X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a ja mam takie pytanie , bo wszedzie gdzie jestesmy na badaniach czy u lekarzy , to wszedzie moje dziewczyny są oceniane na podstawie wieku skorygowanego tzn ze odejmują od obecnego wieku tyle tygodni ile wczesniej przyszły na świat , czyli 4 tygodnie , i mam takie pytanie czy wprowadzanie nowych pokarmów tez zacząć o ten miesiac później ?
    nie mam się kogo zapytac a do lekarza w najbliższym czasie nie idziemy , a 3 stycznia niuśki skończą 4 miesiące

ja na fb tez się nie wyprowadzam , jakos tu mi się bardziej podoba he e

km5se6ydozmkg5fc.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa moja Lenka urodziła się 3 tygodnie przed terminem. A wprowadziłam nowe pokarmy jak skończyła 4 miesiące.Wydaje mi się że liczy się od dnia porodu. Bynajmniej ja tak dałam Lence 12 grudnia skończyła 4 miesiące i zaliczyła marchewkę. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam Wam powiedzieć że mojej królewnie najbardziej spasowało jedzonko z Hippa,Gerber jej nie podchodzi.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela też tak slyszalam że powinno się odliczac te 4tygodnie. Bo dzieci np mogą jeszcze czegoś nie robić co w ich wieku a tak naprawdę maja czas. Myślę że to będzie twoja decyzja ale warto zapytać lekarza co powie na ten temat

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czytam Was regularnie, ale ten czas tak szybko ucieka, że z pisaniem krucho. Maryśka nauczyła się przekręcać z pleców na brzuch, naradzie tylko na prawą stronę. Muszę przyznać, że tak nas odmładza, a mój mąż zakochany po uszy. Dobranoc.

adzia, Carolline lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w połowie stycznia coś już zaczne pomału wprowadzać ,
    a dzisiaj dostalam paczkę prezent od bobowity , taki kartonik z 2 słoiczkami po 4 miesiacu , marchewka , kalafiorek , i cos tam , oprucz tego mus jakiś i dwa soczki po 4 miesiacu , taka okazała paczka darmowa , za zarejestrowaie sie na ich stronie , , i ksiazeczka z produktami bobowity , ucieszyłam się bardzo :P dopiero jak mezowi pokazałm chwaląc się jaki gratis dostłysmy to doczytał ze to wszystko ważne było do 7 września 2015 roku hehe , super co?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:18

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wg mnie ten wiek skorygowany glowkie do zdolnosci ruchowych sie odnosi. Ze dziecko maczas zeby trzymac glowke, zeby sie przekrecac zeby usiasc itd.. Jaburodzilam Tymka w 36+4 i soczek jablkowy dostal jak mial 3,5 mca a poerwszy sloiczek jak mial 4. Nic nie doliczalam.nic mu nie bylo.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zarwalam kolejna nockę :/ do północy pakowalam prezenty a o pierwszej maly zrobil niespodzianke i obudzil sie na karmienie :/
    No ale chociaż prezenty popakowane :D a jak tam u Was-'temat juz ogarnięty ? :D

2uix9mw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 01:20

Anitka201, Gusiak, Carolline, Lilla My, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

4me lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , nocka przespana , o 5 sie obudziła na chwile zdążyłam do wc isc a ona spi dalej , prezenty mialam wczoraj isc dokupić bo brakuje dla taty i męża ale padało , plan na dzisiaj a dzisiaj deszczu nie ma ale chyba od 4 mocno pizga na tym dworzu , jak się uciszy to przeciwdeszczowa folię zaloze na wozek co by jej nie wialo i ewentualnie pieluche powiesze .

Hitem jest sen męża :D
    Mówił że się kochalismy na jakimś stole a wokół nas chodziły duchy :D :D
    Było mi tak super ze z wkładu kołdry zrobiłam kwiata (?!?) :D
    Ponoć jakis eksperyment hahaha

Syn znajomej prawdopodobnie po marchewce dostal czerwone plamy na brzuszku .

Co do przesyłek i rejestracji to na wychodne w szpitalu dostalismy ulotki do wypełnienia i też mialo coś przychodzić ale ja nic nie dostalam jeszcze.

Dziecię się budzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś takia zawieszke ?
    Można tez zawiesić na wózek i ogólnie ma kilka zastosowań .
    Myślę czy kupić ale się waham .

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d354babae1c6.jpg

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa, cyknij fote, wrzuc im na fejsa bobovity, tow ramach przeprosin wysla Ci tira świezych ;)
    A my na tescie obciazenia glukoza... ble

paula2013, Gusiak, Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zobaczylam i o tobie pomyślałam hehehe

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e1712b5009d.jpg

Kasiarzynka, MadziaRatMed, kasig, adzia, snoopy_etka lubią tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ubrałam choinkę i juz troszkę czuć świętami. ..

A że spaniem to nam się poprzestawiało tak jak w nocy było jedno karmienie młody wrócił do jedzenia co 3h ...a już tak pięknie było. ..

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Ja wczoraj ubrałam choinkę i juz troszkę czuć świętami. ..

A że spaniem to nam się poprzestawiało tak jak w nocy było jedno karmienie młody wrócił do jedzenia co 3h ...a już tak pięknie było. ..
    No u nas wlasnie to samo...Znow co 3h pobudka :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • bento Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja karmię w nocy jeszcze 3-4 razy... o tyle dobrze, że śpi z nami to jakoś mi to nie doskwiera specjalnie.

Mnie w nocy gardło bolało strasznie i ratuję się prenalenem. Mam nadzieję, że dalej się to nie rozwinie... akurat na Święta...

Czy któraś z Was karmi jeszcze w nocy tak często??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:47

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Angelaa, cyknij fote, wrzuc im na fejsa bobovity, tow ramach przeprosin wysla Ci tira świezych ;)
    A my na tescie obciazenia glukoza... ble

Angelaa słuchaj Dzuls... dobrze mówi! =)
    Będziesz miała zapas na co najmniej pol roku ;D ;D

W ogóle moje dziecko od dwóch dni się tak rozgadalo, że całe dnie leci 'auuuuu', 'uuuuuuu', 'abuuuuu', 'aguuuu' i 'muuuu' :D
    Jak tak się rozgada to pekam ze śmiechu ;D

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, chyba już z tydzien mnie tu nie było, ale wiecie jak jest święta idą to trzeba było chate ogarnąć, zakupy porobić i brakowało już czasu żeby se siąść i poczytać. Mam nadzieję że wszystko u Waszych kruszynek w porządku. My kilka dni temu byliśmy na drugich szczepieniach no i dostaliśmy skierowanie do neurologa, pani doktor nie spodobało się że Olek mocno zaciska piąstki i stwierdziła że to może być zwiększone napięcie mięśniowe i lepiej to sprawdzić, obecnie jestem na etapie szukania czegoś prywatnie bo na nfz zapisano nas dopiero na 25 lutego. W domku mały normalnie trzyma rączki, łapie za wszystko i nie zaciska, ale faktycznie jak się złości czy stresuje np u lekarza to zaciska mocno piąstki, więc mi się wydaje że chyba nie ma tego napięcia, ale lepiej sprawdzić. Po za tym kilka dni temu ważył już 6960 mój klocuszek :) choinkę mamy już ubraną od piątku i na razie została najlepszym przyjacielem Olusia, gada do niej z takim przejęciem że można się posikać ze śmiechu :) A co do snu to nie narzekamy, Olek śpi 8-9 godzin w nocy zje i jeszcze z dwie pośpi, oby mu tak zostało. Karmimy się jeszcze kp ale codziennie już dwie butelki mm muszę włączyć bo brakuje, po walce z zastojem jakby tego mleka było mniej, a teraz jak tak dużo śpi w nocy to jest jeszcze mniej, no cóż trudno, nic nie trwa wiecznie.

‹‹ 2804 2805 2806 2807 2808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ