X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :-) przez mój dom przewalilo się tyle ludzi ze mam dość wszelkich odwiedzin :-)
    U nas młody zaczął przesypiac całe noce (tfu tfu :-) ). Zasypia o 20 -20.30 i śpi do 6, szybkie karmienie i budzi się przed 8. Także chodzę wyspana ;-)

easymum, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze na tapecie jest rozszerzenie diety maluchów :-). Ja mimo że kp to po 4 miesiącu chce zacząć rozszerzac. I wiadomo najpierw marchewka później całą resztą :-) my kaszki pewnie wprowadzimy dopiero po 6 miesiącu bo do tego czasu chce karmić piersią. Ciekawe czy do 8 miesiąca uda mi się zachować jakieś 1 lub 2 karmienia piersią (np rano i w czasie dnia) a modyfikowane na kaszce dopiero na noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja inne pytanie mam :)

Co używacie do mycia dzieci , jakiś żel czy płyn albo mydełko ?

Mam serie bubchen ale zapach mi już nie podchodzi , płyn się skończył do mycia i mąż niczym jej nie myl tylko wiecej płynu do kąpieli wlal ...
    Dzisiaj chcę iść i coś kupić ale z prawdziwego zdarzenia żeby pachniało i żeby od niej było czuć

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inny problem. Nie zależy mi na zapachu tylko na działaniu bo młody ma egzeme. .także myślałam że azs nas ominie ale chyba odziedziczył po mnie taka skórę :-/. Jesteście w stanie coś mi polecić ? Bo to co ja używam na młodego nie działa i dodatkowo u nas nie wchodzi w grę oilatum bo nie chce go smarować parafina.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U nas ze spaniem różnie, ale 2 przerwy na jedzenie są zawsze... tak kolo 2 i 5 ... czasem przy gorszym dniu wpada jeszcze kilka dodatkowych, ale całe szczęście takie dni trafiają się rzadko =)

Jeśli chodzi o rozszerzenie diety to ja też planuje robić to po 4 mz, nie patrzę na te wytyczne WHO, bo to z roku na rok się zmienia i co chwilę uważaj inaczej...

Staraczka ja mam żel do mycia dady - zapachu faktycznie żadnego szalowego nie ma, ale wydaje mi się ze dzieci same w sobie tak ślicznie pachną, że nie trzeba im pomagać chemia =)
    Jeśli chcesz zapach to może jonson - ten fioletowy (tez mamy i czasem używamy) pozostawia na dziecku ładny lawendy zapach =)
    Ewentualnie kup dla Roskasny olej kokosowy i smaruj nim skórę .... ja próbowałam, ale po kilku dniach miała krostki, wiec na razie odpuscilam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam inny problem. Nie zależy mi na zapachu tylko na działaniu bo młody ma egzeme. .także myślałam że azs nas ominie ale chyba odziedziczył po mnie taka skórę :-/. Jesteście w stanie coś mi polecić ? Bo to co ja używam na młodego nie działa i dodatkowo u nas nie wchodzi w grę oilatum bo nie chce go smarować parafina.
    Wtedy jak roksana miala podejrzenie azs to pediatra mowila aby kupic emolium a jak kąpiel to w tym fiolecie siarczan potasu chyba się nazywa .
    To jednak odparzenia były i po fiolecie bo wyszusza zeszlo , ponadto dupka byla odparzona i smarowalam clotromizalum nie wiem jak to sie pisze tez zeszlo .

Jutro szczepienie nas czeka .

Nigdy sernika nie robilam i dzisiaj mam w planie zrobic wstęp przed świętami uda sie czy nie , jak nie to mąż w święta spróbuje hehe

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie emoilium nie działało ale kto wie może synowi pomoże. Musze załatwić sobie jakieś próbki żeby nie kupować wszystkiego bo później będzie mi to stało.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ja ostatnio robiłam sernik na ciasteczkowym spodzie, polewa karmelowa i wszystko było posypane słonymi orzeszkami. Tyle komplementów nigdy wcześniej nie usłyszałam :-) ciasto rozeszło się w 1 wieczór :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko ja ostatnio robiłam sernik na ciasteczkowym spodzie, polewa karmelowa i wszystko było posypane słonymi orzeszkami. Tyle komplementów nigdy wcześniej nie usłyszałam :-) ciasto rozeszło się w 1 wieczór :-)

Poproszę przepis! =)

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Gusiak to był mix kilku przepisów ale siądę dzisiaj do tego i napisze swój ;-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nic do d.... Mąż wykąpał go o 19 19.40 już spał wstał o 22.40nakarmilam nie mógł zasnąć i ululal małego maz później wstał o 3.30 i 6.30ale dalam mu smoka i spał do 8. Jakiegos dola mam ,nie przezwyczailam się do wstawiania na mężu się wyrzywam ehh boli mnie to co robię ale wkurza mnie wstawianie a szczególnie takie częste ehh nie jestem dobra matka . teraz lezymy sobie w łóżku. Nie potrafię ogarnąć domu, zająć się dzieckiem, posprzatac obiad zrobić umyc się jak sama z małym jestem. Robię to wtedy kiedy śpi, a że mało śpi to mało zrobię.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka to i ja poprosze przepis

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moja siostra stosowała mediderm- do kupienia w aptece i tani jak na emolient. Nam tez przypasował - maly na piękna skore no ale my nie mamy AZS :/ ale właśnie na egzegme polecają na opakowaniu.

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A ja inne pytanie mam :)

Co używacie do mycia dzieci , jakiś żel czy płyn albo mydełko ?

Mam serie bubchen ale zapach mi już nie podchodzi , płyn się skończył do mycia i mąż niczym jej nie myl tylko wiecej płynu do kąpieli wlal ...
    Dzisiaj chcę iść i coś kupić ale z prawdziwego zdarzenia żeby pachniało i żeby od niej było czuć

Ja używam żelu i mleczka z Hippa .Jak dla mnie pachnie takim dzieciaczkiem. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:19

3i49df9hy5b5npd4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly odkryl jakies 2 tygodnie temu swoje piastki. Wszystko byloby ok ale właśnie odkryl, ze te piąstki maja kciuki! No i ocha sobie tego kciuka non stop do buźki i ssie- niedobrze :( wyciągam mu go non stop ale to syzyfowe prace :/
    Mam nadzieje, ze to jeden z etapów rozwoju i zapomnie w końcu, ze kciukq mozna ssać. Smoczek nie jest taki fajny jak kciuk :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wstąpie dziś do apteki i to kupie. Poproszę tez o próbki innych kosmetyków i może coś jemu podpasuje.
    U nas piastki są na tapecie od jakiś 3 tygodni..wszystko zaslinione :-) na szczęście smok okazał się lepszy od kciuka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis mam na puszcze serka mielonego :D :D
    Jakiś królewski , miałam zacząć już ale dziecko moje nie spi od 7,30 i nie wie juz czego chce :D

Hipp odpada bo w szpitalu ją w tym myli i krosty miała pamiętam ze taki różowy kolor tego żelu był .

Przejdę się do biedry tylko kuzwa jakiś mały wybór u mnie w tej "obok" a biedronek 8 chyba w mieście .
    Może ktoś coś z rosmana ?

Anulka jak to nie przyzwyczajona do wstawania ? Mały ma 3miesiące i jeszcze nie przywyklas ?
    Nie mów ze jesteś złą matką tylko zacznij myśleć pozytywnie , a z mężem nie wiem co mówić bo u mnie też są akcje ale jak to koleżanka mi powiedziała zalac sie na swojego "masz większą władzę nad nim" :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:31

Anitka201 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki też jest raz dziennie taka akcja , a smoczka wypluwa jak dam , kupię jej gryzak niech zajmie ręce .
    Często pomaga przerwanie akcji kciuk wzięcie na ręce :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moj maly odkryl jakies 2 tygodnie temu swoje piastki. Wszystko byloby ok ale właśnie odkryl, ze te piąstki maja kciuki! No i ocha sobie tego kciuka non stop do buźki i ssie- niedobrze :( wyciągam mu go non stop ale to syzyfowe prace :/
    Mam nadzieje, ze to jeden z etapów rozwoju i zapomnie w końcu, ze kciukq mozna ssać. Smoczek nie jest taki fajny jak kciuk :(
    u mnie dokładnie to samo... na noc zawijam młodej mankiety od pajacyka (na szczęście mam jeszcze takie odwijane, ale ciężko takie znaleźć w większych rozmiarach), bo inaczej ciągle spałą z kciukiem w buzi. A smoczkiem pluje dalej, niż widzi. Też mam nadzieję, że jej to przejdzie.

8pdp47e.png
‹‹ 2768 2769 2770 2771 2772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ