X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Ja mam u siebie wigilię wiec no cóż coś trzeba na stół postawić. ...
    Adzia a co to jest moczka bo nigdy nie słyszałam?

Paula moczka jest to typowa śląska potrawa przygotowana z piernika oraz różnorodnych bakali .Wykorzystuje się do tego również kompot z agrestu,śliwek i truskawek. Uwielbiam to danie. ☺

http://3.bp.blogspot.com/-NeGcI_b0F-I/UMDvYbG-azI/AAAAAAAAEMY/rMGrnKHmbg0/s1600/moczka3a.JPG

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha położyłam bokiem te badziewie pod tym kablem co wisial , mąż wrocil i pyta co zrobilam :D :D
    JA NIC NIE ROBIŁAM,SŁYSZAŁAM PRZED CHWILĄ ZE COS SPADLO W KUCHNI ALE MAŁĄ KARMILAM I TERAZ CZEKAM AZ SIE ODBIJE .

M : A TO PEWNIE KABEL SIE POLUZOWAL .

Głupek :D

Domofonem wbił kod a ja niunke szybko na łapy żeby niby odbiła :D :D

Kasiarzynka to nieźle , z jednej strony pedant to źle a syfiarz jeszcze gorzej , pedant jeszcze jakos sam sprzątnie a brudas ominie hehehe

Ja w planie mam sałatkę,jakiegoś śledzia i sernika , musze z mamą uzgodnić , tamtym roku trochę zrobilismy i rzygalismy tydzień bo nas nie było :D

paula2013 lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nic nie gotuje a myć okna będę w przyszłym tygodniu i zmieniać firanki

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Paula moczka jest to typowa śląska potrawa przygotowana z piernika oraz różnorodnych bakali .Wykorzystuje się do tego również kompot z agrestu,śliwek i truskawek. Uwielbiam to danie. ☺

http://3.bp.blogspot.com/-NeGcI_b0F-I/UMDvYbG-azI/AAAAAAAAEMY/rMGrnKHmbg0/s1600/moczka3a.JPG

O jejku juz mi ślinka leci pychotka

adzia lubi tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze śwoątecznych rzeczy marzy mi się teraz kutia :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam kutie nigdy nie robilam wiec teraz będzie mój debiut mam nadzieje ze wyjdzie ☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy kamerkę wifi i teraz zamiast coś robić to siedzę przed komputerem i oglądam jak córcia zasypia w łóżeczku. :D

paula2013, Kasiarzynka, trix lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku robię ciasta sernik z makiem ( przepis z neta.jest mega pyszny. 2w1. Muszę tylko odszukać przepis) i Rafaello bez pieczenia na krakersach no i chyba piernik. Chciałabym zrobić takie pyszne paszteciki do barszczu, podrzućcie szybki przepis ;)

Resztę robi moja mama, bo święta spędzamy u nich. Moja mama robi mega bigis! Muszę się w końcu go nauczyć robic ;)
    Moje dziecko dzisiaj anioł, uśmiechy od ucha do ucha :) wlasnie zasypia w łóżeczku a ja klepię w klawiaturę :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja paszteciki robie z tegoi przepisu:

0.5kg maki
    0,5 kost.marg
    0,5 szkl.smietany 18%-kwasna
    1 jajko
    1 zoltko
    30 gr drozdzy
    1 lyzeczka cukru
    1 lyzeczka soli

Zagniatmy wszystkie skladniki, rozwalkujemy i nakladamy farsz. Wycinamy dowolnej wielkosci paszteciki, smarujemy wierzch białkiem posypujemy dowolna przyprawa (np. sezam) Pieczemy w 18o st do zarumienienia ok 15-20 min

bardzo dobre i mega szybko sie robi
    A farsz to jaki chcesz ja robie z pieczarkami, bo krokiety robie z kapusta i grzybami zeby nie bylo takie samo

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was tak samo ? :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24e0a516f935.jpg

bento, paula2013, Kasiarzynka, Kucykowa, snoopy_etka lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 a to ciasto bez wyrastania?

Staraczka23 U mnie jest odwrotnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:50

sRUqp2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to jest drozdzowe ale bez wyrastania

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 Chyba spróbuje zrobić, uwielbiam paszteciki :-)

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:43

sRUqp2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co kupujecie dla dzieci pod choinkę? Ja już zamówiłam taką dużą matę(150x100cm) Taf Toys i zastanawiam się jeszcze nad czymś grająco - świecącym. Macie jakieś sugestie?
    Dla syna zestaw lego, gra planszowa, książka(a właściwie encyklopedia star wars ;-) ) i słodkości.

Poza tym choinkę niedługo będziemy ubierać, pewnie na początku przyszłego tyg. U mnie w domu ubierało się przed Wigilią, ale normalnie nie możemy się jej doczekać :-))

sRUqp2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy krzesełko do karmienia, mama moja szczeniaczek uczniaczek, teściowa ciuszki. ..a że starsza córka byłam dzisiaj w sportowym bo jedzie w ferie na narty wiec trzeba było ja okupic w kombinezon, kask i takie tam
    I u nas w galerii jest loteria za każde wydane 100zl kupon ze można wygrać i udało się wygrałam 100zl niby nie dużo a człowiek się cieszy, tymbardziej ze nie mam raczej szczęścia

Super tez juz bym chciała choinkę ale my dopiero przed świętami samymi jak M wróci bo musimy kupić a sama nie będę targac no i żywa żeby troszkę postala nam. Ale jutro chyba przytargam jakieś ozdoby z piwnicy i cos juz sobie udekoruje
    Wam też teraz ten czas tak szybko leci przy małym dziecku bo ja nie wiem kiedy zleciało ze juz są święta. ..

bento, karolcia87 lubią tę wiadomość

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym roku kupimy jodłę bo podobno nie gubi igieł, tylko na niej zasychają i dodatkowo ma miękkie. Wcześniej zawsze braliśmy świerk i co chwilę latałam z odkurzaczem.

paula2013 Szczeniaczek to super pomysł!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 22:49

sRUqp2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zawsze mieliśmy świerk i tak jak mówisz człowiek ciągle biega z odkurzaczem ale może też spróbujemy jodle. ...chyba moja mama miała w ubiegłym roku gdzie u niej stała a my już dawno nie mielismy

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wyjdę na wredną ale ja chyba nic nie kupię tak konkretnie na święta. Ona jeszcze nie kuma, a fakt jest taki, że ja przecież ciągle jej coś kupuję. Zabawek ma aż za dużo, ubranek też. Przydał by się śpiworek do wózka, ale to kupię na już, nie będę sztucznie trzymać do świąt.

Jak dam radę to coś jej sama uszyję, a jak nie to co najwyżej jakiś drobiazg symbolicznie.

Kachna62, agniesja, 4me lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2763 2764 2765 2766 2767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ