Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeżeli chodzi o to że jeść z piersi dzieci nie chcą to u mnie też jest tak co jakiś czas.
I wtedy ja to nazywam awantura bo mała mnie kopie, bije, szczypie, drapie, odpycha jakbym conajmniej trendowata była i drze się niemiłosiernie. Ten czas jest dla mnie okropnie trudny bo serce mi pęka.
A ja wyjścia nie mam bo ona butli nie chce i siedzę i płacze ja i na chama jej wciskam cyca- oczywiście zje ale musi się stoczyć bitwa.
Czasem w takiej sytuacji mam ochotę wyjść jebnac drzwiami i wrócić następnego dnia. Ale szklanka melisy i odrazu robi się lepiej. No i ten uśmiech
Także dziewczyny to porostu trzeba przetrwać. Nie poddawajcie się i walczcie.
I jeszcze jedno pamiętajcie że podawanie mleczka z zapasu to dopiero może zakłócić proces laktacji bo dzidzia nie ssa cyca i nie ma informacji o tym ile dzidziuś potrzebuje. I piersi na tym etapie nie magazynuja juz a produkuje.
To tak ode mnie.
Wierze w Was wszystkie że dacie rade
Dziś jeszcze była pielęgniarka środowiskowa u mnie sprawdzić warunki mieszkalne i przeprowadzić ze mną wywiad. I mówi że do 4 miesiąca są takie napady u dzieci a zwłaszcza przy skokach rozwojowych. A potem jak ręką objął.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:36
-
Moja córcia układa od początku na obie strony, ale widać że preferuje też lewą jak Wasza Olivia. Pediatra, a własciwie dwóch nic nie zauważyło. Mój syn układał się w literkę C i też mieliśmy przepisaną rehabilitacje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:41
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:Nawet dwie, dwa wielkie kubasy dziennie
Bardziej mleko z kawą, powiedziałabym. Myślisz, że od tego można przybrać 6kg w 3 miesiące?
Zaczęłam czystą pić i obwód brzucha 3cm mniej w półtora tygodnia.
Wgl taka jazda w sierpniu brzuch 116cm po ciąży 97 i jak widzialam ze znowu rośnie haha mierzylam i było 104cm teraz 101 na czystej . Albo wina mleka , u nas bylo zawsze 1,5 a mąż zaczął kupować 3,2 nawet nie wiem kiedy -
Dżuls wrote:Jezu, jak tak czytam o wagach Waszych maluchów, to ja mam chyba jakiegoś mutanta... Wasze ważą "dopiero" ok 5,5 kg, a moja ważyła tyle ponad miesiąc temu.... O_o
Edit: Zważyłam.... równe 7 kg.
-
Ja was podziwiam z tym kp!!!
Staraczka ja ma sterylizator na 6 butli, wiec odpalam raz na dobe i wparzam. Po kazdym jedzeniu myje plynem do. Mycia butli frosch.
Zamierza do pol roku za kazdym uzyciem wyparzac.
Dzuls Anitka brawo za wage!!!
Madzia ech bo te polozne to takie znawczynie;) badanie krwi i wiadomo skaza jest albo nie . a tak gadaja i czlowiek sie meczy niepotrzebnie. -
bento wrote:Moja Lilka układa od początku na obie strony, ale widać że preferuje też lewą jak Wasza Olivia. Pediatra, a własciwie dwóch nic nie zauważyło. Mój syn układał się w literkę C i też mieliśmy przepisaną rehabilitacje.
O właśnie i układała się w literkę C.
Teraz ona fajnie obraca główka, brak literki C i nawet byłam pewna że nie będzie trzeba iść do specjalisty a tu jednak. Ale nie ma tego złego. Niech zobaczy. -
Staraczka23 wrote:A czytalas caly post ?
Zaczęłam czystą pić i obwód brzucha 3cm mniej w półtora tygodnia.
Wgl taka jazda w sierpniu brzuch 116cm po ciąży 97 i jak widzialam ze znowu rośnie haha mierzylam i było 104cm teraz 101 na czystej . Albo wina mleka , u nas bylo zawsze 1,5 a mąż zaczął kupować 3,2 nawet nie wiem kiedyto bardziej przez ciasteczka i czekoladki do tych kaw
a chyba nie powiesz, ze nie jesz?
Ja przytylam prawie dwa kilo od porodu - moze i nie dużo ale i tak jestem na siebbie zla. U mnie to ewidentnie wina wcinania ciast. Codziennie do kawki cos wynajdę, żeby bylo milej podczas tych powtarzalnych dni. No i jak nie mam czasu to kanapki lub bulki a dupa rośnie...
-
4me wrote:Ehhh staraczka no nie wierze, ze przez mleko do dwóch kaw w ciągu dnia mozna przytc 8 kg. Prosze Cie
to bardziej przez ciasteczka i czekoladki do tych kaw
a chyba nie powiesz, ze nie jesz?
Ja przytylam prawie dwa kilo od porodu - moze i nie dużo ale i tak jestem na siebbie zla. U mnie to ewidentnie wina wcinania ciast. Codziennie do kawki cos wynajdę, żeby bylo milej podczas tych powtarzalnych dni. No i jak nie mam czasu to kanapki lub bulki a dupa rośnie... -
Ja nawet dzisiaj zrobiłam zdjęcie brzucha
Ogólnie musze się na wiosnę ujędrnic bo tylek zrobił się jakiś taki płaski. Na razie udało mi się kilka razy pobiegać i czasami ćwiczę z mel b. Na razie jestem za mało systematyczna w tych ćwiczeniach. ..w jedzeniu ciastek jestem za to bardzo systematyczna
agatka196, trix, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiatomka slodze 2łyżeczki ale płaskie to one nie są
Ja tak nie pilnuje zeby sterylnie było w domu a butelki smoczka to nikt nie dotyka prócz mnie i męża , za kazdym razem przed myciem używam mydła do rąk zeby łapy umyć zanim wymyje jej butlę
4me można można jak ktoś ma nietolerancje a ja chyba mam , nie mówiąc o skazie białkowej , po nabiale mnie wzdyma dlatego ten brzuch , widzisz jak przestalam te mleko dolewać to brzuch znowu miękki i falisty jest , a na słodkości do kawy popołudniu nie mam czasu nawet hehe , nie mowie ze nie jem bo bym kłamała ale tak 3x w tygodniu zjem -
Anitka, a idź w cholerę z tymi swoimi zdjęciami (joke)
Ja taki brzuch miałabym chyba po przejściu na dietę 100 kcal dziennie, pięciu boot campach w miesiącu przez cały rok, ostrej harówie na siłowni, przy czym moja płaska dupa przy takiej wadze już nawet nie tyle by mi znikła, co wywinęła chyba na drugą stronę
Staraczka - może te cm w brzuchu to nie tyle zrzucone kilogramy, co po prostu przestało Cię wzdymać od mleka.Carolline, snoopy_etka, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Dzuls mój małż patrzy na mnie jak na kosmitkę bo jem więcej od niego..ale.ja mam skłonność do tycia wiec liczę się z tym ze po odstawieniu młodego od piersi przejdę na konkretną dietę.
Znalazłam kojec idealnyale jego cena to lekkie przegięcie.
-
Ja po porodzie praktycznie od razu osiagnelam wagę sprzed ciazy- no +1kg mialam ale teraz wlasnie te dwa mi doszly
wiem to niedużo, brzuch mam w miare płaski, lekarka sie pytala w szpitalu czy ja naprawde rodzilam
ale co z tego waga i bycie szczuplym to nie wszystko- jeszcze trzeba to co jest ujedrnic
tego mi brakuje
ale szczerze nie mam sil na fitness- narazie po całym dniu to ja padam totalnie a gdzie tu myśleć by o 19 czy 20 na ćwiczenia lecieć
zmobilizuje sie ale jeszcze maly musi naprawde sie mniej w nocy budzic bo głównie przez to jestem taka zmęczona ;/ a niestety wrócił do starych zwyczajów te ladnie przespane noce w zeszły tygodniu to byl efekt szczepionki
-
nick nieaktualnyDżuls wrote:Anitka, a idź w cholerę z tymi swoimi zdjęciami (joke)
Ja taki brzuch miałabym chyba po przejściu na dietę 100 kcal dziennie, pięciu boot campach w miesiącu przez cały rok, ostrej harówie na siłowni, przy czym moja płaska dupa przy takiej wadze już nawet nie tyle by mi znikła, co wywinęła chyba na drugą stronę
Staraczka - może te cm w brzuchu to nie tyle zrzucone kilogramy, co po prostu przestało Cię wzdymać od mleka.
Ale te kg mi wrocily az 8
Teraz sie nie waże , bede mierzyć
Boze co za powolny facet z tego męża, robilam sobie sadzone mowie wez tu mleko malej przygotuj nie spi juz , wlazl na yt oglada filmiki , zdazylam jajo usmażyć,zjesc, dac psu zarcie i zrobic te mleko , usiadlam roksana zaczela plakac a ten akurat w pobliżu i pyta sie mnie debil czy ma ją wyjąć , te gry juz mu mózg wypalaja nosz kurwa , nie odezwalam sie to mu sie mózg włączył sam i ją przełożył , ja sobie wstalam podałam mu mleko i niech ją karmi