X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita Zbliżone godziny i podobny rozkład czynności, tak jak napisała 4me. Dzieci ponoć lubią przewidywalność i czują się bezpiecznie gdy taki rytm dnia jest ustalony. Myślę również, że łatwiej wszystko ogarnąć i zaplanować coś jeżeli jest taki plan.

Jeszcze pytanko do mam kp, ile trwa u Was karmienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:53

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, bliźniaki jednojajowe są "takie same" z wyglądu a dwójajowe nie? a twoje dziewczynki jakie są? :) ślicznotki!

Beneto moja głodnieje tak co 3-4 godziny i wychodzi tak od 7 do 14 minut ssania

dostałam właśnie matę Tapikid, jak tylko młoda się obudzi wybróbuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 17:00

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita , moje są jednojajowe, ale julcia urodiła sie 500 gr szczuplejsza i tak się do tej pory trzyma ta różnica , chociaż mi się wydaje ze nie śa idenyczne ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie wrześniowe, macie jakieś forum na Facebook'u, na które mogłabym dołączyć?
    Miałam urodzić w październiku, urodziłam 18 września i jestem na forum październikowym, ale chciałabym czasami zerknąć jak się rozwijają dzieci dokładnie w wieku mojego syna albo nieco starsze :)
    Wolę FB, bo forum BBF ciężej mi się ogarnia.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kasig Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Z innej beczki: ile dajecie młodym tych słoiczków na spróbowanie? Moja dziś wciągnęła pół słoiczka ze szpinakiem, nawet nie wiem kiedy.

mój zaczynał od kilku łyżeczek, po paru dniach wciągał już pół słoiczka, a wczoraj jak skończyło się to jego przydzielone pół słoiczka to się rzewnie rozpłakał, chciał jeszcze, no więc dziś dostał już cały słoiczek, głodomor z niego straszny no i uwielbia jeść łyżeczką

• kasig Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dobrze że już jesteś w domku. Wracaj szybko do zdrówka :)

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d63425fd8e4.jpg

bento, Luna1, kasig, julita, la_lenka, paula2013, Anitka201, chabasse, Lilla My, monaaa85, snoopy_etka, 4me, Dżuls, Kucykowa, Wonderland, adzia, easymum, Gusiak, agatka196 lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa no identyczne te Twoje ślicznotki ☺ jak Ty je rozrozniasz. ..heheheh
    Piękne zdjęcia masz podwójne szczęście super naprawdę

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam was, troszkę się rozpisałyście, a tylko wczoraj nie zaglądałam, co do fb to ja też się nie przenoszę, bardziej odpowiada mi to forum, głównie przez anonimowość. Co do pełzania i kopania to mój maluszek jest strasznie ruchliwy, nie można go już zostawić, odpycha się głównie nogami i przesuwa dupką, w ten sposób jest w stanie zwiedzić całe łóżeczko albo całą kanapą. Dziś o 3 w nocy obudziło mnie takie specyficzne stukanie o coś, wstaję, a mój mały robal nogi wystawił za łóżeczko i stopami walił w poręcz, nie mam pojęcia jak on to zrobił. Do tej pory ładnie przesypiał noce, a od kilku dni godzina 3 to pora zabaw, nie płacze tylko oczy jak 5 złotych i kombinuje, żeby chociaż był cicho to niech się bawi o tej trzeciej, ale on jak nie kopie w coś to gada albo jak mówi mój mąż stroi radio, wydaje takie dziwne dźwięki, ni to piski, trzaski :) A no i waży już 7600, ale nie jest taką pyzą,on to raczej jest szczupły i długi, jak kiedyś mamusia :) Właśnie co do szczupłości może któraś ma jakąś sprawdzoną dietę, bo ja wciąż jeszcze nie wróciłam do przedciążowej wagi no i źle mi z tym

4me lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig U mnie też kiepsko z powrotem do wagi z przed ciąży. Stosuję głównie dietę MŻ :-) i staram się nie podjadać poza posiłkami.

sRUqp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MŻ czyli mniej żreć? :)no z tym kiepsko, siedzę z tym dzieciakiem cały dzień sama i wiecznie tu coś bym zjadła, tam coś skubnęła, eh muszę się zmobilizować bo wiosna za pasem

• julita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela na pierwszym zdjęciu można dostrzec różnice wagową natomiast na drugim nic a nic, są identyczne! :)

jestem ciekawa jak to jest mieć dwie takie królewny na raz? jak sobie radzisz gdy obie jednocześnie płaczą albo gdy w tej samej chwili chcą jeść alboo gdy w ciągu dnia trzeba położyć na drzemkę? a gdy obie chcą na ręce, dwóch nie udźwigniesz :) a spacery, pewnie masz podwójny wózek? ale ale za chwilę dziewczyny będą bawiły się same ze sebą, a to będzie frajda!

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    mój zaczynał od kilku łyżeczek, po paru dniach wciągał już pół słoiczka, a wczoraj jak skończyło się to jego przydzielone pół słoiczka to się rzewnie rozpłakał, chciał jeszcze, no więc dziś dostał już cały słoiczek, głodomor z niego straszny no i uwielbia jeść łyżeczką
    Haha mój ma to samo :-) Dzisiaj dostał cały mały słoiczek ale ja kupuję lub robie z samych warzyw bez kliku ryżowego itp :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Kurcze ty to masz przeboje.

• kasig Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka mój też dostaje na razie same warzywka, też bez kleiku, zaczynał od jednoskladnikowych teraz wcina już dwuskładnikowe

• MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    Właśnie co do szczupłości może któraś ma jakąś sprawdzoną dietę, bo ja wciąż jeszcze nie wróciłam do przedciążowej wagi no i źle mi z tym
    ja mam ! polecam idealna dla młodych mam, nie lubiacych cwiczyc, nie majacych czasu duzo gotowac, chcacych dalej jesc slodyczne ! wymaga przeczytania ksiazki 2xME http://2xme.pl/ stosuje ją od 2 tyg i mam -3kg i jem słodycze :D(przed świętami w 3tyg schudłam 4kg) ogolnie uwazam, ze to najłatwiejsza dieta jaką w życiu spotkałam, generalnie opiera się na 12-14h poście czyli np konczymy jesc o 21 to następnego dnia śniadanie o 9 a najlepiej 11. i w czasie postu tylko woda, kawa, herbata - bez cukru nawet bez słodzika. i mamy 4 dni super żarcia i 3 dni głodu. tak na zmiane, posiłki są zawsze 3 i w dni super można je powiększać lub jeść coś ekstra np słodycze :D to tak w skrócie, mogę napisać więcej jak kogoś interesuje, polecam tez ksiazke, naprawde latwiej sie juz nie da.

relgio4pxlxziakh.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm widziałam dzisiaj zdjęcie twego Arturrrro :) duży chłopak! śledzę wasze poczynania w pamiętniku bo Anastazja też jest z 18 :) no jest coś tam na FB ale nie wiem co i jak bo tylko tu się udzielam, zaraz pewnie ktoś ci napisze.

dziewczyny widzę że wasze dzieciaczki żwawo pochłaniają słoiczki :) u mnie nadal samo KP więc pierwsze posiłki wprowadzę za 1,5-2 miesiąca a w spiżarni same pyszności z jesiennych zbiorów: marchewka, dynia, brzoskwinie, gruszki, buraczki, ziemniaki

MadziaRed czyli przez 3 dni tylko płyny (woda, kawa, herbata)? póki karmie KP to się nie sprawdzi bo trzeba jeść żeby było mleko ale po zakończeniu karmienia kto wie ;) po ciąży zostały mi 4kg, których nie widać ale mam świadomość że są a zrzucić ich nie mogę bo obiadam się słodyczami i podjadam między posiłkami :P
    EDIT: 14 godzin postu a nie 3 dni pod rząd :D brzmi zachęcająco!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 17:54

FreshMm lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Madzia brzmi zachęcająco :) można jeść słodycze juppi :)czyli co nie jemy 14 godzin a potem możemy jeść do woli? i to naprawdę jest skuteczne? czy trzeba zrobić jeszcze jakiś dodatkowy post po kilku dniach? bo wiesz brzmi super, ale z reguły w nocy to ja i tak nie jadłam, czyli te kilkanaście godzin był post a jednak waga stała a nawet szła do góry, bo w dzień nadrabiałam.

• Angelaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musiałam sobie to wszystko po swojemu ogarnoac na poczatku kiepsko sobie ze wszyskim radziłam , ale też juz mam wprawe np jedzenie to budze jedną 20 minut wczesniej rano i najpierw ja karmie odbijam pzebieram itp potem drugą , pierwsza do bujaka w tym czasie i sie lula , co do noszenia na rękach to staram sie nie nosić , no chyba ze juz chca sie poprzytulac to najpierw jedną tule a drugiej w tym czasie organizuje istny plac zbaw wzytkie zabawki misie grzechotki karuzelki pozytywki i co tm jeszcze mam potem zmiana , hehe i tak jakos ciągniemy , co do usypiania to juz gorzej bo zawsze albo mąż albo mame wolłam na lulanie ,

km5se6ydozmkg5fc.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to mam do Was takie pytanko. Olek śpi w łóżeczku na poduszce i jest przykryty kołderką, i właśnie z tą poduszką mam mały problem, jak Olek się do niej dorwie tzn codziennie to ta poduszka lata po całym łózeczku jak szmata, rzuca nią tarmosi, najgorzej jak się nią ponakrywa, boję się że mi się dzieciak kiedyś udusi, bo to taka cienka płaska podusia. Czy można już takiemu dziecku dać jakąś porządniejszą grubszą poduchę, żeby nie mógł jej tak łatwo podnieść? A jeśli tak to może ktoś ma jakieś namiary

‹‹ 2858 2859 2860 2861 2862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ