X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady proszę Cię znowu muszę czyścić telefon bo go oplułam czytając Twoja wypowiedź. Ostatnio Dzuls mnie tak załatwiła. ☺

easymum, Dżuls, diatomka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Lady proszę Cię znowu muszę czyścić telefon bo go oplułam czytając Twoja wypowiedź. Ostatnio Dzuls mnie tak załatwiła. ☺

Wybacz xD

adzia lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Staraczka a idz z tymi twoimi komentarzami do piekła
    Nie skomentowalam bo słów mi brakło :D

Gdybym była tym ogrem a ty osiolkiem to bys przy mnie nie biegała jak w tej bajce tylko sie turlala , u mych stóp hyhyhy :D

Nie no żartuje sobie .

Gdzie sie podziewalas tak cicho bez ciebie bylo , mialas pokazać filmik z zuzi umiejętnościami

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Normalnie jakbyśmy byli bajką to ja bym była optymistycznym osiołkiem a ty cebulatym wredym zielonym ogrem co pierdzi do jeziora i zabija ryby.
    Hehehe :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę być smoczycą :D

Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też mi się tak wydawało, że przecież potrafi spoglądać na obie strony, że podnosi główkę leżąc na brzuszku, że łapie zabawki w obie rączki itp. więc cała ta asymetria sporo naciągana.
    Dopiero dziś fizjoterapeutka pokazała mi, że pod odpowiednim katem widać, że główka jest niesymetryczna, że włoski wytarte nierówno, że główkę odgina za bardzo, że nóżki ma w wyproście etc. I ogólnie całą masę takich nie do końca prawidłowych elementów wyliczyła. Żałuję, że nie poszłam wcześniej :(
    Być może mała sama by z tego wyrosła, to kwestia nie neurologiczna (usg przezciemiączkowe wyszło ok), a tylko "przyzwyczajenie", ale jednak cieszę się, że dostałam instruktaż jak jej pomóc szybciej się z tym uporać.
    Na razie idę na allegro kupić małej piłkę do ćwiczeń. Zawsze się tej piłki bałam, że się wywalę, albo mi pęknie pod tyłkiem. Przy porodzie za nic nie chciałam usiąść, a tu jednak i mi przyszło się przełamać. :P

Pewnie masz rację. Zawsze matki widzą to co chcą widzieć.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mogę być smoczycą :D
    Hahaha a kto bedzie resztą załogi ?

• adzia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę Fiona ☺

easymum lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze sigma sie noe udziela bo dala bym jej role ojca fiony :D :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    To ja będę Fiona ☺

Andzia ja na twoim miejscu bym się dobrze zastanowiła :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku Fiony nie musiałabym mieć szczegółowej charakteryzacji. Dupsko mamy takie same. ☺ charaktery mamy podobne też jestem kochająca matką ,potrafię być agresywna jeśli dzieje się krzywda mojej rodzinie. Więc jak najbardziej mogę być Fioną. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały sukces - ostatnie dwa karmienia tylko z piersi!! Udało się nie dawać butelki z odciągniętym mlekiem. Ale nadal walczę i uzupełniam powoli zapasy, jeśli tylko mogę :)

chabasse, Carolline, Anitka201, 4me, snoopy_etka, Gusiak, karolcia87, agatka196, adzia lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, kupiłam piłkę z wytrzymałością do 600kg. Chyba starczy, może się nie będę bała usiąść :P

Carolline, easymum, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    W przypadku Fiony nie musiałabym mieć szczegółowej charakteryzacji. Dupsko mamy takie same. ☺ charaktery mamy podobne też jestem kochająca matką ,potrafię być agresywna jeśli dzieje się krzywda mojej rodzinie. Więc jak najbardziej mogę być Fioną. ☺
    Ja też, z pyska smoczyca jak malowana ;) No i gabaryty pasują!

adzia lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mamy bajkę na dobranoc :D
    to ja mogę być tym ciastkiem bo od 3 dni zajadam się piernikami podobnymi kształtem do niego ;)

Lady Savage, adzia lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto będzie kotem? ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę być ja kotem, spojrzenie mam wytrenowane bo jak mi się nie chcę tyłka po coś ruszyć to uruchamiam mojego, spojrzenie zawsze działa :)

adzia, Anitka201, easymum lubią tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka.. a mogłabyś przybliżyć jakie ćwiczenia zalecone masz dla córci..? Bo u nas też jest problem z główką i asymetrią. I tak się zastanawiam co mogę zrobić z tym moim skarbem poza obracaniem na brzuszek oraz stymulowaniem głowki na drugą stronę. Jeszcze nie konsultowałam tego z lekarzem ale widzę wyraźną asymetrię na twarzyczce. I też od urodzenia główka leci na lewą stronę.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    La lenka.. a mogłabyś przybliżyć jakie ćwiczenia zalecone masz dla córci..? Bo u nas też jest problem z główką i asymetrią. I tak się zastanawiam co mogę zrobić z tym moim skarbem poza obracaniem na brzuszek oraz stymulowaniem głowki na drugą stronę. Jeszcze nie konsultowałam tego z lekarzem ale widzę wyraźną asymetrię na twarzyczce. I też od urodzenia główka leci na lewą stronę.
    My na razie mamy zalecone głównie właściwe metody "pielęgnacji" czyli podnoszenie, przekręcanie - na youtube są filmiki Zawitkowskiego, ja mam też kupioną książkę z płytą DVD (Mamo, tato, co ty na to 1) gdzie jest więcej takich metod (ogólnie książka średnio mi się podoba, ale te filmiki przydatne). Fizjoterapeutka pokazywała mi właściwie to samo co tam (jakieś drobne detale się różnią).
    Co do ćwiczeń to bym jednak nie ryzykowała samodzielnie - może się okazać, że u was inne grupy mięśni wymagają ćwiczeń i to co ja mam robić wam mogłoby utrwalać problem. Zresztą na razie to dostaliśmy takie kompletne podstawy, kołysanie się z małą na piłce, przewalanie małej po naszych kolanach itp. Prawdziwe ćwiczenia dostaniemy jeśli "pielęgnacja" nie wystarczy, czyli za jakieś 2 tygodnie się okaże.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to forum :-) dzięki Wam nawet w nocy można się pośmiać :-)

snoopy_etka, adzia, Lady Savage, paula2013, Dżuls, kasig lubią tę wiadomość

‹‹ 2696 2697 2698 2699 2700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ