WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Ja równy rok temu to przeplakalam całe święta bo kolejne testy wychodziły negatywnie .... A nie byłam świadoma tego ze mały czlowieczek dopiero zaczął się tworZyć w moim brzuszku ♡♡

Tak siedzę patrzę jak te moje szczęście sobie śpi i czasami dalej nie dowierzam ze mam go już przy sobie.

Mój mąż chodzi ostatnio za mną z pytaniem kochanie kiedy po pracujemy nad następnym malenstwem przecież Kacperek chce być starszym braciszkiem :-)

Hehe u nas podobnie. Kombinujemy by we wrzesniu zmajstrowac teraz dziewuszke :-)

Mamuski Wesolych Swiat dla was. Oby te swieta spedzone w wiekszym gronie bylu spokojne i szczesliwe.

chabasse, Czarna_88, adzia lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Hehe u nas podobnie. Kombinujemy by we wrzesniu zmajstrowac teraz dziewuszke :-)

Mamuski Wesolych Swiat dla was. Oby te swieta spedzone w wiekszym gronie bylu spokojne i szczesliwe.

Też tak powiedziałam mężowi ze jak mały skończy roczek to możemy się starać akurat będzie miał prawie dwa latka jak by się urodziło kolejne maleństwo no i zależy ile byśmy znowu próbowali bo teraz to trwało rok po Michasiu tak ze we wrześniu może kolejne próby :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy pierwszą wrzesniowke 2016 :-D

4me, karolcia87, la_lenka, Dżuls, Gusiak, easymum, kasig, adzia, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my pomalutku myślimy aby za rok postarać się o rodzeństwo dla Anastazji ;)

Czarna_88 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też staranka za rok będą , mąż namawia hehe zobaczymy jak będzie :)

Niewiem teraz czy to na zęby , juz trzeci dzien młoda nie chce jeść całej butli 150ml ,zje 80-100 i leci bokiem nagle sie cieszy , dzisiaj narobila wodnista kupe az z przodu body byly ufajdane a z tyłu nic , pieluche pcha do buzi i pięści , smoczkiem pluje .
    Tak myślę że moze to wstęp przed ząbkowaniem i dziąsła swedza

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś dla odmiany mąż składając życzenia powiedział "z dzieciakami koniec" :D
    Teściu zawstydził turbodymomena i dał mi w prezencie za urodzenie dziecka komplet złotej biżuterii, tj. naszyjnik i bransoletkę. Już nie mówiąc o wielkiej i drogiej patelni. Oczywiście przyjmując prezent nie omieszkałam wspomnieć, że w związku z tym, że od męża nic nie dostałam, to cieszy mnie on podwójnie. Mąż rżnął głupa, że przecież pytał co chcę dostać. Niech spada.
    Jutro najgorszy dzień świąt, bo wpada babcia małża ze swoim żarciem, wszystko popakowane w Jana Niezbędnego i jakieś pudełeczka, poopisywane i pewnie samo rozpakowywanie tego zajmie godzinę, bo babcia musi mieć wszystko koszernie popakowane po swojemu. Kurwicy ja tam jutro dostanę, bo ona poprawia po mnie nawet ułożenie szynki na półmisku, bo ja układam w rządek, a ona w kółeczko. Obiera ze skórki i wykrawa tłuszczyk... omg

Pola Irene lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się wieczorne :-)

Na pewno wszystkie brzuszki pełne :-) Ja juz mam stanowczo dość a jutro jedziemy jeszcze do moich rodziców a potem do siostry gdzie było swinobicie także będę się turlać :-)
    Mała o dziwo spokojnie zniosła nadmiar ludzi ale była tak zmęczona że padła nam wieczorem po kąpieli bez jedzenia i na śpiocha jej wcisnełam cyca.

A o drugim dzidziusiu już też coraz częściej rozmawiamy. Chciałabym w przyszłym roku latem ale zobaczymy co na to mój gin i jak blizna po cięciu się miewa.

Dżuls dobrze zrobiłaś a mężowi powinno być wstyd. Brawo dla teścia :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz pekam w szwach. ..hehe mam dosyć tego obzarstwa bo za chwilę stres ze nie wcisne się w kiecke na sylwka.
    To ja już będę trzymać kciuki za Wasze przyszłoroczne starania, u nas już dwojeczka szczęścia i w tym temacie To by bylo na tyle. Jestem szczęśliwa mama dwójki dzieci zawsze chciałam parkę i tak jest☺☺☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no to może niedługo spotkamy się w podobnym gronie np na Czerwcówkach 2017 :) My też już planujemy, jak wszystko z blizną po cc będzie ok, to od wakacji zaczynamy starania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:41

gg64rl68s121551a.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymus dokładnie pomyślałam o tym samym, że może co poniektórym uda się spotkać jeszcze na innym wątku :)

easymum lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:47

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! ostatnio mało sie udzielam, ale jak mam wolna chwile to podczytuje!:)

Zycze Wam radości płynacej od Narodzonego Jezua, uśmiechu na codzien i wytrwałosci w wychowywaniu Waszych maleństw na dobrych ludzi!:)

easymum lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy w przyszłym roku mastrowac drugie. I też o tym częściej rozmawiamy. Mamy wrzesniowke 2016

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała kolejne dziecko, już teraz tęsknię za ciążą i bardzo by chciała żeby córa miała rodzeństwo. Ale w przyszłym roku się jeszcze nie odwaze. Przez krwiaka którego miałam w obecnej ciąży, boję się powtórki - a z rocznym dzieckiem nie da się leżeć i nie nosić. Mała musi być samodzielnie chodząca - nawet wtedy nie byłoby to łatwe. Ale przynajmniej nie, że cały czas na ręce albo schylac się do uczącego się chodzić malucha. Mój plan nr 2 to drugie dziecko do 35 roku. Plan pierwszy się nie udał, bo miało być pierwsze dziecko do 30-ki. Zabrakło 2 miesięcy, ale jakoś mnie to już nie ruszalo, miałam już moją buszującą pannę w brzuchu więc urodziny i tak były wesołe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka to tak jak ja też na 30 te urodziny miałam młodego w brzuszku☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też będziemy się starać o rodzeństwo dla Olka, ale raczej dopiero za dwa lata. Muszę wrócić do pracy choć na rok bo chcemy wziąść kredyt hipoteczny a na L4 ciążowym czy na macierzyńskim raczej trudno go będzie uzyskać, niestety taka rzeczywistość. Ale mam nadzieję że kolejne starania nie będą tak długie jak pierwsze i Oluś w wieku trzech lat będzie miał siostrzyczkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanie sernik obiad sernik kolacja sernik :D

Dzisiaj obiad u dziadków męża.

Powiem wam numer , nie pojechalismy wczoraj do teścia bo moi rodzice byli zaproszeni do nas , u teścia byli dziadkowie męża , teść wręczył im prezent dla małej żeby dzisiaj przekazali nam , a raptem jak ich odwozil do domu to mial do nas 10min autem .

• paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pierwsze przekrecenie z brzuszka na plecki..

Taki prezent dla mamy i taty

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula2013 wrote:
    U nas dzisiaj pierwsze przekrecenie z brzuszka na plecki..

Taki prezent dla mamy i taty
    Moje dziecko to jakby cofnęło się w rozwoju... mniej guga, nie chce ładnie trzymać główki w pozycji na brzuchu i strasznie się do tego awanturuje, a ruchy, które można by uznać za początki przekręcania się ustały :/

8pdp47e.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia ma katar. Jest dzielna, ale ma problemy z jedzeniem bo ciężko jej jeść jak nos zatkany. Teraz śpi, mam nadzieję, że wstanie w dobrej formie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
‹‹ 2810 2811 2812 2813 2814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ