Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bento a gdybyś przy piersi wsunela małej smoka i tak chwile z nia polezala? Wtedy ona czuje jeszcze Twoje ciepło i zapach. Jak mocniej zaśnie ze smokiem to wtedy możesz ją odłożyć do łóżeczka i przykryć np swoim szlafrokiem tak aby czuła Twoj zapach.u nas był moment ze coś takiego zdalo egzamin
u nas snieg, bezchmurne niebo i pełne słońcebento lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc tak o sterylizacji laktatorow a butelki jak robicie ?
Bo ja wyparzam codziennie rano a raz w tygodniu przeważnie w weekend myje plynem do naczyń i wyparzam 3x
Bento ja mam podobny problem , u ciebie cyc a u mnie smoczek , jak chcialam zmienić to płakała i nowego nie chciała bo inny kształt był , kupiłam identyczny 2tygodnie temu i też nim plujebento lubi tę wiadomość
-
Anitka201 Mała śpi w naszym łóżku, więc cały czas jest obok mnie, a smoka od razu wypluwa. Czasami udaje się i załapie, ale po chwili i tak wypada. Może właśnie dlatego że jest blisko mnie ciągle chce tego cyca ciumkać bo wie że jest obok.
Chciała bym ją kłaść na noc do jej łóżeczka, ale boję się że przysnę przy karmieniu na siedząco... Nie wiem co się dzieje, ale jak zaczynam karmić w nocy to prawie od razu odpływam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anitka zazdroszczę Ci tego słońca
jak juz zima musi byc to uwielbiam taka ze śniegiem i blekitnym niebem
nie wiem czy z wózkiem q tym roku tez tak bede lubić śnieg
U nas znów chmury. Od trzech tygodni albo nie ma w ogóle,słońca albo wychodzi na chwile wczesnym porankiemw ogóle to u mnie są takie gowniane tereny do spacerów, ze codziennie nie wychodzę
zazwyczaj pochodze z dwa dni i na trzeci przerwa albo co drugi:(
Tak mnie zniechęca to chodzenie w mojej okolicy, ze sie poddaje- slaba mama ze mniepozniej będę miała jakiegoś chorowitka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:00
-
nick nieaktualny4me nie kracz z tym chotowitkiem , ja tez nie chodzę codziennie tylko co drugi dzien a czasem jest tak ze nie ma spaceru tylko w samochod i z domu do punktu b i spowrotwm .
Jak nie wychodzisz to ubierz młodego w domu otwórz okno lub balkon , ja tak robię i śpi ładnie -
Julita bylas juz u pediatry z kupkami? Co Ci powiedzial, pisalas o jakimś proszku na rozwolnienie- co to ?
Ja sie zapisalam na jutro bo mi sie nie podoba juz, ze to tak długo trwa o ze tak smierdza- czuje przez skore jakas bakterie albo skaze bialkowa
Najgorsze, ze na 100% lekarz znów zleci ten cholerny posiew a nam ta ecoli zawsze wychodzi. Co prawda na poziomie nie wskazującym na zakażenie ale pewnie q naszym przypadku- ze względu na jedno juz stwierdzone zakażenie i te zielone wody- od razu będzie ten cholerny szpitalWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 11:24
-
Mój mały dzisiaj obudził się tylko o 5 a jadł o 19 ale byłoby super gdyby tak zostało ale to pewnie jednorazowy wyskok....
Co do sterylizacji butelek to ja po kazdym użyciu myje i steryliZuje. Mam sterylizator wiec to nie problem, w sumie to się zastanawiałam czy trzeba po kazdym umyciu tak wyczytalam w necie i tak robie -
Gdzieś przeczytalam ze dziecko może urządzać cyrki przy piersi właśnie z powodu przyzwyczajeń do dynamicznego smoka. My zaczęliśmy podawać młodemu tez smoczek uspokajający i na razie stanęło na tym ze robi awantury przy piersi tylko podczas wieczornego karmienia.
-
Proszę
MIXTURAna przeziębienie
(gorączka,ból gardła itd.)
główkaczosnku (POLSKIEGO!!!)
małysłoiczek miodu 250 ml
2cytryny
Litrprzegotowanej wody do zalania
Czosnek przecisnąć i włożyć do litrowego słoika,dodać miód i sok z cytryn (warto wycisnąć go np. widelcem, żeby wyleciałyrównież kawałki miąższu). Wszystko zalać do pełna przegotowaną i ostudzoną wodąi mieszać, aż rozpuści się miód. Zakręcić i odstawić na noc do lodówki.
Mikstura musi być czosnkowa (gryząca), bo czosnek toantybiotyk.
Dawkowanie: 1-2 łyżki 2-3 razy na dobę.
Nadaje się dla ciężarnych, karmiących, dzieci, osób starszych.easymum lubi tę wiadomość
-
Heh, ja z karmieniem mam jeszcze inny problem niż Wy. Otóż dosłownie po pierwszym pociągnięciu młodej z cycka od razu mnie zaczyna lekko mdlić, a w najlepszym razie mam takie uczucie jakie się ma przy rzygającej grypie żołądkowej na myśl o jakimkolwiek jedzeniu
A wczoraj w końcu wzięłam ibuprofen i od razu zaczęłam się na maxa pocić, a po paru godzinach przestało boleć gardło, ale za to jestem teraz totalnie słaba i obolała, bo to dopiero drugi dzień chorobyMłoda po tych lekarstwach zrobiła dziś lekko spienioną i bardzo obitą kupę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:02
-
My dziś byliśmy na pierwszymym szczepieniu. Tragedia jak dla mnie. Mała tak się spłakała że szkoda słów.
Zaliczyłyśmy jeszcze spacer i śpi tak że nawet rozbierajac ja nie obudziła się. I w styczniu dostaniemy za darmo szczepionkę na pneumokoki bo jej wiek urodzeniowy zalicza się jako wcześniak. Wiec musieliśmy na szybko przez tel z Rafałem się skonsultować czy chcemy ta szczepionkę czy nie.
Po za tym waży my 5,5kg mózg ma 38,5 cm i kartka 39,5 i zrobiłam u pani dr ogromną i do tego smierdzaca kupę.
Po za tym na dworze jest cudownie. Słoneczko i mrozieUwielbiam taka pogodę tylko jak dla mnie mogło by być dużo śniegu
Wczoraj musiałam małej kupić kombinezon bo tak pewna byłam że te co mam są dobre i dupa. Jeden za mały drugi na styk ale nic cieplejszego pod spód nie założę, a w kolejny weszły by dwie olivie -
Jezu, jak tak czytam o wagach Waszych maluchów, to ja mam chyba jakiegoś mutanta... Wasze ważą "dopiero" ok 5,5 kg, a moja ważyła tyle ponad miesiąc temu.... O_o
Edit: Zważyłam.... równe 7 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:57
easymum, agatka196 lubią tę wiadomość