Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Staraczka a idz z tymi twoimi komentarzami do piekła
Gdybym była tym ogrem a ty osiolkiem to bys przy mnie nie biegała jak w tej bajce tylko sie turlala , u mych stóp hyhyhy
Nie no żartuje sobie .
Gdzie sie podziewalas tak cicho bez ciebie bylo , mialas pokazać filmik z zuzi umiejętnościami -
la_lenka wrote:Też mi się tak wydawało, że przecież potrafi spoglądać na obie strony, że podnosi główkę leżąc na brzuszku, że łapie zabawki w obie rączki itp. więc cała ta asymetria sporo naciągana.
Dopiero dziś fizjoterapeutka pokazała mi, że pod odpowiednim katem widać, że główka jest niesymetryczna, że włoski wytarte nierówno, że główkę odgina za bardzo, że nóżki ma w wyproście etc. I ogólnie całą masę takich nie do końca prawidłowych elementów wyliczyła. Żałuję, że nie poszłam wcześniej
Być może mała sama by z tego wyrosła, to kwestia nie neurologiczna (usg przezciemiączkowe wyszło ok), a tylko "przyzwyczajenie", ale jednak cieszę się, że dostałam instruktaż jak jej pomóc szybciej się z tym uporać.
Na razie idę na allegro kupić małej piłkę do ćwiczeń. Zawsze się tej piłki bałam, że się wywalę, albo mi pęknie pod tyłkiem. Przy porodzie za nic nie chciałam usiąść, a tu jednak i mi przyszło się przełamać.
Pewnie masz rację. Zawsze matki widzą to co chcą widzieć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W przypadku Fiony nie musiałabym mieć szczegółowej charakteryzacji. Dupsko mamy takie same. ☺ charaktery mamy podobne też jestem kochająca matką ,potrafię być agresywna jeśli dzieje się krzywda mojej rodzinie. Więc jak najbardziej mogę być Fioną. ☺
-
Mały sukces - ostatnie dwa karmienia tylko z piersi!! Udało się nie dawać butelki z odciągniętym mlekiem. Ale nadal walczę i uzupełniam powoli zapasy, jeśli tylko mogę
chabasse, Carolline, Anitka201, 4me, snoopy_etka, Gusiak, karolcia87, agatka196, adzia lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
adzia wrote:W przypadku Fiony nie musiałabym mieć szczegółowej charakteryzacji. Dupsko mamy takie same. ☺ charaktery mamy podobne też jestem kochająca matką ,potrafię być agresywna jeśli dzieje się krzywda mojej rodzinie. Więc jak najbardziej mogę być Fioną. ☺
No i gabaryty pasują!
adzia lubi tę wiadomość
-
La lenka.. a mogłabyś przybliżyć jakie ćwiczenia zalecone masz dla córci..? Bo u nas też jest problem z główką i asymetrią. I tak się zastanawiam co mogę zrobić z tym moim skarbem poza obracaniem na brzuszek oraz stymulowaniem głowki na drugą stronę. Jeszcze nie konsultowałam tego z lekarzem ale widzę wyraźną asymetrię na twarzyczce. I też od urodzenia główka leci na lewą stronę.
-
chabasse wrote:La lenka.. a mogłabyś przybliżyć jakie ćwiczenia zalecone masz dla córci..? Bo u nas też jest problem z główką i asymetrią. I tak się zastanawiam co mogę zrobić z tym moim skarbem poza obracaniem na brzuszek oraz stymulowaniem głowki na drugą stronę. Jeszcze nie konsultowałam tego z lekarzem ale widzę wyraźną asymetrię na twarzyczce. I też od urodzenia główka leci na lewą stronę.
Co do ćwiczeń to bym jednak nie ryzykowała samodzielnie - może się okazać, że u was inne grupy mięśni wymagają ćwiczeń i to co ja mam robić wam mogłoby utrwalać problem. Zresztą na razie to dostaliśmy takie kompletne podstawy, kołysanie się z małą na piłce, przewalanie małej po naszych kolanach itp. Prawdziwe ćwiczenia dostaniemy jeśli "pielęgnacja" nie wystarczy, czyli za jakieś 2 tygodnie się okaże.