WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt dziewczyny!:)

Nie odzywałam się ostatnio, bo mój mąż znalazł sobie robotę za granicą i jestem ostatnio dzień i noc sama z dwójką dzieciaków i poznaję nowe znaczenie słowa koszmar:)Próbuje mi jakoś wynagrodzić (jakby się dało...)i w ramach tego zabrał małego do babci dzisiaj i zostają tam do poniedziałku.
    Oby tylko Wanda była w dobrej formie, to sobie odpocznę.

Wspominam teraz z łezką w oku zeszłoroczne święta. To był czas starań. Chodziłam na monitoring cyklu, miałam usg w wigilię i w sobotę po świętach. Z jednej strony się bałam, że będą bliźniaki, a z drugiej, że się znowu nie uda i być może nigdy się nie uda...
    W styczniu nadeszła dobra, wyczekiwana nowina, a w 18 tygodniu dowiedziałam się, że to dziewczynka i wtedy oszalałam ze szczęścia:) Potem wrzesień i pojawiła się Wanda - spełniło się moje największe marzenie.
    To był cudowny rok, chociaż bywało ciężko - ledwo ogarniam opiekę nad dwójką maluchów...
    Zazdroszczę trochę tym z Was, które niedługo będą się starać o kolejne dziecko. Ja już raczej zakończyłam temat dzieci. Niby zdążyłabym urodzić jeszcze 1 przed 40, ale raczej tak się nie stanie. Mamy parkę, teraz skupimy się nad ich wychowaniem i zapewnieniem jak najlepszych warunków.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj wizyta u mojej Siostry i Ola byla bardzo grzeczna,ale w nocy pobudki znow co 2h i dzis wzmozony odruch moro :(
    Za duzo wrazen jednak...
    Do tego mnie bolal w nocy zab i gardlo,takze dzis odpoczywamy w domku,mimo,ze znow mielismy jechac w gosci.
    Swieta sa super i wszystko fajnie pieknie,ale nie z jezdzeniem ciagle i wstawaniem w nocy. Takze tego...wszystko dobrze,ale z moja panikara najlepiej jest w domciu :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls u nas tez młody miał tak przez jakiś czas trzymał pięknie głowkę a potem wogóle nie chciał. ..ale teraz znowu super wiec może to normalne y dzueci☺

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my od nocy w szpitalu mały nagle zachorował zapalenie oskrzeli :(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jejku Anulka, to Ci się kiepsko święta kończą, dużo zdrówka dla Wiktorka

• adzia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dużo zdrówka dla Wiktorka.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, zdrówka dla Wiktorka i wytrwałości dla Ciebie

gg64rl68s121551a.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka duzo zdrowia dla małego

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołego po Świętach mamusie :-) my święta przeszlismy z super humorem mała była dla nas niesamowicie łaskawa i cały czas się śmiała. Jutro mamy szczepienia więc już pewnie nie będzie tak kolorowo. Jak wasze dzieciaczki zachowywały się po tych drugich szczepieniach też były senne przez cały dzien?
    Anula dużo zdrowia dla Was.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia moja te drugie szczepienia przeszła bardzo łagodnie. Bez marudzenia, bez gorączki w lutym czekają nas trzecie.

karolcia87 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szkrabek drugie szczepienia tez przeszedł bardzo dobrze, czyli przespal prawie dwa kolejne dni.
    Kolejne mamy już 8 stycznia i zastanawiam sie czy to nie za szybko. Minie wtedy 6 tyg. od poprzednich. Adzia a u Was trzecie dopiero w lutym, czyli jakie miałyscie odstepy pomiędzy szczepieniami?
    Anulka... trzymamy kciuki za Was, zebyscie jak najszybciej wyzdrowieli. Jak to sie w ogole stało, ze bidulek tak sie pochorował. Pytam, bo moj teraz ma spory katarek i boje sie zeby mu nie spływało to gdzies tam wlasnie do płucek alo do oskrzeli a chcialabym temu zapobiec. I tu wlasnie mam do w as pytanie, jak wy stosowalyscie masc majerankową? W sensie, zeby tego nie zlizał albo zeby oczek nie potarł...?

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już katarek prawie od tygodnia :-( U lekarza byliśmy w środę żeby odsłuchać czy wszystko porządku u na szczęście jest ok mam nadzieję ze ten katarek w koncu się skończy :-/

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse dobrze ze zapytałas w jakim odstępie bo teraz zajrzałam do książeczki i Lenka w lutym ma wizytę ale bioderek.A szczepienie mamy teraz 11 stycznia. Czyli co 6 tyg. Jakby nie było tematu szczepień to bym przegapiła.
    Kolejny dowód na to że jesteście niezastąpione. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czesc z Was juz miala chrzciny...powiedzcie jak to u Was wyglada jesli chodzi o to ile płacicie? Chodzi mi o Kościól

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero przed .... jakoś nie umiemy sie zebrac z mezem do kosciola bo bedziemy musieli wysluchac swoje ze nie mamy slubu koscielnego .... :-/
    Po nowym roku pójdziemy już na pewno chyba ze uda nam się jeszcze w tym :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Chabasse dobrze ze zapytałas w jakim odstępie bo teraz zajrzałam do książeczki i Lenka w lutym ma wizytę ale bioderek.A szczepienie mamy teraz 11 stycznia. Czyli co 6 tyg. Jakby nie było tematu szczepień to bym przegapiła.
    Kolejny dowód na to że jesteście niezastąpione. ☺

U nas tez szczepienia co 6 tyg i wczoraj nawet szukalam na necie schematu i sie zdziwilam bo juz 3 raz teraz po szpitalu idziemy na szczepienie chyba 18 stycznia czyli mlody bedzie mial skonczone 4 mce i nie cale 2 tyg a w schemacie jest to w czasie 5-6mc
    Ale tak mysle ze to chodzi o to ze po skonczonym czwartym miesiacu wchodzi juz w piaty..Bo Wy na ktore szczepienia sie teraz wybieracie?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    My dopiero przed .... jakoś nie umiemy sie zebrac z mezem do kosciola bo bedziemy musieli wysluchac swoje ze nie mamy slubu koscielnego .... :-/

No coz my tez nie mamy koscielnego no i moj małz wolalby zebym sama to zalatwiła, ale na pewno nie bede wysluchiwac sama...chcemy we wtorek isc załatwiac na poczatek marca

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Dużo zdrówka dla Wiktorka.

Mojej małej zrobiło się ogromne, czerwone i "ślimaczące" się odparzenie pod pachą(właściwie to miedzy fałdkami obok paszki).... nawet nie wiem kiedy. Codziennie myjemy jej pod paszkami i suszę dokładnie suszarką, nie umyliśmy jej w wigilię bo późno wróciliśmy. Pojutrze mamy szczepienie, więc lekarz to obejrzy, mam nadzieję że się nie pogorszy do tego czasu. Czym to smarować? Alantanem, sudocremem.
    Strasznie mi jej szkoda :-( wiem że ja to boli bo jak dziś myłam to miejsce to płakała :-(
    Ciągle coś się musi dziać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:47

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Anulka Dużo zdrówka dla Wiktorka.

Mojej Lilce zrobiło się ogromne, czerwone i "ślimaczące" się odparzenie pod pachą(właściwie to miedzy fałdkami obok paszki).... nawet nie wiem kiedy. Codziennie myjemy jej pod paszkami i suszę dokładnie suszarką, nie umyliśmy jej w wigilię bo późno wróciliśmy. Pojutrze mamy szczepienie, więc lekarz to obejrzy, mam nadzieję że się nie pogorszy do tego czasu. Czym to smarować? Alantanem, sudocremem.
    Strasznie mi jej szkoda :-( wiem że ja to boli bo jak dziś myłam to miejsce to płakała :-(
    Ciągle coś się musi dziać...

Bento ja ostatnio pospałam małej mąka ziemniaczaną tez pod pachą. 2 dni i po problemie.

bento lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:

My też przed. Byliśmy pytać się o chrzest dla małej to co ja się nasłuchałam to głowa mała. Rafał jest Rozwodnikiem i chcą by wziął rozwód kościelny. Ręce opadają.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2811 2812 2813 2814 2815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ