X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysss wrote:
    No glaboko bo mam po niej uplawy, wole jak wyzej e rozpusci i wiecej sie wchlonie. W nocy bolal mnie brzuch jak na @ dawno tak nie bolal tak sie zastanawiam czy to nie jrst zwiazane z tym ze dzisiaj bylby termjn @.
    Czytałam jakiś artykuł że w czasie ciąży kiedy występowała by @ to boli brzuch a jak sie tak martwisz to do lekarza jutro, jak mi wyplywa luteina przewaznie w ciągu dnia to nosze wkładki

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteine aplikuje dość głęboko, ale bardzo mocno staram się nie ruszać szyjki, bo podobno w ciąży to niewskazane.

A sobie właśnie zrobiłam płukanie gardła woda utleniona, zawinelam gardło w wełniany szalik i trzymam kciuki żeby się nie rozkrecalo dalej. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie tak gleboko nie wciskam.Nie mam pojecia jak to poczuc czy szyjka jest zamknieta czy otwarta.To dobrze tak sobie tam dziobac?

1usa8u69die0y60t.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka zdrowiej, paskudnie chorowac w ciazy, gdy nic nie mozna brac za bardzo.

1usa8u69die0y60t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia jak jest otwarta to czujesz jak koncowke penisa :P

Ja aplikuje na dlugosci palca nie wciskam głęboko bo mam susze wiec nie chce obcierac co do grzebania sa rozne opinie bo tu chodzi o higiene zeby infekcji nie zlapac np przenoszac z palca jakies bakterie i paznokcie powinny byc krotkie oraz czyste

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej słyszałam w kontekście, że macanie szyjki może wywoływać skurcze. Nie wiem na ile to prawda, wolę nie dotykać, zresztą i tak się na tym nie znam wystarczająco dobrze. Na razie tylko miałam 2 razy sprawdzana przez lekarza.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Witam z rana po urodzinowej imprezie męża :) nikt kto nie wiedział chyba się nie zorientował że jestem w 2paku więc super :D

Co do zabobonów, ja już dawno pisałam że nie wierze. Też uważam że wiara w zabobony kłóci się z wiarą w Boga. Dla katolika to jest grzech i każdy ksiądz wam to powie :) mój ulubiony zabobon ciążowy to, że jeżeli ciężarna myjąc naczynia poleje sobie brzuch wodą to dziecko będzie alkoholikiem :D a statystycznie jeżeli owijanie sobie czegoś w okół szyi miało by spowodować że dziecko będzie owinięte pępowiną to chyba jedno na milion w Polsce by nie było, bo każda ciężarna zahacza choć o ciut zimy/jesieni skoro ciąża trwa 9 miesięcy a rok ma ich 12... Z przesądów ciążowych wierzę tylko w jeden :) że zgaga jest powiązana z tym że dziecku rosną włosy :P przy czym to jest potwierdzone naukowo a zgaga nie jest przyczyną a skutkiem. Jakieś tam hormony które są produkowane przy poroście włosów u dziecka powodują zgagę. Przy czym oczywiście nie każda zgaga spowodowana jest rośnięciem włosów.

A i dodam że jak byłam nastolatką i czarny kot mi przeszedł drogę to nigdy rodzice nie zorientowali się że się 5min spóźniłam, a byli baaaaaardzo wyczuleni na tym punkcie :D

Jeżeli chodzi o jechanie do szpitala przy delikatnych plamieniach, to ja osobiście też uważam że nie koniecznie. Jak najszybciej umówić się z lekarzem, to tak. Jeżeli plamienia się nasilą to oczywiście szpital. Ale jeżeli plamienie jest jednorazowe i delikatne to ja do szpitala jechać nie będę. Wyślę gin smsa i będę czekać na kontakt. Rozumiem że Ursa ty się zastanawiasz co by było gdyby, ale prawda jest taka że w 1 trymestrze lekarze nie wiele są w stanie zrobić... w pierwszej ciąży pojechałam do szpitala po plamieniu. Też liczyłam na medycynę a nic się nie dało zrobić.

A już jutro zobaczę moją kruszynę :D oj nie mogę się doczekać :)

eM a nie chwalicie się jeszcze rodzinie?Mój Mąż tak jak zawsze jest oszczędny w słowa tak o ciąży już wygadał swojej rodzinie!A moi jeszcze nic nie wiedzą, bo nie było okazji im powiedzieć.

Skabarka bardzo współczuje stłuczki :( A osoba, której uszkodziłaś samochód skontaktowała się już z Tobą?bo pewnie oprócz tego mandatu i punktów musisz jeszcze pokryć ze swojego OC szkodę, więc stracisz jakąś zniżkę, no i swoj samochód musisz naprawić?chociaz skoro jechałaś jeszcze tego samego dnia do rodziców to nie jest chyba za bardzo uszkodzony?wszystko sprawne?Na mandatach się nie znam te 250zł to nie wiem czy to dużo, ale 6 pkt karnych to moim zdaniem gruba przesada!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Raczej słyszałam w kontekście, że macanie szyjki może wywoływać skurcze. Nie wiem na ile to prawda, wolę nie dotykać, zresztą i tak się na tym nie znam wystarczająco dobrze. Na razie tylko miałam 2 razy sprawdzana przez lekarza.

Ogólnie w ciąży po co dotykac i przenosic bakterie, sprawdzają szyjke dziewczyny ktore staraja sie zajsc w ciaze ale to i tak wymaga kilku cykli i regularnosci, my powinnyśmy czekac na wizyte ale jak juz aplikujemy i wyczujemy to nie ma tragedi

• 4me Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa tygodnie temu sie przeziebilam. Leczylam sie syropem podobnym do prenatalu- inna nazwa, ten sam sklad. Jednak po wizycie lekarz powiedzial, ze spokojnie mogę brać- rutinoscorbin, witaminę c- 3 razy dziennie oraz wapno. Na bol gardła tantum Verde a jesli goraczka jest powyżej 38 to czysty paracetamol. Podobno gorączkę lepiej zbijać wiec ja raz wzielam.
    Ostatecznie oprócz paracetamolu i tantum Verde nic wiecej nie brałam bo sie wykurowalam bez tego.
    Pytalam sie tez o no spe w razie bólów brzucha i mówil, ze koniecznie forte i mówil, ze nie częściej niż co 8h.
    Ja sie tego trzymam bo ufam temu lekarzowi- ma dobre opinie, leczy prywatnie i dodatkowo w szpitalu polozniczym.
    Taka ciekawostka- powiedzial tez, ze na razie mam nie brać tych wszystkich kompleksowych witamin dla kobiet w ciazy. Kwas foliowy i w moim przypadku witamina d3 (bo nie mogę wychodzić z domu, brak słońca itp) wystarcza...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    eM a nie chwalicie się jeszcze rodzinie?Mój Mąż tak jak zawsze jest oszczędny w słowa tak o ciąży już wygadał swojej rodzinie!A moi jeszcze nic nie wiedzą, bo nie było okazji im powiedzieć.

Na razie tyko rodzice wiedzą, wiesz ja mam smutną historię i dość tych spojrzeń i tekstów cioć itd. Jeżeli wszystko będzie ok to zaczniemy mówić po prenatalnych :)

asiek191 lubi tę wiadomość

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka 6 pkt karnych to minimum przy stłuczce :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Wy tak mówicie, że nie chcecie sobie tam tak głęboko grzebać, a ja nadal serduszkuję z mężem, co no jak by nie było wiele bardziej sięga niż palec:) Mam nadzieję, że nic tam nie nabroimy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Kurczę Wy tak mówicie, że nie chcecie sobie tam tak głęboko grzebać, a ja nadal serduszkuję z mężem, co no jak by nie było wiele bardziej sięga niż palec:) Mam nadzieję, że nic tam nie nabroimy.
    Ja tez sie kocham z M nawet pisalam juz ze dyskomfort mialam jak za brzuch mnie zlapal

• agniesja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:02

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Nancy, ja również baraszkuję ze swoim mężem i wszystko jest w porządku, tylko, że w trakcie i po odczuwam straszne pieczenie (jakby mi ktoś posypał ranę solą) i nie wiem co to może oznaczać, czy powinnam się martwić...
    Infekcja kochana, przechodzilam przez to

• agniesja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:02

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy z M kochalam sie od poczatku do samego konca, w drugiej nie moglam ani troche, bo mnie strasznie bolalo a teraz to sie jeszcze boje, wlasnie zeby nic nie zepsuc.

1usa8u69die0y60t.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Pytalam sie tez o no spe w razie bólów brzucha i mówil, ze koniecznie forte i mówil, ze nie częściej niż co 8h.
    Ja No-spe (zwykła albo pół forte - bo to się tylko dawka rożni) biorę 3 razy dziennie. Plus jeszcze inny lek przeciwskurczowy. Ale stanowczo nie należy przesadzać - jeśli nie ma wskazań to warto z rozsądkiem, bo przyjmowanie dużej ilości leków rozkurczowych może prowadzić potem do zaburzeń napięcia mięśniowego u dziecka.
    Witamin (poza kwasem i D) też jeszcze nie przyjmuje, jeszcze przyjdzie czas. Muszę tylko magnez kupić, ale to ze względu na latające oko.
    Nancy87 wrote:
    Mi się wydaje, że seks to co innego niż wsadzanie sobie paluchów centralnie w szyjkę :P Chociaż nie wiem, już zapomniałam jak to się robi ;)

A teraz już się tak najadłam kanapek z czosnkiem, że mogę wampiry odganiać z całego osiedla :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:32

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Nancy, ja również baraszkuję ze swoim mężem i wszystko jest w porządku, tylko, że w trakcie i po odczuwam straszne pieczenie (jakby mi ktoś posypał ranę solą) i nie wiem co to może oznaczać, czy powinnam się martwić...

Mam to samo! Nie wiem dlaczego tak. Jak by było sucho, a nie jest. W ogóle nawet po kąpieli czuję, że jakaś napuchnięta tam jestem. Czasami podczas czuję się jak dziewica hehe

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Magnolia3 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze to pieczenie to nie koniecznie musi byc infekcja, mozesz tak reagowac na zmiany w blonie sluzowej na tle hormonalnym.Wlasnie mnie tak pieklo w ciazy i pozniej po z pol roku nie moglam sie bzykac.Ale podobno po cesarce tak jest.

1usa8u69die0y60t.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ