X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy ze szczepienia prawie się z młodym popłakałam szkoda ze tylko na rota jest doustna a resztę trzeba kloc
    A i waży my 6400 i 63cm wzrostu

chabasse lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    No to podziwiam, pewnie po prostu nie jesteście takimi syfiarzami jak my :D No ale niestety, przyznam się bez bicia, że jak mam do wyboru sprzątać czy np. pobawić się z dzieckiem, to wybieram to drugie, więc siłą rzeczy kuchnia schodzi na drugi plan i potem muszę ją gruntownie odsyfiać. Rozumiem, że masz lakier? Ja się przymierzam do zmiany frontów na gładki lakier. Jak z trwałością? Nie odpryskuje Wam? Bo my dużo gotujemy i kuchnia jest na maxa eksploatowana, na dodatek mała i ciągle w coś uderzam, wiec boję się, ze w lakierze byłby odprysk na odprysku.
    My mieliśmy 5 lat lakier błyszczący - nie zmienił koloru, nic nie odpryskiwało i bardzo latwo się czysci- plyn do szyb, przejezdzasz szmatka i sprzątnięte.
    Teraz mamy mat i od razu zauwazylam, ze brut jest bardziej widoczny i ciężej sie czysci ale dalej nie przyspaza nam to większych kłopotów. Mam nadzieje, ze ten mat nie pozolknie przy uchwytach- bo mamy frezowane, no ale tego narazie nie wiem, bo kuchnie uzytkujemy od sierpnia ;) tego zolcenia sie bałam, bo widziałam kiedys takie zażółcone w Ikei ale moj stolarz przekonywal, ze on ma lepsze lakiery od Ikei :D hehehe jakos za bardzo mu nie wierze ale z drugiej strony mowil to juz po,podpisaniu umowy i daje gwaranacje na swoje meble na 5 czy 10 lat. No i w Ikei dotykają tego tysiące osob, u nas troche mniej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mieliśmy żadnego odprysku- gotuje a i owszem ale tez nie rzucam,jakos,specjalnie garnkami po kuchni :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka - zapomniałam Ci odpisać o tym wędzidełku. To nie był problem, bo była u mnie położna laktacyjna i sprawdzała jak ssie pierś i butelkę i było ok. Wydaje mi się, że mleko nie leci takim strumieniem jak on by chciał i szybko się tym denerwuje.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepienie to NIC.
    Nas czeka padanie, gdzie malemu zakladaja cewnik na siusiaka i przez ten cewnik wlewają wode, jednoczesie cykają zdjęcia rentgenowskie i sprawdzają czy woda nie cofa sie do nerek. To dopiero bedzie hard core :/ nawet lekarz mowil, ze to bardzo nieprzyjemne badanie dla małego :( ja wiem, ze na pewno z nim tam nie idę. Tata sie bedzie musial wybrac :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to współczuję tego badania , ale masz chociaż plus ze mąż pójdzie u nas mojego więcej nie ma jak jest i sama wszędzie musze chodzić. ..

A czemu takie badanie musicie zrobić?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ubrania dla mamy, to ja miałam prostą sukienkę przed kolano ecru skromna ale elegancka, no ale ja nie miałam dylematów z wyborem bo karmimy się butlą, gdybym karmiła piersią to pewnie byłby wiuększy problem.
    Ojej 4me biedulek, a dlaczego musicie takie badanie wykonac?

Apropo któraś z Was jeszcze wspominała o kupkach ze śluzem. O ile cyckowym dzieciom się takowe zdarzją i to normalne, to my mieliśmy wyższą szkołę jazdy bo mały nam robił ze śluzem pediatra powiedziała ze tak może być ale świadczy to o jakimś stanem zapalnym, później już zauważyłam smużki krwi dostaliśmy skierowanie na posiew kału i w nim wyszedł gronkowiec..Pani doktor ku mojemu zdziwieniu kazała na to podawać tylko probiotyk i jakby po 2 tygodniach nie przeszlo to dałaby antybiotyk ale na szczęscie przepędziliśmy to dziadostwo, Kupki z dnia na dzień zrobiły się ładne bez śluzu i juz jest wszystko ok.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    4me to współczuję tego badania , ale masz chociaż plus ze mąż pójdzie u nas mojego więcej nie ma jak jest i sama wszędzie musze chodzić. ..

A czemu takie badanie musicie zrobić?
    Mamy wąski napletek i zbiera sie tam cos takiego jak mastka. Dodatkowo maly miał zakażenie układu moczowego ecoli- może wlasnie przez ten wąski napletek i to co się pod nim zbiera a moze przez to, ze cofa mu sie mocz do nerek- oby nie! Dzis byliśmy u nefrologa dziecięcego i powiedzial, ze jest kandydatem to tego badania :( mam nadzieje, ze uda sie ten napletek rozciągnąć i okaże sie, ze te zakazaenia byly przez to. Nastepna wizyta po nowym roku a teraz mamy smarować maścią z hydroortyzonem lekko sciagniety napletek, by sie powoli rozszerzał.
    Ogólnie lekarz jak zobaczył to powiedzial, ze juz dawno powinnismy sie tym zająć, ze juz jest późno i ze dziwi sie, ze żaden lekarz nie zareagował. Mowi, ze pediatrzy ogolni boja sie tego napletk i bagatelizują sprawę.
    A mojego syna oglądalo juz z kazdej strony 4 różnych pediatrów i rzesza tyć szpitalowych i nikt wczesniej nie zareagował :/
    W końcu nasz ostatni pediatra powiedzial, ze dobrze by go obejrzał nefrolog... Takze mamy chłopców polecam sie przyjrzeć napletkowi i jesli macie,jakies podejrzenia, ze jest za waski to pójść po skierowanie do nefrologa- bo jak widac, niektórzy lekarze nie reagują a pytaliśmy sie o to juz tyle razy- jak pielęgnować, odciągać czy nie itp,itd... Czyli chcieliśmy działać a i tak mieli to w d... I gdyby nie moja upierdliwość to pewnie dalej bylibyśmy nieświadomi problemu aż w końcu zrobilby sie z tego jakis okropny stan zapalny albo zakażenie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy czym maly super przybiera na wadze, nie marudzi i jest pogodnym chlopcem- i jak tylko takie cos słyszeli pediatrzy to stwierdzali, ze wszystko ok. Tylko jedna sie ciągle czepiala a okazalo sie, ze ona jedna wyczula pismo nosem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje! Jak Boga kocham... Moje dziecko wyje od rana bez powodu :( nie mam już siły. Głowa mi pęka z braku kawy, a ten mały kmiotek albo cyc albo na ręce. Na spacerze pospala z poł godziny i to jest wszystko jak na dzień dzisiejszy..

A i byłam u pediatry i mino wyników w normie dostałyśmy żelazo, bo ponoc dla dzieci są inne normy. Oby nam to nie zafundowało zaparć :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa żelazo i te inne z tym związane RBC, HGB, HCT tez mamy podobno bardzo slabe a ze kiedys mial w normie to moze swiadczyx o jakies infekcji wewnatrz :/ mowie Wam nic nie widac po moim dziecku- uśmiechnięty, nie placze, rośnie jak na drożdżach a w tych wynikach ciągle cos nie tak :/ ja tylko jeżdżą od lekarza do lekarza :/
    My mamy brać Ac follic czy cos takiego w tabletkach! Mamy kruszyć i podawać przez strzykawke- juz widzę jak będzie pięknie to pil :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka ją kupiła sobie sukienkę na pięknamama.pl może też coś wybierzesz

bento lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam zazdroszczę białej kuchni..czekam na swoją bo my żeby się wprowadzic zrobiliśmy przejściowa kuchnie..moje fronty w kolorze drewna są fuj. Ja lubię minimalizm w domu tak aby te wszystkie bibeloty były pochowane.
    co do stroju na chrzciny to ja miałam żakardowa spodnice o taka:

5de8b248e05d9e8amed.jpg
    i do tego kremowa delikatna koszule.
    u nas w lokalu miałam specjalne miejsce do karmienia młodego wiec kiedy chciał to jadł. Gdybym nie miała takiej możliwości to pewnie butla by poszła w ruch.
    dzisiaj mój mały zrobił furorę w rossmannie :-) tak się rozgadal przy kasie i do tego zaczal sie śmiać w głos ze rozbawił wszystkich w kolejce włącznie z ochroniarzem :-)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mam jakiś kryzys laktacyjny:/ przez to, że Lilka nie chce jeść z cyca poza noca to ciągle ściągam i ona jet non stop głodna więc nie nadążam ze ściąganiem, teraz zjadła 210!! myślałam, ze zasnie, ale gdzie tam :/ no masakra

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś mały ruch chyba wszystkie zajęte mój po południu dziś przechodzi samego siebie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja do godziny 16 spała moze łącznie z 1,5h, a wstała o 7.. Także tego... Na szczęście pózniej ucięła sobie jeszcze z poł godzinną drzemkę i nawet się pouśmiechałem do mnie :] Jeszcze godzina i pójdzie spać uffff :)

4me u nas hemoglobina i hematokryt niby w normach ale lekarka chce więcej :] no i % eozynofile więc podobno mała ma tendencję do alergii

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me masz racje z tym siurkiem! My sie bujalismy z tym tematem do tych wakacji! Szok. Dopiero chirurg przy entym zapaleniu siurka sie zlitowal i naprawil. A tak masakta byla.

Paula co dzis oprcz rota robiliscie? To to drugie sCzepienie?

4me lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co zwrócić uwagę przy siusiaku? Mi położna powiedziała, że przez pierwszy rok mam zostawić go w spokoju i tak właśnie robię...
    4me współczuję badania :( Ja też nie dałabym rady być ze swoim Małym, zapłakałabym się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:55

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nam tez tak mowili- kazdy Pediatra mowil, ze do roku nic sie z napletkiem nie robi i to pewnie prawda jak wszystko jest tam wzorowo.a jak jest za wąski- jak u nas- to sie okazuje, ze juz dawno powinniśmy działać :/
    Nie wiem dziewczyny jak to wytłumaczyć. Dla mnie siusiak jak siusiak- nie widzialam za dużo siusiakow niemowlakow :D
    Ten lekarz dzis tak na Maksa naciągnął napletek a tam pelno mastki ( takiej białej mazi...) tylko, ze on naciagnal tak bardzo, ze ja bym sama tego w domu nie zrobiła. Moj M codziennie malemu troche odciąga i czysci ale tez mowil, ze tak by sie nie odważył... Trzeba chyba męczyć pediatrów - każdego nowego, który sie trafi ;) żeby potwierdzali, czy wszystko ok.
    Tylko z tym naciąganiem trzeba na Maksa uważać bo najzwyczajniej w świecie mozna en napletek naderwać :/ ja to sie w ogóle tego nie tykam - to fucha tatusia.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    A na co zwrócić uwagę przy siusiaku? Mi położna powiedziała, że przez pierwszy rok mam zostawić go w spokoju i tak właśnie robię...
    4me współczuję badania :( Ja też nie dałabym rady być ze swoim Małym, zapłakałabym się :(
    Narazie moj synek jest tylko kandydatem do badania jak to ładnie ujął lekarz wiec mam nadzieje, ze nam sie uda tego nie robic :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2760 2761 2762 2763 2764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ