X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :-) przez mój dom przewalilo się tyle ludzi ze mam dość wszelkich odwiedzin :-)
    U nas młody zaczął przesypiac całe noce (tfu tfu :-) ). Zasypia o 20 -20.30 i śpi do 6, szybkie karmienie i budzi się przed 8. Także chodzę wyspana ;-)

easymum, 4me lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze na tapecie jest rozszerzenie diety maluchów :-). Ja mimo że kp to po 4 miesiącu chce zacząć rozszerzac. I wiadomo najpierw marchewka później całą resztą :-) my kaszki pewnie wprowadzimy dopiero po 6 miesiącu bo do tego czasu chce karmić piersią. Ciekawe czy do 8 miesiąca uda mi się zachować jakieś 1 lub 2 karmienia piersią (np rano i w czasie dnia) a modyfikowane na kaszce dopiero na noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja inne pytanie mam :)

Co używacie do mycia dzieci , jakiś żel czy płyn albo mydełko ?

Mam serie bubchen ale zapach mi już nie podchodzi , płyn się skończył do mycia i mąż niczym jej nie myl tylko wiecej płynu do kąpieli wlal ...
    Dzisiaj chcę iść i coś kupić ale z prawdziwego zdarzenia żeby pachniało i żeby od niej było czuć

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inny problem. Nie zależy mi na zapachu tylko na działaniu bo młody ma egzeme. .także myślałam że azs nas ominie ale chyba odziedziczył po mnie taka skórę :-/. Jesteście w stanie coś mi polecić ? Bo to co ja używam na młodego nie działa i dodatkowo u nas nie wchodzi w grę oilatum bo nie chce go smarować parafina.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U nas ze spaniem różnie, ale 2 przerwy na jedzenie są zawsze... tak kolo 2 i 5 ... czasem przy gorszym dniu wpada jeszcze kilka dodatkowych, ale całe szczęście takie dni trafiają się rzadko =)

Jeśli chodzi o rozszerzenie diety to ja też planuje robić to po 4 mz, nie patrzę na te wytyczne WHO, bo to z roku na rok się zmienia i co chwilę uważaj inaczej...

Staraczka ja mam żel do mycia dady - zapachu faktycznie żadnego szalowego nie ma, ale wydaje mi się ze dzieci same w sobie tak ślicznie pachną, że nie trzeba im pomagać chemia =)
    Jeśli chcesz zapach to może jonson - ten fioletowy (tez mamy i czasem używamy) pozostawia na dziecku ładny lawendy zapach =)
    Ewentualnie kup dla Roskasny olej kokosowy i smaruj nim skórę .... ja próbowałam, ale po kilku dniach miała krostki, wiec na razie odpuscilam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam inny problem. Nie zależy mi na zapachu tylko na działaniu bo młody ma egzeme. .także myślałam że azs nas ominie ale chyba odziedziczył po mnie taka skórę :-/. Jesteście w stanie coś mi polecić ? Bo to co ja używam na młodego nie działa i dodatkowo u nas nie wchodzi w grę oilatum bo nie chce go smarować parafina.
    Wtedy jak roksana miala podejrzenie azs to pediatra mowila aby kupic emolium a jak kąpiel to w tym fiolecie siarczan potasu chyba się nazywa .
    To jednak odparzenia były i po fiolecie bo wyszusza zeszlo , ponadto dupka byla odparzona i smarowalam clotromizalum nie wiem jak to sie pisze tez zeszlo .

Jutro szczepienie nas czeka .

Nigdy sernika nie robilam i dzisiaj mam w planie zrobic wstęp przed świętami uda sie czy nie , jak nie to mąż w święta spróbuje hehe

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie emoilium nie działało ale kto wie może synowi pomoże. Musze załatwić sobie jakieś próbki żeby nie kupować wszystkiego bo później będzie mi to stało.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko ja ostatnio robiłam sernik na ciasteczkowym spodzie, polewa karmelowa i wszystko było posypane słonymi orzeszkami. Tyle komplementów nigdy wcześniej nie usłyszałam :-) ciasto rozeszło się w 1 wieczór :-)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko ja ostatnio robiłam sernik na ciasteczkowym spodzie, polewa karmelowa i wszystko było posypane słonymi orzeszkami. Tyle komplementów nigdy wcześniej nie usłyszałam :-) ciasto rozeszło się w 1 wieczór :-)

Poproszę przepis! =)

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Gusiak to był mix kilku przepisów ale siądę dzisiaj do tego i napisze swój ;-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nic do d.... Mąż wykąpał go o 19 19.40 już spał wstał o 22.40nakarmilam nie mógł zasnąć i ululal małego maz później wstał o 3.30 i 6.30ale dalam mu smoka i spał do 8. Jakiegos dola mam ,nie przezwyczailam się do wstawiania na mężu się wyrzywam ehh boli mnie to co robię ale wkurza mnie wstawianie a szczególnie takie częste ehh nie jestem dobra matka . teraz lezymy sobie w łóżku. Nie potrafię ogarnąć domu, zająć się dzieckiem, posprzatac obiad zrobić umyc się jak sama z małym jestem. Robię to wtedy kiedy śpi, a że mało śpi to mało zrobię.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka to i ja poprosze przepis

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Moja siostra stosowała mediderm- do kupienia w aptece i tani jak na emolient. Nam tez przypasował - maly na piękna skore no ale my nie mamy AZS :/ ale właśnie na egzegme polecają na opakowaniu.

Anitka201 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A ja inne pytanie mam :)

Co używacie do mycia dzieci , jakiś żel czy płyn albo mydełko ?

Mam serie bubchen ale zapach mi już nie podchodzi , płyn się skończył do mycia i mąż niczym jej nie myl tylko wiecej płynu do kąpieli wlal ...
    Dzisiaj chcę iść i coś kupić ale z prawdziwego zdarzenia żeby pachniało i żeby od niej było czuć

Ja używam żelu i mleczka z Hippa .Jak dla mnie pachnie takim dzieciaczkiem. ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 09:19

3i49df9hy5b5npd4.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly odkryl jakies 2 tygodnie temu swoje piastki. Wszystko byloby ok ale właśnie odkryl, ze te piąstki maja kciuki! No i ocha sobie tego kciuka non stop do buźki i ssie- niedobrze :( wyciągam mu go non stop ale to syzyfowe prace :/
    Mam nadzieje, ze to jeden z etapów rozwoju i zapomnie w końcu, ze kciukq mozna ssać. Smoczek nie jest taki fajny jak kciuk :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wstąpie dziś do apteki i to kupie. Poproszę tez o próbki innych kosmetyków i może coś jemu podpasuje.
    U nas piastki są na tapecie od jakiś 3 tygodni..wszystko zaslinione :-) na szczęście smok okazał się lepszy od kciuka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis mam na puszcze serka mielonego :D :D
    Jakiś królewski , miałam zacząć już ale dziecko moje nie spi od 7,30 i nie wie juz czego chce :D

Hipp odpada bo w szpitalu ją w tym myli i krosty miała pamiętam ze taki różowy kolor tego żelu był .

Przejdę się do biedry tylko kuzwa jakiś mały wybór u mnie w tej "obok" a biedronek 8 chyba w mieście .
    Może ktoś coś z rosmana ?

Anulka jak to nie przyzwyczajona do wstawania ? Mały ma 3miesiące i jeszcze nie przywyklas ?
    Nie mów ze jesteś złą matką tylko zacznij myśleć pozytywnie , a z mężem nie wiem co mówić bo u mnie też są akcje ale jak to koleżanka mi powiedziała zalac sie na swojego "masz większą władzę nad nim" :D

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 15:31

Anitka201 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki też jest raz dziennie taka akcja , a smoczka wypluwa jak dam , kupię jej gryzak niech zajmie ręce .
    Często pomaga przerwanie akcji kciuk wzięcie na ręce :D

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Moj maly odkryl jakies 2 tygodnie temu swoje piastki. Wszystko byloby ok ale właśnie odkryl, ze te piąstki maja kciuki! No i ocha sobie tego kciuka non stop do buźki i ssie- niedobrze :( wyciągam mu go non stop ale to syzyfowe prace :/
    Mam nadzieje, ze to jeden z etapów rozwoju i zapomnie w końcu, ze kciukq mozna ssać. Smoczek nie jest taki fajny jak kciuk :(
    u mnie dokładnie to samo... na noc zawijam młodej mankiety od pajacyka (na szczęście mam jeszcze takie odwijane, ale ciężko takie znaleźć w większych rozmiarach), bo inaczej ciągle spałą z kciukiem w buzi. A smoczkiem pluje dalej, niż widzi. Też mam nadzieję, że jej to przejdzie.

8pdp47e.png
‹‹ 2768 2769 2770 2771 2772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ