Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po weekendzie
przez mój dom przewalilo się tyle ludzi ze mam dość wszelkich odwiedzin
U nas młody zaczął przesypiac całe noce (tfu tfu). Zasypia o 20 -20.30 i śpi do 6, szybkie karmienie i budzi się przed 8. Także chodzę wyspana
easymum, 4me lubią tę wiadomość
-
Widzę ze na tapecie jest rozszerzenie diety maluchów
. Ja mimo że kp to po 4 miesiącu chce zacząć rozszerzac. I wiadomo najpierw marchewka później całą resztą
my kaszki pewnie wprowadzimy dopiero po 6 miesiącu bo do tego czasu chce karmić piersią. Ciekawe czy do 8 miesiąca uda mi się zachować jakieś 1 lub 2 karmienia piersią (np rano i w czasie dnia) a modyfikowane na kaszce dopiero na noc.
-
nick nieaktualnyA ja inne pytanie mam
Co używacie do mycia dzieci , jakiś żel czy płyn albo mydełko ?
Mam serie bubchen ale zapach mi już nie podchodzi , płyn się skończył do mycia i mąż niczym jej nie myl tylko wiecej płynu do kąpieli wlal ...
Dzisiaj chcę iść i coś kupić ale z prawdziwego zdarzenia żeby pachniało i żeby od niej było czuć -
Ja mam inny problem. Nie zależy mi na zapachu tylko na działaniu bo młody ma egzeme. .także myślałam że azs nas ominie ale chyba odziedziczył po mnie taka skórę
. Jesteście w stanie coś mi polecić ? Bo to co ja używam na młodego nie działa i dodatkowo u nas nie wchodzi w grę oilatum bo nie chce go smarować parafina.
-
Dzień dobry
U nas ze spaniem różnie, ale 2 przerwy na jedzenie są zawsze... tak kolo 2 i 5 ... czasem przy gorszym dniu wpada jeszcze kilka dodatkowych, ale całe szczęście takie dni trafiają się rzadko
Jeśli chodzi o rozszerzenie diety to ja też planuje robić to po 4 mz, nie patrzę na te wytyczne WHO, bo to z roku na rok się zmienia i co chwilę uważaj inaczej...
Staraczka ja mam żel do mycia dady - zapachu faktycznie żadnego szalowego nie ma, ale wydaje mi się ze dzieci same w sobie tak ślicznie pachną, że nie trzeba im pomagać chemia
Jeśli chcesz zapach to może jonson - ten fioletowy (tez mamy i czasem używamy) pozostawia na dziecku ładny lawendy zapach
Ewentualnie kup dla Roskasny olej kokosowy i smaruj nim skórę .... ja próbowałam, ale po kilku dniach miała krostki, wiec na razie odpuscilam -
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Ja mam inny problem. Nie zależy mi na zapachu tylko na działaniu bo młody ma egzeme. .także myślałam że azs nas ominie ale chyba odziedziczył po mnie taka skórę
. Jesteście w stanie coś mi polecić ? Bo to co ja używam na młodego nie działa i dodatkowo u nas nie wchodzi w grę oilatum bo nie chce go smarować parafina.
To jednak odparzenia były i po fiolecie bo wyszusza zeszlo , ponadto dupka byla odparzona i smarowalam clotromizalum nie wiem jak to sie pisze tez zeszlo .
Jutro szczepienie nas czeka .
Nigdy sernika nie robilam i dzisiaj mam w planie zrobic wstęp przed świętami uda sie czy nie , jak nie to mąż w święta spróbuje hehe -
Anitka201 wrote:Staraczko ja ostatnio robiłam sernik na ciasteczkowym spodzie, polewa karmelowa i wszystko było posypane słonymi orzeszkami. Tyle komplementów nigdy wcześniej nie usłyszałam
ciasto rozeszło się w 1 wieczór
Poproszę przepis!easymum lubi tę wiadomość
-
A u mnie nic do d.... Mąż wykąpał go o 19 19.40 już spał wstał o 22.40nakarmilam nie mógł zasnąć i ululal małego maz później wstał o 3.30 i 6.30ale dalam mu smoka i spał do 8. Jakiegos dola mam ,nie przezwyczailam się do wstawiania na mężu się wyrzywam ehh boli mnie to co robię ale wkurza mnie wstawianie a szczególnie takie częste ehh nie jestem dobra matka . teraz lezymy sobie w łóżku. Nie potrafię ogarnąć domu, zająć się dzieckiem, posprzatac obiad zrobić umyc się jak sama z małym jestem. Robię to wtedy kiedy śpi, a że mało śpi to mało zrobię.
-
Anitka201 wrote:Ja mam inny problem. Nie zależy mi na zapachu tylko na działaniu bo młody ma egzeme. .także myślałam że azs nas ominie ale chyba odziedziczył po mnie taka skórę
ale właśnie na egzegme polecają na opakowaniu.
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:A ja inne pytanie mam
Co używacie do mycia dzieci , jakiś żel czy płyn albo mydełko ?
Mam serie bubchen ale zapach mi już nie podchodzi , płyn się skończył do mycia i mąż niczym jej nie myl tylko wiecej płynu do kąpieli wlal ...
Dzisiaj chcę iść i coś kupić ale z prawdziwego zdarzenia żeby pachniało i żeby od niej było czuć
Ja używam żelu i mleczka z Hippa .Jak dla mnie pachnie takim dzieciaczkiem. ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:19
-
Moj maly odkryl jakies 2 tygodnie temu swoje piastki. Wszystko byloby ok ale właśnie odkryl, ze te piąstki maja kciuki! No i ocha sobie tego kciuka non stop do buźki i ssie- niedobrze
wyciągam mu go non stop ale to syzyfowe prace
Mam nadzieje, ze to jeden z etapów rozwoju i zapomnie w końcu, ze kciukq mozna ssać. Smoczek nie jest taki fajny jak kciuk
-
nick nieaktualnyPrzepis mam na puszcze serka mielonego
Jakiś królewski , miałam zacząć już ale dziecko moje nie spi od 7,30 i nie wie juz czego chce
Hipp odpada bo w szpitalu ją w tym myli i krosty miała pamiętam ze taki różowy kolor tego żelu był .
Przejdę się do biedry tylko kuzwa jakiś mały wybór u mnie w tej "obok" a biedronek 8 chyba w mieście .
Może ktoś coś z rosmana ?
Anulka jak to nie przyzwyczajona do wstawania ? Mały ma 3miesiące i jeszcze nie przywyklas ?
Nie mów ze jesteś złą matką tylko zacznij myśleć pozytywnie , a z mężem nie wiem co mówić bo u mnie też są akcje ale jak to koleżanka mi powiedziała zalac sie na swojego "masz większą władzę nad nim" -
nick nieaktualny
-
4me wrote:Moj maly odkryl jakies 2 tygodnie temu swoje piastki. Wszystko byloby ok ale właśnie odkryl, ze te piąstki maja kciuki! No i ocha sobie tego kciuka non stop do buźki i ssie- niedobrze
wyciągam mu go non stop ale to syzyfowe prace
Mam nadzieje, ze to jeden z etapów rozwoju i zapomnie w końcu, ze kciukq mozna ssać. Smoczek nie jest taki fajny jak kciuk