X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja swojego od czasu do czasu kąpię w Baby Swimmer w dużej wannie - Matko, jaką mamy wtedy radochę, kiedy kuperkiem wypnie się do góry i pływa jak piesek...a ile się wtedy naśmieje nasz bąbelek :)
    My to dostaliśmy ale nie sądziłam,ze juz mozemy ???? Tylko, ze my mamy tylko prysznic a wwanience chyba nie poplywa :) szkoda ;)

Ale na basen weźmiemy w takim razie :) gdyby nie ten jego wąski napletek zberajacy wszystkie bakterie to juz by chodzil z tata na zajęcia :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Czarna - ja kąpię w pokoju bo tam mam przewijak i wszystko pod ręką, moj patent to nalewania wody miską :) mam taka większą, dwie muchy i po sprawie. Mąż wylewa na drugi dzien, chyba że jesteśmy same to muszę dźwigać :/ ale zawsze to tylko raz do wyłania :)
    Moka,my to ale podobne jestesmy :D
    Takze uzywam katarka plus i polecam!!Rowniez nalewam miska wode do wanienki i kapiew pokoju jak Meza nie ma :) Obie mamy Corcie Ancymonki i jestesmy z Poznania :) O ile dobrze kojarze nasi Mezowie wykonuja podobne zawody :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Też o tym myślałam, ale spotkałam opinie, że dla dzieci z asymetrią niewskazane, bo obciąża mięśnie karku. Nie wiem na ile to prawda, ale stwierdziłam że nie będę ryzykować, mała i tak co chwila wraca do krzywego ułożenia :(

Nam rehabilitantka pozwoliła, bo właśnie w wodzie mięśnie się rozluźniają...a mały się wyciąga, bo pływa na brzuszku...poza tym to tylko 10minut raz lub dwa razy w tygodniu :)

• moka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Moka,my to ale podobne jestesmy :D
    Takze uzywam katarka plus i polecam!!Rowniez nalewam miska wode do wanienki i kapiew pokoju jak Meza nie ma :) Obie mamy Corcie Ancymonki i jestesmy z Poznania :) O ile dobrze kojarze nasi Mezowie wykonuja podobne zawody :)
    Normalnie bliźniaczki xD

Kucykowa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Nam rehabilitantka pozwoliła, bo właśnie w wodzie mięśnie się rozluźniają...a mały się wyciąga, bo pływa na brzuszku...poza tym to tylko 10minut raz lub dwa razy w tygodniu :)
    Dzięki, to ja też zapytam co moja rehabilitantka myśli, może i u nas by się sprawdziło.

snoopy_etka lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki: ile dajecie młodym tych słoiczków na spróbowanie? Moja dziś wciągnęła pół słoiczka ze szpinakiem, nawet nie wiem kiedy.

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    Wróciłam znowu lżejsza tym razem o woreczek żółciowy :/
    Nie mialam neta w szpitalu i wgl nawet ledwo gadalam przez tel i sms pisalam .
    We wtorek o 5 dalam malej mleko wypilam inke bo mama mowila zebym zwyklej nie pila no i usg mialam miec o 13:20 nie zdazylam , wypilam kawe mowie umyje sie z psem pojde jak mnie chwycilo myslalam ze juz koniec oddechu nie moglam złapać atak byl mocniejszy , od razu na karetke dzwonili i mnie zabrali a o 14 laparoskopia , dzisiaj wyszłam i dziecko mnie nie poznalo :/
    Do mojej mamy sie smieje do mnie nie jak bym obca byla :(
    Nawet na rece nie moge jej wziac , ja to soe mam .
    Chcialam pisac do magdalenkaihelenka ale malo co tu pisala wiec nie chcialam zawracac glowy

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, Staraczka, czyli jednak. A ile się z tym bujałaś, żeby w ogóle postawili diagnozę, to Twoje :/ Ciekawe ile osób się przez to przekręciło, bo im np. nie zrobili usg. Maasakra. Wracaj do zdrowia!

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, dobrze że już po! Martwilysmy się o Ciebie. Córcia musi ochłonąć, lada chwila i przypomni sobie. :)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dużo zdrówka! Kurcze, się porobiło. Mogłabyś juz dawno być po jeśli zrobiliby to cholerne usg

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kąpiemy już małą w dużej wannie, teraz tylko jak zakrapiam lekarstwo w uszko to zakładamy zatyczki do kąpieli, ale pytałam laryngolog i nie widziała przeciwwskazań. Oczywiście asekurujemy głowę, by wody nie piła,ale już się nauczyła, że nie wolnonią majtać.

diatomka lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Ja swojego od czasu do czasu kąpię w Baby Swimmer w dużej wannie - Matko, jaką mamy wtedy radochę, kiedy kuperkiem wypnie się do góry i pływa jak piesek...a ile się wtedy naśmieje nasz bąbelek :)

a ja właśnie zamówiłam BabySwimmera :)

snoopy_etka, FreshMm lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak ten babyswimmer! ciekawe rozwiązanie

relgio4pxlxziakh.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka. Wracaj do zdrowia szybko!
    Dobrze, ze Ty ta mame masz... Kurcze co miałaby zrobić kobieta ktora jest z innego miasta i nie ma nikogo w mąż kilkaset km dalej... Normalnie zawsze trzeba miec w glowie jakis plan na czarna godzinę :/

Ja ostatnio miałam jakis chory film... Siedze sobie z małym na kanapie i tak mysle, ze jakby mnie cos teraz chwycilo i bym padla to pal licho ja, ale ta kruszyna obok mnie lezalaby sama i plakala 10 godzin- przerażające! Nie wiem czy w ogóle dziecko by cos takiego przeżyło ? :( u mnie jak M wyjdzie rano do pracy to czasem nie odzywa sie aż do powrotu wiec nawet by nie bylo nadzieji, ze sie zorientuje, ze cos nie tak :/ tak mnie ta wizja przestraszyla, ze kazalam mu laskaqie czasem do domu zadzwonic jak sie dlugo nie odzywam ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja ostatnio miałam jakis chory film... Siedze sobie z małym na kanapie i tak mysle, ze jakby mnie cos teraz chwycilo i bym padla to pal licho ja, ale ta kruszyna obok mnie lezalaby sama i plakala 10 godzin- przerażające! Nie wiem czy w ogóle dziecko by cos takiego przeżyło ? :( u mnie jak M wyjdzie rano do pracy to czasem nie odzywa sie aż do powrotu wiec nawet by nie bylo nadzieji, ze sie zorientuje, ze cos nie tak :/ tak mnie ta wizja przestraszyla, ze kazalam mu laskaqie czasem do domu zadzwonic jak sie dlugo nie odzywam ;)

No, to teraz i mnie nakręciłaś...właśnie do męża napisałam z tą samą prośbą...

• bento Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak A Ty tylko kp, czy mieszane?
    Pediatra mówi żeby zostać przy kp i powoli wprowadzać słoiczki.

Staraczka Życzę abyś jak najszybciej wróciła do zdrowia.

My po wizycie i szczepienie znowu odłożone na za tydzień, tym razem przez katar...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:53

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was wygląda plan dnia z maluszkiem? U mnie się rozjechało wszystko...

Dzuls Ty już wprowadzasz słoiczki, a poza tym tylko kp, czy jeszcze jakieś kaszki, albo mm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 15:27

sRUqp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny jak u Was wygląda plan dnia z maluszkiem? U mnie się rozjechało się wszystko...

najgorsze jest to że nigdy takiego planu nie wdrożyłem a właściwie nigdy go nie miałam.
    spanie, jedzenie, zabawa, kąpiele, ćwiczenia każdego dnia są o innych porach - bo to o to chodzi z tym całym planem dnia aby wszystko było w zbliżonych godzinach? ;)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam narazie udaje sie utrzymać nasz 3 godzinny plan- jedzenie, rozrywka, spanie.
    Podobno w 4 miesiącu powinien sie juz dzieciaczkom wydluzac czas zabawy i jednocześnie odstępy miedzy jedzeniem- rzadziej a wiecej. U nas jednak narazie sie nie zapowiada- jak jestesmy w domu to maly wutrzymuje gdora 1,5 h i prosi sam o drzemkę ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja tez na fb sie nie wybieram , chociaz i tak mało się udzielam , ale same rozumiecie przy dwójce robali , mój czas wolny wynosi 0 :P ale zawsze jak tylko mam chwilunie albo dziadki sie bawia :)

a to moje myszy

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4210faa73972.jpg

bento, Luna1, julita, kasig, paula2013, la_lenka, Kasiarzynka, Anitka201, chabasse, Lilla My, Carolline, monaaa85, snoopy_etka, Dżuls, 4me, Kucykowa, Wonderland, Czarna_88, adzia, easymum, Gusiak, agatka196, karolcia87, agniesja lubią tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 2857 2858 2859 2860 2861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ