X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, a ja mam takie pytanie , bo wszedzie gdzie jestesmy na badaniach czy u lekarzy , to wszedzie moje dziewczyny są oceniane na podstawie wieku skorygowanego tzn ze odejmują od obecnego wieku tyle tygodni ile wczesniej przyszły na świat , czyli 4 tygodnie , i mam takie pytanie czy wprowadzanie nowych pokarmów tez zacząć o ten miesiac później ?
    nie mam się kogo zapytac a do lekarza w najbliższym czasie nie idziemy , a 3 stycznia niuśki skończą 4 miesiące

ja na fb tez się nie wyprowadzam , jakos tu mi się bardziej podoba he e

km5se6ydozmkg5fc.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa moja Lenka urodziła się 3 tygodnie przed terminem. A wprowadziłam nowe pokarmy jak skończyła 4 miesiące.Wydaje mi się że liczy się od dnia porodu. Bynajmniej ja tak dałam Lence 12 grudnia skończyła 4 miesiące i zaliczyła marchewkę. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam Wam powiedzieć że mojej królewnie najbardziej spasowało jedzonko z Hippa,Gerber jej nie podchodzi.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela też tak slyszalam że powinno się odliczac te 4tygodnie. Bo dzieci np mogą jeszcze czegoś nie robić co w ich wieku a tak naprawdę maja czas. Myślę że to będzie twoja decyzja ale warto zapytać lekarza co powie na ten temat

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czytam Was regularnie, ale ten czas tak szybko ucieka, że z pisaniem krucho. Maryśka nauczyła się przekręcać z pleców na brzuch, naradzie tylko na prawą stronę. Muszę przyznać, że tak nas odmładza, a mój mąż zakochany po uszy. Dobranoc.

adzia, Carolline lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w połowie stycznia coś już zaczne pomału wprowadzać ,
    a dzisiaj dostalam paczkę prezent od bobowity , taki kartonik z 2 słoiczkami po 4 miesiacu , marchewka , kalafiorek , i cos tam , oprucz tego mus jakiś i dwa soczki po 4 miesiacu , taka okazała paczka darmowa , za zarejestrowaie sie na ich stronie , , i ksiazeczka z produktami bobowity , ucieszyłam się bardzo :P dopiero jak mezowi pokazałm chwaląc się jaki gratis dostłysmy to doczytał ze to wszystko ważne było do 7 września 2015 roku hehe , super co?

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:18

wnidtv73dpzdszlc.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wg mnie ten wiek skorygowany glowkie do zdolnosci ruchowych sie odnosi. Ze dziecko maczas zeby trzymac glowke, zeby sie przekrecac zeby usiasc itd.. Jaburodzilam Tymka w 36+4 i soczek jablkowy dostal jak mial 3,5 mca a poerwszy sloiczek jak mial 4. Nic nie doliczalam.nic mu nie bylo.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zarwalam kolejna nockę :/ do północy pakowalam prezenty a o pierwszej maly zrobil niespodzianke i obudzil sie na karmienie :/
    No ale chociaż prezenty popakowane :D a jak tam u Was-'temat juz ogarnięty ? :D

2uix9mw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 01:20

Anitka201, Gusiak, Carolline, Lilla My, easymum lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

4me lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , nocka przespana , o 5 sie obudziła na chwile zdążyłam do wc isc a ona spi dalej , prezenty mialam wczoraj isc dokupić bo brakuje dla taty i męża ale padało , plan na dzisiaj a dzisiaj deszczu nie ma ale chyba od 4 mocno pizga na tym dworzu , jak się uciszy to przeciwdeszczowa folię zaloze na wozek co by jej nie wialo i ewentualnie pieluche powiesze .

Hitem jest sen męża :D
    Mówił że się kochalismy na jakimś stole a wokół nas chodziły duchy :D :D
    Było mi tak super ze z wkładu kołdry zrobiłam kwiata (?!?) :D
    Ponoć jakis eksperyment hahaha

Syn znajomej prawdopodobnie po marchewce dostal czerwone plamy na brzuszku .

Co do przesyłek i rejestracji to na wychodne w szpitalu dostalismy ulotki do wypełnienia i też mialo coś przychodzić ale ja nic nie dostalam jeszcze.

Dziecię się budzi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś takia zawieszke ?
    Można tez zawiesić na wózek i ogólnie ma kilka zastosowań .
    Myślę czy kupić ale się waham .

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d354babae1c6.jpg

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa, cyknij fote, wrzuc im na fejsa bobovity, tow ramach przeprosin wysla Ci tira świezych ;)
    A my na tescie obciazenia glukoza... ble

paula2013, Gusiak, Kasiarzynka, Carolline lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zobaczylam i o tobie pomyślałam hehehe

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e1712b5009d.jpg

Kasiarzynka, MadziaRatMed, kasig, adzia, snoopy_etka lubią tę wiadomość

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ubrałam choinkę i juz troszkę czuć świętami. ..

A że spaniem to nam się poprzestawiało tak jak w nocy było jedno karmienie młody wrócił do jedzenia co 3h ...a już tak pięknie było. ..

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    Ja wczoraj ubrałam choinkę i juz troszkę czuć świętami. ..

A że spaniem to nam się poprzestawiało tak jak w nocy było jedno karmienie młody wrócił do jedzenia co 3h ...a już tak pięknie było. ..
    No u nas wlasnie to samo...Znow co 3h pobudka :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • bento Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja karmię w nocy jeszcze 3-4 razy... o tyle dobrze, że śpi z nami to jakoś mi to nie doskwiera specjalnie.

Mnie w nocy gardło bolało strasznie i ratuję się prenalenem. Mam nadzieję, że dalej się to nie rozwinie... akurat na Święta...

Czy któraś z Was karmi jeszcze w nocy tak często??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:47

sRUqp2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Angelaa, cyknij fote, wrzuc im na fejsa bobovity, tow ramach przeprosin wysla Ci tira świezych ;)
    A my na tescie obciazenia glukoza... ble

Angelaa słuchaj Dzuls... dobrze mówi! =)
    Będziesz miała zapas na co najmniej pol roku ;D ;D

W ogóle moje dziecko od dwóch dni się tak rozgadalo, że całe dnie leci 'auuuuu', 'uuuuuuu', 'abuuuuu', 'aguuuu' i 'muuuu' :D
    Jak tak się rozgada to pekam ze śmiechu ;D

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, chyba już z tydzien mnie tu nie było, ale wiecie jak jest święta idą to trzeba było chate ogarnąć, zakupy porobić i brakowało już czasu żeby se siąść i poczytać. Mam nadzieję że wszystko u Waszych kruszynek w porządku. My kilka dni temu byliśmy na drugich szczepieniach no i dostaliśmy skierowanie do neurologa, pani doktor nie spodobało się że Olek mocno zaciska piąstki i stwierdziła że to może być zwiększone napięcie mięśniowe i lepiej to sprawdzić, obecnie jestem na etapie szukania czegoś prywatnie bo na nfz zapisano nas dopiero na 25 lutego. W domku mały normalnie trzyma rączki, łapie za wszystko i nie zaciska, ale faktycznie jak się złości czy stresuje np u lekarza to zaciska mocno piąstki, więc mi się wydaje że chyba nie ma tego napięcia, ale lepiej sprawdzić. Po za tym kilka dni temu ważył już 6960 mój klocuszek :) choinkę mamy już ubraną od piątku i na razie została najlepszym przyjacielem Olusia, gada do niej z takim przejęciem że można się posikać ze śmiechu :) A co do snu to nie narzekamy, Olek śpi 8-9 godzin w nocy zje i jeszcze z dwie pośpi, oby mu tak zostało. Karmimy się jeszcze kp ale codziennie już dwie butelki mm muszę włączyć bo brakuje, po walce z zastojem jakby tego mleka było mniej, a teraz jak tak dużo śpi w nocy to jest jeszcze mniej, no cóż trudno, nic nie trwa wiecznie.

‹‹ 2804 2805 2806 2807 2808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ