Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
julita wrote:Dżuls jeszcze pytanie techniczne do ciebie bo mam już poduszkę (jest w naprawdę dobrym stanie
) do tej pory Nastka miała pod materacem segregator i się zastanawiam czy nie wyjąć skoro teraz będzie poduszka, jak jest u ciebie?
-
mój misiek dzisiaj zjadł troszkę dyni na początek i muszę wam się pochwalić że naprawdę super poszło, najpierw oczywiście mina i taki żal w oczach pt mamo co ty mi dajesz,ale zjadał, krzywił się i jadł :)nic nie pluł, nie żygnoł tak więc chyba próba udana
easymum, 4me lubią tę wiadomość
-
dziewczyny wlasnie widze ze pisalyscie o tym to jak to jest z wtamina d jak dziecko je mm podawacczy nie?bo mi pediatra mowila ze witamine k do 3 msca przy cycu a przy mm nie a witamine d jeszcze dlugo a kolezanka mi mowi ze nie powinnam przy mm dawac wit d bo przedawkuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:03
-
PannaB moja pediatra tez przy mm mówi, żeby już witaminy D nie podawać... ale to jeśli dziecko jest wyłącznie na mm, bądź karmienie mm przewyższa kp
Genrlanie ja karmie swoim mlekiem, dokarmiam mm z kleikiem, ale witaminę D podaje. -
A ja mam dziś na wieczór zaplanowany projekt ala Adam Słodowy. Teść wymienił nam żarówki w żyrandolu i tak dają po oczach, że jestem przekonana że małą razi jak leży i patrzy w górę. Jeszcze nie wiem co zrobię, ale coś muszę. Idę szukać pomysłu na pinteresta.
-
la_lenka wrote:A ja mam dziś na wieczór zaplanowany projekt ala Adam Słodowy. Teść wymienił nam żarówki w żyrandolu i tak dają po oczach, że jestem przekonana że małą razi jak leży i patrzy w górę. Jeszcze nie wiem co zrobię, ale coś muszę. Idę szukać pomysłu na pinteresta.
Jak mi ostatnio tata wymienił żarówkę w kuchni, to dopiero zobaczyłam, jaki mam syf tu i ówdzie
-
trix wrote:Nam wczoraj pediatra kazała podawać mniej wit D, bo ciemiączko za szybko zarasta. A i tak podawałam mniej niż zalecana dawka
A widzisz, u nas neurolog też stwierdziła, że Kubie za szybko zarasta ciemiączko górne i zaleciła zbadanie poziomu wit. D w organizmie. Poszłam do pediatry, a ona to potwierdziła, więc zrobiłam badanie (płatne w luxmedzie 70zł) i wyszło 0,5 jednostki powyżej dolnej granicy- z tego wynika, że to nie jest wina wit. d.
Ortopeda natomiast po obejrzeniu wyniku i sprawdzeniu stopnia kostnienia bioderek, zalecił nam zwiększenie dawki witaminy, a ciemiączkiem się kazał nie przejmować, bo podobno całkowicie się tak wcześnie nie zrośnie.Kubuś -
Mój teść jest emerytowanym elektrykiem, ciągle coś kombinuje. Wcześniej mi przywiózł żarówki na przedpokój w kolorze prawie niebieskim dające tak, że się otworzyć oczu nie dało. Tu już zaprotestowałam, zażądałam normalnych żarówek w cieplejszym kolorze, przy których nie będę wyglądać jak świeżo wyciągnięte z wody zwłoki.
Dżuls, easymum lubią tę wiadomość
-
Wonderland wrote:Dziewczyny, jak u Waszych maluszków objawiała się skaza białkowa? Bo zastanawiam się czy młody też nie ma
-
Moja młoda za to od kilku dni ma wielkie czerwone i suche placki na policzkach i bodzie. Zobaczymy, ustąpią mrozy, przykręcimy kaloryfery to się okaże, czy to przez suche powietrze i ślinienie się, czy to jednak jakieś uczulenie. Ma zazwyczaj w ciągu dnia, po śnie przechodzi. Jak smaruję, to mam wrażenie, że tylko jej to podrażniam
-
Luna1 wrote:Mam problem- otóż Kuba rwie się do siadania, a jeszcze za wcześnie na to przecież. Ciągnie mnie za ręce i się podnosi, albo łapie mnie za bluzkę i ciągnie. Jak mu nie pozwalam, to płacze, a wręcz zanosi się
Nie wiem co robićLuna1 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Moka, u nas jest praktycznie to co u Ciebie Dżuls. Policzki od wczoraj są czerwone, ale u nas nie są suche. Chyba w takim razie jeszcze przeczekam te mrozy i zobaczę. Podejrzewam jeszcze miękka książeczkę, która młody od trzech dni prawie pożera w całości.
-
Nam pediatra Wit K kazała dawać do 3 miesiąca a D minimum do roku.
Ale jak widać co lekarz to inna opinia- jak zawsze
Ja małej już dałam i ziemniaczka i marchewkę. Wszystko jej smakuje i nawet jest awantura bo by chciała więcej. Oczywiście tylko na smaczka bo najpierw jest pierś a potem smaczek i ewentualnie jeszcze z piersi popije.
My pampersy używamy różne. Znaczy testuje jeszcze. Od ur używałam Dady jednak po jakimś czasie jak kupa była to pampersa odklejalam prawie z skóra. Przeszliśmy na Pampersa i premium care i są ok jednak cena jest wysoka a mała sika tak dużo jakby conajmniej 1,5l wody wypijała. Dziś kupiłam jakieś Bambino na próbę. Zobaczymy. A pupę smaruje jak coś się zaczyna dziać.
Wonderland u nas skaza wyszła na policzkach. Taka szorstka czerwona skóra.
Dokładnie wyglądało to tak:Oprócz skazy mamy jeszcze na pewno uczulenie na pomidory i cytrusy i chyba kakao.
Luna tak jak pisze Lalenka jak sam ciągnie to ok. On po prostu ćwiczy.
U nas na rehabilitacji postępy są jednak prawa rączka niezbyt fajnie pracuje i mamy dodatkowe ćwiczenia kilka razy w dzień plus masaże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:18