X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy ze szczepienia prawie się z młodym popłakałam szkoda ze tylko na rota jest doustna a resztę trzeba kloc
    A i waży my 6400 i 63cm wzrostu

chabasse lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    No to podziwiam, pewnie po prostu nie jesteście takimi syfiarzami jak my :D No ale niestety, przyznam się bez bicia, że jak mam do wyboru sprzątać czy np. pobawić się z dzieckiem, to wybieram to drugie, więc siłą rzeczy kuchnia schodzi na drugi plan i potem muszę ją gruntownie odsyfiać. Rozumiem, że masz lakier? Ja się przymierzam do zmiany frontów na gładki lakier. Jak z trwałością? Nie odpryskuje Wam? Bo my dużo gotujemy i kuchnia jest na maxa eksploatowana, na dodatek mała i ciągle w coś uderzam, wiec boję się, ze w lakierze byłby odprysk na odprysku.
    My mieliśmy 5 lat lakier błyszczący - nie zmienił koloru, nic nie odpryskiwało i bardzo latwo się czysci- plyn do szyb, przejezdzasz szmatka i sprzątnięte.
    Teraz mamy mat i od razu zauwazylam, ze brut jest bardziej widoczny i ciężej sie czysci ale dalej nie przyspaza nam to większych kłopotów. Mam nadzieje, ze ten mat nie pozolknie przy uchwytach- bo mamy frezowane, no ale tego narazie nie wiem, bo kuchnie uzytkujemy od sierpnia ;) tego zolcenia sie bałam, bo widziałam kiedys takie zażółcone w Ikei ale moj stolarz przekonywal, ze on ma lepsze lakiery od Ikei :D hehehe jakos za bardzo mu nie wierze ale z drugiej strony mowil to juz po,podpisaniu umowy i daje gwaranacje na swoje meble na 5 czy 10 lat. No i w Ikei dotykają tego tysiące osob, u nas troche mniej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mieliśmy żadnego odprysku- gotuje a i owszem ale tez nie rzucam,jakos,specjalnie garnkami po kuchni :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka - zapomniałam Ci odpisać o tym wędzidełku. To nie był problem, bo była u mnie położna laktacyjna i sprawdzała jak ssie pierś i butelkę i było ok. Wydaje mi się, że mleko nie leci takim strumieniem jak on by chciał i szybko się tym denerwuje.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepienie to NIC.
    Nas czeka padanie, gdzie malemu zakladaja cewnik na siusiaka i przez ten cewnik wlewają wode, jednoczesie cykają zdjęcia rentgenowskie i sprawdzają czy woda nie cofa sie do nerek. To dopiero bedzie hard core :/ nawet lekarz mowil, ze to bardzo nieprzyjemne badanie dla małego :( ja wiem, ze na pewno z nim tam nie idę. Tata sie bedzie musial wybrac :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me to współczuję tego badania , ale masz chociaż plus ze mąż pójdzie u nas mojego więcej nie ma jak jest i sama wszędzie musze chodzić. ..

A czemu takie badanie musicie zrobić?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ubrania dla mamy, to ja miałam prostą sukienkę przed kolano ecru skromna ale elegancka, no ale ja nie miałam dylematów z wyborem bo karmimy się butlą, gdybym karmiła piersią to pewnie byłby wiuększy problem.
    Ojej 4me biedulek, a dlaczego musicie takie badanie wykonac?

Apropo któraś z Was jeszcze wspominała o kupkach ze śluzem. O ile cyckowym dzieciom się takowe zdarzją i to normalne, to my mieliśmy wyższą szkołę jazdy bo mały nam robił ze śluzem pediatra powiedziała ze tak może być ale świadczy to o jakimś stanem zapalnym, później już zauważyłam smużki krwi dostaliśmy skierowanie na posiew kału i w nim wyszedł gronkowiec..Pani doktor ku mojemu zdziwieniu kazała na to podawać tylko probiotyk i jakby po 2 tygodniach nie przeszlo to dałaby antybiotyk ale na szczęscie przepędziliśmy to dziadostwo, Kupki z dnia na dzień zrobiły się ładne bez śluzu i juz jest wszystko ok.

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    4me to współczuję tego badania , ale masz chociaż plus ze mąż pójdzie u nas mojego więcej nie ma jak jest i sama wszędzie musze chodzić. ..

A czemu takie badanie musicie zrobić?
    Mamy wąski napletek i zbiera sie tam cos takiego jak mastka. Dodatkowo maly miał zakażenie układu moczowego ecoli- może wlasnie przez ten wąski napletek i to co się pod nim zbiera a moze przez to, ze cofa mu sie mocz do nerek- oby nie! Dzis byliśmy u nefrologa dziecięcego i powiedzial, ze jest kandydatem to tego badania :( mam nadzieje, ze uda sie ten napletek rozciągnąć i okaże sie, ze te zakazaenia byly przez to. Nastepna wizyta po nowym roku a teraz mamy smarować maścią z hydroortyzonem lekko sciagniety napletek, by sie powoli rozszerzał.
    Ogólnie lekarz jak zobaczył to powiedzial, ze juz dawno powinnismy sie tym zająć, ze juz jest późno i ze dziwi sie, ze żaden lekarz nie zareagował. Mowi, ze pediatrzy ogolni boja sie tego napletk i bagatelizują sprawę.
    A mojego syna oglądalo juz z kazdej strony 4 różnych pediatrów i rzesza tyć szpitalowych i nikt wczesniej nie zareagował :/
    W końcu nasz ostatni pediatra powiedzial, ze dobrze by go obejrzał nefrolog... Takze mamy chłopców polecam sie przyjrzeć napletkowi i jesli macie,jakies podejrzenia, ze jest za waski to pójść po skierowanie do nefrologa- bo jak widac, niektórzy lekarze nie reagują a pytaliśmy sie o to juz tyle razy- jak pielęgnować, odciągać czy nie itp,itd... Czyli chcieliśmy działać a i tak mieli to w d... I gdyby nie moja upierdliwość to pewnie dalej bylibyśmy nieświadomi problemu aż w końcu zrobilby sie z tego jakis okropny stan zapalny albo zakażenie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy czym maly super przybiera na wadze, nie marudzi i jest pogodnym chlopcem- i jak tylko takie cos słyszeli pediatrzy to stwierdzali, ze wszystko ok. Tylko jedna sie ciągle czepiala a okazalo sie, ze ona jedna wyczula pismo nosem ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuje! Jak Boga kocham... Moje dziecko wyje od rana bez powodu :( nie mam już siły. Głowa mi pęka z braku kawy, a ten mały kmiotek albo cyc albo na ręce. Na spacerze pospala z poł godziny i to jest wszystko jak na dzień dzisiejszy..

A i byłam u pediatry i mino wyników w normie dostałyśmy żelazo, bo ponoc dla dzieci są inne normy. Oby nam to nie zafundowało zaparć :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa żelazo i te inne z tym związane RBC, HGB, HCT tez mamy podobno bardzo slabe a ze kiedys mial w normie to moze swiadczyx o jakies infekcji wewnatrz :/ mowie Wam nic nie widac po moim dziecku- uśmiechnięty, nie placze, rośnie jak na drożdżach a w tych wynikach ciągle cos nie tak :/ ja tylko jeżdżą od lekarza do lekarza :/
    My mamy brać Ac follic czy cos takiego w tabletkach! Mamy kruszyć i podawać przez strzykawke- juz widzę jak będzie pięknie to pil :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La Lenka ją kupiła sobie sukienkę na pięknamama.pl może też coś wybierzesz

bento lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam zazdroszczę białej kuchni..czekam na swoją bo my żeby się wprowadzic zrobiliśmy przejściowa kuchnie..moje fronty w kolorze drewna są fuj. Ja lubię minimalizm w domu tak aby te wszystkie bibeloty były pochowane.
    co do stroju na chrzciny to ja miałam żakardowa spodnice o taka:

5de8b248e05d9e8amed.jpg
    i do tego kremowa delikatna koszule.
    u nas w lokalu miałam specjalne miejsce do karmienia młodego wiec kiedy chciał to jadł. Gdybym nie miała takiej możliwości to pewnie butla by poszła w ruch.
    dzisiaj mój mały zrobił furorę w rossmannie :-) tak się rozgadal przy kasie i do tego zaczal sie śmiać w głos ze rozbawił wszystkich w kolejce włącznie z ochroniarzem :-)

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mam jakiś kryzys laktacyjny:/ przez to, że Lilka nie chce jeść z cyca poza noca to ciągle ściągam i ona jet non stop głodna więc nie nadążam ze ściąganiem, teraz zjadła 210!! myślałam, ze zasnie, ale gdzie tam :/ no masakra

relgio4pxlxziakh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś mały ruch chyba wszystkie zajęte mój po południu dziś przechodzi samego siebie

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja do godziny 16 spała moze łącznie z 1,5h, a wstała o 7.. Także tego... Na szczęście pózniej ucięła sobie jeszcze z poł godzinną drzemkę i nawet się pouśmiechałem do mnie :] Jeszcze godzina i pójdzie spać uffff :)

4me u nas hemoglobina i hematokryt niby w normach ale lekarka chce więcej :] no i % eozynofile więc podobno mała ma tendencję do alergii

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me masz racje z tym siurkiem! My sie bujalismy z tym tematem do tych wakacji! Szok. Dopiero chirurg przy entym zapaleniu siurka sie zlitowal i naprawil. A tak masakta byla.

Paula co dzis oprcz rota robiliscie? To to drugie sCzepienie?

4me lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co zwrócić uwagę przy siusiaku? Mi położna powiedziała, że przez pierwszy rok mam zostawić go w spokoju i tak właśnie robię...
    4me współczuję badania :( Ja też nie dałabym rady być ze swoim Małym, zapłakałabym się :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:55

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nam tez tak mowili- kazdy Pediatra mowil, ze do roku nic sie z napletkiem nie robi i to pewnie prawda jak wszystko jest tam wzorowo.a jak jest za wąski- jak u nas- to sie okazuje, ze juz dawno powinniśmy działać :/
    Nie wiem dziewczyny jak to wytłumaczyć. Dla mnie siusiak jak siusiak- nie widzialam za dużo siusiakow niemowlakow :D
    Ten lekarz dzis tak na Maksa naciągnął napletek a tam pelno mastki ( takiej białej mazi...) tylko, ze on naciagnal tak bardzo, ze ja bym sama tego w domu nie zrobiła. Moj M codziennie malemu troche odciąga i czysci ale tez mowil, ze tak by sie nie odważył... Trzeba chyba męczyć pediatrów - każdego nowego, który sie trafi ;) żeby potwierdzali, czy wszystko ok.
    Tylko z tym naciąganiem trzeba na Maksa uważać bo najzwyczajniej w świecie mozna en napletek naderwać :/ ja to sie w ogóle tego nie tykam - to fucha tatusia.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    A na co zwrócić uwagę przy siusiaku? Mi położna powiedziała, że przez pierwszy rok mam zostawić go w spokoju i tak właśnie robię...
    4me współczuję badania :( Ja też nie dałabym rady być ze swoim Małym, zapłakałabym się :(
    Narazie moj synek jest tylko kandydatem do badania jak to ładnie ujął lekarz wiec mam nadzieje, ze nam sie uda tego nie robic :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2760 2761 2762 2763 2764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ