Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moka89 wrote:I co? I pstro ' wyglada to na zmiany alergiczne' mam odstawić wszelaki nabiał i bmk. Dała nam triderm jak zmiany bedą czerwone. Kurwa sterydy mam jej pakować? Te zmiany nie sa aktualnie czerwone, czerwone robią się po kąpieli. Cały czas jem riso, leje mleko do kawy, jem chleb biały i inne takie, wiec chyba cały czas byłoby to czerwone co?
Na święta robię sernik i piernik i co? Będę żyć o wodzie. Wyć mi sie chce, bo nie tego spodziewałam sie po macierzyństwie. Zapytałam co jeśli jak odstawię nabiał nic nie będzie sie pojawiać nowego to czy przejdziemy na inne mleko, a lekarka, ze nadal będę karmić a pózniej mogę podawać mleko kozie czynnego pochodzenia. Kiedy kurde? Bo chyba nie jak skończy poł roku... Bez sensu to wszystko -
A ja dzisiaj oddałam kupkę małego do labo. Ale tylko na bakterie i grzyby.. kurcze, gdybym wiedziała wcześniej, że z kału można badać nietolerancję laktozy to też bym zleciła. Ale gapa jestem i się nie przygotowałam.
4me.. jakie to dokładnie badanie się robi.. w sensie jaka nazwa..?/ Jakieś ciałka redukcyjne..?? I co jeszcze..?? Bo ja się na ten gluten uparłam, ale cholerka wczoraj znowu zielona ze śluzem mimo odstawienia glutenu. -
Nawet nie mam zamiaru wykupować tej recepty, mam coś do smarowania z laroche posay i póki co będę jej nawilżać.
Kurcze, chyba zrobię tak, że teraz przez kilka dni będę jeść normalnie i będę obserwować czy pojawi się coś nowego, a pózniej zrezygnuję z mleka itp.
Aa i mamy jeszcze zrobić badanie krwi i moczu. Jak się te woreczki używa? -
nick nieaktualny
-
No niestety święta bez bmk i dla mnie brzmią strasznie, dlatego do jutra obserwujemy małego i jeśli nic się nie zmieni,to ja jem normalnie, a mały dostaje normalny bebilon. Sądzę, że prawie 3 tyg. na poprawę to dużo i jeśli to alergia,to coś się powinno zmienić...
Wonderland, lejki mam 3,bo też myślałam, że może o rozmiar chodzić...Po prostu masakrowanie brodawek co 3h po pół godziny robi swoje...
-
snoopy_etka wrote:No niestety święta bez bmk i dla mnie brzmią strasznie, dlatego do jutra obserwujemy małego i jeśli nic się nie zmieni,to ja jem normalnie, a mały dostaje normalny bebilon. Sądzę, że prawie 3 tyg. na poprawę to dużo i jeśli to alergia,to coś się powinno zmienić...
Wonderland, lejki mam 3,bo też myślałam, że może o rozmiar chodzić...Po prostu masakrowanie brodawek co 3h po pół godziny robi swoje...
Łączę się w bólu - dlatego ja ściągam już tylko kilka razy dziennie, np. co 5h.
A dajesz mu zwykły Bebilon czy Comfort?Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
bento wrote:Dziewczyny, czy stosowała któraś z Was w czasie karmienia piersią globulki macmiror?? Mam jakiś stan zapalny i gin mi przepisał.
bento lubi tę wiadomość
-
Chciałabym wam założyć życzenia zdrowych spokojnych Świąt oraz pociechy z dzieci. Życzę razem z Wiktorem. A ja mam znów chyba zapalenie pęcherza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:44
easymum, bento, chabasse lubią tę wiadomość
-
Ja jestem dziś wykończona. Mimo, że nic nie robiłam. Jeszcze mnie głowa boli, chyba bez przeciwbólowego się nie da.
Wpadła dziś do mnie znajoma. Wzięła na chwilę małą na ręce, bo ja chciałam zrobić kawę. Ja pitole, jak się córa wydarła. Aż się purpurowa zrobiła i złapała bezdech. Dopiero jak ją szybko wzięłam na ręce, przytulilam tak żeby nie widziała nikogo obcego to się powoli uspokoiła. Dzikus mój mały. Niestety, takie skutki tego, że jest ze mną 24/7 i nie ma kontaktu z nikim obcym. Muszę jakoś pomyśleć jak ja przyzwyczaić, bo na serio wyrośnie na boidupke i odludka. -
Dziewczyny, Radosnych, Spokojnych Świąt dla Was i Waszych rodzin! Dobrego kolejnego roku, niech Wasze Maluszki rosną zdrowe, niech świetnie się rozwijają i będą dla Was źródłem nieskończonej radości!
Pozdrawiamy znad morzaadzia, karolcia87, bento, chabasse, Kucykowa, Gusiak lubią tę wiadomość
-
chabasse wrote:A ja dzisiaj oddałam kupkę małego do labo. Ale tylko na bakterie i grzyby.. kurcze, gdybym wiedziała wcześniej, że z kału można badać nietolerancję laktozy to też bym zleciła. Ale gapa jestem i się nie przygotowałam.
4me.. jakie to dokładnie badanie się robi.. w sensie jaka nazwa..?/ Jakieś ciałka redukcyjne..?? I co jeszcze..?? Bo ja się na ten gluten uparłam, ale cholerka wczoraj znowu zielona ze śluzem mimo odstawienia glutenu.chabasse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj napisałam juz dziewczyna z fb, ale i tu pozostała część, o której także nie zapominam
W tym wyjątkowym dniu chciałam Wam kochane na początku bardzo podziękować za ten wspólny rok
Mimo, że tak naprawdę nie znamy się osobiście to czuje się z Wami bardzo związana... dziękuję za to, że bylyscie ze mną zarówno w chwilach radości, złości jak i czasem smutku
Dzięki Wam w gorsze dni szybciej mijał czas, bylyscie dla mnie 'oparciem' kiedy brakowało sił ... ciesze się, że jesteście i mam nadzieje, że będziemy dalej 'wspólnie' wychowywać te Nasze maluchy
Dla każdej z nas te święta są na pewno wyjątkowe i życzę Wam, aby były pewne radości, miłości i uśmiechu!easymum, karolcia87, Dżuls, ela, bento, adzia, chabasse, Kucykowa lubią tę wiadomość
-
My z Tosiem i moim mężem również życzymy Wam kobity spokojnych i błogosławionych Świąt. Oby wszystkie nasze dzieciaki rosły zdrowo i zawsze dawały nam tyle radości, co teraz. Nie będę życzyć wyjątkowej i niezwykłej atmosfery,bo wiem,że dzięki naszym wyczekanym i utęsknionym Skarbom na pewno taka będzie
easymum, karolcia87, Dżuls, bento, adzia, chabasse, Gusiak lubią tę wiadomość