takiej wadze już nawet nie tyle by mi znikła, co wywinęła chyba na drugą stronę :P

Staraczka - może te cm w brzuchu to nie tyle zrzucone kilogramy, co po prostu przestało Cię wzdymać od mleka.

Carolline, snoopy_etka, kapturnica lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka jakiego brzucha?????
    Ja chyba po super extra ćwiczeniach nie mogę pomarzyć o takiej figurze....

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls mój małż patrzy na mnie jak na kosmitkę bo jem więcej od niego..ale.ja mam skłonność do tycia wiec liczę się z tym ze po odstawieniu młodego od piersi przejdę na konkretną dietę.

Znalazłam kojec idealny :-) ale jego cena to lekkie przegięcie.

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie praktycznie od razu osiagnelam wagę sprzed ciazy- no +1kg mialam ale teraz wlasnie te dwa mi doszly :/ wiem to niedużo, brzuch mam w miare płaski, lekarka sie pytala w szpitalu czy ja naprawde rodzilam ;) ale co z tego waga i bycie szczuplym to nie wszystko- jeszcze trzeba to co jest ujedrnic ;) tego mi brakuje ;) ale szczerze nie mam sil na fitness- narazie po całym dniu to ja padam totalnie a gdzie tu myśleć by o 19 czy 20 na ćwiczenia lecieć :/ zmobilizuje sie ale jeszcze maly musi naprawde sie mniej w nocy budzic bo głównie przez to jestem taka zmęczona ;/ a niestety wrócił do starych zwyczajów te ladnie przespane noce w zeszły tygodniu to byl efekt szczepionki :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Anitka, a idź w cholerę z tymi swoimi zdjęciami (joke) :D Ja taki brzuch miałabym chyba po przejściu na dietę 100 kcal dziennie, pięciu boot campach w miesiącu przez cały rok, ostrej harówie na siłowni, przy czym moja płaska dupa przy takiej wadze już nawet nie tyle by mi znikła, co wywinęła chyba na drugą stronę :P

Staraczka - może te cm w brzuchu to nie tyle zrzucone kilogramy, co po prostu przestało Cię wzdymać od mleka.

Ale te kg mi wrocily az 8 :P
    Teraz sie nie waże , bede mierzyć :D

Boze co za powolny facet z tego męża, robilam sobie sadzone mowie wez tu mleko malej przygotuj nie spi juz , wlazl na yt oglada filmiki , zdazylam jajo usmażyć,zjesc, dac psu zarcie i zrobic te mleko , usiadlam roksana zaczela plakac a ten akurat w pobliżu i pyta sie mnie debil czy ma ją wyjąć , te gry juz mu mózg wypalaja nosz kurwa , nie odezwalam sie to mu sie mózg włączył sam i ją przełożył , ja sobie wstalam podałam mu mleko i niech ją karmi :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, dobrze Cie rozumiem, bo ja mojego chłopa chyba zaraz dosłownie za**bie. Co za niemyślący burak.
    Czasem się czuję jak samotna matka :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2694 2695 2696 2697 2698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ