X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czemu nie czekacie z dawaniem dzieciom stałych pokarmów do ukończenia przez nich 6 m-cy, tak jak jest to zalecane? Chodzi mi oczywiście o dziewczyny tylko kp :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Czyzbysmy mialy tą samą? :) D-link EyeOn? :)

Tak, dlink na pewno, ale nie wiem jaki model. Dla mnie to teraz najbardziej przydatne urządzenie obok podgrzewacza Beaba ;)
    Ale przyznasz, że jest super?

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubierania, ja wczoraj ubrałam małą w body na długi, dresowe spodenki (z takim meszkiem od spodu), skarpety cienkie i na czas transportu skarpety ciepłe, na wierzch lekka kurteczka. W foteliku mam wpięty śpiworek na miśku, więc w drodze jest jej cieplutko, w sklepie odpinam zewnętrzną część i zmieniam ciepłą czapkę na cieniutką, na wypadek przeciągów. Jak jej zmieniałam pieluszkę, to była przyjemnie ciepła, ale nie spocona, więc myślę, że idealnie.

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Dziewczyny, czemu nie czekacie z dawaniem dzieciom stałych pokarmów do ukończenia przez nich 6 m-cy, tak jak jest to zalecane? Chodzi mi oczywiście o dziewczyny tylko kp :)

Ja tak w planie mam żeby od 5tego a jestesmy na mm .

Lenka śliczna pyzulka :)

My we wtorek szczepienie mamy brrr .

Tez chyba bede zmuszona do chusty , mąż prawdopodobnie wyjeżdża w styczniu więc przydala by sie zeby psa wziac na dwór a przy wózku łazi jak debil nie lubie z nim tak chodzić

adzia lubi tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Adzia, Lencia przesłodka, do schrupania :)
    A jaką zupkę jej dałaś? Łyżeczką? Nie pluła? Ja już się boję ;)

Hipp młoda marchew z ziemniakami. Nie nie pluła tak mieliła tym języczkiem. ☺ komicznie to wyglądało. ☺

paula2013, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ja juz nie mogę się doczekać kiedy dam małemu inne jedzonko niż mleko, tez jak skończy 4 mce. Jak byliśmy na szczepieniu to pediatra mówił ze jak skończy 4 żeby już zacząć podawać jednoskladnikowe pokarmy

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze miesiąc , kuzwa jak to zlecialo , czasami wchodzę na wątki miesieczniowek i patrzę jaką mają euforię bo rodzić zaczynają i te napięcie dziewczyn urodziła już czy nie , co chwilę odświeżanie strony :D

diatomka lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie mi co robić. Mała od wczoraj ma cały czas podwyższoną temperaturę między 36,9 a 37,2. Wcześniej jej nie mierzyłam, nie kaszle, kataru też nie ma, właściwie zachowuje się jak zawsze. Jedynie w nocy częściej się budzi i popłakuje. Będę mierzyła do pon. i jak nic się nie zmieni to wybierzemy się do pediatry.

adzia Śliczną masz córę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:43

adzia lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento, nie stresuj się bo taka temperatura jest jeszcze ok :) Niemowlęta zazwyczaj mają temperaturę wyższą niż dorośli a obniża się ją dopiero przy 38 st.

bento lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja Niby wiem, że ta temperatura może być wyższa, ale cały czas?

sRUqp2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento, temperatura u takich dzieciaczków może się wahać, chyba nawet w przedziale 35,5 do 37,5, więc na razie bez stresu :) ja mierzę doś często, tak kontrolnie, bo termometr mam na półce przy łóżeczku, więc widzę te wahania. To podobno zupełnie normalne, bo kształtuje się termoregulacja.

bento lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki rozmiar pampersów noszą dzieci w wieku rok i 9 miesięcy? 4 czy 5? Tak z doświadczenia. Chcę się odwdzięczyć koleżance.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:36

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze pytanie do mam na mm - kiedy zmienić smoczek z 2 na 3? Mam Avent i tam jest info, że 3 po 3 miesiącu, ale czy to nie za duży przepływ?

gg64rl68s121551a.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum Z tymi pieluchami to różnie, zależy od, że tak powiem, gabarytów dziecka. Już nie pamiętam jakie w tym okresie nosił mój syn, ale lepiej kupić większe niż za małe.

Czy któraś z Was, ma dla dziecka termometr smoczek? Jak się sprawdza i czy jest dokładny?

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki lapcie link tylko ze to na fb jest no na yt nie widze :/
    Niewiem czy trzeba byc zalogowana.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1056207064431635&id=1047960958589579

• moka89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Mam pytanie do moki: jak Ty wychodzisz z Małą na spacer w chuście? Chodzi mi o to, jak się ubierasz, jak ubierasz Gabi, ile czasu zajmuje Ci wiązanie i czy przez ten czas Mała się nie denerwuje?
    No ostatnio bylam zmuszona, bo mąż w delegacji a pies ma swoje potrzeby :P Ubrałam ją w kombinezon, zamotałam, ubrałam czapę, na siebie polar męża ( nosi xl więc na mnie i na Gabi w sam raz) zapięlam i na to swój bezrękawnik żeby mi zimno w plecki nie było :) Padała okropna mżawka, więc spacer wózkiem odpadał, bo ani ja ani moje francuskie na 4 łapach takiej pogody nie lubi :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam karmiących mm od kiedydajecie kleik i jaki ryżowy czy kukurydziany?

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z wyjazdu! Maly spisuje sie idealnie :) wokół pelno dzieci- halasuja, biegają- myślałam, ze będzie tego wszystkiego za dużo ale radzi sobie chłopak :)
    W noCy również spal pięknie i dal rodzicom posiedziec. Położyliśmy sie o 00.30. Maly się obudził o 3.45 a pozniej dopiero o 7.20 :) spaliśmy dluzej niz inni ze starszymi dzieciakami :)

Ogólnie zdal egzamin, będziemy jeździć częściej :) grunt to miec własny pokój a najlepiej pokój z kuchnia oddalony od zgielku i dobra nianie na wieczór by nie trzeba bylo siedziec samemu :)

agniesja, paula2013, diatomka, agatka196 lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:31

easymum lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dziewczyny, jaki rozmiar pampersów noszą dzieci w wieku rok i 9 miesięcy? 4 czy 5? Tak z doświadczenia. Chcę się odwdzięczyć koleżance.
    Moja koleżanka, której synek ma 15 m-cy używa 4 dady, więc może lepiej kup 5 :)

Bento, zrób tak jak napisałaś, pomierz jej temperaturę do poniedziałku i jeżeli faktycznie martwi Cię to idź do lekarza, ale z reguły takie temperatury to norma, mój ma coś w okolicy 36,9 ;)

bento lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
‹‹ 2765 2766 2767 2768 2769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ