X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie też przy fridzie wyje jak zarzynana, a gluty są tam gdzie były, więc chyba wypróbuję ten katarek. Te 40 zł na allegro to jest dobra cena, czy dostanę gdzieś taniej?
    http://allegro.pl/katarek-aspirator-na-katar-do-odkurzacza-odciagacz-i5661633798.html

Pytanie z innej beczki - robiła któraś z Was po porodzie test obciążenia glukozą? Bo kurcze nie wiem jak to logistycznie rozegrać, bo muszę iść z samego rana do przychodni na czczo, potem siedzieć na dupie przez 2h, i pewnie też nie mogę karmić, żeby nie zaburzyć wyników...? Czyli dzień wcześniej muszę odciągnąć ze dwie butle mleka, żeby mąż dał młodej jak mnie nie będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 11:37

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam w Gemini, przy okazji innych pierdół, nie wiem czy najtaniej, ale najwygodniej jedną paczka. Tylko weź Katarek Plus, bo łatwiej się czyści. Jeszcze małą szczoteczkę polecam, ta sprzedawana dodatkowo jest fajniejsza niż ta z zestawu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój małżonek zupełnie w drugą stronę...nawet na jedno karmienie wstaje,żebym się w tym czasie odciągala i czuła się choć trochę wyspana... sam ma słaby układ pokarmowy i jak usłyszał, że kp dobrze wpływa na trawienie itp.,to ciągle mnie mobilizuje do odciągania i jak jest w domu, to przejmuje synka...
    W ogóle nie pisałam,że odeslali nas ze szczepieniem na kolejny tydzień,bo poprzednie znamię ciut czerwone jeszcze...Tosiek ślicznie przybiera, teraz waży 5100 g i długi na 61cm.Takie informacje dają kopa w tyłek i sprawiają,że przyjaźnie patrzę na swoje laktatory.MM mały dostaje tylko dwa razy w nocy, więc teksty o zbyt chudym mleku,słabej i małej ilości mojego pokarmu życzliwi, których dookoła mnie niestety nie brakuje,mogą sobie wsadzić :p

• Wonderland Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Pytanie z innej beczki - robiła któraś z Was po porodzie test obciążenia glukozą? Bo kurcze nie wiem jak to logistycznie rozegrać, bo muszę iść z samego rana do przychodni na czczo, potem siedzieć na dupie przez 2h, i pewnie też nie mogę karmić, żeby nie zaburzyć wyników...? Czyli dzień wcześniej muszę odciągnąć ze dwie butle mleka, żeby mąż dał młodej jak mnie nie będzie...

O właśnie, ja też się wybieram w najbliższym czasie. Chyba zrobię jakiś mały zapas, ale liczę na to, że nie będzie głodny przez te 2,5h...

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja kupowałam w Gemini, przy okazji innych pierdół, nie wiem czy najtaniej, ale najwygodniej jedną paczka. Tylko weź Katarek Plus, bo łatwiej się czyści. Jeszcze małą szczoteczkę polecam, ta sprzedawana dodatkowo jest fajniejsza niż ta z zestawu.
    Która szczoteczka?
    http://www.aptekagemini.pl/katarek-plus-czyscik-do-wezyka-aspiratora.html
    czy
    http://www.aptekagemini.pl/katarek-szczotecz-uniwers-d-aspirator-1szt.html

8pdp47e.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi akurat dzisiaj frida fajnie działa, bez płaczu. sorry, ale wyciągnęłam takie dwa wielkie zielone gile że aż słabo mi się zrobiło na i h widok :P bezbarwną wydzielinę też dobrze odciąga ale fakt płuca się namęczą.

myślicie że łatwiej zaaplikować wodę morską w spreju czy taką w ampułkach jednorazowych?

wiecie, ja marudze że czekam na 4 czy 6 miesiąc ale że jestem uparta jak osioł to wytrzymam z tym KP, na noc zawsze odciągam i podaje z butelki bo czuję się komfortowo wiedząc ile zje na sen :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dokładnie w ciąży mialysmy więcej czasu niż teraz dziecko, sprzątanie gotowanie a w ciąży było tylko sprzątanie i gotowanie a jeżeli ty masz czas non stop siedzieć na forum i pisać to podziwiam

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam obie, ale tej długiej jeszcze nie było potrzeby użyć

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:13

Wonderland, la_lenka, Lady Savage, Anitka201, karolcia87, agatka196 lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy ostatnio inny problem. Otóż myślałam kiedyś że smoczek to mój największy wróg, a tymczasem młoda pluje smoczkiem dalej niż widzi (śmiesznie to wygląda, bo nagle smoczek robi takie "plum" z buzi :) ) i wyraźnie, niestety, preferuje kciuk. I o ile smoczek kiedyś jej zabiorę, to kciuka kurde nie utnę, a od tego są poważne wady zgryzu. Mąż nawet zastosował po kryjomu jedną ze swoich stalinowskich metod i posolił jej kciuk, ale zdaje się, że wtedy jeszcze bardziej jej smakowało :/ Coś czuję, że będzie walka, bo jeśli wrodziła się we mnie i w tej kwestii, to może być duży kłopot z odzwyczajeniem jej, ja potrafiłam obudzić się z kciukiem w buzi w wieku 10 lat :/

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dżuls mózg zostaje na miejscu :D ta rurka reguluje ciśnienie ssania :)

jej właśnie jak pierwszy raz zobaczyłam fridę w szpitalu i podłączyłam do tej aparatury próżnia to tak myślałam xD że jej mózg przez to wsysnę XD haha

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:

ja robiłam test 6 tyg po porodzie i normalnie w przychodni karmiłam, nie zaburzyło to moich wyników

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    myślicie że łatwiej zaaplikować wodę morską w spreju czy taką w ampułkach jednorazowych?
    Najlepszy disnemar baby - w przeciwieństwie do innych firm nie psika pod za mocnym ciśnieniem. Ja ampułki nie umiem dobrze zaaplikować, mała się wiecznie krztusiła.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Lady dokładnie w ciąży mialysmy więcej czasu niż teraz dziecko, sprzątanie gotowanie a w ciąży było tylko sprzątanie i gotowanie a jeżeli ty masz czas non stop siedzieć na forum i pisać to podziwiam

Bo ja mam złote dziecko :) śpioch mi się trafił, pisałam Wam nie raz, że Zuzia jest bardzo bardzo fajna i na dużo mi pozwala. Jeden minus taki że mamy od samego początku problemy z kp, ja sie wczoraj już poddałam na tip top i już dziś jej piersią nie karmię. Wczoraj był ostatni raz.
    Po za tym nie siedzę non stop na forum, mam mnóstwo pracy :) na święta, zamówień, np

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 12:25

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np: 4 tyg temu zamówienie na pamiątkę chrztu św.
    1zp2vfc.jpg
    a teraz święta, mnóstwo mam zamówień na kartki świąteczne
    opus1j.jpg
    i 12 cm bombki
    e7ggsx.jpg
    a ja dla swojej rodziny przygotowałam kartki świąteczne z Zuzią
    dnyj9d.jpg

Carolline, 4me, Gusiak, Wonderland, kasig, easymum, adzia lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita do mnie frida jako aspirator nie przemawia ani terazx ani przy synkyu. Odkrylam aspirator firmy marimer, ma swietna mala koncowke i nie uszkodzisz noska, i wode tez mam tej firmy, delikatny strumien bo jest dostosowany dla malych dzieci wlasniue;)

Lady wiele znas ma tez drugie dziecko;)

Alicja!!!! Ja sie czuje ok, jedyniue mam kiepski czas z mezem i to mnie dobija:( chodzi o sfere intymna. Ale ciesze sie zyciem, dziecmi i nie doluje. Jezeli masz depresyjne stany to moize warto pobreac jakies suplementy o ile nie karmisz. Napewno wit d by pimogla w dawece 2000j. A jak nie to pogadaj zx kims, moze znajdz w okolicy inna mame i chodzcie razem na spacery. Ostatecznie ginekolog moze Ci jaskiues hormony przepiusac. Pisze o tym bo bylam w takim stanie jak Ty teraz w po poprzedniej ciazy. Dlugo mnie to trzymalo. Myslke ze to byla depresja poporodowa.

Dżuls lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po szczepieniu... dziś zrobilismy tylko hib, bo po ostatnim DTP mała miała jakąś gulke na nodze, która utrzymywała się przez kilka tygodni i zastanawiamy się czy nie zmienić DTP na ta bezkomorkowa DTaP - niby nie są dostępne w przychodni i chcą nam wcisnąć 5w1, ale poszukam sama na własną rękę w aptekach i może się uda... =)

Kasiq pytałam o ta laktuloze (generalnie trafiła nam się jakas głupia pediatra - przez pomyłkę zapisalam się do innej niż zwykle) i powiedziała, żeby nie dawać syropu a jedynie rano przed jedzeniem 5 kropli dicofloru, wykluczyć z mojej diety nabial i wszelkie zioła plus mocne herbaty - generalnie pić tylko źródlana, niegazowana wodę ( I wydaje m sie, ze wg. Niej najlepiej na w ogóle żyć powietrzem) ... a no i nie dokarmiać mm... mówiłam, że dziecko zje z piersi i chce jeszcze dlatego dokarmiam to pani stwierdziła, że nie możliwie, że jest głodna bo przecież przybrała w miesiąc 900 gram (trzyma się środkowego centyla) i ma Jej wystarczyć tylko pierś... a co jeszcze ciekawsze mam karmić z piersi z zegarkiem w ręku 15 min, odstawiac i kolejne karmienie za 2.5 h, bo te bóle brzucha i problemu z wyproznianiem są pewnie dlatego, że dziecko się przejada!

Normalnie strzelić sobie w łeb z takimi teoriami.... pierdziele i więcej do tego pediatry nie idę =)

Dostałam tez dla malej skierowanie na badanie moczu i TSH, bo może w moczu wyjdzie coś od czego tak się dzieje z brzuszkiem.
    Echhh....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady omg! Musisz lubic taka drobnice;) na poeaznie to od dwoch dfni probuje zszyc dziurke w poduszcze minky i zebrac sie nie moge a srodek wypada haha

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak to Ty refundowana szczepisz tak?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wśród wrześniówek są w końcu jakieś mamy z Łodzi i okolic, które byłyby chętne na spotkanie? :)

diatomka lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2699 2700 2701 2702 2703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ