X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie cenię anonimowość, forum to zapewnia, fb niestety nie. Mam konto na fb, ale do grona znajomych przyjmuję i zapraszam tylko dobrych znajomych. Nie przyjmuję np zaproszeń od nikogo z pracy. Taka zasada i już.

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, Julita - pokażcie zdjęcie tej poduszki do kształtowania główki. Mojej wycierają się włoski z tyłu, wcześniej nie widziałam, ale jakaś taka płaska jest :/

gg64rl68s121551a.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak oglædam filmiki chłopców to siadali jakiś tak: leżeli na brzuchu, pociągało nogi pod siebie i odpychali się rękoma lub łapali się czegoś aby usiąść. Mamy szczęście, że teraz jest zima, kombinezony, spiworki bo chłopaki w wózku tylko na kocyku w tym wieku turlali się na boki ile wlezie i spacer z dnia na dzień robił się bardziej męczący, aż przesiedliśmy się na spacerówkę - znów było fajnie.

4me lubi tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze też nie dostałam @ i w sumie to mi się nie spieszy.

Mój Staś to kruszynka, waży teraz ok 6,5 kg. Jest długi, ale chudy. Cały czas przybiera mniej więcej po środku normy, ale urodził się z wagą niecałych 3 kg, spadł prawie 10%, poza tym ja jestem drobna, mój P chudy, więc zawodnikiem sumo to on nie będzie :-P

Ja co prawda udzielam się dość rzadko, ale na fejsa też nie chcę emigrować.

Niektóre dzieci siadają dopiero z pozycji czworaczej i to też jest w porządku. Ogólnie maluch powinien usiąść z brzuszka, na pewno nie z pleców.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 22:46

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Nie przyjmuję np zaproszeń od nikogo z pracy. Taka zasada i już.
    A ja odwrotnie :P Bo ja właśnie fejsa mam założonego tylko ze względów zawodowych. Prawdziwych znajomych przyjmuje (bo łatwiej niż tłumaczyć dlaczego nie) i natychmiast wrzucam do grupy której blokuję widoczność.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Dżuls, Julita - pokażcie zdjęcie tej poduszki do kształtowania główki. Mojej wycierają się włoski z tyłu, wcześniej nie widziałam, ale jakaś taka płaska jest :/
    Wpisz sobie w googla poduszka Mimos (taką właśnie mamy z Julitą), albo Headcare.

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja odwrotnie :P Bo ja właśnie fejsa mam założonego tylko ze względów zawodowych. Prawdziwych znajomych przyjmuje (bo łatwiej niż tłumaczyć dlaczego nie) i natychmiast wrzucam do grupy której blokuję widoczność.
    U mnie to samo.

8pdp47e.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak przeglądam i czytam to chyba moja jak na swój wiek jest najlżejsza? o_O

W sumie to coś ostatnio zrobił się z Niej taki niejadek, że w zasadzie nie powinnam się dziwić... powiedzcie mi ile (oczywiście tak mniej więcej) jedzą w ciągu dnia Wasze maluchy?
    Rozumiem, ze mamy wyłącznie kp nie mają pojęcia, ale te ściągające i mm.

A jeśli chodzi o grupę na fb - mnie się bbf baaaaaaardzo często przycina i ni cholery poza czytaniem nie mogę zrobić tutaj nic więcej, a na fb pisze się (dla mnie) łatwiej i szybciej... grupa zamknięta wiec nie mam jakiś obaw, a i wrzucać zdjęcia dzieciaczkow bezpieczniej =)

Carolline lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro maszerujemy na kontrolę po szpitalna... trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko było dobrze i nie próbowali nas tam zatrzymać na dłużej.

Ps. Może niech któraś co ma numer napisze do Staraczki jak tam z nią sytuacja, bo faktycznie coś jak na Nią długo się nie odzywa.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Moja tez ma z tyłu główki wytarty taki placek, to źle?
    Jakoś nawet wcześniej o tym nie pomyślałam, że to może być niedobrze...

Edit: Dobra, popisalam sobie monolog ale jak już udało mi się zalogować to korzystam :D
    Zmykam tymczasem spać, bo bez sensu tak 'gadać' do siebie =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 23:58

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie karmie i zaraz idę spać.

Co do wytartego placka to ok, tylko powinien być jednakowo. A np. u mojej włoski wytarte tylko z jednej strony, bo główka krzywa.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Easymum naprawdę warto poszukać poduszki używanej, Mimos kupiłam za 130zł w idealnym stanie a normalnie kosztuje 250zł.

Gusiak, czasem zdarza mi się ściągąć mleko w ciągu dnia i podać z butelki i wówczas wypija 110-130 a przed snem 160. pediatra powiedziała że w tej chwili 150-160 to max. jakie powinnam podawać

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:16

wnidtv73dpzdszlc.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie niewyspanych. Marysia nie śpi ostatnio najlepiej, ale dziś przeszła samą siebie. Od 1.30 pobudki co 1,5h, zjada w 5 min i śpi dalej, ale mi nie zawsze udaje się zasnąć. Do tego rano starszego trzeba było do szkoły wyprawić, a teraz młody już mi marudzi, a do szkoły idzie dopiero na 10.50.
    Ale co tam damy radę, zdrzemnę się popołudniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:01

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela, podziwiam :) Trójeczka to już wyzwanie :) ja też mam dwójkę rodzeństwa i tak sobie myślę, że moja mama to musiała być nieźle wykończona, bo różnica między nami to 2 i lata. Czyli jak mój brat miał 4 miesiące, to ja miałam 3 lata a siostra 5 ... Hardcore ...

gg64rl68s121551a.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dziewczyny chyba mamy pierwszy katarek i nie wiem co robic- czy leczyć samemu, czy od razu do lekarza?

Od dwóch dni maly się budzi z płaczem rano. Zauważyliśmy ze mu się ciezko oddycha i ma lekki katar. Sol morska i później w ciagu dnia mu przechodzi. Dodatkowo rano mam wrażenie, ze ma lekko chrypkę. W ciagu dnia wszystko mu przechodzi.

Co wy stosowalyscie na katar, żeby nie zszedł niżej?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - jeśli jest tylko rano, to to od suchego powietrza. Gdyby był katar musiałabyś ściągać w ciagu dnia.

Stosowałam nasivin soft i katarek do odciągania. U nas była wodnista wydzielina, przezroczysta, wiec leczyliśmy się w domu :)

Noska nawet nawet. Myślałam, że będzie problem ze spaniem, bo brat był z synkiem i narzeczoną no i posiedzieli do 19, gdzie młoda o tej godzinie już dupkę w wanience moczy. Ale obyło się bez sensacji :) pobudki co 3 h także spoko :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościągam w ciagu dnia i zobaczę czy cos mu tam schodzi. Jakos dzis dluzej go trzyma - ma taki inny glos jakby chrypa albo przez nos mowil. Ale jak mu M rano sciagal to nic nie wyciągnął wiec juz sama nie wiem.
    Najgorzej, ze weekend idze i jak się bedzie cos dziać to tylko szpital zostaje :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie jakies inhalatory godne polecenia? Albo wręcz przeciwnie- takie, których na pewno nie polecacie?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Medel Family plus - moim zdaniem świetny. Jedyny minus - trochę głośny, ale nie jest to uciążliwe. Jest mały i wygodny do przenoszenia i ma torbę do przechowywania. Przanalizowałam chyba 6 najpopularniejszych i ten jest optymalny - super wskaźnik nebulizacji w przypadku konieczności podania leków wziewnych, dość szybki i umiarkowana cena. No i ma maseczkę i dla dorosłych i dla dzieci.
    Swego czasu to był mój super sposób na uśpieni młodej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:43

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 2855 2856 2857 2858 2859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ