X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i ja gdzies czytałam, ze skaza bialkowa jak i nietolerancja mogą sie ujawnić nagle wiec to, ze nasze dzieci nie miały problemów wcześniej nie znaczy, ze nie bedzie ich teraz :/ ale czy to prawda to nie wiem...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    I co? I pstro ' wyglada to na zmiany alergiczne' mam odstawić wszelaki nabiał i bmk. Dała nam triderm jak zmiany bedą czerwone. Kurwa sterydy mam jej pakować? Te zmiany nie sa aktualnie czerwone, czerwone robią się po kąpieli. Cały czas jem riso, leje mleko do kawy, jem chleb biały i inne takie, wiec chyba cały czas byłoby to czerwone co?
    Na święta robię sernik i piernik i co? Będę żyć o wodzie. Wyć mi sie chce, bo nie tego spodziewałam sie po macierzyństwie. Zapytałam co jeśli jak odstawię nabiał nic nie będzie sie pojawiać nowego to czy przejdziemy na inne mleko, a lekarka, ze nadal będę karmić a pózniej mogę podawać mleko kozie czynnego pochodzenia. Kiedy kurde? Bo chyba nie jak skończy poł roku... Bez sensu to wszystko :/
    ja bym nie odstawiała, jak jej tylko tak wygląda. i jeszcze od razu wali steryd dla tak małego dziecka.

relgio4pxlxziakh.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj oddałam kupkę małego do labo. Ale tylko na bakterie i grzyby.. kurcze, gdybym wiedziała wcześniej, że z kału można badać nietolerancję laktozy to też bym zleciła. Ale gapa jestem i się nie przygotowałam.
    4me.. jakie to dokładnie badanie się robi.. w sensie jaka nazwa..?/ Jakieś ciałka redukcyjne..?? I co jeszcze..?? Bo ja się na ten gluten uparłam, ale cholerka wczoraj znowu zielona ze śluzem mimo odstawienia glutenu.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie mam zamiaru wykupować tej recepty, mam coś do smarowania z laroche posay i póki co będę jej nawilżać.
    Kurcze, chyba zrobię tak, że teraz przez kilka dni będę jeść normalnie i będę obserwować czy pojawi się coś nowego, a pózniej zrezygnuję z mleka itp.

Aa i mamy jeszcze zrobić badanie krwi i moczu. Jak się te woreczki używa?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka ja poszlam z małą i one nakleily bo ja zmarnowalam 4 woreczki i nie potrafię nakleic , moze raz by sie udalo ale ona upackala kupą wtedy :D

U mnie wiatr sie zerwal i deszcz leje :/

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety święta bez bmk i dla mnie brzmią strasznie, dlatego do jutra obserwujemy małego i jeśli nic się nie zmieni,to ja jem normalnie, a mały dostaje normalny bebilon. Sądzę, że prawie 3 tyg. na poprawę to dużo i jeśli to alergia,to coś się powinno zmienić...
    Wonderland, lejki mam 3,bo też myślałam, że może o rozmiar chodzić...Po prostu masakrowanie brodawek co 3h po pół godziny robi swoje...

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    No niestety święta bez bmk i dla mnie brzmią strasznie, dlatego do jutra obserwujemy małego i jeśli nic się nie zmieni,to ja jem normalnie, a mały dostaje normalny bebilon. Sądzę, że prawie 3 tyg. na poprawę to dużo i jeśli to alergia,to coś się powinno zmienić...
    Wonderland, lejki mam 3,bo też myślałam, że może o rozmiar chodzić...Po prostu masakrowanie brodawek co 3h po pół godziny robi swoje...

Łączę się w bólu - dlatego ja ściągam już tylko kilka razy dziennie, np. co 5h.

A dajesz mu zwykły Bebilon czy Comfort?

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, sprawdź PW. To jest link do lecznicy, w której przyjmuje dr Ratajska- w Warszawie http://www.anima.waw.pl/lecznica/grafik .

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy stosowała któraś z Was w czasie karmienia piersią globulki macmiror??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:47

sRUqp2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Łączę się w bólu - dlatego ja ściągam już tylko kilka razy dziennie, np. co 5h.

A dajesz mu zwykły Bebilon czy Comfort?

Dotąd brał zwykły i na razie do takiego wrócimy,jak będzie gorzej, to spróbujemy comfort.

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny, czy stosowała któraś z Was w czasie karmienia piersią globulki macmiror?? Mam jakiś stan zapalny i gin mi przepisał.
    Ja brałam w ciąży, i w szpitalu i potem przez 3 m-ce w domu, więc przy kp powinno być też ok.

bento lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym wam założyć życzenia zdrowych spokojnych Świąt oraz pociechy z dzieci. Życzę razem z Wiktorem. A ja mam znów chyba zapalenie pęcherza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:44

easymum, bento, chabasse lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziś wykończona. Mimo, że nic nie robiłam. Jeszcze mnie głowa boli, chyba bez przeciwbólowego się nie da.
    Wpadła dziś do mnie znajoma. Wzięła na chwilę małą na ręce, bo ja chciałam zrobić kawę. Ja pitole, jak się córa wydarła. Aż się purpurowa zrobiła i złapała bezdech. Dopiero jak ją szybko wzięłam na ręce, przytulilam tak żeby nie widziała nikogo obcego to się powoli uspokoiła. Dzikus mój mały. Niestety, takie skutki tego, że jest ze mną 24/7 i nie ma kontaktu z nikim obcym. Muszę jakoś pomyśleć jak ja przyzwyczaić, bo na serio wyrośnie na boidupke i odludka. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Radosnych, Spokojnych Świąt dla Was i Waszych rodzin! Dobrego kolejnego roku, niech Wasze Maluszki rosną zdrowe, niech świetnie się rozwijają i będą dla Was źródłem nieskończonej radości!

Pozdrawiamy znad morza :)

adzia, karolcia87, bento, chabasse, Kucykowa, Gusiak lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktore z Was dawaly delicol?

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Ktore z Was dawaly delicol?
    Ja teraz daje a co?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    A ja dzisiaj oddałam kupkę małego do labo. Ale tylko na bakterie i grzyby.. kurcze, gdybym wiedziała wcześniej, że z kału można badać nietolerancję laktozy to też bym zleciła. Ale gapa jestem i się nie przygotowałam.
    4me.. jakie to dokładnie badanie się robi.. w sensie jaka nazwa..?/ Jakieś ciałka redukcyjne..?? I co jeszcze..?? Bo ja się na ten gluten uparłam, ale cholerka wczoraj znowu zielona ze śluzem mimo odstawienia glutenu.
    Chabasse cialka redukujące na pewno. Reszty nie jestem pewna ale ja zrobię komplet jaki mu robili w szpitalu. Rano wyciągnę teczkę z dokumentami to napisze dokładnie

chabasse lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt dziewczyny .

Dżuls, bento, chabasse, Gusiak lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj napisałam juz dziewczyna z fb, ale i tu pozostała część, o której także nie zapominam =)

W tym wyjątkowym dniu chciałam Wam kochane na początku bardzo podziękować za ten wspólny rok <3
    Mimo, że tak naprawdę nie znamy się osobiście to czuje się z Wami bardzo związana... dziękuję za to, że bylyscie ze mną zarówno w chwilach radości, złości jak i czasem smutku =)
    Dzięki Wam w gorsze dni szybciej mijał czas, bylyscie dla mnie 'oparciem' kiedy brakowało sił ... ciesze się, że jesteście i mam nadzieje, że będziemy dalej 'wspólnie' wychowywać te Nasze maluchy =)
    Dla każdej z nas te święta są na pewno wyjątkowe i życzę Wam, aby były pewne radości, miłości i uśmiechu! =)

easymum, karolcia87, Dżuls, ela, bento, adzia, chabasse, Kucykowa lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Tosiem i moim mężem również życzymy Wam kobity spokojnych i błogosławionych Świąt. Oby wszystkie nasze dzieciaki rosły zdrowo i zawsze dawały nam tyle radości, co teraz. Nie będę życzyć wyjątkowej i niezwykłej atmosfery,bo wiem,że dzięki naszym wyczekanym i utęsknionym Skarbom na pewno taka będzie :)

easymum, karolcia87, Dżuls, bento, adzia, chabasse, Gusiak lubią tę wiadomość

‹‹ 2808 2809 2810 2811 2812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ