X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pochwale dzisiaj umyłam ostatnie okna w sypialni zostały mi tylko łazienki do posprzątania i koniec sprzątania będzie można się zabrać za jakieś gotowanie ....uffff.... najgorsze mam to za sobą

4me trzymam kciuki żeby już tak zostało u nas już od jakiegoś czasu jedna pobudka w nocy ni fakt raz się zdarzyło ze spał do rana ale to chyba przez przypadek....

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakiś problem ze spaniem, w nocy po karmieniu nie mogła zasnąć, teraz śpi tylko ze mną obok i co chwila się wybudza z płaczem. Nie wiem, może ją coś boli? A może to efekt po szczepieniach? Moja bida malutka :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do umycia 3 balkonowe i jedno normalne, myję od poniedziałku, stan na dzis 2 balkonowe i jedno zwykle. Została jeszcze nasza sypialnia, ale to mąż musi mieć czas zeby przejąć ode mnie małą jak jeszcze będzie jasno. Przed momentem się obudziła z drzemki i zdążyłam jedno oblecieć :)
    Nie chce mi się dzis iść na spacer :/ ale chyba się zmuszę i przewietrzę tego ancymona :)

W Tesco pampersy w promocji, 3 za 0,56 szt. Oczywiście u mnie tylko jedna paczka była :/

Kucykowa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to że moje dziecko preferuje lewą stronę, to czasem zagina jej się uszko przy spaniu i teraz tak patrzę że to lewe trochę odstaje a prawe jest wzorowe, mam nadzieję że tak nie zostanie :P chyba muszę zakładać jej opaskę aby nie zaginały uszka zanim zrozumie że na prawej stronie też można spać ;)

okna nie zając, nie uciekną, poczekają do wiosny :)
    u nas ze spaniem wzorowo, od samego początku jedno budzenie

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka co zrobilas ? :D
    Mój mnie zabije z marszu , żyrandol spadł haha

Julita roksana ma tak samo ale z dwoma , jakies dziwne plastyczne są uginają sie na każdą stronę , nie są sztywne :D

• julita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Mój mnie zabije z marszu , żyrandol spadł haha

sam spadł? :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ooo ciekawa jestem wrazen z dzieckiem:) a reszta znajomych z dziecmi czy tylko Wy?

moka zapomnialam napisac, ja juz w niedziele kupilam ten karton pampkow w tescco. ale kupilam tez dady i na zmiane uzywam. z synkiem tez tak robilam.

kasirzynka tez jestem ciekawa co narobilas:)

staraczka ja majac meza jeszcze doo opieki nie mam czasu posiedziec. normalnie nie wiem kiedy dzien sie konczy.ale wroce tzn bede czesciej jak tylko wroci do pracy!

lalenka wspolczuje, ja juz sie boje szczepienia w przyszlym tygodniu.
    bo tez tak sie ostatnio zachowala.

weicie co, ta moja nędzna firma napisala do Zusu ze uregulowala mi wszystkie platnosci! ja dzis zadwonilam do zusu powiedziec pani ze tylko 3 pensje z 6 zaleglych wplynely a pani jak to , przeciez mamy pismo ze uregulowali wszystko! takze bomba:(

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje okna beda brudne na swieta. w domu okien ja nie myje tylko mąz. a ze mąz ma chora noge to okna musza poczekac.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam czasu na siedzenie póki co sledze was codziennie.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka - ale nie te w kartonie, teraz są w opakowaniach 90 szt, wychodzą taniej :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka wszyscy z dzieciakami ale w przedziale 4-1 rok. Nasz szkrab najmniejszy :) miało byc dzieciorow sześcioro ale dwójkę pokonala choroba wiec zostala czworeczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 16:29

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    moje okna beda brudne na swieta. w domu okien ja nie myje tylko mąz. a ze mąz ma chora noge to okna musza poczekac.
    Moje tez ;) czuje, ze moj M nie znajdzie czasu. I powiem trudno- da sie z tym zyc :D i to mowi pedantka, narzeczona meeeega pedanta :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    sam spadł? :D
    No jasne że sam :D :D :D
    Przecieralam go i zrobił se baam :D
    Całe szczęście ze to żaden szklak tylko zwykły papierowy niewiem abażur czy pergamin nawet żarówka sie nie stlukla więc BRAWO JA :D :D
    Gorzej z kablem bo nie wiem jak to wygląda ale chyba się zepsuł

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    My dzis mamy dzien marudy...Po wczorajszej idylli powrocila rzeczywistosc. Ola dzis spala do 9.20 ! :D Przy codziennych pobudkach o 7 to hit.
    Moj Maz dzis na Wigili z pracy,120km stad i jako jedyny nie spi tam tylko bedzie wracac do domu :) Oczywiscie koledzy oburzeni,ale moga zadzwonic do mnie to im sie odechce podrzegania :) Maz sam podjal taka decyzje i to jak twierdzi "dla Olci,bo jest mala i chce wrocic" :)
    Kocham tego mojego Mezona :)
    Okna umylam tydz temu.Podzielilam sobie na 2 dni i luz,firanki tez szybko wyprane i zawieszone.
    A co bedziecie gotowac na swieta?

paula2013 lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Staraczka niezle nabałaganiłas ale może maz nie zauwazy....Ty też udaj zdziwiona jak wróci ...hehe

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa co do jedzenia na święta jeszcze nie wiem do końca ale na pewno zrobię barszcz, krokiety , paszteciki, jakieś śledzie i coś z ryb ale pomysłu nie mam, kutie i jakieś ciasta chyba sernik i makowiec

Kucykowa lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Paula,to same pysznosci! :)
    Ja az tyle nie dam rady zrobic :( Ale barszcz,sledzie,krokiety i pierogi + ciasto ogarne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 17:45

paula2013 lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeśli chodzi o porządki to narazie mam okna wymyte. A jeśli chodzi o gotowanie to napewno będę robić moczkę, makówki, dania z ryb.Wigilię spędzamy u moich rodziców, pierwszy dzień świąt u rodziców M a drugi dzień świąt nigdzie się nie wybieram.Obiecałam sobie że w tym roku nadrobie zeszłoroczne święta bo miałam wtedy takie mdłości że prawie nic nie jadłam. Już się nie mogę doczekać na tą wyzerke ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:21

paula2013, 4me lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam u siebie wigilię wiec no cóż coś trzeba na stół postawić. ...
    Adzia a co to jest moczka bo nigdy nie słyszałam?

atdcpiqvryhgg1eb.png
‹‹ 2762 2763 2764 2765 2766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ