X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Lady odpierdol sie ode mnie bardzo miło proszę, jak sie nie odzywalas to na pewno czytalas jak pisałam że nie wnikam w to czy ktos kp czy mm i nie neguje bo sama jestem zmuszona od porodu dawać mm ..
    Ps. Nie pisz wymuszonych postów bo w niektórych zdaniach się powtarzasz . Rozumiem że też chcesz fajnie opisywać jakieś sytuacje tak jak dzuls ale sorry nie dorastasz jej do pięt swoim pisaniem , tyle miesięcy tu jestes a tylko wczoraj udalo ci sie rozbawic towarzystwo z tym shrekiem .

Wraca moja prawdziwa Ja ;) okres ciąży, porodu i tych wszystkich wachań hormonalnych się zamyka więc częściej albo będziecie się śmiały, z takiego " osioła z Shreka" jakim jestem, no chyba że moje dziecko będzie nadal bezproblemowe, wtedy zawieszę konto, zaczynam się poważnie nad tym zastanawiać, bo coraz mniej się tu osób udziela. Kiedyś było 20 str dziennie, teraz jak napiszemy 10 str w tydzień to święto

Dżuls lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz Lady, chciałam zacytować, a polubiłam.
    Generalnie to chciałam tylko powiedzieć, że ciężko oczekiwać, żebyśmy trzaskały codziennie po 30 stron, bo różnica jest taka, że wtedy byłyśmy w ciąży i część z nas miała czas siedzieć non stop z nosem w telefonie czy laptopie i np pierdzielić w 50 postach o cottonballsach, bo leżałyśmy na dupie pół dnia, a teraz każda ma zapierdziel z małym dzieckiem (albo i dwójką...) i powinnaś docenić, że mimo wszystko piszemy na tym forum, zamiast narzekać, że już jesteśmy dla ciebie za nudne, bo mało piszemy. Ja np mimo przerwy po urodzeniu Mani z chęcią wróciłam na forum, bo się z Wami zżyłam i jestem ciekawa co u Was, a nie tylko dla rozrywki, i jak mało się dzieje, to nie narzekam że się zraz stąd zwinę, bo nie zapewniacie mi już takiej rozrywki, tylko rozumiem, że jak Was tu nie ma to zapewne dlatego, że nie wiecie już w co ręce włożyć :D Lady, JAKOŚĆ, a nie ILOŚĆ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 10:47

agatka196, snoopy_etka, kapturnica, diatomka, Anitka201, Kucykowa, chabasse, Czarna_88, MadziaRatMed lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, jeszcze trochę i zostanę sama na cyckowym placu boju. Ja planuję rok minimum, a potem się zobaczy.
    Ogólnie właśnie przeciwnie do was, ja doszłam do stanu, że kp w końcu mnie cieszy - przystawienie jest łatwiejsze, czasem jak dobrze lezymy to mała sama potrafi złapać, jak trzeba to nakarmie na siedząco, cycki miękkie, skończyły się stałe wiszenia, mała chce jeść regularnie. Same plusy.
    A, że czasem ma fazy krzyczenia i walki z cyckiem - trudno, jest malutka takie jej prawo. Podania z wypunktowaną listą powodów tej histerii mi na razie nie złoży. ;) Nauczyłam się do tego dystansowac, po pewnym czasie mija.

Carolline, aldonaa, bento, Dżuls, agatka196, Wonderland, Kucykowa, Czarna_88, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    temat już wałkowany wiele razy - katar u niemowlaka. oprócz odciągania wydzieliny robiłyście coś jeszcze i czy długo utrzymywał sie ten stan?
    Z katarem nie miałam doczynienia u takiego malucha, ale na gile w nosku (często po nocy) psikam do noska nosefrida spray, podłączam Katarek do odkurzacza i wyciągam, to co tam zalega. Polecam katarek do odkurzacza,,takim ustnym tak nie wyciągniesz ;) Zdrówka!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    tym forum, zamiast narzekać, że już jesteśmy dla ciebie za nudne, bo mało piszemy.

Po pierwsze nie narzekam, tylko stwierdzam fakt :P
    Po dwa kto powiedział że jest nudno :P z staraczka nie da się nudzić na tym forum, :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka we dwie zostaniemy, bo ja mam takie podejście jak ty. A moja w gorsze dni potrafi po 2h wisieć na cycku by sobie zrobić 40 min przerwy i kolejne 2 h wisieć. Normalnie je z 8 razy za dnia i 3 w nocy. Ale mimo wszystko nie przeszkadza mi to po prostu tak ma byc, dla małej jest to dobre, dla mnie nie problematyczne za bardzo. Może domu jakos szalenie nie ogarnę, obiad co pare dni zrobię a tak to maz po powrocie z pracy musi, ale mała rosnie jak na drożdżach, jest zdrowa na razie (odpukać w niemalowane) i spokojna jak ja kolki nie męczą :p będę musiała zrezygnować wcześniej z jakiegoś powodu to nie będę włosów na głowie rwała, nie będę musiała to jedziemy z tym koksem :p

bento lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:13

Carolline, bento, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka - moze o tej 18 juz jest zmęczona? Moja przed 19 wlasnie robi się marudna i płacze, bo codziennie o 19 kąpiel, karmienie, spanie.

Dżuls - zgadzam się, z tym co napisałaś. W ciąży mimo obowiązków domowych było dużo czasu na leżenie na kanapie i klepanie na forum. Teraz oprócz obowiązków domowych doszedł mam mały człowieczek potrzebujący sporo uwagi. Nie każde dziecko poleży godzinę samo i się sobą zajmie, nie każde spi przez poł dnia i daje matce czas na chwile dla siebie.
    Ja piszę głownie jak karnię, albo wieczorem jak młoda spi.
    Na forum można poradzić się bardziej doświadczonych mam lub znaleźć wsparcie :) Lżej mi się żyje wiedząc, że niektóre z was też mają marudzące i ryczące bez powodu dzieci :)
    No ale skoro komuś się nie podoba, komuś się nudzi to jego wybór :)

Kucykowa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja tak z innej beczki, czy czujecie sie jakos tak dziwnie osamotnione w maciezynstwie, jakos tak wyczerpane i momentami nie majace energi do niczego-jakos jest mi zle , jestem Nadal gruba, Ariana potrzebuje mnie 24 na dobe, siedze w domu i uciekaja mi dni ha dniami

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp nie zapominajcie o mnie ;-)

julita ja polecam isonasin do noska i odciąganie fridą. Przy wpuszczaniu główka musi być lekko na boku i uniesiona do góry.

U nas nocka niezła, cycanie 4 razy, ale za to mała spała bardzo spokojnie. Zawdzięczamy to chyba mega kupie, która wczoraj się pojawiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:41

Carolline lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Z katarem nie miałam doczynienia u takiego malucha, ale na gile w nosku (często po nocy) psikam do noska nosefrida spray, podłączam Katarek do odkurzacza i wyciągam, to co tam zalega. Polecam katarek do odkurzacza,,takim ustnym tak nie wyciągniesz ;) Zdrówka!

ale to jest taki specjalny z podłączeniem do odkurzacza? :D jak to sie dokładnie nazywa?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Hehe, jeszcze trochę i zostanę sama na cyckowym placu boju. Ja planuję rok minimum, a potem się zobaczy.
    Hola hola! U mnie też młoda tylko na cycku, ale przyznam, że na początku miałam chwilę zwątpienia czy dam radę i jak długo, bo młoda baaardzo chciała jeść z cycka, ale źle łapała i ogólnie przez jakieś pierwsze 1,5 miesiąca karmiłam ze łzami w oczach.
    Ja planuję karmić rok, tak jak starszaka, taki okres wydaje mi się w sam raz. Ale jak będzie, to życie pokaże, bo oni są tak kompletnie różni, że nie jestem w stanie nic przewidzieć.

A jak dzieciom odciągacie gluty? Czym psikacie? Jak już kiedyś pisałam, moja młoda rzęzi z rana i chciałam jej odciągnąć, ale nic nie wyszło. Zrobiłam jej inhalację solą fizjologiczną i też nic potem nie dałam rady odciągnąć. Macie jakieś specjalne spraye dla takich maluchów?

Moka, ale od tej fridy podłączanej do odkurzacza to trzeba mieć chyba jakiś odkurzacz z regulacją mocy? Bo mam wizję jak wysysam mojej młodej mózg przez nos O_o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:00

bento, Carolline, adzia lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    ale to jest taki specjalny z podłączeniem do odkurzacza? :D jak to sie dokładnie nazywa?
    Katarek :) taki wężyk z plastikowymi końcówkami wkłada się do węża od odkurzacza http://www.katarek.pl

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woda morska plus katarek. Mózgu się nie wyssie na pewno, ja mam odkurzacz 2200W i nawet na maksymalnej mocy daje się wytrzymać, zanim zrobiłam córce to przetestowalam na sobie. Choć u mnie regulacja jest, więc normalnie robię na mniej, 10 sekund i po wszystkim, mała nawet nie pisnie. Przy Fridzie wyła jak zarzynana.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls mózg zostaje na miejscu :D ta rurka reguluje ciśnienie ssania :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja tez jestem na KP i coś czuje że moja córcia sama zadecyduje o odstawieniu. Ja nic nie mam do gadania w tej kwestii. A szybko to nie nastąpi. Ja się już przyzwyczaiłam choć nie powiem ze jest lekko.

Załatwiłam rehabilitację prywatnie i w piątek idziemy na pierwszą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:14

bento, Carolline lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski! Wiem, że rzadko tu jestem, ale skoro wpadłam i temat o kp to i ja zostaję na placu boju. Też planuje minimum rok, później zobaczę jak będzie.

Ogólnie to myślałam że moje początki kp były trudne i zazdrościłam Wam tych cyców jak kamienie i robienia mega zapasów, ale jak teraz na to patrzę z perspektywy to chyba nie było tak źle (kiedyś pisałam, że u mnie cyce od początku były miękkie i chociaż czułam że sie napełniają, to nie w takim stopniu żeby robiły się twarde; przez to też chcieli mi go dokarmiać w szpitalu, bo tam przecież oceniają ilość mleka po tym czy cyce są miękkie czy twarde). Moja laktacja się już ustabilizowała, co odczułam jedynie jako brak uczucia napełniania. Podobnie jak u La_lenki kp w końcu jest dla mnie bezstresowe i rozczula mnie Staś, który w czasie karmienia zerka na mnie swoimi małymi oczkami i trzyma na cycu obie otwarte rączki - wygląda wtedy trochę jak taki mały jedzący gryzoń ;)

PS. Staś kończy dziś 3 miesiące. Jakoś tak szybko ten czas płynie. Z jednaj strony jakoś tak mi żal, ale z drugiej uwielbiam patrzeć, jak się rozwija :)

agatka196, snoopy_etka, Dżuls, bento, aldonaa, adzia, Lady Savage, Carolline, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja odliczam do 6. bądź 4. miesiąca...może gdybym karmiła piersią, a nie odciągała to byłoby inaczej...Tosiek przespał dziś od 20:00 do 6:00 z przerwą na karmienie ok. 2:00 i gdybym nie musiała bawić się z laktatorem, to też bym czuła się wyspana...eh...
    Co do noska,ja fridą nie dałam rady...płuca szło wypluć, mały się darł i ogólnie tragedia...katarek do odkurzacza zmienił moje życie (hasło jak z reklamy) :) Woda morska w sprayu, chwila i po kłopocie...Tosiu tylko przy wodzie marudzi,a odkurzacz kocha :) W sumie jego gile są tak długaśne (przepraszam wrażliwych) i suche na końcu, że musiałabym mieć siłę pudziana, co by je fridą wyciągnąć :d Poza tym frida łatwo o zapalenie gardła od bakterii żyjących w nochalach naszych pociech (info od pediatry)...

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snoopy strasznie mocno Ci kibicuję w tym odciąganiu, myślę że wiele z nas by nie dało rady i się zniechęciło. Jesteś mega dzielna i bardzo Cię podziwiam!!!

snoopy_etka, Kucykowa lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej no ja też kp! :) od bratowej usłyszałam kiedyś, że dziecko to najlepszy laktator.. I to prawda! Dziecko zawsze sobie wyciągnie z piersi tyle ile będzie chciało.
    Miałam chwile zwątpienia jak każda z Was, zwłaszcza, że znajomi mają starszą o 3 tyg córkę, która jest na mm i mąż się nasłuchał jak to fajnie noce przesypia, ze spokojne dziecko i w ogóle. Kiedy mielismy problemy z brzuszkiem, albo mała miała płaczliwy dzień ciagle słyszałam, że pewnie się nie najada. Czasami sama juz wątpiłam w swoje cycki, pokarm i tą całą otoczkę, ale się nie poddałam i wiem, że daję dziecku to co najlepsze. Planuje karmić do poł roku, ale kto wie czy nie pociągnę tego dłużej, widząc, że 1,5 roczny bratanek chorował w życiu tylko raz na wirusowe zapalenie gardła no i katar przy ząbkowaniu ale to norma.

bento, Carolline, agatka196 lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
‹‹ 2698 2699 2700 2701 2702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ