Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaM wrote:Do mam karmiących mm od kiedydajecie kleik i jaki ryżowy czy kukurydziany?
Ania ja daję kaszkę ryżowa od tygodnia. Kleik jej nie smakuje. W ciągu dnia na 120ml mleka dodaję jedną miarkę kaszki, a na noc robię jej 150 ml mleka i 3 miarki kaszki. I odkąd jej tak podaje w nocy śpi super.easymum lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:I jeszcze pytanie do mam na mm - kiedy zmienić smoczek z 2 na 3? Mam Avent i tam jest info, że 3 po 3 miesiącu, ale czy to nie za duży przepływ?
Teraz się zaczęłam zastanawiać ja też mam avent butelki ale jeszcze nie zmieniłam smoczka....w sumie to nawet p tym nie wiedziałam
Zastanawiałam się nad zmianą smoczka bo mam z aventu tez i to jest do 3 miesięcy. ..a Wy zmienialyscie juz? -
nick nieaktualnyWiecie co , ja nie mam aventa ale nuka i tak smoczek w komplecie był pewnie 0-3 bo czasami się tak jak by zatka i muszę wstrząsnąć , kupiłam jakiś czas temu nowy smoczek ale nie mają 0-3 tylko 0-6 dziwne
Mleko jak z kranu zanim smoczkiem tragilam do buzi to buzie jej oblalam no i ona zapychala językiem i wypychala , no nie chciała , może teraz na dniach spróbuje i zechce .
Mogłam na zmianę jednak dawać smoczek i zmieniać w butelce bo to już inny kształt.
No i wspominane przeze mnie dzieciństwo siostrzeńca , smoczek w butelce zagryziony a innych nie chciał . -
adzia wrote:Ania ja daję kaszkę ryżowa od tygodnia. Kleik jej nie smakuje. W ciągu dnia na 120ml mleka dodaję jedną miarkę kaszki, a na noc robię jej 150 ml mleka i 3 miarki kaszki. I odkąd jej tak podaje w nocy śpi super.
Adzia,a te kaszki ryżowe, to te smakowe? My przez cały czas używamy zagęszczacza z bebilonu i myślę właśnie czy zamiast tego nie dodawać kleiku albo tej kaszki. -
Easymum my nadal w butli smok 1 ale juz wyjelam jedna 2 i mala uczy sie pic ale dlawi sie czesciej jednak jeszcze,
AniaM keliki od 4 mca mozna podawac, soczki jakies tez ,
Paula z tydz przed skonczeniem 4 mca mysle ze mozesz juz podac, jezeli masz potrzebe zapchania dziecka. Pamietam ze synek od tego momentu cale noce zaczal orzesypiac,
Staraczka musze sprawdzic temsmoki, ja mam avent.
Adzia gratulacje! Moja krolewna dzis konczy 3 miesiace! Tez lubie 12 kazdego miesiaca;)adzia lubi tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Adzia,a te kaszki ryżowe, to te smakowe? My przez cały czas używamy zagęszczacza z bebilonu i myślę właśnie czy zamiast tego nie dodawać kleiku albo tej kaszki.
Nancy tak smakowe, ja też zaczęłam dawać zamiast tego zagęszczacza. Lenka bardzo je polubiła.Daję jej o smaku bananowym. -
Czy u kogoś po szczepieniach nastąpił powrót kolki? Od kilku dni jest u nas nagły płacz nie do utulenia, brzuszek twardy, dopiero po windi, masażu i ciepłym termoforku trochę lepiej. Dziś to już w ogóle był jakiś szczyt, dawno nie było takiego strasznego wycia. Nic nowego nie jadłam, żadnych nadmiernych atrakcji - normalnie nie widzę przyczyny dlaczego taki dramat. Tylko te szczepienia ze środy mi przychodzą na myśl. Myślicie, że to może być to?
-
La lenia my kolek nie mieliśmy ale od wczoraj mały to masakra inny. Dzisiaj trzy razy go usypialam zasnął na 5 min i tylko na ręce ...mam nadzieje ze teraz po kąpieli zasnie i w nocy tak nie będzie
A szczepienie mieliśmy w czwartek i to albo z tym związane albo skok. .oby to pierwsze bo chce z powrotem mojego grzecznego synka -
Heloł!
Chwalę się,że dziś Mąż miał dyżur i poszłam do fryzjeraByła bardzo grzeczna, a ja ściełam włosy z długości do pasa na przed ramiona i wszyscy łącznie ze mną zachwyceni
paula2013, easymum, agniesja, 4me, Natka88, Misi@ lubią tę wiadomość
Córcia
-
diatomka wrote:anulka a od kiedy jest zalecane? pamietam ze z synkiem miala po 7 miesiacu. ale synek zle zareagowal i wrocilam do tematu jak skonczyl 10 mcy.
Mi lekarz powiedział by zacząć wprowadzać od lutego czyli 5 miesiecy. A slyszalam że, do 7 miesiąca trzeba wprowadzić no i zalecił by wprowadzić gluten najpierw a później marchewka itp. Tylko dalej nie pojmuje jak ten gluten wprowadzić jaką kaszke manna wybrać mi niestety trzeba dokładnie że szczegółami powoli wytłumaczyć ehh -
Kurcze ja juz sama teraz nie wiem od czego zacząć mówił o owocach i warzywach id 4 a potem jak będę w styczniu na szczepieniu to mi powie co w 5mcu
Czyli każdy inaczej mówi
Powiedzcie może od czego Wy będziecie zaczynać. ...na pewno jeszcze trochę poczytam ale na razie mam mętlik bo widzę ze każdy co innego zaleca
Moja starsza córka ma 12 lat więc już nie pamiętam