X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam moje nocne randki z laktatorem mają swój urok :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, kasiq jakbyś potrzebowała dublera np do scen kaskaderskich, to ja też mogę robić za kota :)

Wogóle to za nami słaba nocka, karmienie 2:30, 5:00 i znów się obudziła, ale jak wróciłam z mlekiem, to ona znowu śpi. A ja nie mogę zasnąć. Wyglądam i czuję się jak worek po kartoflach ...

Dziewczyny, moja mała wciąż wkłada paluszki do buzi i tak nimi ciumka i mlaska, nawet jak jest najedzona. I znowu trze buziaka rączkami, stęka przy tym, już sama nie wiem co to jest. Ktoś ma pomysł?

kasig lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem śniadanie w łożku i popijam kawką, a dziecię leży w łóżeczku i słyszę jak przebiera girkami i zaciesza do karuzeli :D Niezła nocka za nami, pobudka o 00.30 dałam smoka i dospała do 1 - tu juz cyc nie pozwolił na dalsze spanie, kolejna pobudka na karmienie o 5. Chyba w międzyczasie wstawałam dać smoczek.. Kurcze wczoraj chyba pisaliście o tym nocnym wyłączaniu się - mam to samo, potrafię nawet z mężem rozmawiać na trzeźwo (ze niby nie jesteśmy zaspani) a rano zastanawiam się o czym gadaliśmy xD Na zegarek tez patrzę, a pózniej myślę, o której były pobudki xD

Lady wybacz, ale tez nie rozumiem jak można kochać rozstępy. Można je zaakceptować, ale nie kochać. No bez przesady.. To tak jak kochać wyciągnięte do pępka sflaczałe cycki, bo się wykarmiło kilkoro dzieci... No Heloł!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum moja robi dokładnie tak samo, czasami mam wrażenie, że chce zjeść jeszcze rękę na deser. U mnie też kiepska nocka. Mała nie chciała wczoraj zasnąć awanturowala się okrutnie i tak jak zawsze o 20 już spała tak wczoraj do 22 wojowała z płaczem okrutnym, no chyba że miała cyca to był spokój. Myślałam, że jak tak późno zasnęła to pospi dłużej a ona o 1, 3, 4.30 i 6 pobudki. Eh chyba jakiś skok nas dopadł bo nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Dzięki wam moje nocne randki z laktatorem mają swój urok :)
    A moze to maybeline :D :D :D

Idę dzisiaj do ginka 5ty raz ze mnie leci jak z kranu dosłownie i niewiem co znowu sie dzieje

snoopy_etka lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryyy.
    U nas Nocka marna :-/ mała w ogóle po tym szczepieniu i śpiąca i cholernie marudna a do tego strasznie nie spokojna. Wiec dziś nie wiem czy przespałam w nocy może z 2 godziny łącznie. Do tego mamy w domu remont i wysiadam. Na szczęście Rafał pomyślał i wziął dziś wolne bo jak tu ogarnąć coś z taką maruda na rękach.

U mnie mała wkłada rączki tylko do Buzki jak jest głodna lub się zastanowi po jedzeniu i chce jeszcze dojeść. A tak to nie. Wiec nie pomogę.

Staraczka a brzuch Cię boli? Bo kurde dziwne jest to że 2 miesiące od cc a ty tak krwawi.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    temat już wałkowany wiele razy - katar u niemowlaka. oprócz odciągania wydzieliny robiłyście coś jeszcze i czy długo utrzymywał sie ten stan?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Lady wybacz, ale tez nie rozumiem jak można kochać rozstępy. Można je zaakceptować, ale nie kochać. No bez przesady.. To tak jak kochać wyciągnięte do pępka sflaczałe cycki, bo się wykarmiło kilkoro dzieci... No Heloł!

Też fajnie, chociaż takich cyców nie chciałabym mieć, ale każdą z nas to na starość czeka ;) A serio mówiąc na prawdę kocham moje rostępy, wierzcie lub nie :) W nosie to mam :) i to głęboko :)

Po za tym, zrezygnowałam z cyca, Zuzia ostatni raz miała wczoraj cyca w paszczy, już mam dosyć kp. Uwielbiam to patrzeć, w jej oczy, czuję się bosko, widząc jak ssie cyca, tylko że od tyg wycycała może 30 ml z cyca, cyce mam wielkie, obolałe, laktatorem odciągam ale ledwo 30 -50 ml ;/ a jak przed i po laktatorze nacisnę cyca to leci tego tyle że szok że mała tego nie chce, mam dość tej bitwy z moim dzieckiem, nie to nie. :P I w nosie mam co o tym sądzicie, i twój komentarz staraczka mam wiesz gdzie, głębiej jak nos!! Moja decyzja, próbowałam, 3 miechy się starała, nie to nie. Szczęsliwa mama to szczęśliwe dziecko, Przy drugim będzie lepiej :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    temat już wałkowany wiele razy - katar u niemowlaka. oprócz odciągania wydzieliny robiłyście coś jeszcze i czy długo utrzymywał sie ten stan?

ja włąśnie kupiłam nawilżacz powietrza i inhalator, zobaczymy jak to zadziała, bo mała u mnie znowu zakatarzona

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja włąśnie kupiłam nawilżacz powietrza i inhalator, zobaczymy jak to zadziała, bo mała u mnie znowu zakatarzona

zastanawiam się jak się stosuje wodę morską taką w ampułkach? wlewa się dziecku 1-2 kropelki i się odciąga respiratorkiem? ale czy dziecko się nie zaksztusi?

powietrze w domu nawilżam od samegompoczątku takimi nawilzaczami zamieszanymi na grzejnik :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Uwielbiam to forum :-) dzięki Wam nawet w nocy można się pośmiać :-)
    Hehe to samo pomyślałam ☺

Anitka201 lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja też zaczyna butować się przeciwko piersi, zwłaszcza gdy podaje odciągnięte mleko butelką to przy następnym karmieniu jest już wiercenie (pomimo że daje butelkę Medela). w ciągu dnia odciągam jednorazowo już 150ml więc super! ale szczerze zaczyna mnie wkurzać KP i przyznaje, choć nie powinnam bo tak długo walczyłam o mleko, ze codziennie odliczam dni do 6 miesiąca aż odstawię pierś

snoopy_etka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A moze to maybeline :D :D :D

Idę dzisiaj do ginka 5ty raz ze mnie leci jak z kranu dosłownie i niewiem co znowu sie dzieje

Ale to nie miesiączka? Ja też jakoś dziwnie w tym mcu nie dość ze @trwała 9 dni a przed porodem 3-4 to po tych 9 dniach co drugi dzień krwawie. ..nie mam pojęcia co się dzieje tymbardziej ze 1 @ po cc była normalna. Wizytę będę dopiero miała w grudniu jak skończę leki bo mam torbiel. Może to przez to nie mam pojęcia ale mam dosyć jakbym 3 tyg ciągle @ miała ...:-(

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    zastanawiam się jak się stosuje wodę morską taką w ampułkach? wlewa się dziecku 1-2 kropelki i się odciąga respiratorkiem? ale czy dziecko się nie zaksztusi?

powietrze w domu nawilżam od samegompoczątku takimi nawilzaczami zamieszanymi na grzejnik :)

Moja tak, krztusi się, dziś nie mogła złapać oddechu, zapomniała że buzią można oddychać, jest strach ;/ bo widzisz że dziecko chce nosem złapać oddech po tych kropelach a nie moze i się dusi, wtedy ja ją szczypie, i ona zaczyna płakać, i potem na szybko aspiratorem Fridą wyciągam gile. A potem jest pół godziny uspokajania i tulenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:05

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nocka nawet fajna :-)
    KACPER zasna oo 19.30 pierwsze karmienie o 1.30 A drugie o 6.30 :-) wiec jestem bardzo wyspana dzisiaj :-)
    Teraz Babel śpi ładnie od 8 a ja ww tym czasie zaliczyłam poranny prysznic śniadanie ogarnelam jego ciuszki w szafie i teraz kawka :-) a później spacerek bo pogoda piękna :-) .

Lady ja nawet nie zwracam uwagi na moje rozstępy dla mnie to jest pamiątka po ciąży :-) liczyłam się z nimi od początku ze się pojawią. A co do karmienie to masz race szczęśliwe dziecko to szczęśliwa mama ;-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu już chyba wszystkie o miesiaczkach piszecie A ja ciągle nie mam :-/ (nie kp) z jednej strony można się cieszyć ale u mnie to raczej znowu odzywają się policystyczne jajniki i mega problemy z cyklami :-/ ale zobaczymy 8 grudnia odwiedzam mojego doktorka :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Za to u nas dziś nocka cudowna... jak Nadia zasnęła kolo 22 tak obudziła się dopiero o 5.40 =) ... (az sama byłam w szoku) i to może pospala by nawet dłużej tylko sobie na główkę ściągnęła pieluszke i zaczęła się wiercic i stekac... =)
    Oczywiście cyce jak kamienie, wiec po jedzonku laktator w ruch i tym sposobem juz mam przygotowana porcję 110 ml na dzień =)

Widzę, że kp z dnia na dzien coraz więcej z nas wykancza... tez prawdę mówiąc odliczam dni to 6 miesiąca, ale mam ogromne wątpliwości czy w ogóle wytrwam do tego czasu... chciałabym, ale czasami naprawdę mam już tego serdecznie dosc.
    Dla dziecka niby lepsze jest mleczko mamy, ale jak widzę jak obie sie meczymy i mała płacze, a po butelce z mm są śmiechy i cudowne dziecko to tym bardziej zaczynam się poddawać ...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak, na głos mówię że do 6 miesiąca ale w głowie powtarzam 4 miesiąc, 4 miesiąc... no zobaczę jak to będzie ale poczucie zapewnienia tego co najlepsze dla maluszka jest tak silne że pewnie zacisnę zęby o będę się doić ;)

a u mnie @ jeszcze nie było

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka no brzuch to bolal tylko pierwszego dnia nad ranem tak ze myslalam ze sie zesram z bólu , zaczęłam krwawic i po bólu .

Paula nie to nie jest normalny okres , czuję jak w połogu ze mi leci jak stoję to czuć kapanie , nawet sie poterzec nie moge bo wszystko sie slizga , od razu pod kran idę umyć :/

Lady odpierdol sie ode mnie bardzo miło proszę, jak sie nie odzywalas to na pewno czytalas jak pisałam że nie wnikam w to czy ktos kp czy mm i nie neguje bo sama jestem zmuszona od porodu dawać mm ..
    Ps. Nie pisz wymuszonych postów bo w niektórych zdaniach się powtarzasz . Rozumiem że też chcesz fajnie opisywać jakieś sytuacje tak jak dzuls ale sorry nie dorastasz jej do pięt swoim pisaniem , tyle miesięcy tu jestes a tylko wczoraj udalo ci sie rozbawic towarzystwo z tym shrekiem .

A teraz wybaczcie lecę załatwiać becikowe , mam podejście nr . 4 :D
    Potem lekarz na szybko i z małą na bioderka . Także miłego dnia WSZYSTKIM życzę , zajrzę wieczorem :)

• diatomka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Mala jadla o 22 , potem po 5 i spi do teraz!!! Juz nawet nie wiem czy ja budzic czy cvo...???

W ogole kolejny dzien z rzedu po 18 zaczyna sie darcie ale takie mega!!! Nie wiem czy to skok czy co???

Staraczka poprzednio brakowalo dokumentow?

Ja nie bylam zmuszona mm, sama wybralam. Kp nie jest dla mnie i koniec. Podziwiam matki karmiace;) piersia;)

O budzi sie!!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2697 2698 2699 2700 2701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ