X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Do mam karmiących mm od kiedydajecie kleik i jaki ryżowy czy kukurydziany?

Ania ja daję kaszkę ryżowa od tygodnia. Kleik jej nie smakuje. W ciągu dnia na 120ml mleka dodaję jedną miarkę kaszki, a na noc robię jej 150 ml mleka i 3 miarki kaszki. I odkąd jej tak podaje w nocy śpi super.

easymum lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    I jeszcze pytanie do mam na mm - kiedy zmienić smoczek z 2 na 3? Mam Avent i tam jest info, że 3 po 3 miesiącu, ale czy to nie za duży przepływ?

Teraz się zaczęłam zastanawiać ja też mam avent butelki ale jeszcze nie zmieniłam smoczka....w sumie to nawet p tym nie wiedziałam

Zastanawiałam się nad zmianą smoczka bo mam z aventu tez i to jest do 3 miesięcy. ..a Wy zmienialyscie juz?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co , ja nie mam aventa ale nuka i tak smoczek w komplecie był pewnie 0-3 bo czasami się tak jak by zatka i muszę wstrząsnąć , kupiłam jakiś czas temu nowy smoczek ale nie mają 0-3 tylko 0-6 dziwne :/
    Mleko jak z kranu zanim smoczkiem tragilam do buzi to buzie jej oblalam no i ona zapychala językiem i wypychala , no nie chciała , może teraz na dniach spróbuje i zechce .
    Mogłam na zmianę jednak dawać smoczek i zmieniać w butelce bo to już inny kształt.
    No i wspominane przeze mnie dzieciństwo siostrzeńca , smoczek w butelce zagryziony a innych nie chciał .

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Ania ja daję kaszkę ryżowa od tygodnia. Kleik jej nie smakuje. W ciągu dnia na 120ml mleka dodaję jedną miarkę kaszki, a na noc robię jej 150 ml mleka i 3 miarki kaszki. I odkąd jej tak podaje w nocy śpi super.

Adzia,a te kaszki ryżowe, to te smakowe? My przez cały czas używamy zagęszczacza z bebilonu i myślę właśnie czy zamiast tego nie dodawać kleiku albo tej kaszki.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi kleikami czy kaszkami do zagęszczenia nie trzeba czekać do 4 mca? Można wczwsniej podawać?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum my nadal w butli smok 1 ale juz wyjelam jedna 2 i mala uczy sie pic ale dlawi sie czesciej jednak jeszcze,

AniaM keliki od 4 mca mozna podawac, soczki jakies tez ,

Paula z tydz przed skonczeniem 4 mca mysle ze mozesz juz podac, jezeli masz potrzebe zapchania dziecka. Pamietam ze synek od tego momentu cale noce zaczal orzesypiac,

Staraczka musze sprawdzic temsmoki, ja mam avent.

Adzia gratulacje! Moja krolewna dzis konczy 3 miesiace! Tez lubie 12 kazdego miesiaca;)

adzia lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Adzia,a te kaszki ryżowe, to te smakowe? My przez cały czas używamy zagęszczacza z bebilonu i myślę właśnie czy zamiast tego nie dodawać kleiku albo tej kaszki.

Nancy tak smakowe, ja też zaczęłam dawać zamiast tego zagęszczacza. Lenka bardzo je polubiła.Daję jej o smaku bananowym.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia te smakowe juz od 4 mca sa?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Nancy tak smakowe, ja też zaczęłam dawać zamiast tego zagęszczacza. Lenka bardzo je polubiła.Daję jej o smaku bananowym.

Ok, dzięki:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u kogoś po szczepieniach nastąpił powrót kolki? Od kilku dni jest u nas nagły płacz nie do utulenia, brzuszek twardy, dopiero po windi, masażu i ciepłym termoforku trochę lepiej. Dziś to już w ogóle był jakiś szczyt, dawno nie było takiego strasznego wycia. Nic nowego nie jadłam, żadnych nadmiernych atrakcji - normalnie nie widzę przyczyny dlaczego taki dramat. Tylko te szczepienia ze środy mi przychodzą na myśl. Myślicie, że to może być to?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenia my kolek nie mieliśmy ale od wczoraj mały to masakra inny. Dzisiaj trzy razy go usypialam zasnął na 5 min i tylko na ręce ...mam nadzieje ze teraz po kąpieli zasnie i w nocy tak nie będzie
    A szczepienie mieliśmy w czwartek i to albo z tym związane albo skok. .oby to pierwsze bo chce z powrotem mojego grzecznego synka

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Adzia te smakowe juz od 4 mca sa?

Tak z Bobo Vity są po 4 miesiącu

3i49df9hy5b5npd4.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki nie lenia tylko lenka literówka jak to z tym słownikiem w telefonie

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam też do 5miesiaca i wprowadzanie zaczne od glutenu tak moja lekarka nam doradziła

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka a od kiedy jest zalecane? pamietam ze z synkiem miala po 7 miesiacu. ale synek zle zareagowal i wrocilam do tematu jak skonczyl 10 mcy.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł!
    Chwalę się,że dziś Mąż miał dyżur i poszłam do fryzjera :D Była bardzo grzeczna, a ja ściełam włosy z długości do pasa na przed ramiona i wszyscy łącznie ze mną zachwyceni :)

paula2013, easymum, agniesja, 4me, Natka88, Misi@ lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:31

l22nhdge5b933eoh.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    anulka a od kiedy jest zalecane? pamietam ze z synkiem miala po 7 miesiacu. ale synek zle zareagowal i wrocilam do tematu jak skonczyl 10 mcy.

Mi lekarz powiedział by zacząć wprowadzać od lutego czyli 5 miesiecy. A slyszalam że, do 7 miesiąca trzeba wprowadzić no i zalecił by wprowadzić gluten najpierw a później marchewka itp. Tylko dalej nie pojmuje jak ten gluten wprowadzić jaką kaszke manna wybrać mi niestety trzeba dokładnie że szczegółami powoli wytłumaczyć ehh

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja juz sama teraz nie wiem od czego zacząć mówił o owocach i warzywach id 4 a potem jak będę w styczniu na szczepieniu to mi powie co w 5mcu
    Czyli każdy inaczej mówi

Powiedzcie może od czego Wy będziecie zaczynać. ...na pewno jeszcze trochę poczytam ale na razie mam mętlik bo widzę ze każdy co innego zaleca
    Moja starsza córka ma 12 lat więc już nie pamiętam

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka kurcze, przez 5 lat wszystko by sie tak zmienil0?:( hmmm ja zrobie po staremu. nie bede kombinowac. usrywaja sie z tym glutenem jak nie wiem, a on naprawde mocno drazni jelita.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2766 2767 2768 2769 2770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ