X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja Dżuls z tymi lekarzami, pójdziesz do 3 lekarzy a dostaniesz 4 inne opinie

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls jeszcze pytanie techniczne do ciebie bo mam już poduszkę (jest w naprawdę dobrym stanie :) ) do tej pory Nastka miała pod materacem segregator i się zastanawiam czy nie wyjąć skoro teraz będzie poduszka, jak jest u ciebie?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Dżuls jeszcze pytanie techniczne do ciebie bo mam już poduszkę (jest w naprawdę dobrym stanie :) ) do tej pory Nastka miała pod materacem segregator i się zastanawiam czy nie wyjąć skoro teraz będzie poduszka, jak jest u ciebie?
    hmmm nie wiem co Ci odpowiedzieć, bo ja nie podnosiłam jej w żaden sposób materacyka. Chyba bym już jej nie wsadzała tego segregatora, sama nie wiem...

8pdp47e.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój misiek dzisiaj zjadł troszkę dyni na początek i muszę wam się pochwalić że naprawdę super poszło, najpierw oczywiście mina i taki żal w oczach pt mamo co ty mi dajesz,ale zjadał, krzywił się i jadł :)nic nie pluł, nie żygnoł tak więc chyba próba udana :)

easymum, 4me lubią tę wiadomość

• PannaB Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wlasnie widze ze pisalyscie o tym to jak to jest z wtamina d jak dziecko je mm podawacczy nie?bo mi pediatra mowila ze witamine k do 3 msca przy cycu a przy mm nie a witamine d jeszcze dlugo a kolezanka mi mowi ze nie powinnam przy mm dawac wit d bo przedawkuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:03

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB moja pediatra tez przy mm mówi, żeby już witaminy D nie podawać... ale to jeśli dziecko jest wyłącznie na mm, bądź karmienie mm przewyższa kp =)

Genrlanie ja karmie swoim mlekiem, dokarmiam mm z kleikiem, ale witaminę D podaje.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    o! jest czerwona na tej stronie, biorę! :D

o nie...jak to??

zamówiłam już niebiesko-zieloną. hmmm. wymienić...sama teraz nie wiem ;)

julita lubi tę wiadomość

atdcwn154po83a78.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś na wieczór zaplanowany projekt ala Adam Słodowy. Teść wymienił nam żarówki w żyrandolu i tak dają po oczach, że jestem przekonana że małą razi jak leży i patrzy w górę. Jeszcze nie wiem co zrobię, ale coś muszę. Idę szukać pomysłu na pinteresta.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja mam dziś na wieczór zaplanowany projekt ala Adam Słodowy. Teść wymienił nam żarówki w żyrandolu i tak dają po oczach, że jestem przekonana że małą razi jak leży i patrzy w górę. Jeszcze nie wiem co zrobię, ale coś muszę. Idę szukać pomysłu na pinteresta.
    Aaahahaha to ma myślałam, że tylko moi rodzice tak szaleją z żarówkami :D Jak mi ostatnio tata wymienił żarówkę w kuchni, to dopiero zobaczyłam, jaki mam syf tu i ówdzie :P

8pdp47e.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Nam wczoraj pediatra kazała podawać mniej wit D, bo ciemiączko za szybko zarasta. A i tak podawałam mniej niż zalecana dawka :(

A widzisz, u nas neurolog też stwierdziła, że Kubie za szybko zarasta ciemiączko górne i zaleciła zbadanie poziomu wit. D w organizmie. Poszłam do pediatry, a ona to potwierdziła, więc zrobiłam badanie (płatne w luxmedzie 70zł) i wyszło 0,5 jednostki powyżej dolnej granicy- z tego wynika, że to nie jest wina wit. d.
    Ortopeda natomiast po obejrzeniu wyniku i sprawdzeniu stopnia kostnienia bioderek, zalecił nam zwiększenie dawki witaminy, a ciemiączkiem się kazał nie przejmować, bo podobno całkowicie się tak wcześnie nie zrośnie.

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teść jest emerytowanym elektrykiem, ciągle coś kombinuje. Wcześniej mi przywiózł żarówki na przedpokój w kolorze prawie niebieskim dające tak, że się otworzyć oczu nie dało. Tu już zaprotestowałam, zażądałam normalnych żarówek w cieplejszym kolorze, przy których nie będę wyglądać jak świeżo wyciągnięte z wody zwłoki.

Dżuls, easymum lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam problem- otóż Kuba rwie się do siadania, a jeszcze za wcześnie na to przecież. Ciągnie mnie za ręce i się podnosi, albo łapie mnie za bluzkę i ciągnie. Jak mu nie pozwalam, to płacze, a wręcz zanosi się :/
    Nie wiem co robić :(

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita, i jak tam? Młoda polubiła poduchę? :)

8pdp47e.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Dziewczyny, jak u Waszych maluszków objawiała się skaza białkowa? Bo zastanawiam się czy młody też nie ma
    U mojej małej jest podejrzenie skazy, ma czerwone suche place na rączkach, w okolicy łokcia, zaczerwienienie tez jest na pleckach ale to juz suche nie jest.. Póki co dieta eliminacyjna trwa :/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja młoda za to od kilku dni ma wielkie czerwone i suche placki na policzkach i bodzie. Zobaczymy, ustąpią mrozy, przykręcimy kaloryfery to się okaże, czy to przez suche powietrze i ślinienie się, czy to jednak jakieś uczulenie. Ma zazwyczaj w ciągu dnia, po śnie przechodzi. Jak smaruję, to mam wrażenie, że tylko jej to podrażniam :/

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 wrote:
    Mam problem- otóż Kuba rwie się do siadania, a jeszcze za wcześnie na to przecież. Ciągnie mnie za ręce i się podnosi, albo łapie mnie za bluzkę i ciągnie. Jak mu nie pozwalam, to płacze, a wręcz zanosi się :/
    Nie wiem co robić :(
    Ja bym powiedziała - jak sam ciągnie to ok, dziecko musi ćwiczyć. Ale nie pomagać, nie ciągnąć swoją siłą itp.

Luna1 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Julita, i jak tam? Młoda polubiła poduchę? :)

Póki co ciężko stwierdzić tzn. nie protestuje aby na niej leżeć więc chyba jest ok, jednak noc pokaże jak to jest naprawdę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:30

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Moka, u nas jest praktycznie to co u Ciebie Dżuls. Policzki od wczoraj są czerwone, ale u nas nie są suche. Chyba w takim razie jeszcze przeczekam te mrozy i zobaczę. Podejrzewam jeszcze miękka książeczkę, która młody od trzech dni prawie pożera w całości.

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra Wit K kazała dawać do 3 miesiąca a D minimum do roku.
    Ale jak widać co lekarz to inna opinia- jak zawsze :-)

Ja małej już dałam i ziemniaczka i marchewkę. Wszystko jej smakuje i nawet jest awantura bo by chciała więcej. Oczywiście tylko na smaczka bo najpierw jest pierś a potem smaczek i ewentualnie jeszcze z piersi popije.

My pampersy używamy różne. Znaczy testuje jeszcze. Od ur używałam Dady jednak po jakimś czasie jak kupa była to pampersa odklejalam prawie z skóra. Przeszliśmy na Pampersa i premium care i są ok jednak cena jest wysoka a mała sika tak dużo jakby conajmniej 1,5l wody wypijała. Dziś kupiłam jakieś Bambino na próbę. Zobaczymy. A pupę smaruje jak coś się zaczyna dziać.

Wonderland u nas skaza wyszła na policzkach. Taka szorstka czerwona skóra.
    Dokładnie wyglądało to tak:Oprócz skazy mamy jeszcze na pewno uczulenie na pomidory i cytrusy i chyba kakao.

Luna tak jak pisze Lalenka jak sam ciągnie to ok. On po prostu ćwiczy.

U nas na rehabilitacji postępy są jednak prawa rączka niezbyt fajnie pracuje i mamy dodatkowe ćwiczenia kilka razy w dzień plus masaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:18

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to moja też ma czerwone poliki. Raczej nie suche. Ale nie cały czas, czasem są czerwieńsze, czasem prawie wcale, więc jakoś automatycznie zrzuciłam to na pogodę/kaloryfery.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2830 2831 2832 2833 2834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ