Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
a widzicie mi mówili co innego w szpitalu, że witaminę k+d mam podawać do skończenia 3 miesięcy o ile będę karmić piersią, a potem podawać tylko witaminę d jak będzie na piersi, a powyżej dwóch butelek dziennie mleka modyfikowanego już nie podawać bo mleko mm zawiera a przedawkowanie wit d jest groźne dla serca i układu nerwowego
-
PannaB wrote:dziewczyny Wy podajecie juz dzieciom cos innego niz mleko?marchewke banana?po pare lyzeczek?bo ja zaczelam i srednio nam to idzie ona nie umie jesc lyzeczka tylko lize i pluje haha
czasem zje niby lyzeczke a czasem prawie wszystko wypluje
. Mój jutro kończy 4 miesiace.
-
la_lenka wrote:U mnie regularnie pojawia się taki "płodny" śluz. Już parę razy myślałam, że to owulacja i okres wróci, ale na razie nic.
Ja dziś przypadkowo uderzyłam małą w główkę.Nie jakoś mocno, bardziej się przestraszyła niż ją zabolało. Ale i tak płacz był, że hoho.
Ja dzisiaj trzymałam nad głową Misia komórkę i włączyłam mu świnkę Peppę. Przysnęłam i upuściłam na niego ten telefonSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Nam pediatra 2 tygodnie temu zaleciła vit D, 1 dawkę co drugi dzień, ale my jesteśmy na mm. Nadmiar vit D u tak małego dziecka może być szkodliwy, Julita może skonsultuj tą podwójną dawkę z lekarzem. Nie jestem lekarzem, ale słyszałam o czymś takim jak szpotawa stopa właśnie od nadmiaru vit D.
Ja w ciąży miałam przepisane przez endokrynologa nawet 4000 jednostek vit D, teraz biorę 2000 j, tylko że ja mam ciągle niedobór jak robię badania. -
Dzień dobry
My dajemy póki co do mleczka kleik ryżowy - ale czy mała dzięki temu się jakoś bardziej najada to bym nie powiedziała, bo budzi się na jedzenie tak samo jak wcześniej
Co do słoiczków to sprobowalam dać jabłuszko i od razu było otrzepanie się i skrzywienie - chyba za kwaśne ; D
Staraczka a to nie mówili Tobie przypadkiem o witaminIe K? ... bo tą faktycznie podaje się do 3 miesiąca, witaminę D to raczej podajemy caaaaaly czas -
Nam wczoraj pediatra kazała podawać mniej wit D, bo ciemiączko za szybko zarasta. A i tak podawałam mniej niż zalecana dawka
Ja nie smaruje pupy niczym, bo nie mamy takiej potrzeby. A jak coś się zaczerwienia to mam krem pat&rub. Pieluszki mamy happy.
Czy któraś używa pieluszek wielorazowych?? -
Kacper dostał wczoraj ciupinke marcheweczki cala została wypluta oczywiście A dzisiaj mieliśmy drugie podejście i ciupinke już ładnie zjadł trochę się krzywil ale zjadł
-
easymum wrote:Nam pediatra 2 tygodnie temu zaleciła vit D, 1 dawkę co drugi dzień, ale my jesteśmy na mm. Nadmiar vit D u tak małego dziecka może być szkodliwy, Julita może skonsultuj tą podwójną dawkę z lekarzem. Nie jestem lekarzem, ale słyszałam o czymś takim jak szpotawa stopa właśnie od nadmiaru vit D.
Ja w ciąży miałam przepisane przez endokrynologa nawet 4000 jednostek vit D, teraz biorę 2000 j, tylko że ja mam ciągle niedobór jak robię badania.
ta podwójna dawka jest właśnie zaleceniem od pediatry, najpierw przez 3 tygodnie a później po kontroli zobaczy się czy wracamy do jednej kapsułki wit. D czy dalej ciągniemy dwie a jest to wszystko związane z dość mocno spłaszczeną główką z jednej strony od asymetrii
-
julita wrote:podkładasz coś jeszcze pod matę? nie ciągnie od podłogi? też chcę ją zamówić tylko właśnie czy jest gdzieś dostępny kolor czerwony??
Jak był młodszy i czasem zdarzyło mu się zaryć łepkiem o podłogę, to podkladalam kocyk. Mata ładnie go "trzymała" i nic się nie zwijało. Teraz kocyk już wyciągnęłam. Często z nim na niej siedzę i nie czuję, żeby ciągnęło, ale też raczej solo na kafelkach bym jej nie położyła.
Mam czerwoną, zamawiałam na planetadziecka.pl, ale to już było ze 2mce temu. -
trix wrote:Nam wczoraj pediatra kazała podawać mniej wit D, bo ciemiączko za szybko zarasta. A i tak podawałam mniej niż zalecana dawka
Ja nie smaruje pupy niczym, bo nie mamy takiej potrzeby. A jak coś się zaczerwienia to mam krem pat&rub. Pieluszki mamy happy.
Czy któraś używa pieluszek wielorazowych??
My używamy pieluszek wielorazowych. Właśnie czekam na przesyłkę z kolejnymi, bo na razie mięliśmy 2 otulacze i 1 kieszonkę na próbę, więc musieliśmy używać też pampersów. -
Wonderland wrote:Jak był młodszy i czasem zdarzyło mu się zaryć łepkiem o podłogę, to podkladalam kocyk. Mata ładnie go "trzymała" i nic się nie zwijało. Teraz kocyk już wyciągnęłam. Często z nim na niej siedzę i nie czuję, żeby ciągnęło, ale też raczej solo na kafelkach bym jej nie położyła.
Mam czerwoną, zamawiałam na planetadziecka.pl, ale to już było ze 2mce temu.
o! jest czerwona na tej stronie, biorę!
-
julita wrote:ta podwójna dawka jest właśnie zaleceniem od pediatry, najpierw przez 3 tygodnie a później po kontroli zobaczy się czy wracamy do jednej kapsułki wit. D czy dalej ciągniemy dwie a jest to wszystko związane z dość mocno spłaszczeną główką z jednej strony od asymetrii