Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do ubierania, ja wczoraj ubrałam małą w body na długi, dresowe spodenki (z takim meszkiem od spodu), skarpety cienkie i na czas transportu skarpety ciepłe, na wierzch lekka kurteczka. W foteliku mam wpięty śpiworek na miśku, więc w drodze jest jej cieplutko, w sklepie odpinam zewnętrzną część i zmieniam ciepłą czapkę na cieniutką, na wypadek przeciągów. Jak jej zmieniałam pieluszkę, to była przyjemnie ciepła, ale nie spocona, więc myślę, że idealnie.
-
nick nieaktualnyagniesja wrote:Dziewczyny, czemu nie czekacie z dawaniem dzieciom stałych pokarmów do ukończenia przez nich 6 m-cy, tak jak jest to zalecane? Chodzi mi oczywiście o dziewczyny tylko kp
Ja tak w planie mam żeby od 5tego a jestesmy na mm .
Lenka śliczna pyzulka
My we wtorek szczepienie mamy brrr .
Tez chyba bede zmuszona do chusty , mąż prawdopodobnie wyjeżdża w styczniu więc przydala by sie zeby psa wziac na dwór a przy wózku łazi jak debil nie lubie z nim tak chodzićadzia lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:Adzia, Lencia przesłodka, do schrupania
A jaką zupkę jej dałaś? Łyżeczką? Nie pluła? Ja już się boję
Hipp młoda marchew z ziemniakami. Nie nie pluła tak mieliła tym języczkiem. ☺ komicznie to wyglądało. ☺paula2013, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny podpowiedzcie mi co robić. Mała od wczoraj ma cały czas podwyższoną temperaturę między 36,9 a 37,2. Wcześniej jej nie mierzyłam, nie kaszle, kataru też nie ma, właściwie zachowuje się jak zawsze. Jedynie w nocy częściej się budzi i popłakuje. Będę mierzyła do pon. i jak nic się nie zmieni to wybierzemy się do pediatry.
adzia Śliczną masz córę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:43
adzia lubi tę wiadomość
-
Bento, temperatura u takich dzieciaczków może się wahać, chyba nawet w przedziale 35,5 do 37,5, więc na razie bez stresu
ja mierzę doś często, tak kontrolnie, bo termometr mam na półce przy łóżeczku, więc widzę te wahania. To podobno zupełnie normalne, bo kształtuje się termoregulacja.
bento lubi tę wiadomość
-
easymum Z tymi pieluchami to różnie, zależy od, że tak powiem, gabarytów dziecka. Już nie pamiętam jakie w tym okresie nosił mój syn, ale lepiej kupić większe niż za małe.
Czy któraś z Was, ma dla dziecka termometr smoczek? Jak się sprawdza i czy jest dokładny? -
nick nieaktualny
-
agniesja wrote:Mam pytanie do moki: jak Ty wychodzisz z Małą na spacer w chuście? Chodzi mi o to, jak się ubierasz, jak ubierasz Gabi, ile czasu zajmuje Ci wiązanie i czy przez ten czas Mała się nie denerwuje?
Ubrałam ją w kombinezon, zamotałam, ubrałam czapę, na siebie polar męża ( nosi xl więc na mnie i na Gabi w sam raz) zapięlam i na to swój bezrękawnik żeby mi zimno w plecki nie było
Padała okropna mżawka, więc spacer wózkiem odpadał, bo ani ja ani moje francuskie na 4 łapach takiej pogody nie lubi
-
Witamy sie z wyjazdu! Maly spisuje sie idealnie
wokół pelno dzieci- halasuja, biegają- myślałam, ze będzie tego wszystkiego za dużo ale radzi sobie chłopak
W noCy również spal pięknie i dal rodzicom posiedziec. Położyliśmy sie o 00.30. Maly się obudził o 3.45 a pozniej dopiero o 7.20spaliśmy dluzej niz inni ze starszymi dzieciakami
Ogólnie zdal egzamin, będziemy jeździć częściejgrunt to miec własny pokój a najlepiej pokój z kuchnia oddalony od zgielku i dobra nianie na wieczór by nie trzeba bylo siedziec samemu
agniesja, paula2013, diatomka, agatka196 lubią tę wiadomość
-
easymum wrote:Dziewczyny, jaki rozmiar pampersów noszą dzieci w wieku rok i 9 miesięcy? 4 czy 5? Tak z doświadczenia. Chcę się odwdzięczyć koleżance.
Bento, zrób tak jak napisałaś, pomierz jej temperaturę do poniedziałku i jeżeli faktycznie martwi Cię to idź do lekarza, ale z reguły takie temperatury to norma, mój ma coś w okolicy 36,9bento lubi tę wiadomość