Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej. Wybaczcie, nie zagladam bo nie mam głowy na fora (na fejsie siedze jak mam chwilę albo pracuje tak czy siak więc tam mnie łapać). Mam obecnie szpital domowy, mąż i starsza chorzy na ostrą grypę. Na szczęście mnie i młodego ominęło więc jakoś dajemy radę.
-
Co,do pisania tutaj- ja czasem mam wrażenie, ze pisze sama ze sobą- bombardując post za postem- wiec tym bardziej tu zostaje
Ja sobie nie wyobrażam pisac o tym, ze wlasnie dostalam okres na fejsbuku- nie dość, ze te informacje zostaną polaczone z moja twarzą to jeszcze nie daj Boże cos bym kliknela i wszyscy znajomi mieliby takie, jakże przydatne infola_lenka, Kasiarzynka, easymum, karolcia87, Wonderland, Dżuls, Anitka201, Luna1, kasig lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Co,do pisania tutaj- ja czasem mam wrażenie, ze pisze sama ze sobą- bombardując post za postem- wiec tym bardziej tu zostaje
Ja sobie nie wyobrażam pisac o tym, ze wlasnie dostalam okres na fejsbuku- nie dość, ze te informacje zostaną polaczone z moja twarzą to jeszcze nie daj Boże cos bym kliknela i wszyscy znajomi mieliby takie, jakże przydatne info -
moka89 wrote:Ferrum lek. Daję 7 kropelek
My mamy dawać przez tydzień 2,5 ml a pozniej przez 3 tygodnie chyba 4- nie pamiętam bez karteczki;)
Tak czy siak mam nadzieje, ze mój maly tez dobrze zareaguje na to żelazo i nie bedzie brzuszkowych przebojów
-
u Anastazji z butami jest tak że wszystkie zdejmie w kilka minut, strasznie wierzga nogami i rękoma a muszę przyznać że mam tyle pięknych bucików i co z tego jak leżą w szufladzie i są bezużyteczne
kurcze mojej brakuje ciut ciut aby przewrócić się z pleców na brzuch (ale zawsze próbuje w lewą stronę), już strach samą zostawić na przewijaku czy łóżku
wy tu o siadaniu, raczkowanie a nam rehabilitantka zakazała nawet noszenie w pionie (tylko w takiej łódeczce jakby w półsiedzącej pozycji) a o podciąganie za rączki do siadania nie wspomnę a Nastka to uwielbia.
-
KathleenPL wrote:Ale od tego są różne grupy zamknięte i nikt tego nie widzi. A tu wszystko dostępne dla wszystkich.
A tam datę mojego okresu, porady o leki na zatwardzenia itp itd połączą z twarza- dla mnie za dużo. Nawet w grupie zamkniętej nie wiesz kto tam tak naprawde siedzimoze taka Staraczka co nam tu donosi różne śmieszne i mniej śmieszne historie
Spoko- JESZCZE- mamy demokracjenarazie kazdy moze robic co mu się podoba. Takze rozmumiem jak ktos woli fejsa- zmusić nikogo nie zmusimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:14
easymum lubi tę wiadomość
-
4me wrote:No to my mamy to samo żelazo. Ale w kropelkch to szans nie ma bo u nas normalny gwint. Jest za to jakas średnia miarka zaliczona.
My mamy dawać przez tydzień 2,5 ml a pozniej przez 3 tygodnie chyba 4- nie pamiętam bez karteczki;)
Tak czy siak mam nadzieje, ze mój maly tez dobrze zareaguje na to żelazo i nie bedzie brzuszkowych przebojów
Edit.
Zaczynałyśmy tak:
Dwa dni 1 kropelka
Dwa dni 2 kropelki
Kolejny dzien o jedną więcej, az doszliśmy do dawki 7Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:15
-
julita wrote:bożeeeeee jakiś debil za oknem od 5 minut strzela petardami, chyba coś mu sie popierd****
zaraz mi dziecko obudzi!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:18
julita lubi tę wiadomość
-
moka89 wrote:Kupiłam kroplomierz w aptece za 2 zł chyba. Niby to do zakraplania oczu ale sprawdza się idealnie.
Edit.
Zaczynałyśmy tak:
Dwa dni 1 kropelka
Dwa dni 2 kropelki
Kolejny dzien o jedną więcej, az doszliśmy do dawki 7
-
dokładnie częściej jestem na FB niż tutaj podczytuje was udzielam się. Mój dziś popepzal do tyłu ale jeszcze się wkurza że mu ciężko. A na FB mamy grupę zamknięta między nami i piszemy o dzieciach przedewszyskim.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 21:23
Kasiarzynka, la_lenka, easymum, karolcia87, adzia, Wonderland, Dżuls, Gusiak, 4me, trix, chabasse, snoopy_etka, Luna1, monaaa85, Carolline lubią tę wiadomość
-
Kacper dzisiaj ma już 4mc
jak ten czas leci .... nawet nie wiem kiedy
Jak bym mogła to cały czas była bym przy nim trzymając go za rączkę calujac itp ♡ kocham go nad życieKasiarzynka, easymum, adzia, Natka88, trix, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:16
Czarna_88, easymum, la_lenka, agatka196, paula2013, karolcia87, adzia, Wonderland, Dżuls, Gusiak, Natka88, 4me, julita, Anitka201, trix, chabasse, snoopy_etka, MadziaRatMed, Luna1, monaaa85, Carolline lubią tę wiadomość
-
4me wrote:Ale nikt nie wie, ze ja to ja tutaj
A tam datę mojego okresu, porady o leki na zatwardzenia itp itd połączą z twarza- dla mnie za dużo. Nawet w grupie zamkniętej nie wiesz kto tam tak naprawde siedzimoze taka Staraczka co nam tu donosi różne śmieszne i mniej śmieszne historie
A świat jest mniejszy niż się wydaje. Dla przykładu - znam dane Lady i czasem zaglądam na jej profil podejrzeć fotki Zuzi. I jak się okazuje mamy z Lady wspólnych znajomych, jakby trochę podciągnąć to mogłybyśmy być w znajomych całkowicie poza wątkiem dzieciowym. Nigdy nie wiadomo czy ktoś z forumowiczek nie okazał by się kimś z kim się znam, choćby wirtualnie.trix lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Oj, tak, bardzo się z tym zgadzam. Dodatkowo ja se lubię czasem tu ponarzekać, a to na męża, a to na teściową. A to stanowczo nie są tematy które chciałabym związać z własnym nazwiskiem. Anonimowo jest dużo łatwiej.
A świat jest mniejszy niż się wydaje. Dla przykładu - znam dane Lady i czasem zaglądam na jej profil podejrzeć fotki Zuzi. I jak się okazuje mamy z Lady wspólnych znajomych, jakby trochę podciągnąć to mogłybyśmy być w znajomych całkowicie poza wątkiem dzieciowym. Nigdy nie wiadomo czy ktoś z forumowiczek nie okazał by się kimś z kim się znam, choćby wirtualnie.
A tak wyszło ostatnio na Belly na wątku "Łódź" i na profilu szpitala "Gameta" w Łodzi. Gameta opublikowała zdjęcie dziecka, urodzone tego i tego dnia, podali imię i od razu w kilka dziewczyn skojarzyłyśmy, że to "nasze" dziecko z BellySynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
No to tak w skrócie, co u nas. Jesteśmy po drugim szczepieniu, Misiek waży 6200g i mierzy 61cm. W końcu zaczął przybierać. Niestety karmienie piersią mi nie wyszło, jeden raz dziennie dostaje moje mleko odciągnięte, a tak to lecimy na Bebilonie (Comfort i zwykły). Trochę mi szkoda tego karmienia, ale najważniejsze, że dziecko szczęśliwe, spokojne i radosne
Podczytuję Was, trochę więcej udzielam się na fb, bo mi łatwiej i szybciej tam napisać. A czasu mało, bo nie dość, że dziecko, to jeszcze kupujemy działkę i zaczynamy budowę domu - trzymajcie kciuki, żeby udało się przeprowadzić za rok na święta i żeby starczyło kasy z kredytu
Któraś mama chłopca pytała, czy inni też mają takie śmieszne małe włoski nad siusiakiem - tak, mają, strasznie to śmiesznie wyglądaSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!