X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    4me masz racje z tym siurkiem! My sie bujalismy z tym tematem do tych wakacji! Szok. Dopiero chirurg przy entym zapaleniu siurka sie zlitowal i naprawil. A tak masakta byla.

Paula co dzis oprcz rota robiliscie? To to drugie sCzepienie?

pneumokoki i 5w1 tak teraz drugie bylo i trzecie za 6tyg to samo bedzie

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym siusiakiem to tez nie bardzo wiem na co zwrocic uwage...siusiak jak siusiak ja tam sie boje mu cokolwiek grzebac ze jeszcze cos zepsuje i dopiero bedzie....a moj M jak wroci najwyzej powiem zeby zobaczyl chociaz on sie na tym zna tak jak ja czyli wcale....a czy jest za waski czy jaki rety skad mi to wiedziec

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Siostry koleżanka widziała mnie w końcówce ciąży i teraz w poniedziałek , mówiła ze inaczej wyglądam , ja po sobie też widzę ze chyba jakoś tak jak by mi 10lat przybyło
    Ja bardzo źle ostatnio wyglądam - mam brzydką ziemistą cerę, włosy każdy sobie i dodatkowo widzę, że przez dietę bez nabiału i odbijanie sobie po niej znowu przytyłam. Muszę się za siebie wziąć na ostro, bo już nie mogę na siebie patrzeć. Ogólnie mam dola z tego powodu, ale strasznie ciężko się ogarnąć - kiedyś miałam czas żeby codziennie gotować sobie owsiankę, jakieś lekkie potrawki, omleciki z warzywami etc. A teraz kilka razy dziennie łapię za kawałek chleba z pierwszą lepszą kiełbasą - bo szybciej. Dodatkowo ciągnie mnie do słodyczy i ciągle jestem głodna. Ech, ciężkie życie matki takiego malucha. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby to powiedziec ja k na koncu siurek zamiast byc rowno zakonczony to robi sie taki lejek? Wydluza sie ta koncowka.

Paula pytam bo rozbilam te szczepienia. Mala w listopadzie miala rota i 5w1 . Za tydzien mamy wzw i rota. A w stycnziu 5w1. Waham sie czy juz od tego szczepienia w styczniu czy od marcowego zaszczepic pneumokoki.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka. Ja tez slabo wygladamm. Pocieszam sie ze jest zima i rzadko znajomyh widze i ciesze sie czapke moge zalozyc na wlosy. Nadzieja na mnie dopiero jak stary sie z ta noga wygrzrbie

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez niezdoeoelonq z wygladu jestem. Tylko 1 kg na plus do wagi sprzed ciazy, jak by sie uprzeć to i zero, bo waga mi sie mocno wahala. Ogólnie jestem chuda- fakt. Ale... No cóż jakość ciała nie ta sama :( totalny brak jędrności i mięśni :( zawsze dużo cwiczylam i nigdy sie nie obżerałam. Teraz wieczorem padam na pyszczek a gdzie tu jeszcze biec na fitness :/ no i jem jak opętana- czasami to myślę, ze wiecej niz moj chlop :/
    A cera- blada jest strasznie i uroku mi to nie dodaje :/

Musze sie w końcu za to wszystko zabrać!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka po nabiale wzdyma ja mialambrzuch jak balon przestalam mleko pić tylko słodycze nie moge przestac jesc , waze 4kg mniej niz przed ciążą ale jakoś tego po sobie nie widzę .

Najgorsze jest to ze ja w dzien prawie nie zjem bo albo małą się zajmuję albo trzeba coś ogarnąć w domu , mąż jak wraca to nadrabiam czyli wieczorem a wiadomo co się wtedy dzieje na wadze :D
    Wczoraj prasowalam do 23 a pacan do mnie ze jak bym dnia na to nie miala , no tak bo on nie siedzi cały dzień i nie wie ze ciągle cos trzeba robic jak nie przy małej to przy garach .
    No i choroba chyba nadchodzi , roksana kicha , mąż juz wczoraj jak neptyk a rano katar a ja , ja od rana w ocieplanych dresach i golfie bo tak mi zimno , oby na nią nie przeszło bo we wtorek szczepienie .
    Dzisiaj chyba cały dzień przeleze z przerwa na zrobienie spaghetti bo tak za mną chodzą od tygodnia a zapominalam mięso wyjąć .

Brrr zimno

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka Ty chyba kiedyś swoją fotkę wrzucalas po ciąży i szczuplutka jwstęp przecież
    A z tym jedzeniem to chyba coś jest na rzeczy bo ja też ostatnio ciągle głodna jestem....to że mam 1kg mniej niż przed ciążą jakiś tego nie widzę bo ten brzuch jesCze nie fajny....ćwiczyć nie ma kiedy a sam się nie ujedrni

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me no ja też blada jak nie wiem jednak przez rok ani słońca ani nic i teraz po 10 min opalania przedwczoraj cierpię wszytsko mnie piecze nie wiem jak spać tak sobie polepszylam ze z bladej jestem burakiem

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam pójść na solarium ale jakos dotrzeć nie mogę ;) ale ja nie luie i jak juz pójdę to na cale 5-7 min, dłuższe leżenie powoduje u mnie wrażenie przebywania w piekarniku ;)

paula2013 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczuplutka to ja byłam chwile po porodzie a teraz boczki i bebzon sie zrobil .
    Niewiem co z tymi boczkami kurna co robic zeby schodzily

O jeszcze rozstępy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4faad8de0050.jpg

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty grubaska. ..heheh
    Ja też mam jeszcze brzuch ale to poprostu skóra która bez ćwiczeń pewnie nie zniknie....

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zasnęło o 21:15, wstało o 6 na butelkę, zasnęło o 7 i jeszcze śpi o.O

Kasiarzynka, paula2013 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    chrzesny prosił o podsunięcie pomysłu na prezent dla Anastazji i myślę o takiej kostce :)

Ja właśnie tą Tęczową Kostkę od Chicco polecę - bo mam :D Jest naprawdę super, masz mnóstwo melodii (i są przyjemne dla ucha, nie denerwujące;)), świetnie wyglądają te zmieniające się projekcje na ścianach. Naprawdę fajna sprawa. W ogóle Chicco zrobiło fajne projektory i karuzelki w porównaniu do innych firm. MOja kumpela teraz chciała wybrać jakąś karuzelkę-projetkor i mówiła mi, że innych firm wypadają taniej (z podobnymi funkcjami), ale są po po prostu brzydkie i mają irytujące piosenki. Mówiła, że przeszukała cały internet :p i ostatecznie wybrała chyba karuzelkę Chicco Magic Stars.

• bento Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ela Dzięki za cynk o tym sklepie pieknamama. Mają fajne sukienki dla karmiących i duży wybór biustonoszy do karmienia. Na pewno kupię tam coś na święta.

Lilla My Zazdroszczę, moja mała budzi się ostatnio bardzo często i jeszcze pojękuje przez sen...

moka89 Dla mnie to dzień jak co dzień, Lilka śpi w ciągu dnia tzn. od 8 do 18 ze dwie godziny... a jak nie jestem obok niej to zaczyna się ryk. Już nic jej nie interesuje, karuzela, mata, muszę być całyczas blisko i zabawiać.

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od dwóch dni budzi sie tylko raz w nocy! Boszzzzz żeby to była zapowiedz czegos dobrego :)

A ja wlasnie spakowalam pól mieszkania bo wyjeżdżamy z paczka znajomych na weekend :) obiecaliśmy sobie, ze jak maly się urodzi to nie wypadniemy z obiegu i juz najwyzsza pora wdrożyć obietnice w życie ;)
    Na razie wcale nie mamy bambetli tak dużo- ale biorąc pod uwagę,ze caly bagażnik zajmie wózek to ja nie wiem, gdzie schowam reszte ;)

Jedziemy do Jastzrebiej góry nad otwarte morze- pewnie nas tam równo wywieje ale przynajmniej spędzimy caly weekend w przemilym towarzystwie :D

A po nowym roku uderzamy do Krakowa- trzeba wykorzystać pendolino- mysle, ze pięknie uśpi dziecko :)

bento, paula2013, karolcia87, trix lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pocieszam sie ze mogło byc gorzej :D :D :D

Wczoraj szukając ręczników trafilam na stronę humi.pl

Zajrzyjcie bo warto .

paula2013 lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!!! Gdzie wy jesteście????
    Juz podarujcie sobie to pucowanie szafek i okien :)
    Btw ja cos czuje, ze my w tym roku będziemy niec brudne okna na święta! Upppps ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Dziewczyny!!!!! Gdzie wy jesteście????
    Juz podarujcie sobie to pucowanie szafek i okien :)
    Btw ja cos czuje, ze my w tym roku będziemy niec brudne okna na święta! Upppps ;)
    Właśnie !!!
    Okna trza umyć :D :D :D :D

Pusto się coś robi na naszym wątku .
    A może dziewczyny siedzą na tamtym co sigma utworzyla ,?
    Ja nie pamiętam adresu tam

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:21

wnidtv73dpzdszlc.png
‹‹ 2761 2762 2763 2764 2765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ